Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kovács és a tévétlenített nyaraló

2016. július 14. 11:00 - sixx

barbi1-768x1024.jpg

Kovács egyszerű ember volt. A zsinórgyárban dolgozott, amiről sok mindent lehetett állítani, de azt nem, hogy szofisztikált lenne, igaz, művezetőként neki legalább emberekkel is kellett bánnia, a gépsoron így 45 éves fejjel már nem menne a dolog. Egyszerűen öltözködött, ing, farmer, otthon mackóalsó, az a szürke, amit a felesége vett neki a Király Gabi-féle kollekcióból, de még évekkel ezelőtt, amikor nem volt divat, csak kényelmesnek tűnt. Az is volt, Kovács teljesen megértette, miért nem műszálas, neonzöld gatyában ugrál a gyepen a válogatott kapus. Kovács egyszerű dolgokat szeretett, az állandóság nagy barátja volt, így neki egy egyhetes nyaralás Balatonberényben maga volt a pokol.

A felesége egyik kollégájához mentek le, illetve az ő házukba, jó messze a fesztiválos környéktől, csendbe, nyugalomba. Egy olyan házba, ami egy kilométerre volt a parttól, nagy kerttel, árnyas lugassal, mellette közérttel, szóval első blikkre egy földi paradicsomnak tűnt. Aztán a házba belépve Kovács két dologgal szembesült azonnal:

  • nincs tévé, és
  • nincs internet.

Kovács agyán végigfutott a pánik. Egy hét úgy, hogy nem tud tévézni, az maga a kínszenvedés, neki KELL a cucc, mint egy függőnek, a napi Éjjel-nappal Budapest és az alkalmi futball, a sorozatai és igen, a reggeli Mokka is, mert szeret Demcsákkal ébredni, és látni, hogy azért neki is tud karikás és táskás lenni a szeme. Ennek speciel Kovácsné is örült kicsit. Kovács az első sokk után problémamegoldó üzemmódba kapcsolt, és lázasan sakkozta végig a lehetőségeket. A mobiltévézésben sose hitt, de hát a Nokia 6110-essel nem is hihetett, Kovács ugyanis lelkesen tartotta magát ahhoz, hogy a telefon telefonálásra kell, nem tapicskolásra vagy Pokemonok összeszedésére (jelentsen az bármit is). A két sarokra levő kocsmában arra a kérdésre, hogy lehet-e ott sorozatokat nézni hajnal 1-kor, azt a választ kapta, hogy lófaszt lehet.

Maradt Pisti, a kamaszfia, aki viszont nem szokott tévézni. Jó, sorozatot nézett benne, de nem akkor, amikor adták, hanem a médiaboxon felvéve, vagy a telefonja felett görnyedve. Más generáció, sóhajtozott ilyenkor Kovács, de Pisti nem hallotta soha mert a füléből csak zuhanyzáskor szakadt ki a fülhallgató. Arra viszont képes lesz, gondolta Kovács, hogy beprogramozza a médiaboxot, és felvegye neki amit kell, csak el kell neki juttatni a listát. A telefonbeszélgetés hosszú volt és verítékkel teli, a végén Kovács biztos volt abban, hogy a felsorolt műsorok jó, ha felét rögzíti a gyerek, és szabadsága második hete fogcsikorgatással fog telni.

kocka_167.JPG

Otthon, a lakásba belépve Kovács első dolga volt lecsekkolni, mit vet fel a gyerek. Semmit. Állítólag áramszünet volt, vagy valami ilyet motyogott Pisti, miközben Kovács úgy állt mint az ötödik gól után az izlandi szövetségi kapitány. Nagyon sok mindent el lehet mulasztani egy hét alatt, gondolta Kovács, és ugyan a legtöbb dolgot le lehet tölteni, de elszokott már az ilyesmitől és kurvára nem volt kedve vadászni, utána a laptopot összekötni a tévével, és reménykedni, hogy a felirat időzítése is jó. Pisti kicsit megszeppenve állt, majd közölte, hogy nem tudja, van-e jelentősége, de járt ott a UPC, és hozott egy új médiaboxot, Horizont. Kovács már hallott a dologról, valami blogon írták, hogy ez egy új, rögzítéses módi, egy hétre visszamenőleg vissza lehet nézni mindent.

Kovács bekapcsolta a tévét, és a műsorújságban elkezdte böngészni az elmúlt heti műsorokat. Francia-portugál Eb-döntő vasárnap estéről am M4 Sporton. Az belefér az egy hétbe, nézzük, gondolta Kovács, és kis híján sírva fakadt, amikor elindult a felvezető műsor, és nem a meghívott szakértők böszmeségei miatt, hanem mert át lehetett tekerni az unalmas részeket, és két perc alatt egy órát nyert. Megrészegülve a lehetőségtől nyomogatni kezdett, Forma-1, brit nagydíj, az is kimaradt vasárnap, milyen volt a rajt? Esős, olyan, nevetett magában Kovács, majd megkönnyebbülten vette észre, hogy az AMC-n vasárnaponként megint megy a Fear the Walking Dead  című zombis sorozat, na annak pár részét kihagyta, amikor vetítették először, mert a felesége nem akart rosszakat álmodni, és Kovács, bár saját magának sem vallotta be, dettó rettegett a zombiktól a sötétben. Most viszont akár napközben is megnézheti az élőhalottakat, és nagyon ijesztő részeket áttekerheti .

fear-the-walking-dead4-1200x762.jpg

És szépen sorban ott volt minden, amit egy hétre visszamenőleg meg akart nézni, a Mokkák Demcsákkal, az Éjjel-nappal Budapestek, a Film+-on az Én vagyok Omega, ami olyan, mint a Legenda vagyok Will Smith-szel, csak itt Mark Dacascos az utolsó élő ember a földön, és az M+-ról visszanézheti még öt napig a Z világháborút is, a már ilyen zombis hangulatban van. A Coolról két Helyszínelők-sorozatot pótol majd be, New York és Miami a helyszín, Gery Sinise szomorkodik az egyikben és David Caruso szól be jókat a másikon, az AMC-n meg megy a Preacher arról az istentelenül menő lelkészről, akibe beleköltözött valami démon, és ettől nagyon jókat szól be. Kovács elégedetten dőlt hátra, így van értelme elmenni tévé nélkül nyaralni.

Címkék: tv sorozat upc
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása