Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x10 - Do not Disturb

2016. szeptember 06. 09:00 - Chat Géza

Egy vidám esküvővel nyitunk. MIndenki patyolat tiszta, egészséges, mint a makk, az ifjú pár se tiporja a másik lábát a nyitótánc közben, csak az örömapa kap infarktust és esik össze hirtelen. Mindenki elkezd jajistenemezni, a szálloda  alkalmazottja is hívja a mentőket, de hiába, nem veszik fel, ellenben, ha fel is vették volna, teljesen mintegy, mert a papa feltámadt, mint Jézus Krisztus, majd leette az őt újraélesztő lánya arcát. Ezzel a lendülettel a szállodai munkás csaj rá is zárja a násznépre a báltermet. Hát ide sikerült bemenekülnie Strandéknak.

Mindeközben a főszereplőnek szánt, illetve hitt Travis a fiával sétálgat. Előbbi teszi az agyát, hogy pöpecül bírja még, igaz lerohad a fél talpa, mert mezitláb kellett a hirtelen begolyózott Chris után rohannia, de sebaj, miatta aztán nem kell félóránként kényszerpihenőket beiktatni. Travis próbálja rövid pórázon tartani fiát, de az meg most maxolja ki a kamaszkort és leszarom tablettán élve feleselget vissza két flegmázás között. De a trópusi Walking Dead Rick Grimesja nem csapkodja meg péklapáttal a fiát, inkább enged a tini terrornak, ha egyedül akarja megnézni, hogy maradt-e valami a helyi áfészben, akkor hajrá, csak vigye magával a pajszert, ha esetleg beütne valami gebasz.

Chris már portyázik is. Bezsákol némi vizet, egy nagy konzerv babot, aztán meghallja az ajtó mögötti beszélgetést, plusz a mexikói cba-ba betérő zombik is megérkeznek, kettőt elintéz a bicskájával, a harmadikat, negyediket meghagyja az akció szagára kipattanó huligánokra, akiknél fegyver is van. Skera el, fater szerencsére a közelben lerohadt autót is meg tudta buherálni, amiben még benzin is volt, így minden gond nélkül lelécelhetnek még mielőtt kitörne a nagy csikágózás. A kényszeres apa-fia túra ott éri el a katarzist, amikor Travis átengedi a kormányt Chrisnek és megtanítja vezetni. A céltalan cirkálás a végéhez ér, mert kifogynak a benzinből, lehajtanak az útról, tüzet raknak, megpattintják a babkonzervet és nosztalgiáznak egy sort, hogy de rég is kempeltek már közösen. Ezt az idilli pillanatot hugyozza ketté a boltnál megismert társaság megérkezése. Így már öten táboroznak a semmi közepén. Mint kiderül, zsivány csávók ezek. Nem elvetemülten veszélyesek, hisz a kajájukat sem vették el, sőt még fuvart is felajánlottak nekik másnapra, de Travis szerint ezeknek még a szemük se áll jól, erre Chris megint beveri a durcit, a sátor oldala felé fordul és dühből elalszik. Másnap már a havercsótányok kocsijának első ülésén ülve hallgatja az új cimbik menő történeteit, miközben a fater a platón lazulgat az utolsó taggal, és azon filóznak, hogy most akkor ez élet-e vagy mi a bánatos úristen.

kepernyofoto_2016-09-05_12_03_22.png

Mert végre nincsenek számlák, adók, pénz meg egyéb ilyen úri huncutságok, végre olyanok lehetünk, mint régen, amikor tényleg a tápláléklánc csúcsán álltunk, ősemberek/vademberek. Igen, ez nagyon jó kis elképzelés, kisfiam, épp az ilyen röhejes, faszagyerek-filozófiai tanoktól próbálja mentesíteni az amúgy sem 100-as fiát, aki most is hátrafele nézeget a megfelelő pillanatra várva, hogy apja arcába vághasson valami kamasz hisztit. Találnak egy tanyát, gyorsan lemeózzák, hogy van-e ott valami ellátmány. Travis látja a potenciált a helyben, itt aztán lehetne élni, babolcsai néini. Lehetne, de ki nem szarja le, amikor az új haverokkal is csapathatnánk tovább! Arról szó sem lehet, itt megvetjük a lábunkat, oszt szevasz. Ezek a fiúkák veszéleyesek. Ad egy, eddig milliószor kúlabb arcok, mint te; ad kettő, lehet, hogy ma már nem baj, ha egy kicsit veszélyes az ember, mondja Chris. Na, Travisben itt eltört valami, szomorúan rúgdalja a port az udvaron, mire megpillant három DIY sírt. Na, cseszed, itt még él valaki. Igen, meg is érkezik a pajtában csirkékkel kergetőző hülyegyerekekhez a gazda egy sörétessel. Megy a "no hebla eszpányol", az egyik gyerek eltöri az egyik csirke nyakát, mire kap egy golyót a lábába, erre Chris megnézi a sebet, elveszi a pisztolyát és lelövi a manuszt. Chris ezzel teljes nevelési csőd lett, amitől nyilván Travis depressziózik be, mert neki ez a legnagyobb kudarca, mint apa...

kepernyofoto_2016-09-05_12_05_45.png

Eközben a szállodában. Nem véletlenül mutatták meg nekünk a rész elején, hogy mi volt itt nemrég, de előbb Alicia szenved egy sort, hogy kijusson a szobából. Ofelia még mindig sehol, számolja az ajtó előtt elhaladó zombikat, de amikor egy benéz a kukucskálón, akkor azért beszarik. Összeszedi magát, a folyosón ordibálva szólítja Salazar barátnéját, de semmi, aztán a zombicsődület elől a lift felvonó kötelébe kell kapaszkodni, hogy a zombik leherebócázhassanak a liftaknába. A kötélmászásból felmentett Alicia nehezen, de megtesz 3 métert felfelé, ahol már az intróban megismert hoteles alkalmazott nyújtja a kezét, hogy hadd segítsen. Segít is, berántja a felső emeletre, aztán a falhoz keni egy fejszével, hogy hol van Hector. Az meg ki a bré? Amíg egyik nő Hector után érdeklődik, addig a másik csak azt hajtogatja, hogy Ofelia, Ofelia. Az egyik sós mogyoróval felstócolt hotelszoba melegében végre áttérnek a bézik inglisre, megalakul a nagy szövetség, segítenek egymásnak, hogy megtalálják Madisont meg Hectort, oszt kész. Alicia betereli az egyik szobába a zombikat. Eddig príma, kizárja magát az erkélyre, onnan meg azt látja, hogy ez a szemét hotelmenedzser rázárja az ajtót, aztán elmegy. De már dobja is a lepedőt a szomszéd szobából, így szó sincs arról, hogy Aliciát átverték volna, de kellett valami feszkó, ugye. Lemennek az előcsarnokba. Ekkor jelennek meg az első jelenetben lakodalmazó emberek, akik épp Hector nyakának elmetélésén filóznak, hacsak nem kapják meg a szálloda kulcsait. A helycserés támadás után Alicia magukra szabadítja a bárban heringpartizó zombikat, aztán elhúznak a vizes blokkba, onnan le a csatornába, ahol van valami ajtó, amit nem sikerül bezúzni, de szerencsére pont Madison és Strand igyekszik ott túlélni a spontán lerészegedést, így mindenki megmenekül. Innen folytatjuk.

Megjegyzés: Chris kamaszkori lázadása még nagyon jó is lehet. Ha Travis feladná ezt a baromságot, hogy megnevelje, akkor egy nagyon jó kis főgonosz lehetne belőle, aki mondjuk a harmadik évad közepén jelenik meg újra. De ezt nem én fogom eldönteni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2016.09.06. 16:18:40

Ofelia Salazar barátnéja? nem a lánya?
Hová tűnt Salazar?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2016.09.06. 17:28:37

@RTB: akkor lehet, hogy oda kell egy kötőjel... kiderítem.
Daniel Salazar eltűnése jogos kérdésfelvetés. Nem volt teljesen egyértelmű, de az előző részben vált egyértelművé, az epizódot felszopó előző részek tartalmából montázsból, hogy Salazar nem csak a pincében elrejtett zombikat gyújtotta fel, aztán ment dolgára, hanem bizony saját magát is...

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2016.09.06. 17:28:37

@RTB: akkor lehet, hogy oda kell egy kötőjel... kiderítem.
Daniel Salazar eltűnése jogos kérdésfelvetés. Nem volt teljesen egyértelmű, de az előző részben vált egyértelművé, az epizódot felszopó előző részek tartalmából montázsból, hogy Salazar nem csak a pincében elrejtett zombikat gyújtotta fel, aztán ment dolgára, hanem bizony saját magát is...
süti beállítások módosítása