Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harley és a Davidson fiúk 1X02 – Verseny a csúcsig

2016. szeptember 26. 11:00 - Bruti

Eddie Hasha temetésével folytatódik a történet. A családon kívül, hanem a versenytársak is ott vannak, és magukat hibáztatják a motodrome balesetért. Walter különösen nehezen viseli a fiú elvesztését, hiszen testvéreként szerette. A bánatát leginkább a kocsmában próbálja elnyomni ivással, ahol egy megértő csapos lányra talál. Gyászuk arra sarkalja őket, hogy a Harley-Davidson kiadjon egy hivatalos nyilatkozatot, amiben visszalépnek minden további motodrome versenyzéstől a túlzott veszélyek miatt. Bár a versenynek nagy szerepe van az értékesítésben, de inkább bevállalják ezt a kockázatot.

vlcsnap-00012.jpg

Arthur újra összefut Clara Beisel újságíróval, akiről kiderül, hogy végül mégsem ment férjhez, szóval szabad a pálya. Közben a trió egy tárgyalásra igyekszik, mivel cégük fejlesztéséhez nem kevés pénzre lesz szükségük. De a bankok nem szívesen adnak pénzt egy olyan cégnek akik tüntetőleg kivonultak a motodrome versenyekről, hisz abban a legnagyobb reklám. Az üzenet, régi: cirkuszt a pórnépnek. De nem csüggednek,Walter már ki is gondolta, hogy mit kell tenniük: egy saját versenyt alapítanak, ami nem veszélyes körpályán zajlik. Erre erősít rá Lang is, aki egyszerűen nem tudja eladni a motorjaikat, mivel mindenki a versenyek sztárját, az Indiant keresi.

vlcsnap-00013.jpg

Walter közben nem ráhajt a csapos lányra, de nála már csak az öccse gyorsabb, mivel összejön Clarával, de mi erről már csak akkor szerzünk tudomást, mikor az esküvőjüket tartják. A motortörténet szempontjából sokkal fontosabb, hogy a Harley-Davidson rájön, az Indian a terjeszkedésben kihagyott egy szegmenst, mégpedig a szolgáltatási szektort. Posta, rendőrség, tűzoltók,különböző cégek is szép piacnak bizonyulhatnak, de ehhez egy új motor kell, tehát Billnek oda kell tennie magát. Mindent belead az új motorok tervezésébe, de ez a lépés is kevésnek bizonyul a cégnek.
Az Indian motorok főnöke Mr Hendee visszavonul, helyét Randall James veszi át, aki képzett mérnök és közgazdász. A beszéde után kicsit kóstolgatja a Davidson fiúkat is, de Waltert se kell félteni. Ezer dolláros fogasát ajánl, hogy a terepversenyen megveri az Indiant az új Harley motor. Sajnos a fogadás vesztese megint Bill, hiszen semmilyen új motor nem létezik, így egy hónapja marad, hogy összedobja. Amíg Bill a géppel van elfoglalva, addig Walter új pilótát keres és meg is találja Ray személyében.

Walter és Emma is megkapják a maguk romantikus pillanatát, ugyanis minden felhajtás nélkül összeházasodnak, majd a szerény lagzin megjelenik Burns is, aki kisebb botrányt okoz, de igazából az egész közjáték csak arra jó, hogy bemutassák az új csapattagot, a fiatal vagányt.
1916-ban Kansasban járunk egy újabb versenyen, ahol már odateszi magát a Harley-Davidson. Logók mindenhol, csapolt sör, popcorn, hosztesz csajok, meg minden, szóval dübörög a marketing. A csapaton belül viszont megy a rivalizálás, Shrimp és Ray nem igazán jönnek ki, ami azért baj, mert Arthur egységet sugallna inkább. Indul a versen, ahol szoros, sőt néhol rizikós küzdelem után egyszer csak kirobban Shrimp Burns és Ray előtt megnyeri a versenyt, harmadikként pedig befut az Indian versenyzője is. A kölyök ünnepelteti magát, amikor jön Ray és összeverekednek. Persze Arthur szétszedi őket, csak hát úgy látszik mégsem akkora az egység, mint azt a csapat szeretné. Este a csapat ünnepli a kettős győzelmet, a motorosok is kibékülnek, de ez alatt Randall már azon dolgozik, hogy elcsábítsa az ifjú titánjukat, Burnst.

vlcsnap-00023_1.jpg

Kapunk egy montázst a versenyekről, ahol Shrimp már vörösben, az Indian színeiben indul. Hol az egyik, hol a másik csapat nyer, de mintha a Harley kicsit jobban állna. Közben zajlik az élet, Walternek és Emmának megszületik első fiúk. De a jó dolgok után általában rosszak jönnek, most pl. az I. világháború fenyegeti a céget. A csapatuk fiatal férfiakból áll, akik ugye sorkötelesek, ráadásul a kormány visszafogja az üzemanyag használatot is a nem alapvető fontosságú iparágaknál. Magyarul nincs több verseny. Billt viszont inkább a háború emberi oldala ragadja meg, nem érdekli annyira az üzlet, mint Arthurt. Viszont Walternak remek ötlete támad: a hadsereg számára kell gyártaniuk robosztus, erős, megbízható gépeket, így ki van pipálva a hazafiasság és az üzlet is. Billt nem győzi meg, de a háborús veterán bátyja igen, szóval belevágnak a dologba.

vlcsnap-00025_1.jpg

De nem csak ők látták meg a lehetőséget, hanem az Indian is, így már együtt várnak a meghallgatásra. A sereg azt tervezi, hogy 25000 Indian és 15000 Harley-Davidsont kérnek, de Arthur előhozakodik a már kész tervrajzokkal, és egy ingyenes karbantartási programmal, ami meggyőzi a hadsereg emberét, így ugyanannyi motort fognak gyártanak, mint az Indian. És ami a lényeg, hogy ha jól csinálják, kapnak egy csomó Harey-Davidson rajongót, akik remélhetőleg a háború után is lojálisak lesznek a céghez, magyarul Arthur marketingje az alapja a márkahűségnek.
Ugrunk a háború végére, ami a motorok szempontjából kifejezetten nagy siker a Harley-Davidsonnak. A srácokat felvillanyozza a tény, viszont Randall Jamest már nem ennyire boldog. Felvásárolja a Harley összes modelljét és minden egyes csavarját átvizsgáltatja egy csapattal. Közben A harley-hez befut egy katona srác és közli velük, hogy ők, vagyis egy motorjuk mentette meg a csapata életét, majd átad egy aláírt zászlót, amit Bill ki is akaszt az irodájába.

vlcsnap-00026_1.jpg

De a jó világnak nemsokára vége szakad, mert Randal James, ha már nem tud jobb motorokat készíteni, akkor legalább megpróbálja tönkretenni a Harley-Davidsont. Bill ugyanis nem védette le néhány alkatrészüket, így azt megtették mások helyette, ami azt jelenti, hogy jogosulatlanul használják a Bill által tervezett részeket. Gyakorlatilag ez tönkre is teheti a fiúkat, mert milliós lehet a kár. Bill magát hibáztatja és bár a srácok kiállnak mellette, de a csőd elkerülhetetlen. Walter mindent pénzzé tesz, kifizet mindenkit, de talál valamit, amit szeretne megmutatni a többieknek. Ott állnak az 1-es számú motorjuk előtt, amit még húsz éve gyártottak, és ami még mindig működik. Ott helyben elhatározzák, hogy nem adják fel, és újból felépítik a céget.

vlcsnap-00027_1.jpg

 

 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duke Silver 2016.09.26. 11:35:36

kicsit gyors tempóban halad, de nagyon király kis sorozat.
süti beállítások módosítása