Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x23 - Why Await Life's End

2016. augusztus 26. 13:00 - Scott Pilgrim

Majdnem Taylorrel és Kurttal nyitunk felváltva, akik éppen az előző epizód cliffhangerét emésztgetik. Aztán Jane hevesen és elszántan öltözni kezd. Kurt megtudakolja Mr. B-től, hogy lehetséges-e, hogy az apjának elment az esze halála előtt. Mr. B azt mondja, fogalma sincs. Kurt úgy dönt, hogy lelép az irodából, amikor a többiek megtudakolják, hogy miért, megtudják, hogy meghalt idősebbik Weller. Kurt Jane-hez megy, aki már nincs ott, úgyhogy kutakodni kezd. Jane meg abba a lakásba tör be, ahova egyszer titokban Oscart követte annak tudta nélkül és ő is kutakodni kezd. Mindkettőjüket flashbackek sújtják. Jane megtalálja a fegyvert, amivel Mayfairt lelőtték. Allie közben Pattersonékat faggatja, hogy tudnak-e valamit Mayfair eltűnéséről, mert megszívják, ha kiderül, hogy igen, és nem mondták el neki. Tasha és Edgar kussol. Kurt közben a tesójával vitatja meg, mit mondott neki az apjuk, Sarah nem igazán akarja elhinni, de Kurt azt mondja, egy mód van csak rá, hogy kiderítsék, úgyhogy elindulnak együtt az erődhöz, hogy megtudják, van-e alatta halott gyerek. Ebben pedig ott a pozitív üzenet mindnyájunknak: lehet, hogy nehéz napunk volt, de legalább nem 'elmegyünk a tesómmal megnézni, hogy van-e halott gyerek az erőd alatt és az apánk tényleg gyilkos-e' nehéz, szóval legyünk hálásak minden nap.

vlcsnap-2016-08-19-02h31m51s487.png

Jane elmegy Anahoz, a tinihackerhez, akit anno még az oroszok raboltak el az egyik epizódban, hogy nyomozza már le telefonszám alapján, hol van Oscar. Tasha közben meggyőzi Edgart, hogy nyomozzák le azt a helyet, amit Mayfairnek kellett bemérniük, amikor legutóbb beszéltek. Kurt út közben elkezd kételkedni mindenben a gravitációt leszámítva, de Sarah mondja, hogy ezért kell kideríteniük, mi a helyzet. A flashbackek nem hagyják nyugodni, mert a vágók kegyetlenek. Jane közben sikeresen beméri a tinihackerrel a telefonszám tulajdonosának hollétét, úgyhogy megköszöni Ana szolgálatait, majd útnak indul. Tasha és Edgar megérkezik oda, ahol Mayfair meghalt. Megállapítják, hogy frissen van mosva és találnak egy töltényhüvelyt is. Mivel a helyszínelőket nem tudják mozgósítani, úgy döntenek, beavatják az egy emberben összpontosuló teljes helyszínelőcsapatot, Pattersont. Patterson a helyszínre érkezve ultrafénnyel meg is állapítja, hogy sok vér volt és aggódni kezdenek. Jane a lakókocsijában várja a fickót, akivel korábbi epizódokban kódolt beszélgetéseket folytattak, de a fickó észreveszi és ráküldi a lakókocsiban a gázt. Jane kiugrik, de mire felnéz, már fegyvert is fognak rá.

vlcsnap-2016-08-19-02h32m39s824.png

Jane farzsebből előránt egy sztorit, miszerint Cade újra felbukkant és vadászik rá. A fickó beveszi, megad neki egy címet, hogy ott várjon, majd megy Roman, Oscar ugyanis elfoglalt. Jane visszamegy a hackerlányhoz a megszerzett infóval. Kurt majdnem szívrohamot kap ásás közben, mert valami keménybe ütközik az ásó, de kiderül, hogy csak egy kő. Közben Jane és a hackerlány a megszerzett infók alapján lenyomoznak egy címet. Elvileg egy rakás vegyszer alapján, amivel el lehet tüntetni egy holttestet, illetve milyen címről rendeltek a napokban pont annyi mennyiséget, amivel el lehet tüntetni egy holttestet. Közben a Wellerek sok ásás után megnyugszanak, hogy nincs halott gyerek, az apjuknak tényleg elment az esze halála előtt, és ettől boldogan ölelkeznek. Fel akarja hívni Jane-t, sikertelenül, úgyhogy hagy egy hangposta üzenetet, amiben elmondja, hogy meghalt az apja, és ilyenkor hálás csak igazán, hogy Jane visszatért, ezt Jane meg is hallgatja nyomban, és kissé megviseli, de megpillantja Oscart és követni kezdi. Közben Patterson közli a többiekkel a rossz hírt, hogy megvannak a DNS teszt eredményei, és Mayfair vére volt a padlón.

vlcsnap-2016-08-19-02h33m51s507.png

Ez nem töri meg őket, mert Patterson meggyőzi, hogy bár sok vért vesztett, de mi van, ha Mayfair még él. Elindulnak a házához kutakodni, ami ezen a ponton illegálisabb nem is lehetne, mert ha lebuknak, az szívás minden szempontból. Jane követi Oscart egy tanyára, majd beugranak emlékek arról, ahogy arról beszél Oscarnak, hogy muszáj visszanyernie a bizalmát, ha törlik az emlékeit, mert majd egy nap ellenségként is mehet hozzá, ha nem, és fel kell készülni arra a szituációra is. Bemegy a tanyán egy házba, ahol megpillantja Mayfair holttestét, majd hátulról lövést kap Oscartól, amitől összeesik, tippre altatólövedék. Edgarék betőrnek Mayfair lezárt lakásába, feltűnik Pattersonnak feltűnik, hogy egy festmény más lett, mióta legutóbb járt a főninél, leveszik, és egy széf van mögötte. Viszont olyan durva széf, hogy Pattersonnak több nap lenne feltörni, de mivel Mayfair a festménnyel fel akarta valószínű hívni a figyelmüket rá, ezért biztos ki tudják találni a kódot is. Úgyhogy elkezdenek gondolkodni.

vlcsnap-2016-08-19-02h34m37s071.png

Wellerék éppen isznak és gyászolnak, amikor Kurt lemegy a garázsba még több sörért, és beugrik neki ott valami, ami miatt autóba pattan és elviharzik. Pattersonék találgatnak, amikor Edgarnak feltűnik, hogy a festmény hátán állatok vannak, kínai csillagjegyek. Kiderül, hogy a csapat tagjainak születési éve a kód. Kinyitják, és találnak a széfben egy pendrive-ot. Közben megtudjuk Kurt flashbackjeiből, hogy nem a faerődre gondolt az apja, hanem a sátorra, amivel kempingeztek, és közben látjuk megérkezni oda, ahol kempingeztek. Jane közben egy székhez kötözve tér magához. Kiderül, hogy Oscar újra ki akarja törölni Jane memóriáját. Pattersonék beteszik közben a pendrive-ot, de kód védi, tippelnek, nem jön be, ha még egyszer rosszul tippelnek, a cucc megsemmisíti önmagát. Közben a székhez kötözött Jane és az esőben drámaian ásó Kurt egyszerre tudja meg, hogy Jane nem Taylor Shaw. Kiderül továbbá, hogy a szakállas embert nem Cade lőtte le, hanem Oscar, és Cade azért vadászott rá. A küldetés vezetőjét pedig Shepherdnek hívják, aki olyan, mint egy szektavezér. A terv első fázisa lezárult, ami Mayfair kiiktatása volt. A második fázis, hogy leégessék a korrupt országot, hogy elölről kezdhessék. Szóval anarchia.

vlcsnap-2016-08-19-02h34m52s201.png

Jane kiszabadítja magát, bunyó közben felborul egy mécses, egy égő házban gyepálják egymást. Végül ledöfi Oscart egy kaszával. Kimenekül az égő házból, mert kénytelen, aztán kint döbben rá, hogy most ég le feltehetően minden bizonyíték Oscarral és Mayfairrel együtt. Felgraffitizi az autójára az égő háznál, hogy „Marcos-ért”, ő a szakállas fickó volt, akiért Cade bosszút akart állni, szóval ezzel megpróbálja a saját oldalára állítani Cade-et. Pattersonék közben rájönnek a kódra, ami az, hogy „sajnálom”. Beírják és talál. A pendrive-on három mappa van, Napvilág, egy M-mel kezdődő kódszerű névvel rendelkező, meg az Orion, ami elvileg Shepherd terve. Megnyitják, és egy rakás fájlt kezd el feldobni. Jane közben hazaér, de a lakásán már várja Kurt, aki úgy kezd beszélni, mint aki megtalálta a gyerekkori legjobb barátjának a hulláját, ami bizonyítja, hogy az apja ölte meg, és ettől összeomlott. Végül fegyvert fog Jane-re és letartóztatja, Jane próbálja elmagyarázni neki a szituációt, de nem sikerül, kattan a bilincs és vége az évadnak. Jöhet a második fázis?

Címkék: blindspot
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.09.18. 14:33:50

Köszi az egész évados hogyvoltozást!
A végére azért érdekes lett annyira, hogy folytassam.
süti beállítások módosítása