Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x10 - Monstrous

2016. augusztus 25. 11:00 - Smiley93

Szakadó eső, éjszaka, suli és kergetőző farkasok. Brett meg egy kiscsaj menekülnek egy gyilkos elől, a hajsza során a lacrosse-pályán csapdába csalják őket, s már éppen repül feléjük a végzetes nyíl, mikor Kira az utolsó pillanatban egy kardcsapással eltéríti a lövedéket, majd így tesz még a többi tucattal is, ami követi, Brették meg iszkolnak el. Főcím.

1.jpg

Farkasfiú otthonról indulna a sulis akció helyszínére, Újfiúval méghozzá, a kis béta azonban negyedannyira sem lelkes az önveszélyes mentőakciók iránt, mint alfája. Tenyértördelve bevallja Szent Scottnak (ez de nehéz lehet!), hogy ő bizony nem az a hős-típus, inkább az a betoji alak a háttérben, aki nem kockáztatná a saját életét vadidegenek megmentése közben, nem is érti, Scotték hogy élhették túl ilyen nagy számban az eddigi három és fél évadot. Scott a távolba mered, voltunk mi többen is. Aztán felajánlja, hogy akkor egyszerűen hazafuvarozza a bétáját, aztán megy egyedül hősködni, nem gáz. Ámen. Stiles a kórházból húzna el még a CT előtt, mert az is fizetős program, ugye. Farkasanyu azonban maradásra bírja, Stiles cserébe kazettás magnót kér, mert naná, hogy elcsórta a Lydia nagyijával készült hangfelvételt.

2.jpg

Az őrsön Zsaruapu hallgatja ki Mereditht, ami nem több időpocsékolásnál, mert a csaj szavai bár értelmesek, mondatokká csak nem állnak össze. Menőcsajjal el sem tudják dönteni, hogy a banshee ennyire zseniális bűnöző, hogy az egész Jótevő-halállista-utalásos dolgot így megszervezte, Bronszkijjal együtt, vagy… Hát vagy. Mindenesetre addig kéne megállítani, amíg megvan a lóvé, hiszen amíg a pénz kitart, addig a gyilkosságok is, mivel az utalások automatikusan mennek.

3.jpg

Farkasfiú az állatorvosi rendelőben találkozik Kirával, gyorsan egymás nyakába borulnak, vagy egy rész óta nem találkoztak. Ezután Kira bemutatja Scottot a hátsó helyiségben összegyűlt Satominak és kis falkájának, többek között Brettnek meg annak a csajnak, akivel menekültek. A falka Farkasfiútól várja a védelmet, az alfa erre rögvest segítségért kiált. Közben Vadászapu is akciózik, most éppen egy pajtát vesz be valami sárga növény miatt. Az őrsön már felvirradt a reggel, a továbbra is eredménytelen kihallgatásról visszatérő Zsaruapu kelti a hírekkel Menőcsajt, mikor befut Kisinas is, hogy hallgassa, ahogy Zsaruapu győzködi a lányt, menjen haza, majd értesítik, ha Meredith vall, Lydia azonban maga akar beszélni vele.

4.jpg

Stiles is körömrágva várja a híreket, csak ő Farkasanyutól, és főleg a magnót. Azt mondjuk nem talált, viszont egy folyosón kószáló Maliát igen. Bénán csevegnek pár sort arról, kit hogyan öltek meg majdnem az előző részben, s micsoda mázlival úszták meg mindketten. Na, itt ki is merülnek a közös témák, Malia tűnne is el balfenéken, ám Farkasanyu rájuk zárta az ajtót. Malia kiakad rá rögvest, ám Stiles a védelmébe veszi, majd szinte észrevétlenül áttér Farkasanyu mentegetéséről a saját bűnének, azaz Pszichóalfa kilétének az eltitkolásának magyarázatába meg végtelenített bocsánatkérésbe. Erre nincs az a szőrös szívű prérifarkas, aki ne bocsátana meg neki, még Malia se, aki elég gyakorlatlan még, de csak eljutnak a szent-a-béke csókig. A hepiendet látva az ajtó is kitárul, aha, Farkasanyu, ennyit a véletlenekről.

5.jpg

Vadászapu titkos küldetésen 2.0: a vérrel-verítékkel megszerzett sárga virágot rejti el egy széfben, mikor ismeretlen lábnyomokra lesz figyelmes, s egykettőre a vicsorgó Brettel találja szemben a fegyvere csövét. Farkasfiú érkezik rohanvást, hogy elejét vegye a vérontásnak, Zen-falka, ez itten Vadászapu, a menedékhelyetek tulajdonosa, Vadászapu, ezek itt a védelmemre szoruló ártatlanok, akiknek csak a te kéródban találtam helyet, örvendünk! Vadászapu puffog egy sort, azért Scott igazán odavakkanthatta volna neki, hogy menekülteket szállásol el a vadásztanyára. Ekkor Satomi lép elő, ismerem én ezt a Vadászaput. Farkasfiú csak szajkózza, ő jóféle vadász, olyan farkasbarát, nem a radikális tömeggyilkos fajta, mint azok, akik a lacrosse-pályán lövöldöztek. Vadászapu szerint az ellen csak az éjszakát várja, hogy lecsapjon a falkára, s akkor bizony Farkasfiút se lesznek finnyásak kinyírni.

nevtelen.jpg

Nem baj, Menőcsaj már dolgozik a megoldáson. S valóban, most már ő faggatja a másik banshee-t, Zsaruapu csak beadta a derekát. És milyen jól tette, mert Meredith tényleg beszélni kezd, vagy legalábbis annyit elárul, hogy kivel hajlandó beszélni: Pszichóalfával. Stiles meg Malia a nagy kibékülést közös kazettahallgatással koronázza meg, a nagyi felvételét hallgatják meg újra. És újra. És újra. Stilesnak feltűnik, hogy nem az Eichenben készült. Malia a háttérben a tóparti ház lemezlejátszónak hangját fedezi fel, s arra jutnak, hogy Nagyi egy csomó halált megérzett előre, s ezzel a kísérletezgetéssel próbálta megelőzni őket. Éljen, irány a tóparti ház!

7.jpg

A Zenfalka Védelmezői Egylet kiscserkészei eközben az esti harcra készülődnek, amivel kapcsolatban éppenséggel senki sem derűlátó. Adott egy falkányi farkas, akik még egy legyet sem csaptak le eddig, egy farkaserejét vesztett exalfa, egy zöldfülű és falkátlan igazi alfa, valamint egy kicune meg Breaden, aki mint mindig, vérszomjasan fegyverekkel hadonászik. Brett nem ebben látja az életbiztosításukat, s nem is téved nagyot. Végül Főfarkas rittyent egy lelkesítő beszédet, méghozzá a meghalunk, de üzenünk azoknak a rohadékoknak témára fűzve fel mondandóját.

8.jpg

Az őrsre megérkezett a kissé szkeptikus Pszichóalfa, aki egyelőre nem látja az Jótevő x-faktort Meredithben, de majd a személyes találkozás eldönti. Itt a banshee az ellopott pénzről való értekezés helyett inkább Pszichóalfa hegmentes bőrét csodálja meg, mintha meg sem perzselődött volna. Erre Pszichó kissé ideges lesz, a beszélgetést felügyelő Kisinasnak kell közbelépnie, míg az üvegfalon túlról sasoló Zsaruapu meg Menőcsaj rádöbben, hogy a banshee meg az exalfa bizony ismerik egymást.

9.jpg

A küzdelemre készülődve Vadászapu szakít pár percet a Satomival való nosztalgiázásra. Bevallja, ő is emlékszik a farkasra, aki akkor még nem a zen szellemében élt. Vadászapu meg rémálmában se vitte volna vásárra a bőrét farkasokért, kontrázik amaz, hamar kifogva a szelet Vadászapu vitorlájából. Amaz azért még faggatja egy sort a falka mantrájáról, pontosabban a titok-részről, a válasz mély filozófiai: a saját természetén senki se változtathat. Végszóra érkeznek a támadók, kezdődjön a harc!

10.jpg

Ismét az őrsön. Meredith állítja, hogy bizony Pszichóalfával dumálták meg, hogy titkolóznak az egész pénz-ügyről, amire Pszichóalfa nem emlékszik. Na ezt a mindig jól értesült Peter egója képtelen elviselni, így hát félredobja Kisinast (akinek mire a természetfelettisége, ha egy farkas ilyen simán ellöki?), s nemes egyszerűséggel karmos emlékvadászatra indul. A Zenfalkát meg a kiscserkészeket eközben komoly tűz alá vették, mintha a terrorelhárítás különleges kommandója tette volna tiszteletét.

11.jpg

A kihallgatószobában Pszichóalfa rendesen megmerítkezik az emlékekben, amit banshee-létének hála Menőcsaj rögvest közvetíteni is tud. A sztori ott kezdődik, amikor Meredith beleőrült a nagyi kísérleteibe, s kómába, valamint kórházba került, ágyszomszédja pedig nem más, mint az agyonégett Peter volt. Aki – annak ellenére, hogy szintén kómában leledzett – kifejezetten lármás szomszédnak bizonyult, hiszen a banshee minden egyes gondolatát hallotta. Ezek témaköre a tűz, az én megmondtam, valamint a bosszú volt, utóbbi pontot meglepő részletességgel dolgozta ki, s meglepő módon egy az egyben a Jótevő munkássága látszik kibontakozni belőle. Az ötletgazda ezen a ponton szállna ki az emlékturkászásból, mire a valóságban Zsaruapu fegyvere néz vele szemben, élete legboldogabb pillanata lehet.

12.jpg

A tóparti ház zeneszobájában Malia meg Stiles hallgatja bambán a lemezlejátszót, amit egyikük se ért. Utóbbi bele is un a céltalan ücsörgésbe, kikapcsolja a cuccot és lépne is le, ám Malia még mindig fura hangokat hall. Így fedezik fel az álfal mögé rejtett gigaszámítógépet, vélhetően a halállistát.

13.jpg

Körkapcsolás a többi helyszínre: kiscserkészeknél nagy a baj, a terrorelhárítás áll nyerésre. Az őrsön fegyveres dráma: Zsaruapu puffantaná/tartóztatná le Pszichót, aki azonban ex-holdkórosságára hivatkozva elutasítja a vádakat, csak nem az ő hibája, hogy valaki kihallgatta és önkényesen megvalósította a gondolatait (!), ugye. Menőcsaj a békítő szerepében végül lebeszéli Zsaruaput a számára roppant irritáló Peter kinyírásáról, legközelebb nem lesz kegyelem! Ja, és Meredith sem végzett még az elillanó ötletgazdával, amit eszelős kiabálással ad a világ tudtára.

14.jpg

A kiscserkészek vezére, Farkasfiú eközben feladja a harcot, s a Zen farkaskomákat menekülésre buzdítja. Stilesék Menőcsajnak mutatják a felfedezett antik számítógépet, amihez valami indítókulcs kéne, hogy leállíthassák, s ezzel kinyírják a halállistát. Lydiának feltűnik, hogy a borfolt, ami miatt annyit parázott pár epizóddal korábban, nyomtalanul eltűnt, ami bár kellemes, de határozottan nem a borfoltok szokása. Elő is kotortatja hát Stilesszal a gyanús évjáratot, s lám, az üvegben ott zörög egy kulcs, a helyzet kulcsa, amivel azonmód leállítják a gépet.

15.jpg

Vissza a Zenfalkához, akik valamilyen istentelen bénázásnak köszönhetően hátrahagyták a nyitójelenetben Brettel menekülő kislányt, akinek így egy fejének szegeződő fegyverrel kell szembenéznie. Az utolsó utáni pillanat előtt befutó Farkasfiú azonban megmenti, leteríti a természetfeletti TEK egyik tagját, majd addig karmolja össze-vissza, mígnem egy hajszál választja el attól, hogy kinyírja. Szerencsére az utolsó utáni pillanat előtt leáll, s döbbenten olvassa a Jótevőtől érkezett üzenetet a TEK-es mobilján, miszerint minden tranzakció/gyilkosság lefújva, köszönet Stilesnak, Maliának meg Menőcsajnak.

vhanyadik.jpg

Miközben a hősök a sebeiket nyalogatják, s reménykednek, hogy ennél több nem volt a halállistás-jótevős buliban, Menőcsaj Meredithszel cseveg egy sort. A másik banshee (magához képest) meglepően készségesen és világosan kifejti, hogy Menőcsaj sikítása, amikor Allison meghalt, adott neki ihletet az újrakezdésre, ami számára nem mást, mint a szörnyetegek kiirtását jelenti, méghozzá Peter közreműködésével, aki nem más, mint Az Alfa, így csupa nagybetűvel (hát ezt már Pszichó is elmondta a harmadik évad fináléjában, ugye), s elhozza a Szép Új Világot. A szabad értelmezésű „szörnyeteg” kategóriába többek között a banshee-ket, és önmagát is beleszámolja, ezért tette fel magát is a listára. Menőcsaj tiltakozik, attól, hogy valaki szörnyeteg, még lehet jólelkű, akár egy kifejezett önjelölt hős pl. Scott. Meg te, kontráz Meredith, ez még tőle is szokatlanul gyors pálfordulás, meg a rádöbbenés, atyaúristenmekkorahülyeségetműveltemegyévadonát.

16.jpg

Ugrunk a katakombákba, ahol Pszichóalfa tapos ideges árkokat a padlóba, egy csöppet sűrű volt a mai napja. A háttérben Kate biztosít csekély lelkesedéssel lelki vigaszt, néhány apróság kisiklott ugyan a tervben, de azért csak helyükre kerültek a kirakós darabkái, ugye. Erre már Az Alfa sem tud mit mondani, elvégre ez már a célegyenes: hiszen egy arasznyira van Farkasfiú kinyiffantásától. Na tessék, lehullott a lepel az ördögi tervről, lesz min izgulni a következő két részben!

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.25. 17:35:42

Marhára nem értettem anno, h ki-mikor-miért rakta a falba azt a böhömnagy szalagosmagnót, és hogy került rá a lista...a nagyi volt? v ki? és miért? most sem lettem okosabb, asszem ezt már sosem fogom megtudni ;)

Anncsika93 2016.08.25. 18:36:13

Hejj, de jó, végre itt a hogyvolt :)

Érdekes egy rész volt, örültem, hogy végre fény derült már 1-2 dologra.
De, összességében nekem ez az évad , egy nagy katyvasznak tűnt első, sőt még második nézésre is... Bár lehet bennem van a hiba :D

2016.08.25. 18:43:36

@Anncsika93: nem vagy egyedül ezzel, sztem kicsit túlkombinálták magukat az alkotók. voltak klassz részek, de egészét nézve bennem sok kérdőjel maradt.

Anncsika93 2016.08.25. 18:46:23

@Biriksz_Krokiksz!: Na jha, ez az évad nem a kedvencem, de sztem az 5-et már sokkal jobban összerakták, és kedvelem az új karaktereket is :)

2016.08.25. 19:02:23

@Anncsika93: dettó.
jövök is majd kidumálni :)

Smiley93 2016.08.26. 00:06:03

@Biriksz_Krokiksz!: szerintem nagyi tette oda, hogy rátöltse a megjósolt halottak listáját, lekódolta Lydiának, Meredith meg még a közös banshee-kísérletekből tudott a gépről, aztán később Peter tervéhez pont kapóra jött neki. Vagy valami ilyesmi :D

@Anncsika93: egyetértek. Annyira csavaros sztorit akartak összerakni, hogy végül maguk se győzték, és egy csomó mindent egyszerűen csak nem magyaráztak meg.

2016.08.26. 00:21:01

@Smiley93: de nagyit is a fal mögötti hangok miatt vitték a diliházba, nem? hagyjuk, továbbra sem értem. és mi van ha nem is lett volna halállista, csak nagyi önbeteljesítős jóslása volt az egész? ha nem susog rá a szalagokra, meg se történik semmi. miért kódolta le a listát amúgy ?? és lehet h meredith a nagyi?? és hogy és miért kerültek oda egy használaton kívüli házba a szalagosmagnók. miért?!?!
(vadászapuról még mindig túl kevés a kép, sajnos)

Smiley93 2016.08.26. 21:53:12

@Biriksz_Krokiksz!: nagyi először a munkahelyén a gépekből hallotta az esőt, ami a barátnője halálát megjósolta, gondolom ezért tett be a zeneszobába is egyet a sok para-cucc mellé, hogy tudjon kísérletezgetni vele. meredith meg tuti nem nagyi, mert lydia anyja felismerte a fotón, csak a nagyi kísérleti alanya volt.
A halállistákat meg sztem nagyi azért kódolta le lydiának, hogy csak ő (mint banshee) tudja megfejteni, aztán megakadályozza a halálokat v vmi. Amúgy az önbeteljesítős dolog nekem is eszembe jutott, de talán inkább arról lehet szó, hogy nagyi csak megjósolta, milyen listát fog összedobni meredith.
vadászapu rendel, értettem :D

2016.08.27. 10:59:04

@Smiley93: meredith=nagyi ezt persze nem gondoltam komolyan ;) a kódolást továbbra sem értem, mi szükség volt rá, amíg az agyas tinik megfejtették, sok ártatlan is beáldozódott. jó, nyilván enélkül a feszkó miatt nem jöhetett volna létre ez az évad, de a logika bukfencezik közben párat. de elnegedem a témát XD
(kép: nem vadászapuról szól, de hát tudod, h szerelmem) *-*
süti beállítások módosítása