Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x10 – Gonna Set Your Flag on Fire

2016. augusztus 24. 11:00 - A_Rézi

Klaus narrációjával kezdünk – az anyai szeretetről értekezik, és elmondja, amit már mi is tudunk: Esther a szeretetét bizonygatta, miközben szörnyeteget csinált a gyerekeiből, aztán meg el akarta pusztítani őket… Vidéken Hayley babázik, miközben a nemes Elijah reggelit készít – és úgy néznek egymásra, mint a szerelmes tinik. Bár az öltönyöst még mindig kínozzák a múlt árnyai. A ravasz Kol Davinával csókolózik, az odaadó Finn a sebeit nyalogatja Apu társaságában. A félelmet nem ismerő Rebekah eredeti teste a házban pihen. A fattyú Klaus vezetésével pedig legyőzték Anyut – és megadták neki azt a döntési lehetőséget, amit ő anno nem adott meg a gyerekeinek… Az ősi hibrid mindezt Caminek mesélte, akit elhoz a szupertitkos búvóhelyre, hogy bemutassa Hope-nak. Camit rögtön elvarázsolja a kisbaba, Klaus mintegy mellékesen megjegyzi: ha a lány elmegy innen, a titkot nem viheti magával (értsd: meg leszel igézve!).

vlcsnap-2016-08-20-13h11m52s80.png

Naná, hogy Klaus nem véletlenül hozta ide a pszichomókust. Egyrészt, hogy biztonságban legyen, amíg a Finn-problémát megoldják Hayley-vel; másrészt, Elijah-ra ráférne néhány leülés, hogy maga mögött hagyhassa a kínzás okozta traumát. Ez utóbbinak egyik fél sem örül kimondottan, de hát őket senki se kérdezte. Klaus reméli, hogy Rebekah hamarosan felébred az új testében, és majd ide fog jönni. Hoppá, még nem is tudják, hogy valami nagyon félrement! Hugi lekötözve fekszik a házban, egy ápoló éppen gyógyszert próbál neki beadni… a bogyók hatására Bex el is alszik. Az ápoló lecsatolja a szíjakat, és távozik – talán új ápolt után néz, mert úgy fest, a Fauline-házban akad még néhány…

vlcsnap-2016-08-20-13h14m28s82.png

Finn Anyut keresi, és reméli a legjobbakat. Apu szerint Esther ott szúrta el, hogy hitt abban, hogy a tesókban van még bármi megmenthető… de ők ketten együtt simán elpusztítják őket. Finn agyában mintha fény gyúlna: hja, ilyen erős férfinak, mint Mikael, nagy hasznát venné. Ez nem sok jót jelent!

Jackson némi hajvágást követően eljön Hayley-hez, hogy megbeszéljék a lagzit. Hát, nem lesz egyszerű: ha biztosak akarnak lenni abban, hogy műkszik, szó szerint mindent a könyv szerint kell csinálni. Sámánt, próbákat, rituálékat emleget – az egész elég intimnek tűnik, és egymás behatóbb megismerését szolgálja. Jack már nagyon izgatott, Hayley viszont inkább zavarban van… (vajon azért, mert előbb-utóbb szexelnie kellene Jacksonnal, vagy, mert mostanság titokban Elijah-val szexel?) Szerencsére vendégek jönnek, akik elterelik a figyelmet. Farkasok érkeznek, akiket Aiden keresett meg – fél pillanattal később pedig befut Marcel is, a vámpírok élén. Nocsak, béketárgyalás lesz itt!

vlcsnap-2016-08-20-13h16m20s217.png

Rebekah felébred az ágyában, aztán kiköpi a bogyókat, amiket ezek szerint nem nyelt le. Látogatót is kap: Cassie-t – elég lestrapált állapotban, ám nevén nevezi hugit. Az Aratás-lány tud egyet, s mást a Mikaelson-megszállásokról, Anyu ugyanis az ő testét bérelte egy ideig… Rebekah rámozdul a csontra, és a szökési lehetőségekről érdeklődik – ami nem nagyon van, konkrétan nincs. Innen élve nem lehet kijutni!

