Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Better Call Saul 2X07 – Felfújható

2016. szeptember 09. 11:00 - Bruti

A kis Jimmy-vel kezdünk, aki éppen az apja boltjában sertepertél, mikor bejön egy fickó, és egy megható sztorit ad elő a beteg gyermekéről, epilepszia gyógyszerről, meg arról hogy nem indul be az autója, és így a gyereknek nem lesz gyógyszere. Lényeg, hogy kéne neki öt dolcsi. Jimmy ugyan még csak éppen serdül, de simán levágja, hogy a csávó kamugép, lehúzás az egész. Ezt közli is az apjával, aki ennek ellenére kisegíti a fickót, nem is öt, hanem tíz dollárral. Sőt elmegy a raktárba gyújtógyertyát keresni a fickó kocsijához. Addig a fickó Jimmy-től kér két karton cigit, és ki is fizeti, de nem a kapott tízessel. Búcsúzóul odavet a fiúnak egy jó tanácsot: „Vannak farkasok és bárányok, dönts el hová akarsz tartozni.”

vlcsnap-00001_4.jpg

A főcím után a rendőrségen vagyunk Mike-kal és Jimmy-vel. Bejelentik, hogy picit változtatnának a vallomáson, és ezentúl Mike azt állítja, hogy a fegyver nem Salamanca tulajdona volt. A rendőrök először értetlenkednek, de hamar levágják a sztorit. Vagy megvesztegették az öreget, vagy megfenyegették. Mike nem szól egy szót sem, még akkor sem, mikor az ügyvédjének kifelé menet a szokásos szófosása van. Csak egyszerűen szabadulni akar már innen. Jimmy kifelé menet felhívja Kimet, aki még nem mondott fel, és nem is fog, amíg nincs meg a szerződése. No, meg 15.000 dollár diákhitele is van, szóval nem nagyon ugrálhat.

vlcsnap-00002_4.jpg

Jimmy viszont nagy hévvel érkezik az irodájába, már hívatja is Omart, a titkárát, és egy felmondólevelet mond tollba. De Omar nem érti, mire ez a hirtelen pálfordulás, meg ugye ott a bónusz, amit csak akkor tarthat meg Jimmy, ha ledolgozza az idejét. Erre hősünk inkább visszakozik, és állítja, hogy csak viccelt a felmondással. Láthatóan feldúltan vezet haza, amikor kiszúr egy színes felfújható reklámbabát. Innen ugrik be neki a „zseniális” terv. Bevásárol színes öltönyökből, ingekből és nyakkendőkből, majd másnap már így állít be az irodába. De még ezzel sem elégedett, mivel egy gyümölcsprést üzemeltet az iroda konyhájában, ami hatalmas kosszal és zajjal jár. De a legmocskosabb húzása az, hogy nincs húzása, vagyis nem húzza le maga után a budit. És itt most nem a kisrutinról beszélünk. Amikor ezt Cliff felháborodva szóvá teszi, simán magára vállalja, de oka is volt rá: Santa Fe vízgyűjtő területe folyamatosan csökken, a víz így nagy érték! Főnöke erre köpni-nyelni nem tud. De ami most jön, arra még ő sem számított. Jimmy beszerez egy skót dudát és azzal sokkolja a Davis & Mine dolgozóit. Cliff nem bírja tovább, behívja az irodájába Jimmy-t és közli vele, hogy nyert. Megtarthatja a bónuszát, csak húzzon már el innen a fenébe. Jimmy búcsúzóul még megveszi a cocobolo íróasztalát és lelép a cégtől.

Egyenesen Kimhez siet és közli vele a nagy tervét. Egy közös céget szeretne alapítani a lánnyal, sőt már közös névjegykártyát is készített. Kim kicsit meglepődik, de hajlana a dologra, viszont valamire kíváncsi. Milyen ügyvéd akar lenni Jimmy, törvénytisztelő, vagy simlis? Rövid mellébeszélés után Jimmy is rájön, hogy ő akkor a legjobb, ha simlis, de ez annyira nem jön be Kimnek, szóval a terv, csak terv marad.

vlcsnap-00009_2.jpg

Mike a menyével éppen házat néznek. A csaj áradozik a helyről, imádja a házat, csak éppen rohadt drága. De Mike megnyugtatja, hogy a pénz nem számít, azt megoldja ő. Mondjuk, ahhoz még sokszor meg kell veretnie magát valamelyik Salamancaval, hogy ezt kifizesse.
Jimmy újra a kanárisárga tragacsával közlekedik. Leparkol a masszázsszalon előtt, mire megérkezik Omar is egy teherautóval. Kipakolják a 7000 dolláros cocobolo íróasztal, egyenesen Jimmy régi irodájába, ahol így egy tűt nem lehetne leejteni, nem, hogy ügyfeleket fogadni. De Jimmy-nek valamiért így jó.
Közben Mike-ot látjuk, ahogy autójával nagyon lassan cirkál a városban, majd megáll egy félreeső helyen és Salamanca üzletét figyeli. Valamire készül az öreg.

vlcsnap-00010_1.jpg

Kim az a jövendőbeli cégénél van meghallgatáson. Minden fantasztikusan megy, a partnerek is imádják, majd mikor elbúcsúznak Kim lehowardozza leendő főnökét Richet, de az látszólag nem veszi zokon a bakit. A tetőn Kim még elszív egy cigit, miközben nézegeti a Jimmy-től kapott névjegykártyát, majd a fickóhoz siet és előadja az ő nagy ötletét. Úgy döntött, hogy akármilyen jól sikerült a meghallgatás, nem megy oda melózni, inkább ő is saját praxisba kezd. De van egy ajánlata: nem Wexler-McGill iroda lesznek, hanem Wexler és McGill. Közös irodában két praxis, így mindenki csinálhatja amit akar, de a költségek megoszlanak. Szerintem Jimmy kapni fog az ötleten, de ez már csak a jövő héten derül ki.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása