Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x03 - Dreamcatchers (Álomfogó)

2016. szeptember 20. 13:00 - Smiley93

Izgalmas napra virrad Beacon Hills, főként a rendőrkapitányság, hiszen elérkezett a Zsaruaput fenyegető kisstílű tolvaj tárgyalása, Zsaruapu maga pedig randira készül! Utóbbit Stiles meg Scott készíti fel a nagy eseményre, tovább növelve amúgy sem elhanyagolható idegességét. Mindezt még tovább fokozandó, a fenyegetőzős tolvaj ismét jelenetet rendez, s ezúttal pszichóalfai részletességgel ecseteli Zsaruapu kinyírását. Stiles erre nem tudja megállni, s beletrollkodik a jelenetbe, még tovább hergelve az amúgy sem nyugodt srácot, akit végül elvezetnek. Stiles elárulja, hogy a büntetett anno maga is rendőr akart lenni, szóval nyilván az irigység (is) beszél belőle.

2.jpg

A rabszállítóban az ügyvédje (nem mellesleg Tracy apja) jól lehordja védencét, megfenyegetni a városka seriffjét a komplett őrs ÉS a fia előtt, na, az hosszabb börtönévekre is elegendő. Az idegbeteg srác most már viszont meglepően nyugodt, holott bőven lenne oka dühöngeni, gyanús. Ráadásul ekkor a sofőr rosszul lesz, nem tud kormányozni, sem fékezni, a kocsi össze-vissza cikkcakkozik az úton, miközben a plafonon egy karomnyom s némi nyálka jelenik meg, engem tökre Menősrácra emlékeztet a trutymó.

kieg.jpg

Persze nem ő tért vissza, hanem egy másik tékozló gyermek, Tracy, aki természetfeletti karmos adottságait használva a kocsiban tartózkodókra támad. A káoszt kihasználva az idegbajos srác lelép, így mázlijára csak messziről hallja, ahogy a saját lánya kitépi az apja torkát, megúszott pár rémálmot. Ezen a ponton fogyhatott el az e részre jutó mázli-adagja, mert ekkor körbeveszik a gázmaszkos-injekciós alakok, s lassított felvételen belefúrnak a fülébe, wtf. Főcím.

3.jpg

Éjszaka, két jóbarát, lerobbant dzsip – életkép Farkasfiúék hétköznapjaiból. Stiles ideges, és nem (csak) a kocsi, hanem a Sivatagi farkas miatt, akiről Braeden egy igen véres nyomot talált csak, ez speciel el is vette Stiles kedvét a további kutakodástól, de Maliáét persze nem. A csajok is kocsikázással töltik az éjjelt, a volánnál Malia. Eredetileg a suliba indultak, hogy a vérpréri gyakorolhassa a parkolást, ami a vezetői képességeit látva pompás ötlet, ám Menőcsaj banshee-megérzései pont az ellenkező irányba csalogatták őt, a forró nyom egyenesen a megtámadott rabszállítóhoz vezet. Riasztják is a hatóságot, persze az éppen nem szolgálatban lévő Zsaruapu, valamint Scott és Stiles is kiszáll a helyszínre. A rendőrök feltételezése szerint az idegbeteg srác nyírta ki az ügyvédjét, illetve támadt a rendőrökre is. A seriffben felmerül a srác természetfeletti létének lehetősége, ezért egy rendőrségi rádióval ráereszti Farkasfiút. Stiles máris elméleteket gyárt, mi van, ha nem is Idegbeteg Srác a hunyó? A jelenetet a háttérből Sztrádasrác kagylózza.

4.jpg

5.jpg

Farkasfiú hamar rálelt az immár nemcsak idegbeteg, de halálra is rémült tolvajra, aki sokkos állapotban a Tracy nevet ismételgeti. Menőcsaj ebből rögtön összerakja, hogy ez a Tracy bizony a lidércnyomásos Tracy lesz. Másnap a suliban is ezt vitatnák meg, csak Újfiú haverja a vigyorgásával meg a lelkendezésével mindig félbeszakítja a nagy gondolatokat, végül arra jutnak, hogy valahogy elkapják a csajt. Ami persze még nem egy terv, de már lehet belőle valami, főleg Scottfalka-viszonylatban. Az őrsön Zsaruapu faggatja a Tracy-féle támadás részleteiről az Idegbeteg Srácot, de az csak ügyvédet követel, meg fülfájással küzd. Kisinas közben kiderítette, hogy a csaj a volt orvosát is kinyírta múlt éjjel, az infót megosztják Farkasfiúékkal is.

7.jpg

Stiles két óra szünetében Maliával osztja meg az anyja vérengzéséről a fotót, aki levonja a következtetést: a muter iszonyat jó abban, amit csinál. Így is lehet nézni. Emelt bioszon a tanár még nincs ennyire elájulva Scott teljesítményétől, de már majdnem, mert meglepően jól sikerült a felmérő tesztje, remek alkalom, hogy tudását a házival kapcsolatban is megcsillogtassa.

8.jpg

Farkasfiú lázasan keresi a könyvben az anyagot, mikor Újfiú jelenik meg az elsuttogott hírrel az osztály küszöbén, miszerint Tracy Mr. Yukimura törióráján ül. Mármint ül, összetöri a padot, és véresre szorongatja egy diáktársa kezét. Ez a diáktárs ráadásul nem más, mint Liam-gyűlölő csaj, aki csak segíteni akart a fura képpel üldögélő Tracy-nek, mikor Újfiú tűzriadót fújt. A terembe érkező Farkasfiú alfa-hipnózissal próbálja rábeszélni Tracy-t, hogy engedje el a lány kezét, ám ő a Három Köpenyest látja maga előtt, akik szerinte mindenkiért el fognak jönni. Majd drámaian elengedi a csaj kezét, s eszméletlenül elterül a földön, a szájából valami szürke trutyi ömlik ki. Scotték Kira apjával rohannak is el a csajjal.

9.jpg

Szenvedélyes utálója Újfiún követeli a válaszokat, pl. hogy hova viszik a haverjai Tracy-t. Liam csak hebeg-habog összevissza, úgyhogy utálója inkább lelép, hogy a mosdóban rendbe tegye kezét. Karjáról azonban csudamód eltűnt a sérülés. Liamet ezután Kira meg Menőcsaj is meginterjúvolja hasonló kérdésekkel, ám nekik legalább szabad is válaszolnia: természetesen Állatdokihoz vitték Tracy-t. Közben kilogikázzák, hogy ha a csaj vérfarkas, akkor alfája is kell, hogy legyen, Beacon Hillsben meg csak egyetlen másik falkát esz a fene, a Zenfalkát.

12.jpg

13.jpg

Újfiúnak és (még) lelkes haverjának jut a megtiszteltetés, hogy Brettnél kérdezősködjenek, ami Mason rajongásának hála még a vártnál is nehezebb feladatnak ígérkezik. Állatdokinak is meggyűlik a baja új páciensével, aki mindenre normálisan reagál, bőrátültetése volt, a szájából folyó trutyi meg még polihisztorunknak is új, de higanyra tippel. Malia felveti, hogy talán ideje lenne ledöfni a többrendbeli gyilkos csajt, Stiles meg, hogy szólni kéne róla Zsaruapunak. Állatdoki előbbit elutasítja, utóbbival egyetért, de előtte még szétszór némi madárberkenyét, biztos, ami tuti.

14.jpg

Menőcsaj Kirát rángatta el magával Tracy szobájába banshee-megérzéseket követni, ami egyébként bűnügyi helyszín, de ez ne zavarjon senkit. Állatdoki a kattant csaj utolsó eszméletlen pillanatait is kihasználva izgis kísérleteket végez rajta, kezdésként szikével vagdossa. Azaz csak vagdosná, mert a csaj bőrét nem fogja a penge, egyáltalán – ami elég nagy gáz hőseinknek, főleg, ha Tracy felébred. Újfiúék eközben Brett orra alá nyomják Tracy képét, aki csak annyit tud hozzátenni a témához, hogy bejön neki a csaj. Sajna ez nem a Tinder, szóval ezzel semmire se mennek perpill. Miközben Mason lelkesen faggatja a Zenfalka született farkasát izgis farkasdolgokról, amiket máskor harapófogóval se szedhetne ki Liamből, amaz Tracy nyakában felfedezi a nyakláncot, amivel előző este az erdei gödörben nézett farkasszemet.

15.jpg

Ha már izgalmas felfedezéseknél tartunk, Kira Tracy szobájában egy álomfogót talál, amit még az apja vett neki a rémálmok miatt. Menőcsaj felveti, hogy ha ilyen idilli volt a lány meg apja viszonya, akkor sanszos, hogy a csaj a lidércnyomás hatása alatt nyírta ki aput, azaz még mindig azt hiszi, csak álmodik. További izgalmas felfedezéseket tesz Állatdoki és kis csapata is. Először Farkasanyu üzen, hogy a rabszállító sofőrje azért vált vezetésképtelenné, mert megbénult. Állatdoki meg a csaj gerince vonalán, a bőre alatt izgő-mozgó valamit fedez fel. Erről kiderül, hogy egy gondosan elrejtett farok, amely hipp-hopp kirobban Tracy hátából, feléledő gazdája meg a tátott szájjal leső szakértői csapatot jól meglegyinti vele, mire azok bénultan esnek össze, ő meg iszkolhat el. Aha, szóval tényleg egy kanimával állunk szemben!

11.jpg

oki.jpg

A lebénult csapat különböző kicsavart pózokba kényszerülve vitatja meg kínos helyzetüket. Fogalmuk sincs arról, hogyan menekülhetett el Tracy, mikor a berkenyepor-határnak meg kellett volna állítania. Nem tudják, kit igyekszik éppen kinyírni. Állatdoki Maliát meg Scottot buzdítja öngyógyításra, hiszen ők sokkal előbb le tudják küzdeni a mérget, mint az ember Stiles és jómaga. Újfiú a haverjával meg Brettel az erdőben keresi azt a bizonyos gödröt, amit Mason talál meg, méghozzá úgy, hogy nemes egyszerűséggel ő is beleesik. A lánc ugyan nincs már ott, viszont felfedezik, hogy a lyuk úgy néz ki, mintha Tracy-t eltemették volna benne, majd úgy ásta volna ki magát belőle.

16.jpg

A rendelőben végre valami jó dolog történik, és nem azért, mert Stiles megmozdítja az egyik lábát (ezt csak beképzelte a srác), hanem mert Malia leküzdi a mérget, s rohanhat is kanimavadászatra. Kiráék közben még tovább jutnak a logikázásban: úgy tűnik, Tracy következetesen azoknak esik neki, akik segíteni próbáltak neki, szóval a suliba is azért tehette be a mancsát, hogy egy segítőkész embert eltegyen láb alól. Kira első tippe Menőcsaj, Lydiáé viszont az anyja – rohannak is figyelmeztetni a veszélyre. Anyu éppen randizik, méghozzá az őrsön találkozik partnerével, igen, Zsaruapu az! Elcsodálkozni sincs idő e fejleményen, mert a többi rendőr hirtelen mozgásképtelenné válik, a lámpáról a már ismert nyálka csurog, így sajnos a beeső csajok figyelmeztetése már későn érkezik, ugyanis Tracy már ott csóválja a farkát a plafonon s vicsorog nagy beleéléssel.

18.jpg

Liam hasonlóan nagy beleéléssel keresi a nyakláncot a gödörben, de csak nem kerül elő. Újfiúban ezért felmerül a gyanú, hogy ez a gödör nem az, amelyikbe ő belepottyant, mert az sokkal közelebb volt Sztrádasrác hídjához. Ami viszont rossz hír, mert az új gödörnek is kell, hogy legyen gazdája, de fogalmuk sincs, ki az. Nekünk viszont van, ígéretes tipp a cellájában fej- és/vagy fülfájással küszködő Idegbeteg srác. Az őrsön eközben Tracy vs. Kira, azaz a kanima a kicune ellen harc bontakozik ki, ebből utóbbi kerül ki győztesen, mikor sárga lángok kíséretében előbújik belőle a róka, s lecsapja ellenne farkát. Ez olyan, mint Sámsonnak a haját levágni, mert Tracy el is iszkol, ám előtte még sikerült megsebesítenie Menőcsajt.

19.jpg

A rendelőben Tenyérbemászó képű Theo kaparja össze a még mindig félig bénult hőseinket, s azok szkeptikus pillantásváltásai közepette győzködi a népet, hogy ő biza tudna segíteni a Jófiúk csapatának, önzetlenül és bérmentve. Aha, hiszi a piszi! Malia eközben befut az őrsre, ahol sebesült Lydia sebét szorongató Kira meg lebénult Zsaruapu fogadja a harctérré alakult helyiség közepén.

20.jpg

Menőcsaj elsuttogja neki a sztorit dióhéjban: Tracy, aki azt hiszi álmodik, anyu, pince, rohanj! Malia bólint, igenis kapitány, s lemerészkedik a pincébe, ahol a Lydia által pontosan körülírt szituáció fogadja. Karatézik-akrobatázik egy sort a levágott farkú kanimával, majd sikerül addig szorongatnia, míg visszatér az ember oldala – azaz immár nem vérszomjas, hanem zavart és rémült. Malia épp magyarázná, hogy ez bizony a rideg valóság, mikor besorjáznak a gázmaszkos szakik, s egy jól irányzott injekciós tűvel kinyiffantják saját teremtményüket: Tracy egy adag higanyt eresztve a földre rogy, a tiltakozó Maliát közben egy másik gázmaszkos fogja le. Miután jól végezték dolgukat, lelépnek, s itt hagynak minket teljes bizonytalanságban a következő részig.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása