Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4x05 - Get Even Before Leavin'

2016. augusztus 01. 15:00 - AaannnaaA

Ott hagytuk abba, hogy Ray és Mick elindulnak Primmbe visszaszerezni a lóvét. Hősünk a kaszinóban játszogat (fatert persze házon kívül hagyta), és körbeszaglászik kicsit. Negyed milliós jutalom van kitűzve az infóért, ha valaki segít megtalálni az eltűnt zsét; persze úgy tudják Mick nyúlta le, ezért őt keresik. Miután végzett az információ gyűjtéssel vissza indul az autójához, de ekkor megjelenik Kovitzky egyik verőembere, és fenyegetően kérdi, hogy ugye nem olajra lépett a városból? Hát nem, válaszolja, de bővebb magyarázatot nem ad – ezzel elválnak egymástól.

Mikor Ray beül a kocsiba, leesett állal konstatálja, hogy a) fater bevásárolt a kifőzdében (hiába kérte, hogy ne szálljon ki a kocsiból), b) befőttes üveget rendszeresített hugyozás céljából, melyet a műszerfalon tart, közvetlenül a zaba mellett. Na jó, azért ezen elég hangosan röhögök. Rámordul, hogy tüntesse el az üveget, és többé ne mutatkozzon.

1_1.jpg

1_2.jpg

Beszélgetésüket Abby hívása zavarja meg, aki nehezményezi, hogy Avi kíséri el a dokihoz, de nincs apelláta – kell a testőr, plusz így legalább tuti elmegy. Mikor bontja a vonalat faterja az előbbi látogató felől érdeklődik, hogy köze van-e Belikovhoz? Muncie nyomozó tudja, mi a szitu? Ő meghalt, jön a rezignált válasz, megölték. Mick ettől kissé elkedvetlenedik, és kijelenti, ha megszerzik a lóvét a maga részéből hazamegy Bostonba, és szép síremléket csináltat a lányának és volt feleségének.

Avit meglehetősen zavarja, hogy Conor nem kezd az agyával semmi értelmeset, csak a számítógépes játékokat nyúzza, ezért alkut ajánl: ha megveri játékban a srácnak el kell olvasnia egy könyvet. És ha veszítesz, kontráz a gyerek, meg kell tanítanod lőni. Meg a nagy lófaszt! – jön visszakézből a válasz, de végül Conor győz azzal az indokkal, hogy nem szeretne tétlenül állni, ha legközelebb újabb rosszarc téved a házukba.

2.jpg

A teremben Terry és Daryll várják Damon érkezését, de egyelőre csak Bunchy battyog elő ölében a lányával, és tesói kérdésére kénytelen előadni, hogy az asszony lelépett az unokatesójához. Ettől eléggé kiakadt, meg attól is, hogy Teresa el akar költözni a saját rokonai közelébe. Bátyus rámorran: vigyázz a családodra, ne szúrd el a dolgokat.

Végszóra bepottyan Damon is, és nem óhajtja megmagyarázni a késés okát, mire a dühös Terry elzavarja – gyere vissza holnap percre pontosan akkor, amikor ma kellett volna. Erre a gyerek dühösen felcsattan: ha ide kell érnie időben, nem tud sorba állni az ételosztásnál. Terry megenyhül, elnézést kér és beengedi.

3.jpg

Szóváltásuk közben robog be Bridget szintén ramaty állapotban (úgy néz ki ma senkinek nincs jó napja), levágódik az irodai kanapéra és bámul maga elé. Nagybátyja becsoszog hozzá, és tudakolja mi a baj? Nos csak annyi, hogy ex-tanárbá ezentúl ex-kedvese is. Miért? Mert összetalálkoztak egy lánnyal, aki beszólt Gregnek – fiatal csajok kúrását vetette a szemére, mire Bridgetnek leesett, hogy akármit is mond kedvese, nem ő az első csitri, akivel ezt eljátssza. Az elkeseredett gyerek végül Terry vállán sírja ki magát, amit Damon odakintről tátott szájjal figyel.

4.jpg

Ray és apu az indiánra várnak, aki átverte az öreget a rablásnál – biztos benne, hogy továbbra is dolgozik, előbb-utóbb meg kell jelennie a melóban. Közben a furgonjukban beszélgetnek. Mick felemlegeti hősünk gyerekkorát, de ő most nem igazán vevő a nosztalgiázásra, különben is megérkezik Ed, ideje akcióba lépni. Kiszáll a járműből, fater ül a volán mögé és indul útnak, ő pedig Edhez lép. Bejelenti, hogy pár mérföldre innen bedöglött a furgonja, és segítséget kér, a tag pedig gyanútlanul rááll a dologra. Beszállnak a szerelő járművébe, és útra kelnek.

Donovanapu viszi a furgont oda, ahol csapdát állítanak a tolvajoknak, útközben felhívja Silvie-t. Elmondja a nőnek, hogy eljött a pénzért, pár óra alatt megszerzi, aztán elviszi magával Bostonba, szóval nincs más dolga, mint összepakolni és várni rá. Nem vagyok benne biztos, hogy hősünk örülne, ha tudna a hívásról, de haladjunk.

5.jpg

Hector beállít a terembe Rayt keresve, Daryll majd lefossa a bokáját a megtiszteltetéstől. Rögtön elmeséli, hogy ő is bokszoló, de előadása közben a bajnok arca elzöldül, aztán gyorsan a felmosóvödörhöz ugrik, és belerókázik. A legkisebb Donovan tesónak a szeme se rebben, tovább fényezi saját magát, mire Hector közli, ha nem gond, akkor beáll kicsit ütögetni, hogy kimenjenek a szerek a szervezetéből...

Ezalatt a lakrészében Bunchy hívja kétségbeesetten feleségét, hogy miért hagyta el őket, de persze csak a rögzítőre tud rábeszélni. Betoppan Bridget és felajánlja, hogy vigyáz a gyerekre, amíg elmegy az asszonyért. Bácsikája elmondja az okosságokat, amikre a gyereknevelés során rájött (zaba, pelus csere), de végül úgy dönt, hogy inkább nem bízza másra a kicsit, hanem magával viszi megkeresni az anyját.

6_1.jpg

6_2.jpg

Elmennek Teresa unokatesójához – az asszony itt húzta meg magát. Konkrétan a kanapén ül totál szottyadt állapotban, és a tévét bámulja. Ura finoman győzködi, hogy térjen haza, vagy legalább foglalkozzon a gyerekével. Felesége erre kiböki, hogy éjjel meg akarta ölni a férjét, aztán magát és a gyereket, szóval inkább eljött. Bunchy úgy gondolja, csak fáradt, és az a megoldás, ha foglalkozik a kicsivel – ezért otthagyja a gyereket és ígéri, hogy este érte jön. Hát baszki, én biztos nem mertem volna, az asszonynak először szakemberre lenne szüksége, de ura nyilván nem hallott még a szülés utáni depresszióról. Remélem a többi családtag igen!

7.jpg

Ray és Ed megérkeztek előbbi furgonjához, a szerelő odabattyog a járműhöz, de több dolga nem akad vele, lévén hősünk fegyvert szorít a buksijához, mire faterja is előlép. Mick bever a tolvajnak egyet, aztán megkötözik és faggatni kezdik. Donovanapu szépen kérdez, ám Raynek erre nincs ideje, inkább beledurrant Ed lábfejébe, rögtön meg is van a válasz a „hol a lóvé?” kérdésre.

Mielőtt megtudnánk visszaváltunk Conorékra, aholis a srác felmossa a padlót Avival, majd rögtön utána kéri a nyereményét. Azt már nem, szó sem lehet róla, hogy fegyvert fogj a kezedbe. A kialakuló vitát a csengő zavarja meg, a férfi rosszat sejtve megy az ajtóhoz. Kovitzky vérebe érkezett, virágot hozott és jobbulást kíván Abbynak. Na persze. Avi rámorran: húzz innen, mielőtt úgy jársz, mint aki legutóbb idejött. A történtek megváltoztatják a férfi hozzáállását Conor kéréséhez, kezébe veszi a fegyverét és elkezdi magyarázni az alapokat a fiúnak.

8_1.jpg

8_2.jpg

Abby eljött a doktornőhöz, aki megvizsgálja, és ugyanazt a verdiktet mondja; teljes melleltávolítást javasol. Szó sem lehet róla – így a nő, mire az orvos kiböki, hogy egy másik betege alternatív módon keresi a gyógyulást, viszont ha az nem jön össze, és elterjed a rák, akkor sokkal rosszabb helyzetben lesz. Abby elgondolkodik, de döntést most még nem hoz.

Apa és fia eljöttek Ed társának lakókocsijához, a lábon lőtt fogoly esküszik, hogy odabent van elrejtve a szajré. Nevezett társ ugye a buggyant villanyszerelő (Kisujj), aki segített a patkó meglovasításában. Ray felhívja Ed telefonjáról, és közli, hogy Bill Primmnek dolgozik, és a lóvéért jött, szóval szíveskedjen gyorsan átadni, vagy hívja a rendőröket. A hülyegyerek begőzöl, kivonszolja a pénzt tartalmazó zsákot, majd azt üvölti hősünknek, hogy nem adja oda, inkább leönti benzinnel és öngyújtóval a kezében várja a választ.

9_1.jpg

9_2.jpg

Ennek fele sem tréfa, Ray kikászálódik a kocsiból és apja lelkére köti, hogy ő viszont ne tegye, mindent maga intéz. Közelebb sétál, és megpróbálja meggyőzni az öngyújtóval hadonászó srácot, hogy ezt nem akarhatja – kap 150 ezret, ha átadja a táskát. Mickeynek ez rohadtul nem tetszik, mégiscsak a pénzéről van szó, ezért kisunnyog a járműből, fegyvert vesz elő, és a srácra lő. Ennek az az egyenes következménye, hogy elejti az öngyújtót, a benzin pedig abban a pillanatban lángra kap. Hősünk ráordít, hogy dobja el a kannát, majd elrángatja a pénzes zsákot a csávó közeléből, miközben a benzines kanna berobban, szabályos tűzgolyót csinálva a gyerekből.

Mick sokkot kap, Ray is megrendül, de jobban viseli – kinyitja a furgont, Ed kezébe nyom egy köteg pénzt, rámorran, hogy tűnjön el Kisujj furgonjával, majd beszáll a sajátjába (faterjával együtt), és elszáguld a helyszínről.

10_1.jpg

10_2.jpg

Míg haladnak tova dühösen vitatkoznak: Mick szerint muszáj volt közbeavatkoznia, mert Ray taktikája nem vált volna be, míg fia pont az ellenkezőjét hangoztatja; mérgében még a hugyos üveget is kihajítja az ablakon. Mehh! Az öreg úgy dönt elfelezi a lóvét, és visszatér Primmbe a csajáért, aztán továbbmennek Bostonba. Szó sem lehet róla, kontráz a fia, és ezzel vége a vitának. Abby hívja a hírrel, miszerint megjárta az orvost, és ugyanazt a diagnózist kapta – férje ígéri, hogy nemsokára otthon lesz, és megbeszélik a dolgot.

Alig teszik le a telefont, furgon jelenik meg mögöttük, vadul száguldva kielőzi őket, majd hirtelen leesik róla valami. Ray a fékbe tapos, szerencsére sikerül megállnia, ám a leesett tárgyra ráhajtanak, ami szétcseszi a bal első gumit. Kiszállnak és megnézik: játékgép az, szóval Ed állt bosszút a vele történtekért. Hősünk morogva áll neki a kerékcserének, de örege hugyozást emlegetve eloldalog.

11_1.jpg

11_2.jpg

Persze, hogy Silvie-t hívja fel, bár ez rohadtul nem jó ötlet, mert Primm gyanúsnak találta a nőt, ezért testőrei kezelésbe vették. Mick erről persze mit sem tud, elmondja, hogy defektet kaptak, mire Silvie azonnal felajánlja, hogy értük megy.

A terembe visszatér Bunchy, Bridget fogadja és kérdi, hogy mi újság. A srác neki is elmondja, hogy Teresának csak pihennie kell, és minden rendben lesz. A kislány mindenesetre jobb, ha hazamegy a szüleihez – bármit csinált, akkor is szeretik és neki ott a helye. Hector közben megkéri Daryllt, hogy bokszoljanak egymással, ha már így belelendült az ütögetésben, és talált valakit, akivel edzhet kicsit.

12.jpg

Sötétedni kezd, mire kész a kerékcsere, végszóra pedig beállítanak a rendőrök, kiugranak a járművükből és megadásra szólítják fel hőseinket. Meglepődni sincs idejük, mert újabb autó érkezik, amiből Bill Primm száll ki. Na igen, nyilvánvaló, hogy a rendőrök a keze alá dolgoznak.

Kiveszi a furgonból a pénzt, átadja a testőrének, majd visszabattyog Donovanékhoz és közli a verdiktet: úgy csinálunk mintha ez az egész meg sem történt volna, a rendőrök tovább keresik a tetteseket ti pedig soha nem tértek vissza. Azzal a lendülettel lefotózza mindkettejüket (gondolom a körözéshez kellenek) és már ott sincs. Na, ezt viszonylag olcsón megúszták! Hőseink továbbindulnak, közben Mick magyarázat reményében hívja a nőjét. Nem veszi fel, mire fia leoltja: kár siránkozni utána, simán feldobott, és kész.

13.jpg

Ezután apu rákérdez a nyilvánvalóra: Abby beteg? Rákos? Mikor beleegyező bólintást kap, arról kezd beszélni, neki milyen megrendítő élmény volt anno megtudni, hogy a felesége beteg. Ray visszakérdez: a nagy megdöbbenés után mennyi idővel is léptél le a másik nővel? Mert ő leginkább arra emlékszik, hogy onnantól Terryvel kettesben gondoskodtak a két kisebb testvérükről és a haldokló anyjukról. Mick hárít; ő megtette ami tőle telt, és Ray rá ütött – gondját viseli a sajátjainak minden körülmények között. Aztán témát vált és megkérdezi, hogy a pénz Belikov kiszabadítására kellene? Igen. És mi lesz most? Erre fia nem tudja a választ. Hát jó, akkor szíveskedjen őt a rendőrségre vinni, feladja magát, elvállalja Belikov helyett a gyilkosságokat. Azt a kurva! Mindenesetre Ray nem tiltakozik szívből, csupán azt kérdezi, hogy biztos-e a dolgában.

A bokszmeccs egész jól alakul, híre megy a környéken, hogy a korábbi bajnok öklözik a kis klubban, a bámészkodók pedig betöltik az egész termet. Daryll tisztességgel helyt áll Hector ellen; Terry instruálja a ringen kívülről, míg Damon csak megbabonázva figyel.

14.jpg

Zárásként látjuk, ahogy Mick búcsút vesz fiától, és irányba áll a rendőrségre; Bridg hazacuccol, és lógó orral veti magát anyja karjába. Conor előszedi szülei egyik szekrényéből a fegyveres dobozt, majd miután a nyitó kódot nem sikerül kitalálnia jókora csavarhúzóval feszegeti addig, míg kézbe nem kaparintja a stukkert.

Bunchy a teremet takarítja a tömeg távozása után, mikor zajt hall a bejárattól. Odarohan és megtalálja Mariát a hordozójában, az asszony azonban nem jött vele, csak idekúrta a gyereket, azt' jóvan.

 Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Ray Donovan
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2016.08.06. 17:10:28

Jó rész volt ez (a hülyegyereket sajnálom), de az jutott eszembe, hogy már megint a szokásos műsort látjuk:
Mickey elkúrja. Megint. Abby hülye döntéseket hoz. Megint. Conor egy idióta. Megint. És sorolhatnám.

AaannnaaA 2016.08.06. 20:17:14

@tinipuma: Na igen, Mickey elkúrja, de most legalább normálisabb módon próbálja helyrehozni, és az elkúrás sem az ő hibája volt (lévén kőkeményen átverték).
Abby helyében nem biztos, hogy mi nem ugyanezt döntenénk, csak mondom.

2016.08.09. 08:09:34

@tinipuma: en most kicsit fel is fuggesztettem a sorit, egyszeruen most nincs turelmem nezni, ahogy ugyanazokat az elbaszott koroket futjak. mintha keptelenek lennenek a fejledosre. kicsit rauntam, na.

tinipuma 2016.08.09. 19:54:54

@Biriksz_Krokiksz!: Szerintem adj még egy esélyt, nem rossz ez, sőt :)

2016.08.10. 06:31:26

@tinipuma: persze, nem adom fel, birom nagyon a sorit, (meg a hogyvoltjait, ofkorszjesz) csak most biztos az idegallapotom nem alkalmas a befogadasara, de majd elmulik ;) marmint az allapotom
XD

Is 2017.08.11. 09:36:31

@AaannnaaA: Mennyivel egyszerűbb lenne Ray és családja élete, ha az első évadban Sully kinyírja Mickey-t...

Kíváncsi vagyok, hogy ez a pontagyú Connor magát vagy valaki mást fog-e megölni...

Szegény Bunch.
süti beállítások módosítása