Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x02 - Lucifer, Stay. Good Devil.

2016. augusztus 17. 09:00 - Szencsike

L.A. egyik belvárosi utcájában egy önjelölt prédikátor szónokol a világvége és az Ördög eljöveteléről. Nem is sejti, hogy a fekete öltönyös alak, aki jókat mosolyog a dumáján, maga az Ördög és lelkesen osztja tovább az észt, hogy minden rossz az Ördög műve. Ezt persze Lucifer személyes sértésnek veszi, a prédikátor meg kikapcsolja mikrofonját és megkéri, hogy menjen máshova vitatkozni, mert árt az üzletének. Szóval mindez csak színjáték, na, akkor Lucifer hívővé teszi a tagot, hisz hazugságokat szövegel. Megmutatja neki az igazi, véres koponyaarcát, mire a prédikátor rémületében Ördögöt kiáltozva elrohan, az összegyűjtött pénzt meg elszórja a tömegnek, akik azonnal rávetik magukat a váratlan ajándékra. Később Lucifer Dr. Lindánál ül a kanapén és analizálják a lelkét. A dokinéni metaforának hiszi, hogy a betege Lucifer, ezzel mintha a valódi énjét akarná palástolni. Lucifer humoros megjegyzéseit is a bizonytalansága elrejtésének érzi, mert változik, csak nem tudja, hogy mi vagy ki okozza ezt a változást. A kis szeánsznak vége, jöhet dokinéni jutalma, a szex.

1.jpg

Lux, egy sarokasztalnál Chloe kémkedik a tulaj után, Maze-től kap egy rózsaszín koktélt, Lucifer ajándéka. És igen, Lucifer és Maze közel állnak egymáshoz, Chloe nem is sejti, hogy Maze a Pokol kapuján át is követte őt válasza mennyire valóságos jelentéssel bír nekik. Lucifer letelepedett a zongorához, Chloe bátran odasétál hozzá, a karja még mindig fel van kötve a múltkori lövöldözés után. A lány nyomozott Lucifer után, a név stimmel, de mintha a semmiből tűnt volna fel, 5 évvel ezelőtt csak úgy felbukkant. De ő létezett már korábban is, meg eleve megmondta neki, hogy kicsoda, csak nem akarja elhinni! Chloe igazi válaszokat akar, több lövést is kapott, mégis túlélte, de hogyan?! Lucifer még mindig a személyes varázsára apellál, így Chloe flörtölve mosolyogni kezd rá, de a vigyorgó ördögnek csalódnia kell. A lány ugyan leült mellé, játékosan végigtapogatta a mellkasát, de csak azért tette, mert golyóálló mellényt keresett az öltönye alatt. Lucifer meg rágódhat tovább azon, hogy miért nem hat erre a lányra semmi. Chloe hívást kap, újabb esetet kapott és szó nélkül eltűnik a bárból.

2.jpg

Az ügy egy gázolásos baleset, a helyszínen a rendőrség mellett a paparazzik is ott vannak, nem véletlenül, ugyanis Dan ismertetője szerint a halottat a lesifotósok követték, őket akarta lerázni az áldozat. Az első számú gyanúsított Nick Hofmeister nevű fotós, az áldozat meg Robbie Russel Jr., egy híres filmsztár civil életet élt fia, de az apja miatt ő is kapott a fotósokból. Chloe teljesen rápörgött az ügyre, de mint kiderül, még tart a betegszabija, így nem kéne dolgoznia, úgy meg aztán főleg nem, hogy Lucifer is belekotnyeleskedne a dolgokba. Ő is megérkezett a helyszínre, megpróbálja kitalálni, mi más hat Chloera, ha őrá immunis. Épp viszik el a gyanúsítottat, Chloe szemei villámokat szórnak, ismeri a fotóst még rövid sztáréletéből, egy igazi rohadék. Lucifer érzi, hogy Chloe beszélne vele, de vagy a szabályok vagy Fafej nyomozó exe tartja vissza. Ha kell valami, szerezze meg, így Lucifer kiszedi a tagot a rendőrautóból, kérdezzen csak tőle. Nick meglepetésre közli, hogy vallomást tenne, ez még Chloenak is túl egyszerű. Jön Lucifer, mi Nick titkos vágya? Vallomást tenni, ez jár neki, így tisztázhatja magát, mert sok rosszat tett és volt egy férfi… Milyen férfi, valakit véd, de nem jutnak semmire, mert Fafej Dan visszateszi a fotóst a kocsiba, őket meg leállítja. Chloe tudja, hogy Nick most falaz valakinek, minden iránta érzett utálata ellenére azon kell dolgoznia, hogy megtalálja azt, aki valójában elgázolta a sztárcsemetét. Ez már igen, Lucifer óriási lelkesedéssel veti bele magát az ügybe.

Chloe Fafejt kéri meg, hogy alaposan csekkolja le Nicket, mert nekik bevallotta, hogy nem ő okozta a balesetet. Fafej Dan nem teljesen érti, ez hogyan jött össze, hisz neki még Nick azt mondta, hogy ő volt. Lucifer szedte ki az infót a tagból, aki többet is mondott volna, ha Fafej nem küldi el őket. Lucifer mi, Chloenak amúgy sincsen semmi dolga itt, menjen és vigye magával Lucifert is, mert le fogja tartóztatni. Ugyanis ő épp egy spanglit szív, ami egy nyomozati helyszínen nem okos dolog. Chloe mérgesen vágtat oda hozzá, nyomja el a cigit, pedig Lucifer adott volna neki is, pazarlás lenne nem elszívni.  A bökkenő ezzel az, hogy a spanglit pont Nick kocsijából szedte ki, vagyis bizonyítékot semmisített meg ezzel. Viszont Nick józannak tűnt, Lucifer viszont eltüntetett minden használható nyomot a füves cigiről, így ez bukó. Ő menne már a Luxba csajozni, Chloét is hívja, de nem kér ebből a lány. Másnap reggel, Lucifer a partnerei mellett ébred, egy két férfi egy nő felállás lett az esti bulija vége. Viszont ez a reggel máris kellemetlenül indul, Amenadiel érkezett hozzá, hogy ismét visszaparancsolja a Pokolba. Lucifer kezdi sejteni, hogy angyali tesója azért cseszegeti ennyit, mert ha ő nem tér vissza, neki kellene átvennie a Pokol vezetését, ehhez meg a testvérkének nem fűlik a foga, igaz? Lucifer inkább gondolkozzon azon, hogy milyen változást fog hozni az, hogy megmentett egy embert. Az emberek hatással vannak rá, még ha ezt nem is akarja beismerni, de elég rossz irányba fog megváltozni, amitől félnie kellene. Elég legyen az ócska fenyegetésekből, inkább mást riogasson! A tesó megtette az ajánlatát, ha döntött végre, tudja, hol találja meg.

6.jpg

Ugyanezen a szép reggelen az óceánparti házában Chloe a netes híreket olvasgatja a celebcsemete haláláról. Robbie Russel Jr. nem egy tipikus bulizó, pénzt szóró, apuci hírnevéből élő valaki volt, ugyanis kerülte a reflektorfényt, ha meg valahogy mégis a fotósok elé került, a jótékonykodásról beszélt. Trixie lepi meg őt, gyorsan el is dobja a tabletet, még a kislány is tudja, hogy most nem kellene dolgoznia, de Chloe inkább pakolni küldi, az apja mindjárt jön érte. Csöngetnek, Lucifer robog be a házba, csodálkozik, hogy lehet a rendőri fizuból egy ilyen szép és drága ingatlant fenntartani? Kenőpénzt fogad el, mi?! Nem, amúgy meg miért van itt? Trixie közben egy hatalmas és váratlan öleléssel üdvözli a barátját, Lucifer megfog egy babát, és eldobja neki, hozza vissza, de a kislány meg se moccan, lehet ez már túl bonyolult feladat neki? Trixie csak mosolyog rá, vicces alak ez a Lucifer. Chloe visszaküldi a lányát pakolni, Lucifer még mindig a házon kattog, akkor a filmecskéje hozott ennyi pénzt? Nem, és fogja be, mert a gyerek erről nem tud! Biztos a villantás miatt, vigyorog nagyokat Lucifer, de Chloe pillantásával meg tudná őt ölni. Amúgy a lakás az anyjáé, a válás után költözött ide. Anyuka pedig nem más, mint Penelope Decker, a 80-as évek sci-fi királynője, Lucifer belelkesült, meg akarja ismerni őt! És ezek szerint újabb közös vonásuk van, mindketten lázadtak a családjuk ellen. Mit csinált Chloe vajon, és mi az, ami miatt ennyire utálja Fotós Nicket? Lehet valami pajzán kalandba bukott bele, még tippelget is, hogy egy vagy két lányt csókolt-e meg, vagy Eiffel-tornyozott esetleg? Chloe elköveti a hibát, hogy rákérdez az Eiffel-toronyra, de mivel a magyarázatot kislánya is hallaná, így inkább kidobja a kotnyeles vendégét azzal, hogy ez egy titkos nyomozás és Lucifer elég nagy felhajtást csinál körülötte, álljon le.

7.jpg

Lucifer útja a fogdába vezet, szépen kiudvarol a recepcióstól egy látogatást Fotós Nickhez, ideje beszélgetni. Viszont nem az ügyről akar hallani, hanem Chloe Decker múltja érdekli, mivel ő az egyetlen, akire nem hat a varázsa és tudni akarja, hogy miért. Fotós Nick pedig sokat tud róla, hisz Chloe gyűlöli őt. A lánynak nincsenek titkai, mocskosak főleg nem. Filmje premierje után két héttel halt meg az édesapja. A temetésen készült fotók lettek volna az igazi csemegék. Rengeteg fotós vett részt, de Nick akarta a legelső képeket csinálni a családról. Sikerült is, bepofátlankodott a szertartásra, megcsinálta a képeit, de Chloe széttörte a gépét, neki meg bemosott egyet. De egy rakás pénzt keresett a képpel, igaz ehhez túllépett egy határt és azóta ugyanettől igyekszik másokat is megóvni. De még mindig nem akarja elmondani, hogy kit védelmez, hiába próbálkozik Lucifer az elmetrükkel, Nick nem beszél, és követeli tőle, hogy tűnjön el, és mire felnéz, a kihallgatóban rajta kívül más nincs a szobában.

8.jpg

Chloe Russel apukához látogat el, és beavatja a gyanújába, hogy nem Nick a valódi tettes. Az apuka magát hibáztatja, miatta üldözték a srácot lesifotósok és most meghalt. Chloe tudja, mit érez, ő is sztárcsemete volt, de sose hibáztatta az anyját a felhajtásért és a kényelmetlenségekért. Egyedül az a hibás itt, aki leszorította Robbie-t az útról, és el fogja kapni az igazi tettest. Apuka úgy sejti, hogy egy lesifotósnak köze lehet az ügyhöz, de ez egy új valaki, csak nemrég tűnt fel a fia közelében, nem tudja pontosan kicsoda. Chloe közben kap egy hívást, valaki valamit csinált. Lucifer a bárban ücsörög és mereng az infókon, amit Nicktől megtudott. Mindenféle perverz titokra számított, ehhez képest csak egy családi drámát kapott, és ez megrázó. Maze szerint az megrázó, ahogy Lucifer mindezt sajnálja, a Pokol ura, nem kéne így viselkednie és addig bosszantja a főnökét, amíg az lángoló szemekkel rá nem ordít. Na végre, ezt hiányolta a démonka. Közben megjött a dühös Chloe, mit keresett Nick cellájában?! A régi Lucifer eltűnt, így Maze inkább lelép, nem kell hallgatnia Chloe számonkérését. Lucifer ezzel a kis látogatással megtudott egy fontos infót, Nicknek volt egy pártfogoltja, Chloe úgy tudja, hogy valaki követte Robbiet és Nick cégéből valaki most is töltögeti fel a fotókat, ezek egy bulin készülnek, még tart is ez a parti. Chloe már indul, és Lucifer is meglepődik, hogy mehet a lánnyal, hisz az előbb még dühösen olvasta a fejére, hogy minek avatkozik az ügybe, így viszont figyelhet rá.

9.jpg

Egy buliba mennek, ezek a fotók ott készültek, egy csapat fotós még most is várakozik a klub kapuja előtt hírességekre vadászva. Chloe úgy hiszi, hogy a fotósok közül valaki ott volt a baleseti helyszínelésnél is, a keresett emberük most is itt lehet. Figyelni kezdik a tömeget, addig Lucifer elmeséli, hogy Nick igazán megbánta a temetéses képet, de Chloe szkeptikus. A fotósok közül felismer valakit, ott volt a baleset helyszínén, a tag eléggé megijed, úgy lóg meg, hogy a többi kollégát ráuszítja a híres Chloéra. Egy fotós a melleiről csinálna képet, majdnem kap egy ütést, Lucifer majd felrobban, hogy nem verte agyon a fotóst. Chloe megy üldözni a meglógott fotóst, Lucifer meg kiprovokál egy verekedést a többiek között, viszont a fotós eltűnt. Másnap reggel Chloe és Fafej Dan szemlélik az esti képeket Chloéról, a legrosszabb az lesz, hogy Trixie valamelyik osztálytársa rájöhet, hogy kinek is a lánya, és így a pucérkodós filmjéről is tudni fog. De legalább csinos volt a filmben, igaz Dan ezzel csak vigasztalni akarta, mert rosszabb híreket is tud. Nick még mindig a saját verziójához ragaszkodik, ám Dan utánanézett a kocsinak, amivel a fotós elhúzott tegnap este. Nick cégéé ez a kocsi, és az is, amivel Robbiet leszorították. Ezt a kocsit Josh Bryant használja, szabadúszóként csatlakozott Nickhez. Meglepetésre Dan még bátorítja is Chloét, hogy nyomozzon tovább, jó úton halad, csak vigyázzon magára.

Josh egy kis kávézó előtt várakozik és kattintgat a gépével, egy mit sem sejtő kávézgató celebhölgy a képek alanya. Felbukkan Lucifer és Chloe, a srác nyal ezerrel Chloénak, imádta a filmjét, de ez most kit érdekel, mi a legfőbb vágyad? Ő akar az első lenni. Ez érdekes, Nick is ennek a híve. Tőle tanult mindent, a legjobb a szakmában. A srác ránéz az órájára, fogja a gépét, tovább fotózza a celebet, Chloe kiszúrja a kocsiban lévő spanglit, de mint kiderül, ez legális, receptre kapta a srác. A kávézóban közben a hölgynek valaki lekever néhány pofont, micsoda véletlen, Josh pont lekapta ezeket a pillanatokat. A srác elégedetten indul tovább, Lucifer pedig jól sejti, a jelenet csak megrendezett volt. De mi volt még az? A páros a Luxban elemzi Josh képeit, mindenhol celebek balhéztak össze vagy épp drogos, piás mámorukban fetrengtek. És mindig Josh volt az első, aki lehozta a képeket. Vagyis Josh tudta, mi fog történni és Robbieval is hasonlókat tervezett. Leszorította az útról, de azzal nem számolt, hogy ő is balesetezik, és meggyőzte Nicket, hogy vigye el a balhét. Nicknek is sok van a rovásán, de eddig nem menne el. Lucifer már a fotósok megbüntetését tervezi, de ez nem így működik. Nincs egyértelmű bizonyíték Josh bűnösségére, így nem kéne büntetni őt semmivel. Meg különben sem Lucifer dolga eldönteni, hogy kinek jár a büntetés. De igen, ezzel foglalkozott és ő most büntetni akar! Nem fog, amíg nincs bizonyíték. Chloe el, a szomszéd asztalnál ücsörgő Maze-ből süt a káröröm, és úgy tűnik, hogy Lucifer hallgat a démonkára, ő most büntetni fog.

A kihallgatóban most Chloe beszél Nickkel, és Josh botrányképeit nézik. Nick megtört, hát mesél. Josh 16 évesen szökött meg otthonról, befogadta és megtanította a lesifotósok trükkjeire, mert tehetséges volt, de neki már kijelölte a határokat is. A srác viszont nem tartotta be ezeket, felhívta, hogy balesete volt, és valaki meghalt, érti már milyen határokat említett Nick. Ő pedig elvitte a balhét, hogy Joshnak esélye legyen egy jobb életre, viszont Josh kijátszotta őt. Nicknek bármilyen fura is, Chloenak nem okoz örömet, hogy ő idáig jutott, megbocsájtotta neki a temetős akciót. Most csak az számít, hogy Josh börtönbe kerüljön, és ne folytassa a magánakcióit. Chloe kap egy hívást, kimegy a szobából, Dan keresi, mert Josh eltűnt. Visszamegy Nickhez, ő sincs már a kihallgatóban. Az ügyeletes recepciós egy magas, jóképű alakot említ, ő vitte el, de szegény hölgy elszégyelli magát, bedőlt neki.

15.jpg

Lucifer egy félreeső, csendes utcába hozta Nicket, megpróbált megváltozni, de elbukott. Jobb lett volna elfogadni magát annak, ami. Maze is itt van, Josht a csomagtartóból rángatja elő. Lucifer tudja, hogyha ezek ketten meghalnak, nem kapnak igazi büntetést, ez az ő hibája is. Viszont még élnek, így most pótolhatják. Maze lerak eléjük egy-egy pisztolyt, rendezzék le. Nick beköpte volna Josht, Josh pedig kijátszotta Nicket, hogy vigye el a balhét. Josh Nickre szegezi a fegyvert, idealista a srác, Nick csak dumált a határokról, de ebben a szakmában akkor lesz valaki a legjobb, ha nem törődik a határokkal. Szegény Nicknek is világos lesz, hogy Josh gyilkos, aki meghúzza a ravaszt. De hoppsz, a pisztolyban nincs töltény, vagyis Maze átverte őket, és Josh megölte volna Nicket. Josh a másik pisztoly után kap, ám minden magabiztossága elszáll. Szerencsére megjött Chloe, rájött a bünti-tervre, egyszerre mondják a magukét Luciferrel Nicknek, pro és kontra, hogy miért lőjön vagy se. Maze-ről lerí, hogy zagyvaságnak tartja Chloe szövegelését a változásról, és mintha Lucifer is átgondolta volna a dolgokat, de Nick lő. Lucifer imára emeli a kezeit, az idő lelassul, Amenadiel megérkezett, és ez a lassúság elég ahhoz, hogy Lucifer elkaphassa a kilőtt golyót és elmondhassa a tesónak, hogy igaza volt a változás dologgal kapcsolatban, igaz Lucifer örül ennek a változásnak. Tökön rúgja Josht, Amenadiel elégedetlenkedik, hogy ilyen felesleges dolog miatt hívta ide, de Lucifer elégedett, elintézett egy elszúrt ügyet és idegesíthette a tesóját. Amenadiel mérgesen lelép, Josh összeseik a rúgástól, nem történt semmi gond, Chloe pedig nem is érti, hogy Lucifer hogy került olyan gyorsan mellé, ha a lövéskor még tőle bőven messzebb állt…

Később már viszik is el a rendőrök a fotóspárost, Chloe még mindig Lucifer gyorsaságán gondolkodik. Bár lehet csak azért rendezte meg Lucifer, hogy Josh valljon? Ez hihetőbb, mint az angyali tesó közbelépése, maradjanak ennyiben. Chloe még mindig nem tette túl magát a dolgokon, ugyanazt kérdezné, mint eddig, mikor Lucifer fura dolgokat tett, de ezúttal is ugyanazt a választ hallaná. Jóval később, immár otthon vagyunk Chloéval és Trixievel, itt az ideje bevallani mindent a Hot Tube High School-ról. Viszont a kicsi, cuki 7 éves kislánya már látta a filmet, a neten. Ez a DVD, amit Chloe a kezébe nyomott, még csak nem is HD verziós… És nagyon tetszett a kiscsajnak a film, főleg a cuki pasi lehányása rész. Ezt még Chloe is élvezte, de a film óta már megváltozott. Megölelgetik egymást, majd megdörzsölgeti a sérült vállát, Trixie reméli, hogy az, aki bántotta, nagy bajban van. Chloe elgondolkodik, meg kéne látogatni őt. Dr. Lindánál épp kezelés van, igaz a páros most a terápia előtt, alatt vagy után esett egymásnak, nem tudni, mert épp azt beszélik át, hogy Lucifer igenis elégedett a változásokkal. Eddig mindent ő irányított, de most, hogy nem tudja, mi lesz a következő lépés, egész jó érzés. És igen, valaki irányítja őt, csak azt kéne kitalálni, mit kezdjen vele. Chloe tartotta a szavát, meglátogatja Jimmy Barnest, akit a pszichiátriai gondozóban kezelnek, egy elzárt szobában. A férfi teljesen katatón, nem reagál semmire, amit Chloe mond, de mikor meghallja Lucifer nevét, rettegni kezd, nem menekülhet előle, és az üvegnek veri a fejét. Jönnek az ápolók, lefogják a dühöngő férfit, aki az üvölti, hogy Lucifer maga az Ördög. A dalok.

Címkék: lucifer
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.20. 12:21:23

nagyra értékelem, h belinkeled az elhangzott dalokat, gyűjtői vagyok, nagyon köszi!

(legkedvencebbem a call me devil)

Szencsike 2016.08.21. 10:37:31

@Biriksz_Krokiksz!: Nagyon szívesen :) Ebből a részből a kedvencem és az egészből is a Valkyrie.
süti beállítások módosítása