Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Better Call Saul 2x02 – Kárpitos

2016. augusztus 05. 09:00 - Bruti

Gabriel Fauré gyönyörű zongoradarabjával, a Sicilienne-l nyitunk, vagyis csak nyitnánk, de Chuck McGill az istennek nem tudja végigjátszani. Valamiért mindig belezavarodik, ráadásul még kopogtatnak is az ajtaján. Howard ugrik be hozzá némi cuccal. Hamar Jimmy-re terelődik a szó mivel Howardnak tudomására jutott, hogy mégis elvállalta a melót a Davis & Mainnél. Bár mindent tudnak róla, mégis kellett nekik a fickó a Sandpipers ügy miatt. Chuck próbál jópofát vágni a dologhoz, de látszik rajta, hogy legszívesebben azonnal kirúgatná onnan. Ilyen egy jó tesó…

vlcsnap-00003.jpg

A tárgyalóban vagyunk, Kim az asztal alatt piszkálja Jimmy-t, majd a dohányzóban tervezgetnek. Jimmy már egy házban gondolkodik, és nyilvánvalóan nem csak magára tervez. Aztán lelép, mert át kell vennie az új céges autóját. Kim még ad neki egy kis ajándékot, egy ronda sárga poharat „A világ második legjobb ügyvédje” felirattal. Már a pedikűr szalonnál állunk, a kis ferde szemű csajok nem győznek álmélkodni Jimmy új kocsiján, ami egy szép Merci. A régi sárga tragacsát már viszik a roncstelepre, Jimmy, pedig büszkén ül az új kocsiba. Minden fasza, de az ajándékpohár az istennek se fér bele a tartóban. Ezek a hülye európaiak...

vlcsnap-00004.jpg

vlcsnap-00005.jpg

Mike a munkában ücsörög, mikor megérkezik kopasz Hummeres barátja. A szerencsétlen saját maga jött a rendőrségre, mivel a nyomozók megígérték neki hogy segítenek megtalálni a hülye baseball kártyáit. Mike legszívesebben azonnal pofán verné, de inkább elmagyarázza neki, hogy miért nem jó ötlet gyógyszerdillerként a rendőrségre járnia. Emberünk viszont ragaszkodik a kártyáihoz, szóval Mike, hogy ne hozzon bajt a fejére, megígéri, segít visszaszerzi.

vlcsnap-00006.jpg

Jimmy az új irodájában dolgozik, mikor gitárzenére lesz figyelmes. Új főnöke penget pihenésképpen. Jimmy közli, hogy lehet rábukkant valamire a Sandpiper szerződésekben, és nagyon úgy néz ki, hogy a főnökének is tetszik a dolog. Az első dicséretét már be is gyűjtötte.
Ugrunk Mike-hoz, aki beugrik Nachoékhoz a kárpitos üzletükbe. Előad az apjának valami homályos mesét, hogy krokodilbőr kárpitot szeretne a régi lomos kocsijába, de igazából Nachohoz jött. Mikor egyedül maradnak, a lényegre tér: kéri vissza a kártyákat, plusz tízezer dolcsit, különben szól Salamanca-nak, hogy kis barátjuk mivel üzletel sutyiban. De nem gondolja ingyen, Nacho még így is beljebb lesz vagy hatvanezer dollárral.

vlcsnap-00007.jpg

Újra Chucknál vagyunk, aki szépen kibélelte alufóliával a kabátját és úgy dönt, ma bemegy a munkahelyére.Ez ugye nem lenne akkora gond, ha nem volna ez a kényszeres pánikbetegsége és nem irtózna a naptól, meg mindenféle elektromos feszültségtől. Közben Mike nyélbe üti az üzletet: azt találta ki, hogy Hummeres barátunk visszakapja a kártyáit, viszont meg kell válnia a csodajárgányától, mert azt Nacho kapja meg. Így neki nem kell tovább fizetnie a lízinget, visszakapja a kártyákat, Nacho meg elbonthatja a kocsit. Okos. De hiába rendezte el az ügyet Nachoval, a rendőrség még mindig keresi emberünket.

vlcsnap-00008.jpg

Jimmyék éppen egyeztetnek a tárgyalóban, mikor összeszedik az összes elektronikus eszközt, mivel megérkezett Chuck. Beül a tárgyalásra, jelenlétével megpróbálja összezavarni Jimmy-t, de ez nem sikerül. Kint Jimmy rákérdez, hogy mit keres itt, de nem kap egyértelmű választ. Megcsörren a mobilja, Mike hívja, hogy kellene egy kis segítség. A rendőrségen vagyunk, Jimy és exHummeres emberünk két nyomozóval találkozik. A zsaruk roppant kíváncsiak a kártyalopás részleteire, de hamar kiderül, hogy nincs ügy, hiszen a kártyák megkerültek. Megy a hebegés-habogás, hogy történt a dolog, majd Jimmy megunja, és kiküldi a kopaszt. Majd olyan mesébe kezd, hogy a két nyomozó pislogni se mer, nehogy lemaradjon valamiről. Azt adja be nekik, hogy nem a drog miatt volt a falban rejtekhely, hanem, mert az ügyfele ott tartotta „művészi” videóit, amit megrendelésre készít. A két zsaru addig faggatózik, amíg kinyögi, hogy olyan fétis videókról van szó, amiben emberünk széttrancsíroz a seggével egy pitét, miközben borzasztóan sír. Haha… nem tudom ezt ki írta, de komolyan mondom, hogy zseniális. Jimmy-ék azzal hagyják el a rendőrséget, hogy minden rendben van, de a kopasznak még lesz egy kis feladata: készítenie kell egy videót. Szerintem még nem vágja, hogy milyet…

vlcsnap-00009.jpg

Este Kimmel pitézgetnek, és Jimmy elmeséli az ügyet, sőt azt is, hogy elkészült a videó. Jól szórakoznak, de Kim egyszer csak elkomolyodik. Azt rendben van, hogy Jimmy hülyeségeket talál ki, de az már nem frankó, hogy bizonyítékokat kohol. Márpedig a videó bizonyítéknak számít. Nem fér a fejébe, hogy a férfi, holmi pro bono ügy miatt, miért kockáztatja az ügyvédi karrierjét, meg az állását. Még nem jött rá, hogy Jimmy egyszerűen ilyen.

vlcsnap-00002.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása