Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x11 - A Promise to the Dead

2016. szeptember 01. 11:00 - Smiley93

Átlagos este egy szörnyeteg-szörnyeteg életéből: random természetfeletti pasi egy hullazsákban vonszolja be a hűtőtermébe aktuális vacsiját, aki nem más, mint egy leragasztott szájú (átlagos) leányzó, aki be van tojva rendesen, és az érzés csak fokozódik, mikor elrablója szerszámait (a balták, fejszék satöbbi) is megpillantja. Persze nem véletlen lógnak a perifériás látómezején a bárdok, a húsevő hapsinak a rettegő áldozatok ízlenek igazán, mert ő ennyire ínyenc, már a puszta szagtól is vicsorognia kell.

1.jpg

A vacsit azonban meghiúsítja a betoppanó Állatdoki, aki a tőle megszokott könnyed eleganciával térde kényszeríti az Ínyencet. Amaz erre kétségbeesett érvelésbe kezd, a halállista felejtős, egy centet se ér a halála, szóval akár haveri vállveregetéssel el is válhatnak az útjaik. Állatdoki persze nem ezért jött, hanem hogy Ínyencet a Visszhangos házba zárassa, ahol gondolom, speciális diétára fogják. A csaj örül megmentőjének, valami új zsaru érkezett tán Beacon Hillsbe? Ugyan, én csak az állatorvos volnék, vigyorog Allatdoki. #ezBeaconHills

2.jpg

Na persze, Állatdoki nem lett önkéntes szörnybefogó, csak egy alku miatt szállította be Ínyencet, amit annak pszichomókusával kötött, cserébe egy őrült&veszélyes alakot, Valackot kívánja meglátogatni. Róla annyit kell tudni, hogy az utolsó látogatója csak a szobából, de a Visszhangos házból már nem jutott ki, valamiért úgy érzem, Állatdokit mégsem fenyegeti efféle veszedelem. Maga Állatdoki is így érezheti, mert magabiztosan belépked az üvegezett cellába, ahol egy látszólag ártalmatlan pasas olvasgat Romana regényeket, s meglepően értelmesen és készségesen válaszolgat Deatonnak.

3.jpg

Természetesen ismeri kedvenc Állatdokinkat s izgalmas munkásságát, ami klassz, mert ő amúgy is szakmázni érkezett, a dél-amerikai mitológia érdekli. Mármint Kate, a La Loba meg Főfarkas haldoklása és ilyesmi, vágja rögtön Valack, majd közelebb invitálja vendégét, hogy tekintse meg az infókat a homloka kellős közepére lékelt lyukon keresztül. Állatdoki szkeptikus, mégiscsak a tudomány embere ő, s a biológia határozottan nem említ hatodik érzékként funkcionáló homloklyukakat, de amint közelebb megy, szembesül az igazsággal: egy harmadik szemmel. Főcím.

3_5.jpg

Farkasfiú érkezik haza nagy vidáman az állatklinikáról, ám odahaza síri csend, meg egy sporttáskányi dollárköteg mellett agonizáló Farkasanyu várja, bukta. Anyu teljességgel elítéli Főfarkas pénzének átmeneti eltulajdonítását, illetve annak komoly fontolóra vételét. Scott egy vérszegény próbát tesz, hogy érveljen egy-két bankóköteg megtartása mellett, mire Farkasanyu felmutat egyet, amelyhez szó szerint vér tapad, Farkasfiú azonmód engedelmes kutyusként viszi is vissza a pénzt.

3_75.jpg

Ugrunk egy vidámabb(nak induló) színre, ahol Liam videójátékozik a haverjával, akit rendre ronggyá ver a farkasreflexeknek hála. A birkatürelmű haver ezt már megunja, meg késő is van, úgyhogy lépne le tanulni, mire Liam marasztalja, még a pizsipartit is beveti. Ez annyira durva, hogy a néger haver gyanakodni kezd, hogy (már megint/még mindig) valami gáz van. Erre Liam megnyomja a pánikgombot, s inkább elküldi a havert, csak ne faggatózzon. Végülis egyedül is tud paranoiásan, az ágyában forgolódva képzelt berzerkerektől pánikolni.

4.jpg

Pár utcával odébb Főfarkasék éjszakája sem zajlik eseménytelenül, náluk a riasztó valóban beindul, a Braedennel szunyókáló Főfarkas a küszöbön az agyonázott, sikítozó Lydiára lel. Stilesnak viszont kellemes ébresztő jut, Malia smárolja le, miután minden más módszer befuccsol, ej de szép is az élet. Farkasfiú eközben Dereknél jár kanosszát a táskányi pénzzel: Főfarkas meglepően megértően fogadja, hogy Scott komolyan fontolóra vette a vagyona megtartását. Aztán kiderül a nagylelkűség oka: ez a pénz Pszichóalfáé. Miután ilyen vidáman túllendültek Scott botlásán, Farkasfiú vigasztalja egy sort gyengélkedő exmentorát, Állatdoki dolgozik a haldoklásod ügyén, nem lesz itt gáz!

6.jpg

Lessük is meg a polihisztort munka közben! Úgy tűnik, elnyerte a feneketlen Homloklyuk-szem, mert most csonttőrök között flangál valami sötét barlangban, miközben a testét az Eichenben énmegmondtam-doki vizsgálja. A suliban végre jó híreket is kapunk, mert Maliának sikerült a mindent eldöntő teszt, azaz a bandával kezdheti a végzős évet. Menőcsaj még ennek sem tud örülni, hiába emlékezteti Kira, hogy a halállistás sztori már kifutott, Lydia nem ért egyet, és az ilyesmit nem szívesen halljuk egy banshee szájából.

7.jpg

Liam megint a haverjával súlyzózik, aki megint túl nagy falatnak gondolja a feldobott súlyt, de csak mert nem tud Újfiú farkas mivoltáról. Miután lerázza a segítőt, Újfiú lázas emelgetésbe kezd, ám megzavarja egy berzerker-epizód, s csak a tökéletes időzítéssel betoppanó Farkasfiú menti meg a súllyal való csúf találkozástól. Ha pedig már úgyis ott van, gyorsan megereszt pár alfa-tanácsot a megszeppent bétának a kezét idegesen tördelő haverral kapcsolatban, azaz: ne zárja ki a barátait. Oké, főnök. A tükörben a képzelt berzerkerek is egyetértenek.

8.jpg

Vadászapu eközben kilogikázta, hol lehet Kate rejtekhelye, s most nagy vidáman, puskával ereszkedik le a katakombákba. A tesó helyett Pszichóalfa fogadja, ám Vadászapu csak akkor döbben rá, hogy belesétált egy csapdába, mikor a háta mögött Pszichó szavára előlép egy berzerker. Scott eközben egy romantikus randit dobott össze Kirának Dereklakban. Az eredeti programot, a Star Wars-nézést hamar dobják egy kis testakrobatika miatt, ám a randit az ablakon át beugró Kate & the Berzerker páros zavarja meg. Stiles meg Malia békésen tanuló párosát Zsaruapu zavarja meg, de őt örömmel fogadják, mivel a Visszhangos ház bocsánatkérő levelével s a hírrel érkezik, miszerint elengedték az adósságukat (mivel Stilest meg Menőcsajt kis híján kinyírták ott). Örömködés, irány a szarvaskajálda pizzázó!

9.jpg

Nem sok örömködésben van része jelenleg Vadászapunak, akit Pszichóalfa éppen most szegez szó szerint a falhoz egy, a hasába szúrt fémdarabbal a nedves szennyvíztisztító csatornában, Kate kérésre élve, s hagyja magára pihengetni. Liam haverja jó barátként hagyja Újfiút hallgatni a titkáról, de jelzi, hogy ő bizony kíváncsi, szóval bármikor örömest meghallgatja a sztorit, addig meg játsszanak tovább. A romantikusnak indult randi eközben Hogyan éljük túl Kate & the Berzerker támadását-partiba csapott át, amelyből Scotték kerülnek ki vesztesen, Kate pedig a templomba vezényeli a csapatot, mivel ennyire érdekli ez a tini farkas, aki pár évad alatt megtizedelte a legendás Argent-családot.

10.jpg

Eközben Scottékat már hiányolják a lacrosse-csapatból, mert ma egy Igen Fontos Meccset játszanak Újfiú volt sulija ellen (megint). Stiles csak egy kis késésről tud, szóval már nem csak Újfiú meg Edzőbá, de ő is ideges. Persze nem a játék miatt, mert gyakorolt ám! Ami kábé annyit jelent, hogy 10 helyett csak 9-szer nem találja el a labdát, szóval nagy szükség lenne Farkasfiúra. Vadászapura eközben Kisinas talált rá, hogy hogyan került oda, azt fedje Beacon Hills-i homály. Vadászapu önfeláldozón inkább elvérezne, csak Kisinas figyelmeztesse Scottot a Kate és Pszichóalfa képében érkező veszedelemre, ám rossz emberrel kezdett: Kisinas csakazértis megment mindenkit. Vissza a pályára, ahol félidőben annyira katasztrofális a helyzet, hogy Stiles inkább lelép Scottot keresni, Liam meg magára marad a közelgő telihold-tünetekkel meg pályára hallucinált berzerkerekkel. Nem hallucinált viszont Pszichóalfa, aki Malia mellett foglal helyet a lelátón.

x.jpg

A Visszhangos házban továbbra sem rózsás Állatdoki helyzete, mikor felbukkan Lyida, hogy beszélne a kómás dokival. Nem hall az senkit se, de hát egy banshee mégiscsak más tészta, ugye. A meccsen eközben Újfiú bénázik tovább, s annyira be van rezelve a képzelt támadóktól, hogy még Brett is megérzi, s haverságból felrúgja, hogy megkérdezze, mi baja. Újfiú duzzog, Újfiú morcos, de ideje lenne már túllépni ezeken a berzerkereken. A nézőtéren Pszichóalfa cseverészik lányával, a téma az egyetlen közös pont az életükben: a lány anyja, a Sivatagi farkas. A boldog apuka ugyanis végre a nyomára bukkant, az információ egy kis szívességért cserébe eladó – ez Kate kinyiffantása lenne.

11.jpg

Kira egy kupac csont kellős közepén tér magához, egy cellában, egyedül, Scott nevét mindhiába kiáltozva. A vesztes meccs után Újfiú magányosan szomorkodik az öltözőben, mikor Brett érkezik vigasztalni, felmerül a kérdés, hogy mégis mire föl ez a nagy haverkodás. Hát Farkasfiú, az a hős, aki a te alfád, megmentett MINDENKIT, az egész Zenfalkát. Szőröstül-bőröstül. Itt a Scott Fanclub alapító elnöke ömleng egy sort az Igazi Alfáról, és hogy mekkora egy mázlista Újfiú, hogy ilyen telitalálat alfa jutott neki. Liam kevéssé érzi át kivételezett helyzetét, hacsak nem a kivételezett szívás az, tekintve, hogy megbízható alfája éppen jó nagy kulimászban hagyta őt meg a csapatot.

12.jpg

Kulimászban van Kisinas is, mert egyedül nem elég erős, hogy kihúzza Vadászapuból a vasdarabot, utóbbi pedig már csak rezignáltan várja a halált. Adrenalin kell ide, amit vagy félelem, vagy düh idéz elő, Vadászapunál nyilván az utóbbi lesz érdekes, tessék csak Allisonra gondolni, meg arra, hogy be lenne pipulva a csaj, ha tudná, hogy épp nyírják az exét. Na ez már hat, Vadászapu összeszedi magát, s együttes erővel kirántják belőle a vasrudat. Zsaruapu Stilesszal érkezik Dereklakba, ahol a házigazda Főfarkas meg Braeden vázolja, hogy az ifjú szerelmesek eltűntek a saját randijukról. Állatdoki meg Menőcsaj emelnek a téten, mert ők azt is tudják, hogy Mexikóban vannak. Ezek szerint nem volt hiábavaló a Szemben tett látogatás.

13.jpg

És már váltunk is az ébredező Scottra, akit Kate a csontkripta kellős közepén egy oltárféleségen kötözött le, s rögtön Artemisz legendájával rohanja le az ébredező Scottot. A sztori releváns része a saját gazdájukra támadó kutyák metaforája, ez lenne ugyanis Kate ördögi terve: berzerkerré változtatja Farkasfiút, akit így – lévén, hogy ellenségnek hiszik – a saját barátai/falkája fog kinyiffantani. Hiába, mindig is bájos egy teremtés volt ez a Kate Argent! Ja, és már az első évadban is rühellte Farkasfiút.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása