Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x12 - Pillar of Salt

2016. szeptember 20. 11:00 - Chat Géza

Juan és családja, Juanita és a kis pulya néma csöndben osonnak a táborban. Eleinte nehéz eldönteni, hogy kifele-e vagy befele-e igyekeznek, de hamar eszkalálódik a dolog: le akarnak lépni. Ehhez pedig keresztül kell menni a buszon, valamint a kerítés mögött szotyolázó zombi hordán. No problemo, ahogy a bölcs francia mondja, a fater becibál a buszba egy zombit, kiontja a belét, bekenik magukat és máris lehet csoszogni a többi élő halottal. Oké, amíg Rickék a The Walking Deadben kábé kétszer, de nagyon maximum háromszor lőtték el ezt a trükköt, addig itt csak ezt tolják. Persze, értem én, hogy a bevált csapaton minek változtatni, ugye. Szóval Juanék sikeresen lelépnek. De a svájci óramű pontossággal működő szökési kísérlet gépezetébe homokszem kerül, a sarkon pont elcsípi őket egy furgon, és mit ad isten, pont az Oxy-ra a kelleténél többszörösen ráfüggő zsebgengszterek azok, akik el is viszik magukkal a kiscsaládot, hogy kiderítsék, merre cellázik a kolónia, mert kéne még Oxy.

Ezzel, hogy Juan elszökött még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy majd elköpi a rosszfiúknak, hogy merre van a tábor, hanem az, hogy nem ő az egyedüli, aki meglépett a campből. Ez pedig rombolja a morált, vagyis a birkaként vezetett csőcselék kitér majd a hitéből. Nicknek ezt többszörösen is elmagyarázza a vezér ürü, hogy ő aztán juszt se kérte, hogy az emberek kövessék, hogy úgy igyák a szavait, mint angliából ideutaozzott, bulinegyedben szórakozó Kondi-Szoli-Mosodán szocializálódott gumimacsók az akciós vodkaszódát, de ez van, ezt kell szeretni. Nick próbálja győzködni, hogy de vízre szükségük van, el kell menni hozzájuk üzletelni. Ezt nem ő dönti el, így a házi érvelőbajnokságot elveszti. Nincs elkóricálás. Ezt a nézetet osztja újdonsült barátosnője is, akivel már el is jutottak a csőrözésig, ha nem tovább. Végül Nick csak-csak ügyez valamit a biztiőrökkel, de csak addig jut, hogy felmászik egy falra, ahol belebámul a messzi távolba és kiszúrja a pont felé nézegető zsebgengsztert is.

(Az adott epizód persze nem volt ennyire tematikus, ugrált ide-oda a szálak között, de hogyvoltozás szempontból így adja ki.) 

Eközben a Hotelben minden zsírkirály. Strand kocsmázik, mások horgásznak, Alicia szörfözni tanul Hactorral. Már látom magam előtt, ahogy bemennek a vízbe, ahova beterelték a zombikat és máris kész a baj, de hálistennek jön Madison, aki elrángatja lányát egy percre. Kupaktanács van az egyik szobában. Kigondolják a zsenik, hogy a benzinnel üzemelő generátort nem kell non-stop járatni, elég heti egyszer-kétszer bekapcsolni, csak a meleg víz és a jégcsináló gép végett, addig is lelejmolják a környéket, már ami maradt belőle. Veszettül dörömböl valaki az ajtón, Strand komótosan odaballag kinyitja, mire az idegbajos Ilén (amúgy Ilene, Bobby Ewing felesége) egy késsel gyomron szúrja, majd a saját hülyeségétől hisztirohamot kapva elrohan. Persze a hotel, de a környéken lévő összes hely le van rabolva, ami a Strand gyógyulásához szükséges gyógyszereket illeti, ezért kocsiba kell vágódni és el kell húzni egy helyre. De az indulás előtt Madison megalapítja az egyszemélyes rögtön ítélő bíróságot és kijelenti, hogy ezt a kenőkéssel bökdöső picsát be kell zárni a szobájába. Hogy meddig? Amíg mást nem mondok, addig.

A hely, ahol még vannak dolgok, hát persze hogy az a kis szupermarket, amit Nick újdonsült kolóniája is ismer. Összeérnek a szálak, de nem itt és nem most. A cserekereskedelem lebonyolításához valamiért három ember kellett, egy díszpinty, Madison meg a hoteles nő. Utóbbi is csak azért, mert nyilván ő tudta, hogy hova kell jönni, de amúgy inkább csak azért, hogy Madisonnak lefordítsa az éppen kínvallatás alatt álló Juanék szövegét. Amikor kiderül, hogy valami amerikai gringóról is nagyban megy az eszpanyol, akkor Madison berohan a kínkarmrába, de nem tud meg semmit, ellenben majdnem meg is öleti magukat. Még szerencse, hogy jól jött a gyógyszerekért cserébe hozott hal, na meg a tonnányi jég. Plusz Hector rokona is közbenjárt az ügyben, aki innen üzeni, hogy nem megy sehova, már ez a családja. Sőt! Ők se jöjjenek többet ide, mert hamarosan lelépnek. Ohohó! Biztos mennek meggyarmatosítani a hittéritő koma kolóniáját. A hotelbe visszatérve kábé le se szarva a dögrováson lévő Strandet, már rohan is befele és bekapcsolja az épület díszkivilágítását. Alicia megy fel hozzá, hogy észhez térítse. Normális vagy? Há'de ott a fiam, pár mérföldre innen, biztos meggondolta magát és haza akar jönni anyucihoz. Alicia erre tök jogosan bedurcizik, hogy a francért nem elég neki, hogy ő itt van vele és a körülményekhez képest minden okés. Madison magába szállva lekapcsolja a pilácsot, de volt aki a messzi távolból észlelte a jelenséget. Travis bámul ki a favágószexuális borostája alól és indul meg de rögtön a hotel felé.

 De volt itt más is. Az eltűnt leány, Ofilia... Az ellopott kocsival elment a helyre, ahol a pasija megkérte a kezét, ott nosztalgiázik egy sort, majd az összes kocsi benzintankját leszívva elhajt a messzeségbe, mert anyja bölcs szavai is eszébe jutnak, amit a konyhába ülve mondott neki, hogy az a szerelem, ha párodért bármit megteszel. Ezzel megcsókolta a rózsafüzért, felakasztotta a visszapillantóra, majd gázt adott, irány USA és a vőlegénye. Őszintén remélem, hogy itt és most láttuk utoljára ezt a lányt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2016.09.21. 12:48:29

annyira irritál ez a mexikói szappanopera hogy innentől sajnos kiszállok.Totál érdektelen és sablonos,meg kb ugy ahogy van rossz...
süti beállítások módosítása