vlcsnap-2016-08-20-13h18m03s210.png

Kol éppen az új szobájába rendezkedik be – mondván a régiből babaszoba lett, egy hibrid bentlakóval… Klaus welcome piával érkezik, az öcskös kedvencével. De mielőtt ihatnának Anyu bukására, Finn érkezik, és anyjuk holléte felől érdeklődik – a tesók persze ironikusra veszik a figurát, de ezzel csak dühítik a bátyót. Klaus nem hajlandó elárulni, hova rejtette Esthert, mire Finn fenyegetőzni kezd, és elviharzik.

A fegyverszüneti tárgyalás elkezdődött az udvaron. Marcel bedobja, hogy támogatni fogják a farkasokat a boszikkal szemben, ha az esküvő után béke lesz köztük. Az egyik főfarkas, Jerick ezt még alaposan megrágná, de a lépcsőn már jön is Finn, hogy kinyírja a bulit, mondván a két faj között csak háború és gyűlölet létezhet. Ezt bizonyítandó, varázslattal lezárja az egész házat – összezárva a bennlévőket, aztán kézdörzsölve lelép. Ideje, hogy Kol megdolgozzon a bizalomért: bosziként oldja meg a problémát.

vlcsnap-2016-08-20-13h20m14s225.png

A bennrekedtek ellenőrzik az ajtókat, ablakokat, Marcel pedig beszél Gia fejével, hogy álljon le a keménykedéssel, és a farkasok helyett inkább a saját embereikre figyeljen. Hayley is becsatlakozik, feltéve a legfontosabb kérdést: két ősellenség egy fedél alatt, miképpen kontrollálják a helyzetet? Marcel az ősi módszert javasolja: piáljunk! Van a házban egy csomó pia, az talán segít kiengedni a gőzt.

Elijah a sokadik üzenetet hagyja Rebekah hangpostáján, nulla eredménnyel. Úgy fest, Cami is arra jutott, amire Marcel: igyunk! Elijah átlát a szitán, és a leitatást nem tartja a legjobb stratégiának, de a csaposnak a szeme sem rebben. Kit érdekelnek az ősiek problémái, van neki sajátja, amit jólesne kicsit elfeledni, úgy, mint: a természetfeletti tanúvédelmi programot, vagy a gonosz nagytesót, aki holtan akarja látni. Aztán előveszi a társasjátékot, mire Elijah végleg lepattintaná, ha nem kezdene Hayley felől érdeklődni – így inkább mégis társasozik, és iszik… :)

vlcsnap-2016-08-20-13h23m20s32.png

Hayley és Klaus a gangról figyeli a piálgató, lazuló népeket. Az ősi vigyorogva rákérdez, hogy mi újság Elijah-val, mire Hayley elpirul. Hja, ennyire nyilvánvaló a dolog: mindketten úgy ragyogtak reggel, mint egy karácsonyfa… :) Aztán a lány szeme megakad Jacksonon, és Klaus, mintha belelátna, rákérdez, hogy bűntudata van-e? Hallgatás, beleegyezés. Úgyhogy szép szavakba csomagolva azt tanácsolja, hogy ne mondjon semmit sem a farkasnak, mondván „a legerősebb kötelékek nem szerelmen, hanem kegyes hazugságokon alapszanak”. Háááát! Nem hinném, hogy ez minden esetben igaz, de nem is vagyok ezer éves, paranoiás hibrid…

vlcsnap-2016-08-20-13h26m46s64.png

Cassie Rebekah-nak hogyvoltoz: a ház állítólag kísértetjárta. A történet két boszival kezdődött, akiket kábé száz éve zárt be ide Kol (az egyik vezetékneve mellesleg Claire volt). Aztán a koven másokat is elkezdett ide küldeni, olyanokat, akiket megtört a mágia. Az úgynevezett Testvériség tagjai pedig megtették magukat főnöknek. Bex a mágiájukról érdeklődik, ugyanis támadt egy ötlete: egy kis hókuszpókusszal, és a scrabble-játék darabkáival lehetne üzenetet küldeni a kintieknek.

Davina érkezik, hogy megmentse a bandát, Kollal rögvest neki is állnak varázsolni – ám egy nagy csattanáson kívül nem történik semmi. D úgy tippel, hogy Finn egy sötét tárgy erejét használja, hogy így ki tudja őket zárni. És a kiscsaj ráhibázott – már, ha Mikaelt sötét tárgynak nevezhetjük, aki Papa Tunde stílusban fekszik egy varázskör közepén… Finn pedig röhög a markába, és csavar még egyet a történeten.

vlcsnap-2016-08-20-13h29m18s37.png

Camiék kérdezz-felelek játéka kicsit egyoldalúvá válik, Elijah ugyanis szó szerint mindenre tudja a választ – egy halom pénzt kereshetne egy műveltségi vetélkedőben… Cami már nem szomjas: nevet, nagyokat gesztikulál, és végül ráönti a piát az ősire. Hoppá! És Elijah csak tisztítja, és tisztítja az ingujját, már-már kényszeresen. Ez a pszichomókusnak is feltűnik, de amikor próbálná leállítani, az öltönyös elkapja a lány karját, és amikor a szemébe néz… mintha nem ő lenne odabent. De aztán higgadtan közli, hogy nem olyan gyenge, mint gondolják – mire Cami megkönnyebbülve lélegzik fel. Csörög a telefon, és nem hugi van a vonal másik végén, hanem Angelica Barker, aki nagyonis önmaga. Ergo: Rebekah eltűnt. És Klausnak már van is tippje, hogy ki a ludas a történetben…

vlcsnap-2016-08-20-13h33m53s242.png

Kolnak van egy ötlete, miként juthatnak ki, de szükség lenne hozzá néhány dologra a líceumból – ahol ugyebár Finn trónol. Szóval elterelés kell, és csak egyvalami tartaná távol a bátyót elég ideig: ha Klaus elmondja neki, hol van Anyu.

Hayley mégis beszél Jacksonnal, mondván, ha belevágnak ebbe a házasságosdiba, akkor őszinte akar vele lenni a kezdetektől. Úgyhogy Klaus tanácsa ellenére elmondja: az elmúlt napokat Elijah-val töltötte, úgy. Jacknek csak másodjára esik le, mit is hallott, és rákérdez, hogy ez kettejük közt akkor most szerelem, vagy mi? Hallgatás = beleegyezés, megint. A pasi nem tesz úgy, mintha nem tudta volna, de azért elég csalódottan hagyja el a szobát.

vlcsnap-2016-08-20-13h38m14s49.png

Eközben Josh, kihasználva a csapda-helyzetet, tesz róla, hogy kettesben maradhasson Aidennel, és lopjon tőle egy csókot. És most a farkas az, aki elcseszi a pillanatot: tökjó, hogy Josh haverjai rendben vannak azzal, hogyan éli az az életét, de a farkasok mások – és még nem tudják, hogy ő egy vámpírral jár. És nem egyszerű az ilyesmit beadagolni nekik. Josh kijelenti, hogy a régi sérelmekhez neki semmi köze, és nem óhajt ismét rejtőzködni… Aztán a kisvámpírt hirtelen elönti a víz, és csak Aiden ütőerére tud koncentrálni. Íme, Finn legújabb meglepetése: mindent elsöprő éhség. Szerencsére Josh-nak van annyi lélekjelenléte, hogy elmeneküljön a pasijától, és ne verje rögvest csapra. Lassan az összes vámpír érezni kezdi az átkot – ebből még baj lesz, merthogy egy egész vérfarkas-svédasztal van az udvaron… Klaus tárgyalni kezd Finn-nel, aki persze megint szabad folyást enged a gyűlöletének, és csak beszél és beszél a „pestis” kiirtásáról. De Klaus humoránál van, és pont leszarja a szövegelést, Estherért cserébe pedig szabadságot követel. Finn azonban nem megy lépre: ha Anyu „sértetlen”, akkor „talán” átgondolja a dolgot… Szóval nincs sok idő cselekedni.

vlcsnap-2016-08-20-13h41m18s85.png

Rebekah már el is készült a scrabble-üzenettel, már csak el kell küldeni. Cassie segítségét kéri, de a lány szerint a bogyók megakadályozzák a koncentrációt, ami a varázsláshoz elengedhetetlen. Bex rápirít az Aratás-lányra, és végül nekiugranak a bűbájnak. És már éppen működni is kezdene a dolog, ám az egyik női őr/ápoló benyit azzal, hogy kajaidő van. Miután kimennek, valamiféle „szél” szétrombolja az üzenetet.

vlcsnap-2016-08-20-14h34m58s15.png

A házban forrósodik a helyzet, minden nyugis percért meg kell küzdeni, mindenki próbál visszafogni mindenkit. Kol úgy okoskodik, hogy a határvonal túl erős, Davinával maximum annyit tehetnek, hogy belezavarnak. Így kábé egy percre minden mágikus tárgyat kiiktatnak – a rossz hír, hogy ebbe a napfény-gyűrűk is beletartoznak. Marcel szerint ki van zárva, hogy sötétedésig kibírják ezt az éhséget, mert túl fiatalok – vérfürdő várható, úgyhogy kezdjenek bele most!

Elijah ismét az emlékek hálójába kerül, és amikor Cami nyugtató szándékkal hozzáér, valami átkattan benne. Előjön a „terminátor”, és Cami rémülten kezd hátrálni, aztán félelmében becsukja a szemét… de nem történik semmi. Mire kinyitja, Elijah nincs sehol. Huh, ez nagyon közel volt!

vlcsnap-2016-08-20-14h36m00s139.png

Rebekah nem adja fel a harcot, ki akar jutni. Már azt is tudja, hogy Kol miatt került ide. Nagyszerű. Egyszercsak a scrabble-betűk maguktól mondattá állnak össze: ki vagy te? Bex felel rá, és visszakérdez, mire megjelenik nála egy kísértet, szőke hajjal, fekete ruhában… Jesszus! A következő pillanatban megjelennek az ápolók, és hugi nekik is bizonygatni kezdi, hogy szellemet látott, de csak maga alatt vágja a fát. Kiderül, hogy nem szedte be a bogyókat, le akarják fogni, de Bex ellenáll – sikeresen. Újra feltűnik a szellem, és mintha vezetni akarná valahova, úgyhogy Rebekah követni kezdi.

vlcsnap-2016-08-20-14h38m42s207.png

Finn berobbantja a kripta falát, és megtalálja Anyut, aki még él – vagyis félig-meddig. A Klaus által otthagyott vértasak ugyanis immár üres. Esther tehát vámpír lett. Finn kvázi sokkot kap… Anyu aztán magyarázkodni kezd legidősebb fiának, de Finnt nem érdekli a mondandója: képmutatónak nevezi Esthert. És igaza van. Engedett a kísértésnek, ahelyett, hogy kiállt volna azon elvek mellett, amelyekről prédikált. Finn viszont be fogja fejezni, amit elkezdett – és Anyura támad.

vlcsnap-2016-08-20-14h41m24s10.png

Davina és Kol előkészülnek, miközben az udvaron a felek idegei kezdik felmondani a szolgálatot. Egy farkas összetör egy széket, hogy aztán a lábat karónak használva támadhasson a vérszívókra. Aiden az útját állja, de megsebesül – a vérre pedig kapásból két vámpír is ráugrik. Az egyiknek Josh kitöri a nyakát, a másikat Jack és Marcel fogja le. Egy pillanatra Josh is kísértésbe esik, de Klaus előtte terem és kijózanítja. Nagyon kéne már az a varázslat, D!!!

A szellem a padlásra vezeti Rebekah-t, ám az ajtó zárva van – a gyenge emberi test pedig nem tudja betörni. Bex már épp feladná a dolgot, mikor az ajtó magától kinyílik… És, aki valaha látott horrorfilmet, már kiabálná is, hogy: ne menj be! De hugi persze nem ijedős, beslisszol, és egy üvegtetős koporsót talál – ráadásul fekszik is benne valaki (saccperkábé a kísértet teste). Aztán zajt hall, és kimegy, az ajtó pedig becsukódik mögötte – egy ápoló érkezik, és Rebekah önként távozik vele.

vlcsnap-2016-08-20-14h42m00s154.png

A boszik varázsolni kezdenek, és úgy fest, a bűbáj működik is. Jackson vezetésével a farkasok kirohannak, miközben a vámpírok napfénytől védett helyen várják a szebb jövőt… Josh és Aiden egy utolsó (?) pillantást váltanak, aztán ő is lelép. Már Kol is menne, de Klaus visszalöki a csapdába – a terv ugyanis megváltozott. A hibrid tudni akarja, hol van Rebekah – merthogy az előkészített testben nincs, azt holtbiztos. Kol és Davina szinkronban megrémül… Az öcskös mentendő a helyzetet közli, hogy hugi jól van, ő csak épp megtréfálta – ez semmivel sem rosszabb annál, mint amit Klaus szokott csinálni. Na ja, csakhogy vita közben a határvonal újra él, Kol pedig bennragadt egy halom éhes vámpírral. Davina könyörögve néz Marcelre, aki megpróbál némi időt nyerni a fiúnak…

vlcsnap-2016-08-20-14h45m03s178.png

Hayley-ék a mocsárban isznak a nagy ijedtségre. Jackson szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor Klaus felajánlotta nekik a holdfény-gyűrűket… hja, Hayley már a „gyűrű” szótól is kiütést kap. És ezzel beletrafált – megint. Jack ugyanis hozott neki egy igazi jegygyűrűt. Meg egy vallomást, ha már őszinteség-napot tartunk. Szerelmet vall, és a lány legnagyobb csodálkozása közepette elmondja, hogy mindigis szerette, és napról napra egyre jobban szereti. És bár rengeteg hibája van, sosem kényszerítené őt, hogy viszontszeresse – de feleségül akarja venni, mindenestül, és reméli, hogy Hayley hozzámegy. Hát ilyen pasi a világon nincs! <3 Hayley rábólint, Jackson pedig vigyorogva felhúzza a gyűrűt az ujjára.

vlcsnap-2016-08-20-14h47m04s111.png

Klaus telefonon biztosítja Elijah-t, hogy meg fogja találni hugit, ő csak vigyázzon Hope-ra. Az öltönyös nem örül a parkolópályának, és, hogy a házban ragad Camivel – akinek nem megy túl profin a lopakodás… Miután leteszi, bocsánatot kér Camitől, és bevallja, hogy nehezen bírja a tehetetlenséget. A lány hallgatóságnak ajánlkozik, ha Elijah beszélgetni szeretne. Később az ősi hibrid megtalálja az üres kriptát az üres vértasakkal. Finn pedig Apu mellé fekteti a szintén PT módra rajzolt homlokú Anyut. Aztán az ő anno boldog családjukról monologizál – és arra a következtetésre jut, hogy a Freya elvesztése előtti idők sosem térnek vissza… Esther és Mikael szörnyeket csináltak a gyerekeikből, és ezért fizetni fognak.

vlcsnap-2016-08-20-14h58m22s240.png

Kol bezárkózik, eltorlaszolja az ajtókat. A bútortologatás közben leveri Rebekah szépiás fényképét. Eközben hugit kiütve lefektetik az ágyára. Miközben alszik, a betűk ismét átrendeződnek, és kiadják a következő szót:

vlcsnap-2016-08-20-14h58m59s108.png

Az igen! Hófehérke talán nem is egy szokványos kísértet…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása