Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4X10 - Lake Hollywood

2016. szeptember 05. 17:43 - tinipuma

Éjjel kezdünk, Ray és Lena a galéria előtt várakoznak. A kis csapatot jobb híján Daryll erősíti, tulajdonképpen még mindig ő a legjobb választás. Hamarosan megérkezik Jacob Waller, hőseink erre akcióba lendülnek. A galériában egyébként a szokatlan óra ellenére mozgás van, az ügyvéd felügyelete mellett pakolják ki az értékesebb festményeket. Ray a maga stukkerét Daryllnél hagyva a baseball ütőjével indul csatába, ahhoz ez is éppen elég, hogy a padlóra küldje Wallert. Míg a hórukkemberek (vagy verőlegények, kinek mi tetszik) az ügyvéd segítségére sietnek, Lena és Daryll lenyúlják a festményeket tartalmazó teherautót. Ray közli a hátramaradottakkal, hogy Aviért cserébe hajlandó visszaadni a képeket, egyébként felgyújtja az egészet, majd ő is távozik.

01.jpg

Már reggeledik mire hazaérnek, a házban Abby fogadja a csapatot pisztollyal a kezében, habozás nélkül ráfogva azt bárkire, aki belép az ajtón, ránézésre egész éjszaka ott posztolt a lépcsőn. Ray megnyugtatja a kissé toprongyos idegállapotban lévő nőt, hogy egyelőre minden a terv szerint halad, majd figyelmezteti az ébredező Bridgetet, hogy ne mászkáljon el otthonról, ha lehet.

Mozgalmas éjszakája volt Terrynek is, de a kellemesebb fajtából, a jelek szerint jól sikerült randit követően Maureen ágyában ébred. Gyorsan közli is a nővel, hogy egyrészt börtönben volt aztán pedig kis híján belehalt egy lövöldözésbe, másrészt megsúgta neki valami, hogy rátalál még a szerelem, így életben maradt. Maureen mosolyog. Terry a következő bokszmeccs előtti puccos partira is elhívja a nőt. A teremben eközben újra áll a bál, Marisol miatt, természetesen, a téma a szokásos. Terry gyorsan rendet tesz, Hector azonnal mehet a ringbe edzeni, a nővérét meg felejtse el. A szemtelenkedő Damont meg elzavarja futni, mit tesz egy kiadós dugás, ugye?

Abbyt a klinikáról hívják a kezelés miatt, de rövid úton lepattintja őket, az aggódó Bridgettel pedig közli, hogy tök jól van. Az igaz, hogy most van ha nem is nagyobb, de mindenképpen sürgősebb baja is, egy kocsiból már megint a házat figyeli valaki. Jelenti is a dolgot Raynek, aki egyelőre Daryllt küldi őrködni. Neki magának még van egy kis dolga, rá akarja venni Terryt, hogy zárja be a termet és húzza meg magát egy ideig. Bátyja elküldi a picsába, ő épp jól érzi magát a bőrében, nem megy sehová, amúgy is állandóan riporterek nyüzsögnek Hector körül, így csak nem jön ide senki lövöldözni, mondja. Bunchyéknál Ray először a szatyor pénzzel szembesül, majd megtudja azt is, hogy mit művelt Mickey Primmben. Az öcskös egyébként (szokás szerint) könnyen meggyőzhető, ők Terkával együtt átcuccolnak Rayhez. Hátravan még Mick, aki kicsit meg van zuhanva Sylvie halála miatt. Mondjuk a (jogos) lebaszásra csak annyit reagál, hogy azért a részedet félretettem ám fiam, mert megérdemled. Reménytelen.

Ray gondosan fényképezgeti az ellopott képeket, közben Lena jelentését hallgatja: valóban oroszok ücsörögnek a ház előtt parkoló kocsiban, de nagyobb gond, hogy Soniának nyoma veszett. Leszállás után egyszerűen átült egy másik gépbe és huss, elrepült. Ennyit arról, hogy nincs meg a pénze.

03.jpg

04.jpg

Lassan az egész család összegyűlik Calabasasban, Mickey is eljött Bunchyékkal, egy fikarcnyit se érdekli, hogy őt a kutya se hívta. Abby odaadja a kis Mariát az anyjának, Terka rémülten passzolná vissza, de a sógornője rápirít, ez a te gyereked, neked kell gondoskodnod róla.

A teremben megint balhé van, ezúttal Hector felesége toppan be és közli a férjével, hogy akkor ő most Kanadába költözne a gyerekkel együtt. Az ok: Marisol megjelent a házukban és jelenetet rendezett a kislány előtt. Hector persze hiába próbálja visszatartani a nőt, az elviharzik, épp csak annyit felejt el menet közben, hogy hová kéri a gyerektartást. Gondolom majd megírja később. Hector kiakad és elviharzik, őt meg Terry nem tudja visszaparancsolni az edzéshez.

05.jpg

06.jpg

Ray hívást kap, Dimitri bácsi várja. Lena közben megszerezte a galéria számláit, hősünk ezzel felszerelkezve indul tovább, a kollegina meg őrizheti a festményeket. A találkozó a néhai Belikov házában zajlik, Dimitri egy filmet néz éppen, a Vérző Kreml című alkotást. Remek darab lehet, láttam mostanság pár hasonlót. A festmények nem igazán érdeklik, Butch Kramer, a film főszereplője annál inkább, szeretne megismerkedni a színésszel. Mivel a pasas Ray ügyfele, hősünknek nincs más dolga, hogy becserkéssze a sztárt és elhozza hozzá egy buliba. Egyelőre ebben maradnak. Avi sehol.

Kifelé menet Ray meglobogtatja a számlákat Waller előtt és egy szívességet kér az ügyvédtől. Lenne olyan kedves és közbenjárna a főnökénél, hogy minél előbb rendezzék az ügyet és felejtsék el egymást. Ja, és ellenkező esetben a számlák alapján Dimitri bácsi is tudomást szerez a hamis festmények eladásából származó mellékkeresetről, amit nyilván a háta mögött intéztek Soniával.

Hector nem nagy meglepetésre Marisolhoz megy, az olvasók (és a magam) türelmét kímélendő rövidre fogom a találkozó leírását. A nő persze be van szívva, ha az öcsköst elhagyta az asszony, annál jobb. A nagy eseményt mindjárt dugással ünnepelné, csak előbb fürdeni kénytelen, ugyanis bűzlik. Sebaj, szexelni közben is lehet, gondolhatja magában, de számításába hiba csúszik, mert Hector rövid nyalakodás és vetkőzés után egyszerűen belefojtja a fürdőkádba.

Mickey otthon Abbyt találja meg, belekezd a "tudom, hogy én vagyok a hibás" mantrába, de a nő leállítja. Egyrészt tényleg nem az öreg tehet az összes szarról, amiben most fulladoznak éppen, másrészt - teszem hozzá én - kivételesen csendben is maradhat és meghallgathatja a másikat, mert most Abby akarja kiönteni a szívét. Elmondja, hogy mennyire szereti a férjét, milyen volt mikor először voltak együtt, egy Eric Clapton szám ment és Ray azt mondta, hogy akár meg is ölheti, mert ennél jobb már soha nem lesz az életben. Mickey nagyot nyel, nemigen tud ezzel mit kezdeni, annyit azért kiprésel magából, hogy szereti Abbyt és hálás, hogy a családhoz tartozik. Terka közben kezdi visszanyerni az eszét, legalábbis azt a részt ami utálja a Donovan családot, közli a férjével, hogy sürgősen el kell menniük ebből a házból, de leginkább a városból is, nagyjából örökre. Bunch időt kér és kap.

Ugrunk egy filmstúdióba, ahol a jövendő nagy jellemszínésze (jó, csak viccelek) éppen interjút ad a terveiről. Új film lesz persze, legközelebb a Taj Mahal vérzik majd (meg a nézők, akik a produkció láttán vágnak eret magukon), Indiában fogják forgatni, mert a szóban forgó építmény ott található, bizony. Ray érkezik és közli a színésszel, hogy sajnálatos módon újra felbukkant az egyik felszarvazott férj a sok közül. Nem akar sokat, csak el kéne látogatni egy partira, távolmaradás, késés ellenjavallt.

08.jpg

09.jpg

Terry pár óra után megunja, hogy Hectorra várjon, olyannyira, hogy még Damont is hazazavarja, hogy a bokszolója után mehessen. Tanult és - Hector ügyeiben legalábbis - tapasztaltabb kollégája, Benito figyelmezteti, hogy nem kéne, akár ki is rúghatják. Sebaj, Terry megy a maga feje után. Mire odaér Hector már robog ki a házból, baj van, mondja, Marisol megöngyilkolta magát. Terry persze rögvest a tesóját hívja.

Ray megérkezik Marisolhoz, első körben elzavarja a bátyját, azzal, hogy felejtse el még a címet is. Ő persze magától is tudja, hogy Hector fojtotta meg a nővérét, nem is nagyon hatódik meg a srác nyüszítésétől, hiába ígér az bármit, otthagyja a francba. Terry visszasomfordál a terembe, a fiókjából piát vesz magához, én megértem. Így van ezzel a kolléga is, Benito csak annyit tesz hozzá, hogy üdv a klubban.

10.jpg

11.jpg

Ray a tervek szerint leszállítja a filmsztárt Dimitri bácsinak, de a bulizás nagyon félremegy, a vén orosz addig provokálja a színészt, amíg az hajlandó bunyózni egy kicsit a testőrökkel. Szerencsétlent irgalmatlanul megverik, mondván nem kellett volna ilyen filmekben szerepet vállalni, megsértette az oroszok becsületét. El is viszik, Ray meg mehet az öreg után, de abban sincs köszönet, Dimitri bácsi nem óhajt se tárgyalni se megegyezni, az ügyvédet meg egyszerűen agyonlövi. A kérdésre, hogy akkor most tulajdonképpen mit akar, csak annyit mond, hogy majd rájössz, kisfiam. Ray kap még egy telefont, azon kell bejelenteni a festmények hollétét. Avi még mindig sehol.

Terry barátnője látogat a terembe, teljes rendőri felszerelésben, de aranyosan. Van neki csinos ruhája is, mondja, igaz, hogy nem volt rajta vagy tíz éve, de elfogadja a meghívást a puccos partira.

Ray visszamegy Hectorhoz, közli vele, hogy holnap menjen edzeni mintha mi se történt volna, Marisol mobiljával lefotózza a srácot a kádban úszkáló hulla társaságában és odébbáll. Útközben Abby hívja, ő azt szeretné tudni, hogy mit fognak csinálni. Minden szép lesz, jön a válasz, ezek szerint hősünknek máris van új terve. Ray a Lake Hollywood mellé érkezik Marisol kocsijával, szétszór némi drogot és küld egy sms-t Hectornak a nő nevében, azzal, hogy sajnálja. A hullát pedig bedobja a tóba. Dolga végeztével fogja a Dimitri bácsitól kapott telefont és bemondja, hogy mindent visszafizet. Csak nem Hector pénzéből?

13.jpg

Címkék: Ray Donovan
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.09.05. 18:11:35

Nagyon jó kis rész volt, sajnálom, hogy a folytatás egy hét késéssel érkezik! Jó, hogy újabb ügyfele került elő hősünknek, nemcsak azok, akiket eddig láttunk. Amúgy szerintem a verekedés nem félrecsúszott véletlen volt, hanem szándékosan akarták elagyabugyálni azért, amit a filmben a honfitársaikkal művelt (nekem legalábbis így jött át).
Marisol halála... hát, elég durva volt. Én arra számítottam, hogy átmegy, megdugja, aztán vekengenek tovább, bár valahol sejthető volt, hogy a házassága szétesését nem fogja szemrebbenés nélkül tolerálni.
Szerintem Ray nem pénzt fog adni Dimitri-nek, hanem szolgáltatást, vagy egyebet. Valahol elhangzott, hogy nem tud annyi pénzt előkaparni, ami egálba hozná a dolgokat, úh. szerintem más lesz a megoldás, nem pénz. Aztán lehet, hogy csak én gondolom túl. Mindenesetre Avit kérjük vissza egészben!!!

tinipuma 2016.09.06. 18:15:22

@AaannnaaA: Marisol halála ott lebegett mindvégig, a csaj nem állt volna le soha. Én annak azért örülök, hogy végre lezárták ezt a szálat. Jó, tudom, hogy lesz még utóélete, de legalább haladunk.
Én is úgy láttam, hogy a verekedés el volt tervezve, a buli szegény színészkémnek ment félre :)
Nem tudom, hogy Ray mit adhatna az öregnek a pénzen kívül. oké, hogy neki nincs, de Hectornak van bőven és most le van kötelezve Marisol miatt. Avit én is szeretném viszontlátni.

AaannnaaA 2016.09.06. 19:08:06

@tinipuma: Tudom, hogy a pénz lenne kézenfekvő, de én mégis arra tippelek, hogy Ray máshogy fizet. Mindegy, kiderül.
Fejvesztés terhe mellett... azzal a "láttam mostanában pár hasonlót" megjegyzéssel ugye nem a London ostromára célzol?? Mert ha leszólod a kedvenc Zs-kategóriás takarító filmem, akkor beárullak az olvasóidnak, hogy Neked is teccett, sőt bizonyos részeit újra meg akartad nézni (az most mellékes, hogy elsőre félúton khm. eluntad :P)

tinipuma 2016.09.06. 19:31:37

@AaannnaaA: Én csak arra emlékszem, hogy valami elesett :)
London, a Fehér Ház, egykutya...
Én csak aludtam kicsit, már ez is baj? :D
(Az lehet a gond, hogy se a Kreml, se a Taj Mahal nem volt érintett)

Pácsó Ármándó 2016.09.06. 19:46:39

@tinipuma: Cápák nem potyogtak az égből miközben az Elnök Végveszélyben volt, mert kitört a vulkán és támadt az ikertornádó éppen egy kicsivel a tzunamitól felzaklatott Godzilla előtt?

tinipuma 2016.09.06. 19:57:58

@Pácsó Ármándó: A cápák és a cunami előtt aludtam el, sajna :))

Pácsó Ármándó 2016.09.06. 20:04:06

@tinipuma: Bakker! Akkor nem láttad az Anakondát sem az Alien ellen harcolni a halálos vírus miatt lezuhant aszteroida törmelékei közötti ufóinvázió alatt?? :-))

tinipuma 2016.09.06. 20:14:31

@Pácsó Ármándó: semmi ilyesmi, de ha offolod a témát, akkor nagyon mérges leszek!!!
képes leszek tigriseket szétszedni...

Pácsó Ármándó 2016.09.06. 20:18:33

@tinipuma: Bocsi! A hogyvolt remek és Ray csakúgy sugárzik! :-)

Pácsó Ármándó 2016.09.07. 06:03:29

@AaannnaaA: Azért raktam be, mert nekem is tetszik :-)

2016.09.07. 07:16:42

@Pácsó Ármándó: tényleg jó zene.
@tinipuma: basszus, igyekeznem kell, mert nagyon olvasnám a hv-kat, de még mindig csak az 5. v 6. résznél tartok, sose foglak utolérni benneteket, mire eljutnék h érdemben hozzászóljak, már vége is az évadnak...#biriszomorú

2016.09.07. 07:35:24

@Pácsó Ármándó: "ray csak úgy sugárzik" omfg kalapos, annyira flúgos vagy! :*

tinipuma 2016.09.07. 17:33:17

@Pácsó Ármándó: Nekem is tetszett a dal :)
@Biriksz_Krokiksz!: Ne légy szomorú, majd ideérsz, a hogyvótok meg nem mennek sehová :)
Hozzászólás meg jöhet bármikor.

Pácsó Ármándó 2016.09.07. 18:10:17

@tinipuma: Ha jók lesznek a hogyvoltok, küldök még :-)

tinipuma 2016.09.07. 19:19:39

@Pácsó Ármándó: Szóval eddig csak egy volt elég jó?

Pácsó Ármándó 2016.09.07. 21:19:32

@tinipuma: Biztosan nem, csak nem ismertem a zenei ízléseteket :-)

2016.09.07. 23:08:11

@tinipuma: nagyon óvatosan vagyok addig is, képeket nézek (tisztára mintha ovis lennék). (gabriel munn-t nagyon szerizem, amúgy)

@Pácsó Ármándó: én elmentettem a könyvtáramba, mmkk fel fogom használni majd, ha jót akarok hallgatni.

Is 2017.08.14. 09:09:09

@AaannnaaA: Amikor Hector megérkezett Marisolhoz, akkor már annyira tudtam, hogy ki akarja nyírni. Amikor meg megláttam a vízzel teli kádat, már a nyakamat is rátettem volna, hogy most rövid úton megfojtja. Tuti biztos voltam benne, hogy a csaj nem éri meg az évad végét.

Szegény Ray már nem először kénytelen visszaélni az ügyfeleivel, és azok lekötelezettségével. Lassan nem marad így munkája, ha híre megy, mennyire megbízhatatlan és veszélybe sodorja őket. Bár a másik színész élvezettel nézte a vallatást. :)

Mickey tényleg hihetetlen... Persze, sajnálja is az ember, de tényleg akkor balfasz, hogy tárlaton kellene mutogatni.
süti beállítások módosítása