Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Downton Abbey 6x07 - Formula -1

2016. augusztus 24. 09:00 - Ancsinszka

A kedélyes reggelin végre a Lord is részt vesz, és az egész család meghívót kap Talbottól az autóversernyre, sőt még Bertie-t is meghívta, így Edith garantáltan ott lesz, és végül Mary is beadja a derekát. Isobel is kapott egy meghívót méghozzá Merton Juniortól az esküvőjére. Violettel tárgyalják ezt a képtelen ötletet, és nem értik mi ez a 180 fokos fordulat. Violet szerint a menyasszony keze lehet a dologban, mert feltűnően, már-már gyanúsan barátságos Isobellel. A grófné úgy dönt kideríti mi van a barátságosság mögött, mielőtt még elutazna kipihenni a kórházi posztja miatti ingerületét. Jó is lesz levezetni Larry menyasszonyán az indulatot, és addig csűri-csavarja a kérdéseket a rafinált grófné, hogy kiderül az igazság, és Larry meg leendő asszonykája csak ápolónőként szeretnék Isobelt Merton mellé a kora folytán előbukkanó betegségek ellátására.

vlcsnap-00001.jpg

Készülődnek már az utazásra mindannyian, a grófné pedig a család távollétében és annak tudta nélkül fog Dél-Franciaországba utazni. Denker meg jól felvág Sprattnek, hogy, mint öltöztetőnő utazhat a grófnővel, míg szegény Spratt marad a bélyeggyűjteményével. Violet Isobelnek is ecseteli a szép kis tervét, de kuzenja kicsit félti, hogy csak így minden szó nélkül tűnik el. Persze Violet hagy egy kis levelet, és megkéri Isobelt adja oda Bransonnak, ha hazaérnek, mert őt tartja a legértelmesebbnek az egész bagázsból a nagy házban. Violet továbbadja új információit Larry menyasszonyáról, és buzdítja barátnőjét, ne hagyja Mertont magára a vérszívó gyerekeivel. Edith útba ejti a szerkesztőséget a verseny előtt, és meghívja a remekül dolgozó szerkesztőjét is a versenyre, hogy bemutassa a családjának. A Goodyear-Dunlop-Michelin reklámokkal fémjelzett versenyre gyűlnek a népek, Branson dicséri Talbot kocsiját. Összejön a család és minden meghívott, bemutatások, mosolygások, izgulás. Talbot már rohan is, hogy a kocsiba pattanjon, de előtte még nyom egy csókot Marynek. A régi autóversenyek egy nagy különbsége a mostanihoz képest, hogy konkrétan nem az autóból indul a verseny, hanem a sofőrök felsorakoznak egy vonal mentén, majd a rajt szóra szaladnak, majd pattannak be a kocsiba. Nem egy gyógytesis sport ez sem. Repesztenek a szuper autókkal, a Lordék drukkolnak, de Mary még mindig nem érti mi ebbe a jó az idegeskedésen kívül.

vlcsnap-00002.jpg

Közben nyugalmasabb vizekre kapcsolunk, vissza az Abbey-hez és a személyzeti piknikhez. Daisy meg Molesley vizsgák szünetében ebédelnek, és Andy vesztére megkérdezi milyen kérdések voltak, mire Daisy odanyújtja neki a feladatsort, hogy olvassa fel, de sajnos Andy még nem vett annyi leckét Barrow-tól, hogy gördülékenyen olvasson. A többiek mind megdöbbennek a dolgon, és Barrow végre jó színben tűnik fel, mert kiderül ő segített Andynek olvasni tanulni. A körükben piknikelő tanár úr felajánlja Andynek, hogy hetente párszor jöjjön el hozzá, és gyorsan megtanítja olvasni. Hogy itt mindenki milyen rohadt jó indulatú, azon mindig ledöbbenek. Kivéve persze ha Barrow-ról van szó, szegény akarna még segíteni Andynek, de a tanár szerint nem kéne összezavarni. Barrow az urak nappalijában hesszelő Carson és Hughes-hoz toppan be, és azok zavarukban felállnak és otthagyják az alkomornyikot. Cudar világ ez amúgy.

vlcsnap-00003.jpg

A versenyen is róják a köröket az autósok, Talbot és haverja Charlie vannak az élen, nagyon szoros a verseny, többen már ki estek ilyen-olyan hibák folytán. A két Bentley centikben versenyzik egymással, a felfokozott hangulatban Mary már kezd rosszul lenni, és a végét várja, amikor egy hatalmas csattanásra lesz figyelmes a tömeg. Először Branson és Bertie szalad a helyszínre, majd sorban mindenki. Talbotnak haja szála sem görbült szerencsére, ellenben szegény Charlie haver kevésbé járt jól. Talbot szaladna, hogy kirángassa az égő autóból, de már késő. Mary odalép a magába roskadt Talbotothoz, hogy megvigasztalja, de a vőlegényjelölt feszes önmarcangolásával nem igen lehet jelen helyzetben mit kezdeni. Közben otthon Molesley jó híreket kap, felkérik, hogy legyen tanár az iskolában. Az inas könnyek közt örül, hogy az elsők között szabadulhat az alagsorból, mert előbb-utóbb mindenkinek másik meló után kell majd néznie. Együtt koccint mindenki a nagy örömre, kivéve Barrow-t, aki magányosan ücsörög a konyhában az önsajnálat pöcegödrében. Hughes úgy tesz, mintha apró balesetet szenvedett volna, és kezét nem tudná használni semmire, de leginkább a főzésre nem, amit Carson igen döbbent arccal próbál nyugtázni, de mindezt tromfolja felesége a ténnyel, hogy bizony a főkomornyiknak kell megfőzni a vacsorát. Már osztja is a feladatokat a rafinált házvezetőnő, szegény Carson meg csak kapkodja a fejét.

vlcsnap-00005.jpg

Rosamundéknál a vacsora gyászos hangulatban telik, a vacsora után mindenki kihagyja a bájcsevejt, csak Edith vált még pár szót Bertie-vel, Maryt pedig Talbot hívja telefonon. Egy jó pohár whiskey segítségével elmeséli álmatlanságát, és hogy Mary hangja nélkül nem tud elaludni, valamint jó lenne tudni, hogy most akkor igen vagy nem a válasz kettőjükre. Mary megint csak szabadkozik, meg most nem ezzel kellene foglalkoznia Talbotnak. De a gavallér addig nyüstöli, míg Marynél betelik a pohár, és szakít Talbottal. Persze a mai verseny miatt akadt ki teljesen, meg nyilván felrémlett Matthew halála, és jól beijedt az egész dologtól. Branson végighallgatta a telefonbeszélgetést, és próbálja Maryt lebeszélni a rossz döntésről, de hasztalan. Carsonék még csak most ülnek vacsora asztalhoz, és a főkomornyik serényen pakolja az asztalra az ételeket, persze Hughes tovább pattogtatja az ostort, és emlékezteti mit kell még sütőbe tenni, közben meg jót mosolyog a bajsza alatt, na most végre meg tudja az ura milyen nehéz dolga van neki. Carson úgy kifárad a vacsora végére, hogy bealszik az étel fölött. Sebaj, mehet aludni nyugodtan, de azért előtte még áztassa be az edényeket, ráér holnap is mosogatni. Carson meg totál megrémül még egy házimunkával teli nap gondolatától.

vlcsnap-00006.jpg

Mindenki kicsit szomorkás az autóversenyen történt tragédia miatt, még Edith is, de ott van Bertie, hogy megvigasztalja, és ha már Edith ennyire jól érzi magát a karjaiban, hát akár ott is maradhatna örökre, ezért megkéri a kezét. Edith persze majd elalél a boldogságtól, de Marigoldot mindenképpen megához szeretné venni. Bertie ezt is jóváhagyja, ám Edith ennek ellenére sem mond egyből igent, így kap egy kis várakozási időt. Másnap Isobel látogatja meg a családot, és átadja Violet levelét, valamint az özvegy grófné elutazásának hírét. Spratt is itt van, egy ajándékkal, de a családnak kell lefáradni a cselédség szintjére az átvételhez. Mindenki nagyon izgatott, és a Lord hatalmas boci szemekkel veszi át a meglepetést, ami nem más, mint egy kiskutya. Spratt figyelmezteti, hogy a blöki még nem szobatiszta, ezért nem vitték fel, de a Lord szarik rá, a kutya meg majd a szőnyegre, és most kéne bevágni szegény szőnyegtisztító cselédek képét, biztos ők is rettenet boldogok. Hughes közben beszámol Pattmore-nak Carson sikeres megleckéztetésén.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása