Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4X06 - Fish and Bird

2016. augusztus 10. 12:56 - tinipuma

Fogadni mertem volna, hogy a magát feladni készülő Mickey valami váratlan és rejtélyes esemény folytán eltéved a parkoló és a rendőrség közötti tíz méteren, de tévedtem. Tényleg besétál, rabosítják is ahogy azt kell, az öreg idült vigyorral néz bele a kamerába, mintha poénra venné az egészet. Csak akkor hervad le a mosoly az arcáról, mikor rájön, hogy a börtönbe költözés során a testnyílásaiba is bekukkantanak. Mindegyikbe. A procedúra végeztével a cellájában egy ránézésre száz éves tatát talál a budin ülve. Vidám lesz ez, ráadásul Belikov is itt van.

vlcsnap-2016-08-06-16h43m29s196.jpg

Mindeközben Ray kitakarítja a furgont és hazatér. Meg kell jegyeznem, hogy a szokásosnál is szarabbul néz ki. Abby a kanapén várja, a téma persze az elcseszett pénzszerzési akció meg a nő mellrákja. Anyu egyébként már döntött, mégpedig az unortodox kezelés mellett, jöhet az előrehozott menopauza, majd attól megdöglik a rák. Ray szerint bele kéne menni a műtétbe, de Abby hajthatatlan, nem hajlandó levágatni a melleit. Inkább dugna egyet, lehetőleg azonnal.

Másnap reggel Conorral kezdünk, a srác a szobájában súlyzózik és közben bikiniben lövöldöző csajokat bámul a tévében. Hirtelen előkapja a szülőktől lenyúlt pisztolyt és azzal pózol a tükör előtt. Nagyon remélem, valaki elveszi tőle a stukkert, még mielőtt kárt tenne vele valakiben, mármint valaki másban, ha mondjuk lábon lövi magát nem fogom megsiratni.

02.jpg

03.jpg

Bunchy kopogtat, beköltözne egy időre a babával, segítségre van szüksége, miután Terka lelécelt. Az ajtóban Ray észre veszi, hogy Sonia verőembere még mindig ott parkol a ház előtt, fel is szólítja, hogy hagyja békén a családját. Az orosz nem hajlandó elmenni míg Belikovot ki nem engedik a sittről, viszont fenyegetőzik. Ray persze begőzöl, nekiesik a pasasnak, aki vérző orral és fegyvertelenül kénytelen távozni. Valamint nagyon dühösen.

Ray pedig egyenesen a galériába rohan kérdőre vonni a főnökasszonyt. Első nekifutásra csak az aktuális számlát kapja meg, vissza is adja rögtön, ha akarná se tudná kifizetni. Sonia vállat von, neki az is megfelel, ha hősünk ledolgozza a tartozást, van is egy festmény a kikötőben, azt kellene sürgősen elhozni. Ray elküldené a nőt picsába, de a az közli vele, hogy pár nagykutyánál is kihúzta a gyufát Belikov miatt, szóval ne ugráljon.

04.jpg

05.jpg

Irány tehát a kikötő, a raktárban Ray egy madzaggal játszó kissé szutykos leányzót talál, mostanában érkezhetett, angolul se tud szegény. Sonia verőembere érkezik, nem is haragszik az orra beveréséért, gondolom, hiszen rögtön felkínálja a kislányt egy szopás erejéig. Hősünk nem él az ajánlattal, fogja az árut és lelép. A főnökasszony boldog, a képet jótékony célra fogják árverezni, mégpedig egy mellrák központ javára, ezzel mindjárt meg is van Ray következő feladata: Soniát kell elkísérni az aukcióra, egy ilyen puccos eseményen mégse jelenhet meg egy baltaarcú testőr társaságában.

Bunchy a csoportfoglalkozáson ecseteli a bajait, az asszony depressziójától kezdve a holnapi keresztelőig, amire, ha így haladnak a dolgok, az anyuka mellett jó eséllyel a keresztapa se fog odaérni. Abby pedig a kezelésre vár egy szakállas és egy másik, szintén erősen maszkulin vonásokkal rendelkező nő között. Hát nem is tudom, nagyon durvának tűnnek itt a mellékhatások.

06.jpg

07.jpg

Mickey beismerő vallomásának előadása simán lepipálja Háry Jánost, mintha csak egy kedélyes poharazgatás közepette mesélné hősi kalandjait a lelkes ivócimboráknak, nem pedig egy kihallgató szobában igyekezne meggyőzni az ügyészt, hogy bizony ő egyedül tett el láb alól vagy fél tucat felfegyverzett maffiózót. Holt persze egy szavát se hiszi, rámutat, hogy az egyiket például hátulról lőtték le, de Mickey csak legyint: háttal állt az mikor lelőttem, esés közben meg megfordult, van ilyen.

Ray mogorva ábrázattal ám csokornyakkendősen kíséri Soniát a jótékonysági buliba, ennek megfelelően a beszélgetés kissé egyoldalú. A főnökasszony hősünk múltja iránt érdeklődne, sokra nem jut, azt viszont megtudjuk, hogy újdonsült testőrével ellentétben ő igazán parádés oktatásban részesült, svájci magániskolába is járt. Puff neki, egy tanult strici és drogdíler, morran oda Ray, övé a pont.

09.jpg

Az este hasonló hangulatban folytatódik, hősünk mindjárt az elején régi ismerősökbe botlik. Elsőnek Ashleyt, a minden értelemben zaklatott tyúkot, akarom mondani színésznőt üdvözölhetjük újra, máris lenne egy melója Ray számára. Valakik egy csomó hírességről pakoltak fel szexvideókat a netre, sajnálatos módon az Ashleyé nincs ezek között, ezt kellene orvosolni mielőbb, az mégse járja, hogy ő már senkit se érdekel. A vidám társasághoz csatlakozik Ashley férje is, az örökké kanos producer Stu Feldman. Ray arcáról az olvasható, hogy a pokol legsötétebb bugyrában is szívesebben időzne e pillanatban, mint itt.

Az árverést egyébként Feldman nyeri meg, amitől menten feláll a farka, ezt gyorsan tudtára is adja mindenkinek, szuper. Sonia örül a sok pénznek, elköszön a rákklinika vezetőjétől, de előbb még megbeszélik, hogy majd a rendelőjében találkoznak, Ray nagyot néz. A kocsiban aztán fel is teszi a kérdést, és valóban, a főnökasszony rákos, alighanem gyógyíthatatlan. De vissza a melóhoz, Ray dolga lesz holnap, hogy leszállítsa a festményt Stunak, persze csak egy másolatot, idiótákra Sonia nem bíz értékes műtárgyat, hárommillióért se.

10.jpg

11.jpg

Másnap tehát Ray ellátogat egy kuplerájnak kinéző helyre, legalábbis a ház tele van piával és révetegen bambuló lányokkal. Itt van a kikötőből megismert madzagos leányzó is, már tanulgat angolul, nézi a Két pasi meg egy kicsit, az alkarján pedig már ott virít az 'И Б' tetoválás, jelezvén, hogy kihez is tartozik. Egyébként itt működik a hamisító is, épp elkészült a festménnyel. Távozóban Ray összefut a börtönből frissen szabadult házigazdával, Belikov nem örül a viszontlátásnak.

A család közben a keresztelőre készül, Bunchy kiöltözik, Abby pedig rókázik, sógora aggodalmasan méregeti a gyógyszeres fiolákat. A nő egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy jól van, azért ennyire Bunch se hülye.

Ray pont jókor érkezik Stuhoz a festménnyel, producer barátunk ugyanis éppen befejezte hitvese házipornójának forgatását az erre a célra leszerződtetett jó kiállású fiatalemberrel. Hősünk máris viheti a felvételt a Stalkerazzihoz, Ashleynek nagyon sokat jelentene, ha nyilvánosságra kerülne. Ray persze otthagyja a picsába a nyáladzó Feldmant a filmjével együtt.

12.jpg

13.jpg

Szándéka szerint utoljára jelentkezik a főnökasszonynál, meló elvégezve, Belikov kint, végeztünk. Sonia másképp gondolja, még le kellene szállítani egy táska pénzt az orosznak, egybekötve egy bocsánatkéréssel az okozott kellemetlenségekért. Indulás előtt a nő még mutat egy különleges műalkotást, ami elsőre egy üres szobának tűnik egy nyugággyal. Valójában a székből egy érdekes vetítést lehet megnézni, Sonia meg is magyarázza a mondanivalót: az egész univerzumot nézve szépnek láthatjuk azt is ami csúf. Ennek apropóján lekapja a melltartóját, ő bizony a mellműtét mellett döntött. Rayt ez nem nagyon zavarja, úgyhogy dugnak egyet.

Lezajlik a keresztelő, Terka kivételével mindenki odaér, Terry még Damont is magával hurcolja, úgy látszik végleg eldöntötte, hogy kikupálja a srácot. A bulit Ray házában tartják, a hangulat mondjuk pocsék, a friss keresztapa alig várja, hogy leihassa magát, még Bunchy is a pohárhoz nyúl. Raynek amúgy az a baja, hogy kénytelen volt Mickeyt egy stricire becserélni, de Belikovot nevezzük inkább lánykereskedőnek, hiszen az egész balhé abból indult, hogy apus is belekontárkodott a szexbizniszbe. Hősünk mindenesetre alaposan berúg és az a remek ötlete támad, hogy a gyerekként kapott olvasóját adja ajándékba a kis Mariának. Ezen Bunchy kiakad és elküldi a bátyját a francba, megjegyzem teljes joggal, mindannyian kaptak egy ilyet a pedofil papjuktól.

14.jpg

15.jpg

Conor is lenyúlt egy üveg piát, Damonnal együtt iszogatnak és nézegetik Ashley házipornóját a neten (ezek szerint Stu csak megoldotta valahogy a terjesztést). Nem sok közös van az elkényeztetett hülyegyerekben és az utcakölyökben, sőt gyakorlatilag semmi. Conornak végül eszébe jut valami, amivel le tudja nyűgözni a látogatóját, megmutatja a rejtett pisztolyt. Mindezt kábé fél üveg tömény elfogyasztása során, nem lesz ennek jó vége.

Ray tehát elvonult a családtól és egyedül iszogat tovább. Itt találja meg Mickey hívása, a család iránt érdeklődik, majd elmeséli, hogy az ügyvéd szerint nagyon jók a kilátásai, elkerülheti a halálbüntetést és úgy kétszáz év múlva szabadulhat is. Ray a könnyeit nyelve megköszöni az apjának, amit tett, Mick is elpityeredik. Befut a következő üzenet is, Belikov igen várja hősünket, pontosabban a pénzét.

Az nekem nem világos, hogy ilyen ittasan hogy tud valaki vezetni, Ray mindenesetre simán elhajt a kuplerájként is üzemelő főhadiszállásra. Belikov kissé szétcsúszva fogadja a padlón ülve, nem is kell neki a táskányi lóvé annyira, inkább hősünk szakértelmét venné igénybe helyette, van ugyanis egy kis probléma. Szegény madzagos kislány véletlenül a nyakát törte nemrég, el kéne szállítani a hullát. Bepillanthatunk a hálóba is, a lányt szemmel láthatóan megfojtották.

Nekem ökölbe szorul nagyjából mindenem, de láthatóan Raynek sincs ínyére a feladat, hogy a táska ellenében segítsen Belikovnak. Azért elindulnak, az orosz csupa segítőkészség, majd ő fog gondoskodni Mickey biztonságáról a sitten. A raktárba érve Belikov utasítja Rayt, hogy tegye a lány holttestét egy ládába és intézze el, hogy behajózzák, majd Moszkvában eltüntetik. Közben a kettejük barátságáról papol, erre Ray puszta cimboraságból nyakon ragadja és falhoz keni. Az orosz valahogy előszedi a pisztolyát, nem kellett volna, mert hősünk azzal loccsantja ki az agyát, a lány helyett pedig Belikov hulláját helyezi a ládába.

Otthon Bunchy is elázott egy cseppet, a gyereket se tudja elringatni, úgyhogy Abby elveszi tőle. Megint előkerül a rák téma, a nő végre elismeri, hogy beteg. Bunch erre kiakad, attól fél nagyon, hogy Abby meghalhat. A nő megnyugtatja, hogy annyira nem vészes a dolog, aludni küldi a fiút és tovább ringatja a kisbabát.

Az egészről mit sem sejtve a két hülye gyerek, azaz Conor és Damon már az utcán lövöldözik ittas állapotban, az áldozat szerencsére csak a szomszéd gyerekek ugráló vára. A ház ura ugyan felbőszülten rohan ki egy puskával a kezében, de szerencsére nem lő rá a kölykökre.

19.jpg

20.jpg

Ray vérpettyes ábrázattal ül az autójában, Sonia hívja, érdeklődik a találkozó felől. Hősünk tulajdonképpen nem hazudik, Belikov örült a látogatásának, majd mikor a válasszal elégedett nő is megerősíti, hogy az orosz vigyáz majd Mick épségére kinyomja a telefont. A madzagos lány testét egy hullaház előtt teszi le a saját régi olvasójával együtt. 

21.jpg

A végén azon morfondírozok, hogy a szegény kislánynak még a nevét sem tudtuk meg, és hogy Ray a príma kis este során vajon mennyi nyomot hagyhatott hátra.

Címkék: Ray Donovan
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.08.15. 11:47:13

Na igen, én ugyanerre mertem volna fogadni: Mick lelép, amint a fia látótávolságon kívül van, és elfelejt beszteppelni a szervhez. De jobb, hogy mégis megtette, szerintem így izgibb lesz a sztori. Nem mellesleg ideje volt, hogy valamiért végre vállalja a felelősséget a vén faszkalap, az utóbbi időben nem igazán tette meg. Az viszont nagyon jó jelenet volt, mikor bentről felhívta a fiát, konkrétan elérzékenyültem.
Amúgy nagyon jó, hogy régebbi szereplőket visszahoznak, és nem csak random, hanem tényleg beleillenek a szituba, pl. Stu és Ashley. Így legalább azt is érezzük, mennyire kispályás már a "sztárpár" problémája Ray mostani gondjaihoz képest...

Ja, amikor Ray a végén letette a halott lányt a földre, csodálkozom, hogy ott nem voltak kamerák, illetve nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy voltak.

tinipuma 2016.08.16. 18:48:39

@AaannnaaA: Nekem Stu és Ashley megjelenése azt juttatta eszembe, hogy régen milyen egyszerű (vagy egyszerűbb) volt minden, senki nem volt életveszélyben, nem a napi megmaradásért kellett küzdeni. Ja, és viccesek :)

Is 2017.08.12. 21:38:10

@AaannnaaA: Na, az évadban Connor átvette a nővérétől az évad idegesítő hülyegyereke címet? Király... :S Hátha fejbe lövi magát...

Ray mennyire úriember? Az árverésen, amikor a galériás csaj felállt, hogy elmenjen a dolgára, finoman ő is megemelkedett, ahogy az illik. Le a kalappal. Simán értem, párom miért vetné magát alá. :)

Az azért meglepő és váratlan volt számomra, hogy Ray megdugta a csajt. Valahogy nem éreztem, hogy benne lenne az eddigiekben.

Már akkor tudtam, hogy nem jó ötlet, hogy odamegy Belikovhoz, mikor elindult picsarészegen. Nagy esélyt adtam rá, hogy megöli. Aztán amikor megláttam a halott csajt, már biztos is voltam benne.
süti beállítások módosítása