Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x17 – Telelő

2016. szeptember 01. 13:00 - Kapitánylány

„Á! A jégnél is hidegebb vala, a szívét is elérte a fagy karma.” – A Hókirálynő

Nick továbbra is szenved, de előrébb lépett, evés közben nem bírja a boldog képüket nézni, lefordítja a képkeretet. A csúnyán helyben hagyott Renard hazaérkezik, Juliette várja, Sean kéri is vissza a kulcsot, amit neki adott. A nő Adalind címére kíváncsi, meg akarja ölni, Sean megadja, sok sikert kíván hozzá, Kenneth herceget más fából faragták, nehezebb a nőhöz jutni. Juliette lekapja a blúzát, Renard csak pislog, de nem teketóriázik sokat, durván lesmárolják egymást...

01.jpg

Egy férfi alatt lerobban az autója, sokat sétál mire végre teljesen átfagyva egy házhoz ér. Az ott lakó nő a lánya telefonban hallható tiltakozására hallgatva nem engedi be, erre a férfi bepöccen, és a hátsó ajtón keresztül rátör. Átváltozik és az éles fogaival kiszívja az életerőt a nőből, aki jegessé válik, az esetet pedig az áldozat lánya végighallgatja.

Nyomozópárosunk igyekszik a helyszínre, az áldozat teste még mindig jéggé van fagyva, a nyakán pedig harapásnyomok találhatóak. A házból semmi sem hiányzik, csak a nő autója tűnt el. A fiúk meghallgatják az áldozat lányát is, utána kiadják Wu-nak az ukázt, ha létezik a lerobbant autó, akkor azt meg kell keresni. Később Wu jelentkezik be, látták egy benzinkúton az ellopott autót, Hank utasítást ad torlasz kirakására, elvágják az útját.

02-1.jpg

02-2.jpg

Monroe a farkaslakban órát szerel, de a keze remegni kezd, visszaemlékezik a közelmúlt eseményeire, nem heverte ki az Ítélőszék előtt történteket. Rosalee érkezik haza, Monroe ijedten változik át ezzel a frászt hozva feleségére. A nő aggódva kérdezi, hogy mi történt, Monroe az időn gondolkozott el, sosem lehet tudni mennyi van még hátra. Kicsit lenyugodva a vacsorára készül az ifjú pár, Rosalee újra rákérdez, és Monroe végre megvallja, hogy sokkban volt a fajtisztás ügy miatt. A nő megnyugtatja, nem lesz semmi baj.

03.jpg

A torlaszon nem jut át az elkövető, megfordul, de szemben Hank-ék jönnek, végül közre fogják. A férfi elrohan az erdőbe, de nem tud messze menekülni, mert teljesen kihűlt a teste, átváltozva a Grimm elé ugrik, könyörög, hogy ne ölje meg. Az őrsön kiderítik, hogy ki volt az elkövető, ideje lenne azt is megtudni milyen lény. Az olvasgatást azonban még halasztani kell, a fogdában Knute jéggé fagyott.

Renard egyedül ébred az ágyban, fájlalja a bordáit. Szenvedve igyekszik magát megnézni a tükörben, a lövésnyomai ekkor megint vérezni kezdenek, majd képzelegni is kezd, egy ördögi kéz nyúl érte, szívéhez kapva ájultan terül el a földön.

04-1.jpg

04-2.jpg

Nick és Hank a meglelt lerobbant autóhoz siet, meglepve figyelik, hogy három bőrönd van a csomagtartóban, tehát vagy van még három áldozat, vagy van még három ilyen lény. Egyet már láthatunk is, átfagyottan botladozik az úton, egy ápolónő siet a segítségére. A férfi rá is támad a nőre, aki szerencsére el tud menekülni az átváltozott lény elől. Közben a lakókocsiban a fiúk hiába keresik a keveréklényt, egyik könyvben sem találják meg, szóval irány a fűszerüzlet.

05-1.jpg

Kenneth Rispoli-val egyeztet, még ha Nick nem is tudja hol van az anyja, de biztos tartják valahogy a kapcsolatot, ezt kell kideríteni. Adalind csörtet be, növi ki a ruháit, újakat kellene venniük. Kenneth elküldi bevásárolni, de csak egy testőr társaságában. Az utcán lófrálva láthatjuk, hogy Juliette követi őket, Adalind meg is látja a kirakat tükrében, oda is fordul, így nem látja, hogy Juliette egy szobrot akar a fejére ejteni. A támadást megússza, a testőr elrántja a zuhanó szobor alól, Juliette pedig gyorsan elspurizik a helyszínről.

06.jpg

Rosalee és Monroe persze rögtön mondja, hogy bizony hőrablókról van szó, akik azért veszélyesek, mert kizárólag csak az emberi hőt tudják feldolgozni. A hőrablók télen elszoktak bújni közösségben, úgynevezett telelőben vészelik át a hideg évszakot, egymást melegítik. A bejárati ajtó csengője szakítja félbe a tanácskozást, Juliette az, szinte könyörögve kér segítséget a házaspártól. Ez a megtört viselkedés csak addig tart, amíg meg nem látja Nick-et, akkor felfújja magát és támadó állásba áll. Megy a szájkarate, a hiszti azért, mert már Hank is tudja, Rosalee szól közbe, hogy nekik is mondják már el végre mi a baj. Juliette meg is mutatja, bizony boszorkányszörny lett belőle! A házaspár riadtan hőköl vissza, Hank pedig félrenéz, Rosalee ocsúdik fel először, biztos találhatnak rá megoldást. Juliette már mondja is, hogy nincs rá gyógyír, és ezért mind ők a hibásak, majd kiviharzik az üzletből. Kezd megzakkanni ez a nő, segítségért jön, azután meg mindenkit lehord a sárga földig… Wu jelentkezik be, a megtámadott nő feljelentést tett, valamint találtak egy fagyott hullát a 4-es út 17-es kilométerkőnél. Monroe is megy velük, addig Rosalee foglalkozni kezd a zakkant Juliette-tel.

07.jpg

Az úton megfagyott támadó rokona Knute-nak, már csak egy hőrabló maradt, aki fel is bukkan a városban, egy taxisra támad rá. A fiúk nem sokáig maradnak az őrsön, épp csak ki tudják írni az összes portland-i Gunderson címét, mehetnek az újabb helyszínre. A taxisról hamar kiderül, hogy nem hőrabló, hanem annak áldozata, Wu pedig végre kideríti, hogy ki a harmadik lény, ő is Gunderson, és mivel nyugatra tartottak eddig, akkor valószínűleg a telelő is egy nyugaton lévő Gunderson birtokán lesz, szerencsére csak egy van azon az égtájon.

08-1.jpg

08-2.jpg

Adalind teljesen ki van borulva, dolgoznak azok a hormonok! Kenneth csitítja, de már látja is ebből a hasznot, Juliette most nagyon dühös lehet, talán ezt ki tudják használni! Adalind nem akarja, hogy megölje őt Juliette, de a herceg szerint nem fogja, inkább majd más, ha folytatja a hisztit…

A négy fiú a kérdéses birtokon köt ki, az udvaron rengeteg kocsi áll, ehhez képest az épület korom sötét. Mivel gyilkost keresnek így simán betörnek a házba, ahol jéghideg szobákat találnak, kivétel a nappalit, onnan is a padlóból árad a hő. Nick megtalálja a csapóajtót, az alagsorban van a telelő, ahol sok hőrabló fehérneműben összebújva alussza épp a téli álmát.

09.jpg

Természetesen a tettes hőrabló kupac közepén van, és a kiszabadítása nem sikerül óvatosan, mindenki felébred. A sok dühös keveréklény üldözni kezdi a fiúkat, akik nem érik el a kocsikat, így a pajta felé veszik az irányt. Míg Wu és Monroe az ajtót próbálja tartani, addig Sven és még egy hőrabló hátulról támad, de Nick-ék simán elverik őket, a végül bejutó féllények is dideregve esnek össze. Mivel ők nem tettek semmit, ezért visszaviszik őket az alagsorba, remélve azt, hogy túlélik a telet. A halott Sven-t azonban nem hagyhatják itt, ezért az ellopott taxival együtt egy belvárosi út mellett teszik ki.

10.jpg

Nick az üres lakásba tér haza, visszaemlékszik Marie nénikéje tanácsára, hogy szakítson Juliette-tel, most már bánhatja a férfi, hogy nem hallgatott rá! A korábban lefordított képet veszi magához, azzal ül le merengeni az életén.

Címkék: grimm
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.01. 17:50:20

Ez a rész naon nem tetszett, csórikáimat sajnáltam, ilyen lény se lennék. :/

Gabba 2016.09.01. 20:10:59

Mondtam én a múltkor, FR és Julis új álompár lehetne, Nick meg végre felszedhetne egy belevaló vöröst vagy feketét, de lehet szőke is. Vagy barna.

Pácsó Ármándó 2016.09.01. 20:29:13

Köszi a jóféle hogyvoltot! :-)

@Gabba: Mán én is montam! :-)
Belevaló vöröst, aki szereti a ... belevalót :-))

Gabba 2016.09.01. 20:38:57

@Pácsó Ármándó: meg a foghajmás kolbászt is :)

Pácsó Ármándó 2016.09.01. 20:46:48

@Gabba: Meg a vitorlás sorozatokat :-)

Gabba 2016.09.01. 21:15:33

@Pácsó Ármándó: meg a kardozós-partraszállósokat!

2016.09.01. 21:34:26

és az a belga szőke hova a tökömbe álljon, akinek a cukker gonik v nem gonik tetszenek?? folyton ez a kategorizálás, könyvtárosok vagytok-e??

Pácsó Ármándó 2016.09.01. 22:06:00

@Biriksz_Krokiksz!: A balga szőke szeresse Kennethet :-)

Gabba 2016.09.01. 22:06:21

@Biriksz_Krokiksz!: nem hagyunk téged se hátra, Margaréta! már sütöm is a szalonnás rántottát!

2016.09.01. 22:26:18

@Gabba: nem szeretem. de értékelem a szándékot.
@Pácsó Ármándó: Nicket.

2016.09.01. 22:28:30

ezek most ultra szar részek - utáltam mind.
amúgy világbéke *-*

Gabba 2016.09.01. 22:31:07

@Biriksz_Krokiksz!: akkor megeszem én, késői vacsira

2016.09.01. 22:39:13

@Gabba: nem_szabad. dr koleszterina

2016.09.01. 23:01:50

renardnak miért van gyűrűje amúgy? (1.kép)

2016.09.02. 01:08:11

(kapitánylánytól amúgy ritka nagy #genyasági, h pont ezt a képet tolja ki címlapra, mostantól nem szólok hozzá)
amúgy nem is érdekelnek a képek.
ha nick nincs.

Kapitánylány 2016.09.02. 14:21:58

@merkel, Európa gyilkosa: sajnos igen, a hatodik rövid évaddal vége :(

Kapitánylány 2016.09.02. 14:23:54

@Biriksz_Krokiksz!: hijnye, még a végén megsértődök és nem írok több hogyvoltot (dehogy), vagy Julis képekkel nyomom tele! :D a következő részekkel én is elégedetlen vagyok, még a végén zanzásított hogyvolt lesz végül! :D

Pácsó Ármándó 2016.09.02. 16:45:04

@Kapitánylány: Azért hat (5,5) évad elég szép teljesítmény!

2016.09.05. 14:44:07

@Kapitánylány: nane! tudod h nagyon szerizlek, meg a hogyvoltjaidat is, nem neked szolt a kirohanasom ;) de viccen kivul, nem csodalom, ha sok julis kep lesz, tiszta ámokfutóbolond a csaj.
süti beállítások módosítása