Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x11 - Pablo and Jessica

2016. szeptember 13. 11:00 - Chat Géza

Múltkor ott hagytuk abba, hogy Alicia, Hector és a násznépre a bótot rázáró nő a hollywoodi akciófilmekből jól ismert, utolsó másodperces, csodával határos megmenekülés iskolapéldáját mutatták be, amikor Strand és Madison kinyitotta nekik az ajtót, és kirángatta őket a halál torkából. De ezek meg hogy élték túl sár részegen a zombiinváziót? Ennek a népmesébe illő történet elregélése következik. Szóval berúgtak, mint a csacsi, megérkeztek a zombik, akik közül páran átherebócáztak, átestek, átszerencsétlenkedtek a kábé mellkasig érő bárpulton. Néhányukat jól agyon is kellett verni, de Madison talált egy sehova se vezető kisajtót. Oda behúztak egy kétszer megölt hullát. Madison felbontotta, mint éhes egyetemista az s-budget sólet konzervet, mire Strand egy az egybe bekérdezett, hogy ugye nem. De igen. Ahogy az Indul a bakterházban szépreményű Regős Bendegúz a kutyája képét pipamocsokkal, úgy ők zombivérrel kenték be magukat. Nagyon jó, hogy itt kb. 2-3 héttel a járvány után mindenki akkora világégés utáni apokalipszirse szakosodott Bear Grylls, hogy vágja ezt a trükköt, de egy kicsit uncsi már. Strand és Madison elvegyülnek az élő halottak között, kimennek az épületből, be egy másikba, ott letusolnak, vizet isznak, kicsit lamentálnak, hogy vajon ki lopta el a kocsijukat. Merthogy Alicia nem tenne ilyet, nem hagyná itt őket. Vagy mégis? Nagy lány ő, tud magára vigyázni, ha menekülnie kellett, hát menekült. De máris sipákol a messzeségből az emlegetett szamár, akit Hectorral és azzal a nővel együtt sikeresen kimentenek.

Gyors kupaktanács: két opció van, abból az egyik nettó baromság, úgyhogy marad a másik, hogy Madison átballag a Hotelba, beszél az új góréval, koalícióra lépnek, aztán elkezdenek szépen élni, növényt termeszteni, vizet gyűjteni, ilyesmik. Így is lesz. Kicsit puhítani kell az ombrét, illetve a Dallasban Bobby Ewing feleségét alakító nőt, hogy az együttműködés jó dolog, mert legközelebb olyan figurák jöhetnek, akik aztán fele ennyire sem lesznek kedvesek. Madison itt veszi elő, az "én voltam kint, én tudom milyen világot élünk." kártyát. Szóval közös erővel megtisztítják a hotelt. Nem portörlővel kell nekiesni a polcoknak, hanem a zombitlanítani kell az egész kócerájt, ugye. Kegyetlen lassan haladnak, ránézésre alig egy tucat hullát sikerül kivonszolni a partra. De hálistennek Aliciának van egy ötlete. Nem fejti ki, de a kamera jelentőségteljesen mutogatja nekünk a több méter magas mólót és a figyelmeztető táblát, amin az áll, hogy veszélyes sodrás. A mesterterv az, hogy az egész épületből, de még az udvarról is arra a bazi nagy stégre terelik az élő-halottakat. Pofon egyszerű, zajt csapnak, oszt a birkák lassan csoszogva követik is őket. A visszafelé vezető ajtókat bezárják, már csak Madison marad, aki a móló végéhez érve a vízbe ugrik, utána meg a csorda, csakhogy előbbit fel is veszi a gumicsónakkal odaérkező Alica-Hector szupercsapat. Hurrá!

A svájci óramű pontosságal levezényelt evakulációs gyakorlatot egy gyertyafényes vacsora mellett ünneplik meg. Csak a főkolompos hiányzik. Strand megkérdi, hogy merre van a nászutas lakosztály, odamegy, persze, hogy ott van a faszi is. Az eleinte fagyos beszélgetés aztán igazi könnyfakasztó, "én érzem, amit érzel, tesó" lelkizésbe csap át, és Strand a saját férje megölésére sírva emlékezve kéri fátyolos tekintettel a megözvegyült férjet, hogy hadd segítsen a halott menyasszonyán, aki persze, hogy nem lett az óceánba taszajtva, hanem ott rohad a rózsaszirmokkal teleszórt nászágyon.

Mindeközben Nick el van a kis hitgyülis kommunában. Ránéz a síró kislányra, aztán bemegy a főmuftihoz, hogy megmutassa, milyen jól fel tudja ütni az Oxyt egy kis tejporral. Ettől jobban beüt a szer. Igaz, hogy kevesebb ideig fog tartani a hatása, de mennyiségre több lesz, tehát többet tudnak majd bevásárolni a cserekereskedelemre szakosodott zsebgengsztereknél. Fineszes ez a gyerek. Ennek örömére elárulja a vezér, hogy igen, tényleg megharapták, mert pont egy Nickhez hasonló drogos junkiet akart megmenteni, aki zombinak nézett ki, de csak mert valami fura drogot vett be. De ez most mindegy. Megharapta egy fertőzött, behozták ide a gyengélkedőre, de nem halt meg. Ha te mondod, bátya. Nick leszállította a drogot, közben összehaverkodott a kommuna Tomb Raiderével, azzal a csajjal, aki az imént tudta meg, hogy elvesztette a testvérét. Nagyon szomi. Este át is ugrik Nickhez, aki a szolgálataiért cserébe kapott egy full extrás, (értsd: négy fal, plusz tető, ágy és gyertyák) pecót. Itt kefe lesz... De nem, mert a csaj bealszik, aztán visszakotródik a saját lakrészébe, nehogy másnap erről ordítson a helyi, szájról szájra terjedő Blikkcímlap:  Döbbenet! Szexelve gyászol a kemping sztárja!

Jövő héten ugyanitt.

Fear The Walking Dead minded hétfő este 10-kor az AMC műsorán.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása