Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x12 - Csendőrség

2016. július 21. 11:00 - Kapitánylány

„Mindenki látja, amilyennek látszol, de igaz valódat csupán kevesen.” - Niccolò Machiavelli: A fejedelem

A Múmia újra feltámadt! Mit nézek már megint? Biztos, hogy ez a Grimm? Jött tenyér jósolni? És még magyarok is szerepelnek benne? Túl sok dolog ez egyszerre… Kezdjük előröl! Egy jósnál vagyunk, az özvegy szeretne újra kapcsolatba lépni az elhunyt férjével. Az asszisztens elmagyarázza, hogy ha Laszlo fel tudja venni a kapcsolatot a keresett lélekkel, akkor át fog változni, ne rémüljön meg az ügyfél, hopp, keveréklény átverés! Az özvegy elhiszi, hogy a férje ott van az átváltozott férfi mellett, aki elmondja a betanult adatokat, majd Laszlo elájul, de jövő hét kedden újra kapcsolatba tud majd lépni a férjével. Az özvegy 1500 dollárral szegényebben megy haza, de örül, hogy újra beszélhetett a férjével… A csaló házaspár örül a pénznek, jövő héten többet kérnek majd el tőle. A Múmia ekkor lép be, rossz hírt közöl, ők ezt már nem érik meg, átváltozik mantikórrá (ennyit a múmia dologról) és megöli őket.

01.jpg

Juliette Henrietta-nál van, a segítségét kéri. A nő rögtön egy átváltozást kér, de Juliette-nek nem megy, csak akkor amikor Henrietta is átváltozik. Meg van az első lecke, az újonc gyakorolja az átalakulást, mert most Juliette olyan mint egy gépfegyveres óvodás. Henrietta vért is vesz, majd elkeveri különböző porokkal, eggyé kell válnia az elegynek akkor lesz eredmény, majd értesíti Juliette-t, ha ez megtörtént.

02.jpg

Wu jelent az ügyről, volt másik eset is, ahol egy nagy szúrás nyom, illetve skorpió méreg is volt, szóval az őrmester szerint egy mantikór volt a tettes, ügyes tanuló! Az áldozatok csehek voltak (ez nem talált), a tulajdonos elmondja, hogy mindig időben fizettek készpénzben, és adtak referenciát is, de ő azt nem ellenőrizte le, na majd most a rendőrök! Wu közben kinyomozta ki volt az utolsó ügyfél, irány kihallgatni. Az özvegy mesél a szertartásról, arról, hogy Laszlo átváltozott egy állatszerű lénnyé, és neki minden pénzt megért ez a szeánsz, mert nagyon magányos, és hiányzik neki a férje. A százados közben hírt kap, Adalind, Viktor és Rispoli Portland-be jöttek magánrepülővel.

03.jpg

Wilde, a mantikór az áldozatokról készített képet elküldi a Keveréklény Tanácsnak, meg tudjuk, hogy a házaspárra fejdíj volt kiszabva, De Groot jóvá is hagyja a kifizetést. Alexander közli, hogy még egy keveréklényt akar levadászni Wilde, engedélyt is kap rá.

A friss házaspár is hazaért a valós életbe, számlák kifizetése, mosás, takarítás… Monroe már hívni is akarja barátját, mi a helyzet, persze Rosalee is kíváncsi. A fiúk a századosnak jelentenek, a mantikór lehet azért ölt, mert a pár átakarta verni, vagy a Tanácsnak van benne a keze. A hívás ekkor érkezik, rögtön le is csapnak Monroe-ra.

04.jpg

Adalind saját lakosztályt kap, a lány persze örül neki, mert nem egy cella. Viktor megpróbálja kiengesztelni egy gardróbnyi öltözékkel, kezdetnek nem rossz. De Adalind türelmetlen, ő már belekezdene a feladatba. Viktor kivonul, Rispoli javasolja, hogy már holnap vegyék fel a helyi embereikkel a kapcsolatot, ekkor kopognak, maga Viktor megy ki ajtót nyitni Sean Renard-nak. A százados azért érkezett, hogy közölje nem tudja hol van Diana és Kelly Burkhardt, és nem is fogja kerestetni őket, és igen, az Ellenállás is tudja kinél van a gyerek.

05.jpg

A farkaslakban Nick-ék elmesélik a mostani ügy részleteit, a Tanácsnak van egy listája, amin törvényszegő keverékek vannak, és ezeket a Tanács Csendőrsége vadássza le, ennek a tagja Wilde is. Rosalee tanácsolja, hogy maradjanak ki belőle, de Nick rendőrként ezt nem teheti meg, a lány erre megígéri, hogy beszél a Tanáccsal.

Közben Wilde az új lényt vadássza le, aki egy strici, épp az egyik nőjét fenyegeti meg, ha nem hajlandó dolgozni. Wilde nem szórakozik sokat, leszúrja a férfit, majd fényképet készít róla.

06.jpg

Rosalee felhívta a Tanácsot, rá is kérdez, hogy Portland-ben egy Csendőr tartózkodik-e? Választ azt nem kap, Monroe már kételkedik abban, hogy jó ötlet volt-e ez a telefonhívás.

A százados feldúltan érkezik az őrsre, szól rögtön a fiúknak, hogy itt van Viktor és Adalind, mindenkit értesítsenek róla. Nick fel is hívja Juliette-et, tájékoztatja a rossz hírről, ami annyira feldúlja a doktornőt, hogy a félig megrágott almás telefonja (nem a telefon van megrágva, még mielőtt) bánja. Nick hazaérve gyorsan e-mail-t ír az anyjának, ekkor érkezik haza Juliette. Az üzenetre hamar választ kapnak, amiben egy fénykép van a kis Diana-ról. Nick mobilja csörren meg, új helyszínre hívják.

07.jpg

Rosalee is hívást kap, a Tanács nem nézte jó szemmel a kíváncsiskodást, ezért nyíltan megfenyegetik őket, ne segítsenek a Grimmnek, mert ezzel szabályszegést követnek el, és annak tudjuk mi a következménye. A pár értesíti Nick-et, aki nem hajlandó az ügyeket átadni másnak. Ennek meg is van az eredménye, a Tanács tagjai (De Groot ellenkezése ellenére) kiadják a kiiktatási parancsot Nick ellen, a jutalom 100000 Euro.

08.jpg

Wu-nak sikerül egy ujjlenyomatból rátalálni Wilde-ra, ki is adta a körözést a nevén található járművekre, a motort meg is találják egy motelnél. Hármasunk rátörnek a körmét vágó Wild-ra, aki meg se rezzen tőle, jól játssza az ártatlant. Az őrsön a kihallgatóban se törik meg, szóval ha nem találnak ellene bizonyítékot, akkor ki kell engedni.

A százados közben Sam Damerov-t bízza meg Kelly Burhardt felkutatásával.

Henrietta házában lévő elegy egyesülés helyett habozni és sisteregni kezd, az álmos könyvek szerint se jelent ez jót.

09.jpg

Wu érkezik jó hírrel, feltörte Wilde tabletjét, ahol megtalálta az áldozatok képeit, valamint Nick körözési plakátját is, szóval ezért nem változott át. A cellában Wilde pityereg, ezzel veri át az őrt, aki közelebb megy gúnyolódni, így a mantikórrá alakuló férfi könnyen magához tudja húzni a méregtövisével.

Henrietta magához hívatja Juliette-t, az elegy ugyanis utat vájt magának a Föld középpontja felé (vagy tovább), ez akkor történik, amikor nem képes elegyedni a keverék. Henrietta-nak további rossz híre is van, ezen az állapoton nem lehet változtatni, Juliette örökre boszorkányszörny marad. A nő ezt nehezen tűri, mérgében megrengeti az egész házat, Henrietta egy pofonnal téríti észhez. Juliette ezt is zokon veszi, a megmásíthatatlan helyzet miatt hisztizve vonul el.

10.jpg

Renard nem tartja elegendő bizonyítéknak a tableten található képeket, és egy mantikórt nehéz lenne lecsukni, ugye. Wu tör rájuk, Wilde megszökött, Nick azonnal rohan is haza. Juliette telefonján (ami csak nem ment tönkre) kapja a hírt, hogy vigyázzon, de késő, Wilde már a házban van. Juliette dühös, frusztrált, szerintem annyi ennek a mantikórnak, és lám igazam van, az átváltozott boszorkányszörny a méregtövist a férfi szívébe szúrja. Egyébként ez most, hogy is magyarázza ki? A mantikór véletlenül megbotlott, és beleesett a saját tövisébe? Juliette csak annyit mond, hogy a férfi elbénázta, és bakker, ezt Nick be is veszi!

11.jpg

Alexander vonul be Wilde fényképével, De Groot reméli nem veszi zokon a Tanács, hogy meghalt a legjobb emberük, de Alexander inkább Nick esetleges megsértődésétől tart.

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.22. 17:55:09

ez jó kis rész volt, azt mondjuk nem igazán értettem, h a tanács minek állt le keménykedni a grimmel, ha utána ilyen könnyen elengedi a témát, tökaszittem, h lesz ennek még folytatása, így viszont kicsit felesleges feszkógenerálás szagú volt nekem. DE!!! ebben az epizódban
zsülit kivételesen bírtam, most nem kap tőlem pffffffff-t. (élvezze ki). ja, a pofon a hisztikéje miatt elégedettséggel töltött el. (hogy azért mondjak vmi genyózóst is) XD

2016.07.22. 18:03:19

...amúgy adalinda a legnagyobb és legkúlabb boszorkányszörny evör!

(poszt is kúl, mégha véletlenül nincsenek is pucér felsőtestek benne)

Gabba 2016.07.22. 19:34:52

végre használták valami hasznosra is Julist... és még a rucija se lett véres :)

Pácsó Ármándó 2016.07.22. 20:52:20

Jó lett a hogyvolt, köszi! :-) Pláne a Föld középpontjánál tovább csorgó vérnél mosolyogtam nagyot, meg a rágott telónál :-)
A végén drukkoltam Julisnak :-)

@Gabba: Láttad, itt is egy De Groot! :-)

Há, hogy lett vón, véres, má nem vót szűz :-))

Gabba 2016.07.22. 21:19:15

@Pácsó Ármándó: ez a Föld középpontja felé dolog erősen Verne Gyulás :)

Pácsó Ármándó 2016.07.22. 22:04:46

@Gabba: Igen! :-) Gyula nagyon jól írt, kár hogy sohasem írta így a nevét :-)

Gabba 2016.07.22. 22:22:34

@Pácsó Ármándó: ellentétben Gyula vitézzel :)

Pácsó Ármándó 2016.07.23. 07:31:44

@Gabba: Valóban, ő télen-nyáron így írta :-)
Ööö ... , mi volt az eredeti téma? :-)

Pácsó Ármándó 2016.07.23. 10:36:08

@Gabba: Ja, tényleg. Letelt mán a gyászhét, talán később erőt veszek magamon és írok a szomorú Sanda Kán uccsó hogyvolthoz valamit

Gabba 2016.07.23. 11:18:27

@Pácsó Ármándó: hiányod nagyon érződik ott :)

Pácsó Ármándó 2016.07.23. 12:43:57

@Gabba: Majd nemsokára! :-)
Ja, közben eszembe jutott kire hasonlít Brúúúk. Jobb későn, mint soha :-)

Gabba 2016.07.23. 13:04:41

@Pácsó Ármándó: OK, majd küldd be a megfejtést
süti beállítások módosítása