Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x07 – Chasing the Devil’s Tail

2016. július 29. 15:00 - A_Rézi

Gyerek Klaus és gyerek Elijah fogócskáznak a sötét erdőben. Ám az öcsi egyszercsak eltűnik, Elijah pedig szembetalálja magát felnőtt, vértől csatakos önmagával, aki azt mondja: „egy nap közülünk csak a szörnyeteg marad”. A kicsi erre nem rest, fogja a baltáját, és belevágja a nagyba… Mindezt Elijah csak álmodja – immár biztonságban, az otthonában. Miközben a tudatalattiban kicsi Elijah elrohan, Klaus beszélni kezd hozzá, biztosítja, hogy nincs egyedül, és próbál belépni az álomba. Csakhogy Anyu is gondolt erre, és kizárta őt. Hayley észrevesz egy sebet az öltönyös nyakán, amit Klaus rögtön felismer. Anno, csatából hazatérve Mikael még a szokásosnál is durvább volt, Anyu pedig egy spéci orchidea szirmait használta, hogy lenyugtassa és elaltassa – később pedig az orchidea gyökerének segítségével ébresztette fel. Ha Anyu ezt használta, akkor itt a mocsárban is fellelhető ez a növény. Klaus indul kutatni, Hayley pedig megígéri, hogy a fennmaradó időben nem keresi az alkalmat, hogy letéphesse Esther fejét… aztán, mikor már senki sem hallja, hozzáteszi: inkább elpusztít mindent, amit az a nő szeret!

vlcsnap-2016-07-24-15h20m12s224.png

Oliver temetése zajlik – viking módra. A testet csónakba teszik, majd a vízen meggyújtják. Jackson egymaga végzi a szertartást, úgy tűnik, senki mást nem érdekelt a szöszi, ami valahol azért elég szomorú. Reggel is csak ő ücsörög a mólón egy üveg pia társaságában. Hayley jön részvétet nyilvánítani, ami talán az utolsó csepp lehetett, mert Jack kiborul: Félhold hagyomány szerint pirkadatkor van temetés, és sehol egy kósza farkas. Ennyit a hűségről! Hayley praktikusan áll a témához: háború van, az embereiknek szükségük van az alfájukra. Ennek ellenére a lány úgy dönt, türelmesen vár, amíg Jack gyászol. Így, mikor Marcel rákérdez, csak annyit mond, az alfa „nem elérhető”. Aiden és Hayley azért jött, hogy harcba hívja a vámpírokat. A cél, kiiktatni Finn Mikaelsont. Naná, hogy kérésük meghallgattatik, ráadásul a főni már ismeri is nevezett boszi gyengepontját, aki teljesen véletlenül ott van a gyorshívóján: Cami. Hayley berzenkedik, mondván Klaus oltári zabos lesz emiatt. Ja, csakhogy Klaus házon kívül van, Cami pedig nem csípi, ha megmondják neki, mit tehet, és mit nem…

vlcsnap-2016-07-24-15h25m26s83.png

Cami és Vincent/Finn terápiázik. A lány nagyon okosan kábé azokat mondja, amit a boszi hallani szeretne: nem akarja, hogy Klaus megvédje, sőt, igazából nem is szeretne vele soha többet találkozni. Aztán jön az átverés. Cami elmondja, hogy másik tanácsadót akar, és nem a hatékonyság hiánya miatt, hanem mert közelebbről is meg szeretné ismerni „Vincentet”… A pasi arckifejezése sokféleképpen értelmezhető, így Cami úgy tesz, mintha zavarba jönne, és le akar lépni. De mielőtt az ajtóhoz érne, Vincent megállítja, és megkérdezi, hogy szereti-e a jazzt? Randi lezsírozva!

