Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4x07 - Norman Saves the World

2016. augusztus 17. 15:55 - AaannnaaA

Cochran stúdióban készít lemezfelvételt a hangmérnök nem túl lelkes asszisztálásával, és míg ő a számát énekli, mi életképeket nézünk arról mit csinálnak hőseink. Ray például véres ruhában és arccal ájult ki a lakásában (nem, nem otthon), de még álmában is a pénzes táskát szorongatja. Marison az elvonón füves cigit szív, egy ijesztő rosszarc pedig abba az étterembe érkezik, ahol Donovanék anno leszámoltak az örményekkel. Rendkívül rossz bőrben lévő (tolókocsi, oxigénpalack) satrafa fogadja – ránézésre Mrs. Minassian rokona, de legalábbis bűntársa – és lóvét ad át a tagnak és a Mick letartóztatásáról szóló cikket. Ez bezony nem sok jót jelent. A férfi nem megy messzire, felugrik az első útjába eső rendőrautóra, a nála lévő bottal beveri a szélvédőt, majd leugrik és megadja megát. Egyenes út a böribe, és Mickeyhez, ugye.

Cochran a dal végére ér – ennél jobb ez már nem lesz, szóval megvan a kislemez. Kérné a felvételt, de nem kapja meg, mert a stúdiós szerint előbb ki kell köhögnie közel 13 ezer dolcsit. Nos, a problémára van megoldás, végszóra ugyanis bepottyan hősünk, kezében a pénzes táskával.

A teremben Damon küzd Daryllel, illetve leginkább a másnapossággal; elég nehéz lesz úgy délután meccset nyerni, hogy előző este mocskosul bekarmolt. Terry keményen letolja ezért, de hegyi beszédre nem kerül sor, mert megzavarja Hector Campos edzője, aki kéri, hogy beszéljenek az irodában. Elmondja, hogy védence ezentúl itt szeretne edzeni, mert nagyon jól érzi magát ebben a közegben – bár ennek némileg ellentmond, hogy a bajnok épp sms-t ír valakinek, hogy itt mindenki köcsög és esze ágában sincs maradni.

Nyilván nem az ő ötlete volt a dolog, a PR-osai gondolhatták úgy, hogy jót tesz a némileg megtépázott renoméjának, ha visszatér a kezdetekhez. A csapata természetesen minden költséget fizet, lényegében kibérlik a termet, hamarosan jönnek az újságírók is. Terry mindent rájuk hagy, bár a firkászoknak nem örül (naná!), viszont testvérei meggyőzik, hogy erre is szükség van. Daryll a leglelkesebb, azonnal felajánlja a bajnoknak, hogy bármiben a segítségére lesz, mire Hector megkéri, hogy oké, akkor hozza el Marisolt a rehabról és vigye haza. Hát, kétlem, hogy a srác erre gondolt, de a „minden”-be végülis ez is beletartozik.

2.jpg

Cochran és Ray végre a tárgyra tér, utóbbi benyögi kit kell kihozni a sittről a lóvéért, amit előbbi kapott: Donovanaput. Ez ugye nemrég még egészen máshogy festett, csakhogy Belikov kijutott, Mick meg be. Hősünknek az a terve, hogy átvigyék aput a melegek védett részlegébe, addig is biztonságban lesz ott, amíg ki nem hozzák. Az ex FBI-os röhög egyet az ötleten, de rábólint a dologra, megszerzi a tuti kérdéseket, amire Mickeynek meg kell felelnie, ha el akarja hitetni, hogy meleg. De ez még százezerbe fog fájni – ezen Ray kiakad, végülis most adott át egy millert. Semmi gond, jön a válasz, jó lesz később is, ha most nincs nálad. Pff!

Innen egyből a sittre megy, megmondani faterjának mi a szitu, és viszi a kérdéseket, amit az öregnek be kell bifláznia, ha igazi melegnek akar látszani. Az öreg lefikázza az ötletet, de a fia felvilágosítja: veszélyben van, mert az oroszok már nem védik meg, szóval jobb lesz, ha felkészül a melegedésre. Elolvassa a kérdéseket és a helyes megfejtéseket, de úgy gondolja ő már mindent tud a témáról, és amúgy is vén sittes már az ilyen bohóckodáshoz.

3.jpg

Ebédig tart, hogy meggondolja magát, ott ugyanis kiszúrja az örmények által küldött bérgyilokot, és megszólal buksijában a vészcsengő. Elhajít mindent, ami a keze ügyében van, az egyik őrhöz trappol, akivel sürgősen közli, hogy meleg, fél a többiektől, és kéri, hogy helyezzék át a védett szárnyba. Nem fog ez olyan gyorsan menni, de annyit legalább elért, hogy az őr elgondolkodik a dolgon, és remélhetőleg továbbítja a dolgot feletteseinek.

Közben a fia sem tétlenkedik, felhívja tesóit és idomítja őket mit kell mondaniuk ha az apja miatt keresik őket a börtönből. Terry kelletlenül rábólint a dologra, és szól Bunchynak is. Az öcskös erre elvigyorodik, és közli, hogy neki elmondta a fater: anno amikor ezelőtt sitten ült, szopott farkat is, és élvezte; úgy érezte, hogy ettől biszexuális lett.

4.jpg

Daryll elég lepukkant helyre hozta Marisolt – nem, ez nem az otthona, ahova vinnie kellett volna. Tiltakozni sincs ideje, a nő berongyol azzal, hogy várja meg odakint. A srác meglehetősen naiv, nekem lenne tippem mit keresnek itt, de várjuk meg míg kiderül igazam van-e.

Cochran eljött Ray lakásába, és hozott egy aktát az FBI-tól: Fiona Miller szerepel benne, a nő anno egy népszerű TV sorozatban játszott. Ed elmondja miről szól az adott sitcom (Norman Saves the World), de hősünk csak értetlen arccal néz, ő ugyan sosem bámulja a hülyeládát. Felröhögök azon, amilyen arcot vág! Nos, az említett Fiona vagy tíz éve eltűnt, és mindenki úgy hitte drogügybe keveredett, az lett a veszte. Cochran azonban tudja, hogy ez nem igaz – a már említett sorozat egyik epizódjának forgatása után a Sherman Radley nevű színésztársa megpróbálta megdugni, ő viszont nem hagyta magát, ezért a begőzölt férfi halálra késelte. Aztán az emberei lefizették Cochrant, hogy tüntesse el a bizonyítékot (a gyilkos fegyvert), amit meg is tett, de persze nem megszabadult tőle, hanem megtartotta. Már csak holttest kell, azt viszont Sherman ügynöke tüntette el, tőle kell megtudni hova, Cochran majd üzletet köt az ügyésszel. Mindenesetre a gyilkos fegyvert – amit meglóbál hősünk orra előtt – nem adja át, majd csak a pénzért. Mielőtt távozik elmondja, hogy ő nem volt ilyen rohadék, mint amivé vált – a körülmények tették ilyenné.

5.jpg

Eljött a meccs ideje, Damon viszont nincs sokkal jobb állapotban. A bíró meg is említi Terrynek, hogy piától és hányástól büdösen t’án nem kéne edzeni, de az kummant egy zseniálisat: a gyereknek mindig ilyen szaga van. Na persze! Mindenesetre ő győz, a fiú bunyózhat. A meccs meglehetősen rövid, Damon alig fél perc alatt kiüti az ellenfelét. Mikor a kiszámolás véget ér, annyit kérdez Terrytől: most már alhatok?

6_2.jpg

A börtönbeli ítész felteszi az ellenőrző kérdéseket Micknek, aki mindegyiket csont nélkül megválaszolja – még azt is kiszúrja, amikor kamu kérdést kap, szóval tényleg képben van. És igen, elmondta a dolgot a gyerekeinek, szóval lehet őket csekkolni.

Marisol kijön végre az épületből, ahová Daryll hozta, bevágja magát a kocsiba, a döbbent srác pedig nagyon gyorsan rájön, hogy a csaj beszívott. Totál kiakad, neki haza kellett volna vinnie, nem engedni drogozni. Most már mindegy, vigyél az öcsémhez – így a nő.

7.jpg

Cochran eljött az ügyészhez alkudozni: átadja Sherman Radleyt, mint gyilkost, viszonzásul engedje el Mickey Donovant. (A jelenetet az ügyésznél lévő kamerákon át Ray és kollégái is figyelemmel követik.) Az alkudozás nem könnyű, Jackson Holt (az ügyész) nem akar engedni, neki fontos a látszat, Mick legalább néhány hónapig maradjon rács mögött.

Szerencséje Cochran megtalálja azt, ami még fontosabb: az ego. Mikor azzal fenyegetőzik, hogy átadja az FBI-nak az ügyet, és ők arathatják le a babért és ezzel a rivaldafényt, rögtön rábólint a dologra. Hőseink nem akarnak hinni a szemüknek, de Avi figyelmezteti a főnökét – Cochran már számtalanszor átverte, sanszosan most is erre készül. Ray ránt egyet a vállán állítva, hogy tudja mit csinál.

8.jpg

Megkezdődik a sittről az ellenőrzés, először Bunchyt hívják fel a kérdéssel, hogy faterja meleg-e, kicsivel később pedig Terry is sorra kerül. Nem túl lelkesen, de mindketten megerősítik, hogy Mick a férfiakat szereti. Eközben Abby érkezik a terembe, visszahozta Mariát az apjának. Ő nem túl lelkes, konkrétan arra kéri sógornőjét, hogy egy darabig legyen a lánya anyja, mert neki ez most nem megy (itt belő valami totál ostobaságot az elfoglaltságról, de szerintem csak befosott a felelősségtől). Az asszony rábólint, úgysincs jobb dolga. Ja, csak életben maradni.

Hősünk eljött Sherman ügynökéhez – Nick Lowellhez (helló, Milo!) – kamu dumával: azt állítja, hogy Tommy Wheeler (emlékszünk ugye a meleg akcióhősre?) ügynököt akar váltani, és rá gondolt. Lowell baromi lelkes lesz, és rögtön elfogadja, hogy diszkréten akarják intézni a dolgot, ezért találkoznak este Ray lakásában.

9-1.jpg

9_2.jpg

A sitten a bérgyilok nyögve kotont szül (eszerint lenyelte, különben megtalálták volna a végbélvizsgálaton), amiben valamiféle tabletták vannak, nemsokára pedig azt is megtudjuk mire használja őket. Mick és öreg cellatársa az ebédlőben beszélgetnek, mikor hozzájuk lép, és kérdi, hogyan kaphatna munkát a konyhán (ott, ahol Mick is dolgozik).

A beszélgetést az öreg csekkolásán dolgozó őr zavarja meg, félre hívja Donovanaput és kéri, hogy adjon másik számot, mert nem tudja elérni Rayt. Míg megadja fia otthoni számát, a bérgyilkos az ebédjéhez nyúl, belekeveri az egyik kapszula tartalmát, majd eloldalog. A terv elsőre nem jön össze, a tányért ugyanis Mick cellatársa magához húzza, és befalja. Hát, bármi lesz is a hatása, azt nem az eredeti címzett fogja megtapasztalni.

10.jpg

Nick Lowell eljött Ray lakásába, ahol nemcsak hősünk, de Tommy Wheeler is várja. A srác persze nincs beavatva, azt hiszi tényleg új ügynököt kap, amitől nem túl lelkes. Nick épp csak elkezdi előadni a te-vagy-a-sztár-én-meg-a-fasza-ügynök dumát, mikor hősünk félbeszakítja és behívja a másik szobába, ahol Cochran csücsül. Nem kertelnek sokat, nekiszegezik a kérdést: hol van Fiona Miller holtteste? Nicknek esze ágában sincs elárulni, ezért meggyőzésként begyűjt egy arcon fejelést Cochrantól és egy jobbegyenest Raytől. Ezután vérző orral az ágyhoz kötözik, kap egy törölközőt az arcára, az exügynök pedig vizet kezd önteni a fejére, miközben a Tommy is beszáll partvonalról bámulni.

A fuldokló egy darabig kitart, végül elmondja, hogy Ezra Goldman tüntette el a holttestet. Ray ledöbben, de tudja, hogy Ezrának rajta kívül volt még egy problémamegoldó embere, akit úgy hívtak, hogy a Texasi, ezért felhívja Avit, hogy azonnal kerítse elő a tagot.

11_1.jpg

11_2.jpg

Zajlik a sajtótájékoztató Hectorral a főszerepben, mikor a terembe váratlanul beállít Marisol – úgy látszik Daryll nem tudott mást tenni, mint idehozni. A bunyós gyorsan lelép az újságíróktól, és míg az edzője szóval tartja a sajtót ő az irodában vált pár szót a nővérével. A párbeszéd lényege, hogy féltesója takarodjon vissza a rehabra, őt addig is hagyja békén, boxolni akar, nem a kokós nővérkével rontani a hírnevét. Marisol elrohan, Hector pedig lebassza Daryllt, hogy máskor szíveskedjék úgy ugrálni, ahogy fütyül.

A börtönből felhívják Ray lakását, ám ott nem hősünk veszi fel a telefont, hanem Conor. A hülyegyerek persze nincs beavatva semmibe, így mikor nagyapja szexuális szokásairól kérdezik egyrészt közli, hogy Mick a nőket szereti, másrészt elküldi a telefonálót a halál faszára. Aki miután letette a kagylót elgondolkodik a hallottakon, majd az öreg aktáját az „elutasítva” fiókba helyezi.

12.jpg

A cellájukban Donovanapu társa üvölteni kezd, hogy nagyon fáj a gyomra – nyilván hatott a szer, amit a gyilkos belekevert a kajába. Mick őrökért kiabál, közben tükröt tart ki a cellarácsokon, hogy lássa jönnek-e már. Döbbenten konstatálja, hogy pont az az őr közelít, aki a homoszexualitását vizsgálja, ezért gyorsan dönt és kihasználja a helyzetet: miközben társa a polcra könyökölve kiabálja, hogy „jaj de fáj” ő lehúzza mindkettejük nadrágját, az öreg mögé lép és úgy csinál, mintha épp közösülnének.

A börtönőr a jelenetet látva nyilván revideálja eddigi feltevéseit vele kapcsolatban; odébbáll, Mick pedig immár tényleg segíteni próbál szenvedő cellatársán – csak épp nem tud, mert az leadja a kanalat.

13.jpg

Ahogy arra számítani lehetett Cochran megpróbálja átverni Rayt. Eljött Sherman Radley-hez a forgatásra, még jó, hogy Lena itt van, és látja az egészet. Hősünk azonban nem hagyja közbeavatkozni, menjen minden a maga útján addig, amíg ők felügyelni tudják.

Az exügynök tehát bemegy a színész lakókocsijába és várja, hogy az megérkezzen. Mikor Radley betrappol felhomályosítja, hogy Ray tud a gyilkosságról, elő fogja keríteni a holttestet ő pedig mehet a sittre, kivéve, ha neki árulja el hol a holttest, mert akkor vállalja az eltüntetését, és egyben lerázza hősünket. Na nem ingyen, hanem öt millerért. Radley gondolkodik kicsit, végül kiböki, hogy egy – azóta már bezárt – rákbüfé raktárában rejtették el.

14.jpg

Nem sokkal ezután Radley beállít a Texasihoz és őrjöngve beszámol a történtekről, és számon kéri, miért nem tüntette el a holttestet. Ray a közelben ül az autójában, nyilván pont erre számított. Nem sokkal sötétedés után a Texasi megindul a holttestért, hősünk utána – illetve nem is kell követnie, mert tudja, hogy a rákbüfébe tart, ezért még előtte megérkezik.

Közben odabent Cochran már nagyban túrja a holttestet, ami persze nincs a raktárban, ennek ellenére nem jön rá, hogy felültették. Végül Ray hívja fel azzal, hogy Radley átverte és ráküldött egy kőkemény gyilkost, szóval húzzon el odabentről, ha jót akar. Az exügynök adja a hülyét, állítja, hogy semmit nem tud a test hollétéről, épp hamburgert vesz egy útszéli kajáldában. Hősünknek elege lesz, rábassza a telefont. Cochrannak végül leesik, hogy mi a szitu, mert meghallja odakintről a Texasi motoszkálását.

15.jpg

Ray előveszi a fegyverét, és befelé indul, közben három lövést hall odabentről. Cochran az oldalába kapott egy golyót, a Texasi pedig a mellkasába kettőt. Még él, bár nincs túl jó állapotban. Hősünk kérdésére elárulja, hogy Fiona teste itt van, de nem a raktárban, hanem az egyik gipszkarton fal mögött – némi falbontás után elő is kerül. Cochrannak van bőr a képén, reméli, hogy így is megkapja a pénzét (pff!), de végülis hősünk nem mond nemet: utasítja, hogy hívja fel az ügyészt a szerzett információkkal, akkor lesz lóvé. Ray még egy pillanatra rábámul a vérző Texasira, majd odébb áll.

16.jpg

Egy pillanatra úgy tűnik Mickeyt elhagyta a szerencséje, új cellatársat kap ugyanis a bérgyilkos személyében. Már a halált várja (okkal, a tag sunyiban készíti számára a kötelet), mikor Fortuna ismét rámosolyog: beállít a homokosságát vizsgáló börtönőr és közli, hogy áthelyezik a melegek közé.

Címkék: Ray Donovan
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2016.08.21. 21:19:42

Nem volt egy vidám rész, ennek ellenére párszor hangosan felröhögtem.
A kisöreget sajnáltam, hogy így kellett kimúlnia. Elképesztő, hogy Mickeyt már megint milyen csavarokkal húzták ki a slamasztikából.
A Hector-Marisol problémára remélem hamarosan végleg pont kerül, kezd hosszúra nyúlni a nyűglődés.

AaannnaaA 2016.08.22. 13:58:44

@tinipuma: Igen, ahogy Mickey megúszta, az példaértékű. Kihozta a helyzetből a maximumot - ha jól emlékszem nézéskor fogalmaztál így, és végülis tényleg.

Is 2017.08.12. 21:41:39

@AaannnaaA: Mickey nem egyszerű. Jól reagált, így megúszta a halált. Simán megsajnáltam, ahogy ott szorongatta a kezében a villát, miközben a feje felett a faszi fonta a kötelet.

Cochrannek tényleg van bőr a képén, hogy ilyen átbaszási kísérlet után még a pénzét akarja. :) De egyébként honnan volt ennyi pénze Ray-nek? Oké, hogy a Belikovnak szánt részt magánál tartotta, de az egészen véletlenül pont 2 millió + 100 ezer volt, amennyi az ex-FBI-osnak kellett? Hagyjuk már...
süti beállítások módosítása