vlcsnap-2016-07-24-15h32m09s223.png

Davina egy összetört tükröt próbál mágiával helyrehozni egy motelszobában – ha Kol nem lábatlankodna körülötte, talán sikerülne is. Vagy, ahogy a fiú rámutat, ha esetleg végre több nap után végre aludna egyet. Évődnek egy sort. Davina próbál dühös lenni, de mivel Kol vicces és elbűvölő, nem sokáig tud morcos képet vágni. Az igazság nevében Kol bevallja, hogy igen, el akarta csavarni a lány fejét, akinek ellenállása lenyűgöző és zavarbaejtő volt – és ez nagyon bejött neki. Nagy dolgokra lennének képesek együtt, ha végre meg tudnának bízni egymásban… mellesleg, ha Davinának fontosak a barátai, márpedig azok, akkor ostobaság lenne veszni hagynia egy lehetőséget. Kol egész jó úton haladna a meggyőzés felé, ha Anyu nem küldene egy fájdalmas üzenetet a karjára – így jár, aki nem veszi fel a telefont.

vlcsnap-2016-07-24-15h35m19s67.png

Finn persze dicséri az anyja művészetét (a kis puncsos), aki viszonozza a bókot. Esther magabiztos: Kol hazatér, Elijah nemsoká felébred és csatlakozik… de ideje bevonni Camit (valószínűleg Klaust meggyőzendő). Átnyújt legidősebb fiának egy megbűvölt fecskendőt, vagy mit, elkábítás céljára. Finn erre mintha még egy karót lenyelt volna a beépítettje mellé. Közli, hogy nem lesz rá szükség, anélkül is meggyőzi Camit. Az jó, mert amint Klaus az apja hatása alá kerül, cselekedni kell!

Ősi hibrid a mocsár körül jár orchidea gyökeret keresve, amikor belebotlik az őt követő Anselbe. Ismét kijelenti, hogy nem érdekli Esther ajánlata, inkább az igazi családját mentené meg. BioApu pontosan tudja, mi után kutat – kiderül, hogy anno ő segített Anyunak megtalálni a virágot, hogy azzal kiüthesse Mikaelt. Amúgy pedig a segítsége nélkül Klaus sosem találja meg. Az ősi leginkább elviharzana, mire Ansel azt javasolja, lehetőleg nyugat felé menjen… Bízni, vagy nem bízni, az itt a kérdés?

vlcsnap-2016-07-24-15h37m12s218.png

A boszik ezek szerint úgy döntöttek, hogy visszamennek a városba. A kocsiban Kol azzal szórakozik, hogy varázslattal sávot vált a rádión, így a komolyzenéből jazz lesz. Davina, az ünneprontó meg vita helyett inkább kikapcsolja. Kol, hogy oldja a feszkót, mesélni kezd. A testvérei közül neki volt a legtöbb affinitása a mágiához, és nagyon élvezte a használatát. Aztán, amikor átváltozott, mindezt elvesztette, így találnia kellett valami más szórakozást (és így lett belőle tömeggyilkos). Sokat időzött boszorkányok közt, próbálta visszaszerezni, amit Anyu elvett tőle… Nagyon megható, de Davina leragadt ott, hogy Esther visszahozta Kolt bosziként csak azért, hogy vele flörtöljön. Nemúgyvanaz! A feladat a követés volt, a flört pedig saját találmány.

vlcsnap-2016-07-24-15h40m05s148.png

Kupaktanács. A téma: hogyan vadásszuk le Finnt? Hayley legszívesebben egy sötét sarokban lecsavarná a fickó fejét, csakhogy az nem opció, mert akkor testet váltana. Cami fut be egy doboz mindenfélével, amire Josh tesz is egy vicces megjegyzést, amin Aiden elvigyorodik… Ó, jó kis párocska lesz ez a kettő! :) A dobozban sötét tárgyak vannak – boszik ellen használatosak. Marcel felismer egy bilincset, és adja is hozzá a pluszinfót: úgy száz éve ember-boszi háború volt, a bilincset egy áruló boszorkány bűvölte meg, és, ha ráteszik egy boszira, az nem tudja majd használni az erejét. Oké! Akkor Aiden elcsalja a farkasokat, és Cami lesz a csali. A csapos csak annyit tesz hozzá, hogy okos a pasi, szóval meggyőzőnek kell lenni!

vlcsnap-2016-07-24-15h42m55s73.png

A mocsárban Ansel próbál beszélgetést kezdeményezni, de Klaus elég elutasító. Viszont bioApu humoránál van: a „szakértelme” ára a beszélgetés. Touché! Klaus nem kérdez, de azért csak tudni akar valamit – miért hagyta Ansel, hogy ő Mikael miatt annyit szenvedjen? A válasz egyszerű: Esther megtiltotta, hogy a közelébe menjen, úgyhogy a távolból figyelt. Tudta, hogy egy nap aktiválni fogja az átkot, és szüksége lesz az igazi apjára – így is lett, kár, hogy aznap Mikael Anselt találta meg először… Az is kiderül, hogy figyelte fiát a túlvilágról, és látta, hogy bármi történt, Klaus sosem lelt békére… valójában mindigis az egyszerű örömök okoztak neki boldogságot. Hope-ot is felemlegeti, és ezzel az idillnek annyi. Klaus bezárkózik, és felhívja apja figyelmét arra a rengeteg vérontásra, amit elkövetett… Ezek ismeretében, büszke vagy rám, Apu?

vlcsnap-2016-07-24-15h46m41s39.png

Kol érkezik haza, rinyál egy kicsit az üzenet miatt, de Anyu inkább a lényegre tér: kell a fehértölgy-karó – főleg most, hogy Mikael visszatért. Kol úgy tesz, mintha meglepődne, de Esther csak szimplán lecseszi, amiért nem szólt – nulla szankció. A fiú azzal hárít, hogy Davinának bíznia kell benne, és az úgy nem megy, ha Anyu dróton rángatja. De nyugi, meg fogja oldani!

Nem sokkal később egy késsel várja Davinát a LaFayette-ben. Elmondja, hogy Anyu a karót akarja, ő viszont nem Esther bábja – saját céljai vannak. Davina vére kell, méghozzá ahhoz, hogy bejusson egy kriptába, ami úgy száz éve a játszóháza volt – csakhogy felhúzta az egyik boszit, akivel játszott, így az bosszúból kizárta innen. Claire boszorkány volt, szóval csak egy másik Claire nyithatja ki… Davina belemegy, így nem sokkal később Kol idegenvezetést tarthat a varázsbarlangjában: mivel vámpír volt, nem tudott varázsolni, de elcsábított néhány boszit, akiknek tanított egyet, s mást. Például a titokzatos Kemiyát, aminek segítségével sötét tárgyakat készítettek. Mese közben a fiú rá is bukkant arra, amit keresett: egy tőrre (az a fajta, ami az ősi vámpírokat koporsóba juttatja). Egy kis hókuszpókusz, és Klauson is működhet! Így két legyet ütnének egy csapásra, hiszen Davina barátai biztonságban lennének, Kol pedig bosszút állhatna.

vlcsnap-2016-07-24-15h51m13s173.png

Klaus és Ansel megérkeznek a fához, ahol az orchidea virágzik – verbénával körülvéve. Az ősi csapdát sejt, de bioApu felajánlja, hogy elhozza neki. De milyen áron? Vitatkoznak egy sort, de közelebb megint nem jutnak.

Finn-levadászása-akció indul. Cami a célszeméllyel egy jazzklubban mulat, zenéről és sörről beszélgetnek. A lány kimegy telefonálni valami kamuindokkal, és bár Vincent rajta tartja a szemét, egyszercsak eltűnik. Utánamegy, és azt látja, hogy egy farkas épp a sikátorban csócsálja a randiját… elég hihetően. A farkas menekülőre fogja, de magára vonja Vincent figyelmét – és ez idő alatt Cami „eszméletlen” teste eltűnik.

vlcsnap-2016-07-24-15h52m11s252.png

Klaus és Ansel letáboroznak. Ansel egy nagyobbacska haleffel aprítgatja a virágokat, miközben arról beszél, hogy Mikael ölni tanította Klaust, holott ő arra született, hogy alkosson. Ismét előkerül Esther ajánlata, és, hogy ahhoz fel kellene áldozni a vámpírlétet. Ansel szerint nem lenne áldozat: farkasként uralkodó lehetne, végre békére lelne, és talán jobb apa is lehetne. Mázli, hogy már sötét van, mert erre Klaus tuti elsápadt – és csak fáziskéséssel mondja, hogy ő már nem apa. De Ansel azzal folytatja, hogy farkasalakban jobban érzik a vér szavát. Ezer évvel ezelőtt, mindig Klausék falujához közel tért magához, miután visszaváltozott – mostanság egyre távolabb ébred New Orleanstól… tudja, hogy Hope él.

vlcsnap-2016-07-24-15h53m34s55.png

Vincent kiborulva keresi Camit, Aidennel ordít telefonon: tudni akarja, hogy ki szegte meg a parancsot. Aiden ígéri, hogy kideríti, majd a Szent Annában mosolyogva mondja az összeesküvőknek, hogy a célszemély „bevette”. Hayley a vérével elsősegélyezi Camit, míg Josh és Aiden flörtölnek egy sort. Marcel pedig azért nincs jelen, mert Davina után ment, és jóféle védelmező apaként szét akarja cincálni Kolt.

vlcsnap-2016-07-24-15h58m08s202.png

Eközben Davina és Kol a kriptában romantikáznak. Mint kiderül, a tőröket eredetileg is az ősi vámpíroknak készítették – csakhogy a vadászok nem tudták, hogy Klaus részben vérfarkas, ezért nem hat rá az ezüst. És, bár nem lehet az eredeti varázslatot reprodukálni, de Kemiyával magát a tőrt meg lehet változtatni, pl. ezüstből aranyat csinálni. Ők ketten talán elég erősek ahhoz, hogy megcsinálják. Próba cseresznye! Az erő átirányításához egy óriási gyémántot használnak, meg némi zavaros mormogást – és láss csodát, az egyszerű madzag elég, és arannyá változik… hű!

Ansel elkészült a virágokkal, odaadja Klausnak, aki köszönet helyett csak annyit mond: szeretett volna a férfi fia lenni, de a sors mást rendelt számára. Ansel felajánlja, hogy segít megvédeni Hope-ot, de az ősi szerint ez Esther malmára hajtaná a vizet… arra használná bioAput, hogy eljusson a kislányhoz. És ő ezt nem engedheti! (Jaj, ne!!!!) Klaus fogja a nagykést, és megöli Anselt, bár ránézésre ez őt magát is megrázza…

vlcsnap-2016-07-24-16h05m35s92.png

Davina és Kol Marcelről beszélgetnek – a lány nem akar vele találkozni, mert szégyelli, hogy hazudott neki, és sanszos, hogy ezért visszakerülne a padlásra. Kol tök jófej vele, vigasztalja, bátorítja, és szerinte társ(ak)ra van szüksége, nem véletlenül tömörülnek a boszik kovenbe. És persze Kol felajánlja a saját szolgálatait is, mert szeretné, ha D megkedvelné – már, ha nem kedvelné máris…

Aiden találkozik Vincenttel, és azt hazudja, hogy Oliver haverjai akarnak bosszút állni. Cami az oltárnál van, főni gondoskodjon róla, ő meg intézi a többit… csakhogy nem úgy van az! Vincent előhozakodik Aiden öccsével, aki az újoncok közt volt, akiket ugyebár a szöszi megmentett – tehát Aiden lebukott, és már repteti is be nagy ívben a templomajtón. A pasija megmentésére érkező Josh-nak kitöri a nyakát, aztán jön Hayley, hogy szétrúgja a seggét. Előbb szóban kóstolgatják egymást, aztán egymásnak esnek. De Vincent szinte azonnal mágiához nyúl: mivel hibrideket csak úgy lehet ölni, ha levágják a fejüket, vagy kitépik a szívüket, megkísérli varázslattal kiugrasztani a lány szívét a mellkasából. Szerencsére egészen kiváló időzítéssel jön az egyszemélyes felmentő sereg: Jackson, és lenyilazza a meglepett boszit, hogy aztán Cami végre rárakhassa a bilincset.

vlcsnap-2016-07-24-16h12m23s68.png

Klaus hazatér Elijah-hoz, hozza a virágokat, és a tesó fülébe suttog pár dolgot, amit „odabenn” a sötétben bolyongó kisfiú is hall. Arról beszél, hogy anno ártatlanok voltak, a vérszomjat a szüleik kényszerítették rájuk. A tudatalattiban a felnőtt Klaus odamegy a kis Elijah-hoz, és azzal folytatja, hogy ők démonok, a tündérmesék gonosztevői, de Hope történetében ők a fényes páncélú lovagok. Szüksége van a testvérére – a benne levő szörnynek az Elijah-ban levő szörny kell, hogy együtt legyőzhessék az ellent, és megmenthessék a családjukat. Fegyvert ad a kisfiúnak, aki aztán leszúrja a felnőtt-verzióját, és Elijah végre felébred.

vlcsnap-2016-07-24-16h15m16s14.png

Jackson gyertyát gyújt a templomban, Hayley pedig arról érdeklődik, hogy a férfi miként talált rájuk. Hát, követte a nyomait… nevezzük állati ösztönnek. Aztán előáll egy vallomásfélével: Oliver korábban össze-vissza szívatta, amiért várt a lányra, akit a szülei rendeltek neki. A szülei úgy gondolták, hogy ők ketten majd jobbá teszik a dolgokat. Hayley zavarba jön, és sajnálkozni kezd, amiért ő nem az az Andrea Labonair, akire várt – hát nem. „Annál sokkal jobb!” Überromantikus a fickó! :)

vlcsnap-2016-07-24-16h20m56s77.png

Elijah már félig öltönyben fogadja Klaust, aki bűnbánó képpel meséli az apjával töltött napot. Megmutat egy rajzot is, ami a gyermek Niklaust ábrázolja – ezek szerint Anseltől örökölhette a művészi vénát. Végül elmondja, hogy bioApu tudott Hope-ról, és bár meg akart bízni benne… de nem kockáztathatta, hogy emiatt a kislánnyal bármi történjen. Így megölte. Elijah a szokott higgadtságával reagál: az ártatlanságot mindenáron meg kell védeni!

vlcsnap-2016-07-24-16h21m58s209.png

Illő zenei aláfestéssel (London Grammar: Devil Inside) érkeznek a zárás előtti akkordok. Anyu a kriptájában megtalálja Ansel karóba húzott testét – sírógörcsöt kap. Kol a Szent Anna padlására viszi az alvó Davinát, lefekteti, majd meglátja a lány táskájában a fehértölgy-karót… most mi legyen? Aztán Marcel jelenik meg az ajtóban. Elijah ismét makulátlan öltönyben, de az emlékek még kínozzák – Tatia megölése és a vörös ajtó. Davina felébred, elmosolyodik a karkötőn, a karó viszont eltűnt. Cami a Rousseau’sban iszogat, és bár zárva vannak, mégis betér valaki – méghozzá Esther. A lány felismeri, de menekülni már nem tud előle…

vlcsnap-2016-07-24-16h40m18s186.png

Elijah jobban van, bár attól tart, a rémálmoknak még nincs vége. Klaus szerint minden erejükre szükségük lesz, mert olyan üzenetet küldött Anyunak, hogy arról fognak koldulni… Hayley és Marcel fut be, elmondják, hogy tettek néhány lépést, míg az öltönyös aludt. Hoztak is egy-egy ajándékot a tesóknak… Szívesen! A meglepik természetesen Kol és Finn – kikötözve, frissen tálalva…

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása