Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x08 - Time of Death

2016. július 08. 11:00 - Smiley93

Éjszaka Stiles forgolódik álmatlanul az ágyában, Maliával próbálnának kettesben aludni, de elég válogatós a srác, percekbe telik, mire találnak egy megfelelő pózt. Épp hogy megnyugodna, mikor felriad, s rádöbben, hogy Malia persze az ágya felé se szagolna mostanság, annyira fúj rá az eltitkolt Hale-rokonság miatt, úgyhogy övé az egész ágy, és mégsem tud örülni neki.

1.jpg

Az őrsön McCall apu a saját vallomását veszi fel a múltkori Stiles-os lövöldözésről. A tollbamondást a tudtán kívül a saját fia kagylózza, aki az előtérben várja apját. Apunak sajnos el kell utaznia, hogy jelentést tegyen, s már megint azon pattog, hogy így le fog maradni a fia meccséről. Egy sort magyarázkodik arról is, hogy a minap gyilkosságot követett el, a harmadikat pályafutása során, az ilyesmit tetszik tudni nem könnyű feldolgozni, ő ezért is ivott anno. A kínos poén inkább kínos, mint poén, Farkasfiúval inkább megszorongatják egymást. Elbocsátó szép üzenetként Ügynökapu még belebegteti egy nagy leleplező beszélgetés árnyát, mire Scott el is kezd parázni rendesen.

2.jpg

A kis falkája közben persze már a következő akcióra gyúr, csak Ügynökapu meg ne tudja. A terv dióhéjban annyi, hogy egy értékes célpont ál-meggyilkolásával előcsalogatják a Jótevőt, hogy maga szerezze meg az ún. vizuális bizonyítékot a saját két szemével. Újfiú idegeskedik egy sort, ez most így nettó baromságnak és öngyilkosságnak hangzik, csináltatok már ilyet? Stiles csak meglapogatja a vállát, ez most beugratós kérdés volt, vagy mi a szösz? Liam persze nem akar alulmaradni az egók küzdelmében, én ugyan nem félek! Akkor te vagy a legnagyobb hülye köztünk, vigyorog rá Stiles. Na, igen.

3.jpg

A kórházba sürgős esettel robognak be, a páciensnek szívleállása van meg egyéb ínyencségek, kivételesen nem Farkasanyu, hanem Liam nevelőapja vezeti a kezelést, de pár újraélesztési kísérlet után csak a halál időpontját tudja megállapítani. Ja, meg hogy hívni kéne Farkasanyut. Miért is? Mert a páciens nem más, mint Farkasfiú, wtf. A sokkra jöjjön a főcím.

4.jpg

Kapcsolunk a Dereklakba, ahol Főfarkas békésen alszik, mint egy csecsemő, így Braeden odasettenkedhet meglesni a hasizmait a sebét. Persze mélységesen csalódnánk Derekben, ha erre nem csapna rá a kezére, hát persze, hogy végig figyelte a csajt. Az azonban nem jön zavarba a marcona kérdőre vonástól, sőt egyenesen ugyanazzal felel: miért is nem gyógyulsz? és mi történt a szemeddel? a kínos kérdések fő csapásvonala, amitől ha lehet, Főfarkas még jobban bedurcizik és bemorcul, elvégre ő se tudja.

5.jpg

A kórház folyosóinak békés csendjét Farkasanyu elkeseredett üvöltés-zokogás kombója veri fel, ezután remélem, hogy Scott igazi halálát sosem fogjuk látni ebben a sorozatban. Mondjuk szegény Farkasanyut jól átejtik a palánkon, ami azért valljuk be, nem szép dolog Scottól. Ugrunk is a történet kezdetére, ahol kiderül, hogy legalább felnőtt felügyelete mellett rendezték meg Scott ál-halálát, Kiraanyu strázsál az ágy mellett. Újfiú megint ideges, és nem is kicsit, alfája sem tud éppen megnyugtató infókkal szolgálni, de még Kiraanyu se, akkor vágjunk is bele! Kira fogja magát, és jól megcsapja rókaárammal Scott szívét, ennyi a sztori.

6.jpg

Vissza a jelenbe, a kórházba, ahol Farkasanyu igyekszik szipogva a hullaházba, itt a Farkasfiú testét körbeálló összeesküvők fogadják, ja akkor ő is be volt avatva, na azért. Kiderül, hogy valami igen gyengécske szívverés tartja életben a srácot, ami a gépek hibahatára alatt, de egy alfának háromnegyed órára elégséges mennyiség fölött van, ezután Kira visszahozza az életbe. Ha meg nem… akkor Scottnak kampó, amúgy az apróbetűs részről Farkasanyu persze nem tudott, mondjuk, hogy mire gondolhatott, az nem derül ki, de hát most már mindegy is.

7.jpg

A terv gépezete olajozottan működésbe lendült, valami kihalt helyen Vadászapu meg Stiles üzennek a Jótevőnek, hogy Scott megmurdelt, jöhet a lóvé. A Jótevő persze kéreti magát, vizuális megerősítés kell, blabla, mire Vadászapu lazán megfenyegeti, vagy jön negyven percen belül a pénz, vagy a következő célpont a Jótevő maga lesz. Reméljük, hogy jók a Jótevő banki összeköttetései. Braeden csak ellátta Főfarkas sebét, mielőtt elfertőződne, elvégre szegénynek világéletében nem volt meg olyan sokáig sérülése, hogy be kelljen kötözni. Eközben tovább csámcsog Főfarkas parádés leépülésén, aki gyakorlatilag visszafejlődött emberszintre, max. egy kis erő maradt meg, de annyi mindenképp, hogy a csajt lenyomja szkanderben. Na, ezt nem kellett volna mondani, Braeden ugrik is a kijelentésre, s persze lenyomja Dereket, ami Főfarkasnak nem jó hír, még ha némi trükközéssel történt is.

8.jpg

A kórházban Vadászapu végez terepmunkát, beélesíti a videokamerákat, majd okosórán hívja Stilest, hogy mindezt jelentse. Erre a bázison, ahol három almás gépet izzítottak be, bekapcsolják a térfigyelő rendszert, Stiles Kirával és Liammel kiegészülve sasolja a felvételeket, de nagyon. Farkasfiú eközben magához tér a saját koporsójában, a hullaházban, ami tutira nem volt a terv része. Az meg tutira nem valóság, hogy a dobozból az egyik oldalon egy hosszú alagúton keresztül ki tud mászni a suli folyosójára.

9.jpg

Ott meg Liam dobál neki lacrosse-labdát, hogy kapja el, elvégre ő a kapitány, ez biztos valami metaforikus cucc lesz. Újfiú ezután egy géphez vezeti, ahol a Scott jelszóval lehet feltörni egy, a Jótevőéhez hasonló listát, csak ezen a Néma, az Árvák meg a Vegyész szerepelnek, vagyis a gyilkosok. Liam arról győzködni a vonakodó alfát, hogy neki kell kinyírnia az összes gyilkosjelöltet. Scott persze húzódozik, mintha ugyan nem ő jelentette volna ki röpke két résszel korábban, hogy több ártatlan nem hal meg a listáról, mert St. Scott védelmébe veszi őket, de persze mégsem vetheti bele magát vérben forgó szemmel a gyilkolászásba. Némagyilkos viszont annál inkább, habozás nélkül belevágja Újfiú hátába a tomahawkját.

10.jpg

Vissza a valóságba, ahol Malia éppen Hale-ék széfjében turkál, mikor Stiles csörgeti. A csaj jókedvében lehet, mert egy másodpercig fontolgatja is, felvegye-e, de nyilván nincs vészhelyzet, szóval inkább feltöri a széfet, benne a saját örökbefogadási papírjaival. A háta mögött pedig nem mással, mint a vér szerinti apjával. A kórházban hőseink türelmetlenül várják, hogy bezáruljon a kelepce, de csak nem akaródzik feltűnnie a Jótevőnek. Aztán egyszer csak megszűnik a jel a tetőn lévő kameránál, Kira rohanna is intézkedni, Liam a sarkát tapossa, Stiles meg csak ingatja a fejét, milyen forrófejűek ezek a mai gyerekek.

11.jpg

 Az apa-lánya találkozás eközben némi érdekellentéttel indul: Malia vinné a papírokat, Pszichóalfa megtartaná, majd utóbbi erődemonstrációja után megengedi, hogy a csaj visszaadás előtt végignyálazza őket. Menőcsaj a tóparti házban kutakodik, mikor az anyja hozza rá a frászt a felbukkanásával, pedig csak segíteni jött. Lydia megfontolja az ajánlatot, majd megmutatja Meredith képét az anyjának, aki, micsoda véletlen, felismeri a csajt. #ezBeaconHills

12.jpg

Scott még mindig hallucinál, majdnem ugyanazt pepitában, mint az előbb, csak most felfedezi, hogy több agyara nőtt időközben (ez amúgy valós elem), s Liamet kicsit másként nyiffantja ki Némagyilkos, miközben Farkasfiú azon aggódik, hogy szörnyeteg lesz belőle. A valóságban a tetőre érkező Kirát meg Újfiút egy tönkretett áramszekrény meg egy mohó berzerker fogadja. Vadászapu majdnem Stilest puffantja le véletlenül idegességében, elment az áram, Scottnak meg már csak 18 perce van, kezd hamvaiba halni ez a terv (is).

13.jpg

 Braeden próbálja felfegyverezni Dereket, aki persze kategorikusan elzárkózik a fegyverektől, addig azzal nekem csak ártottak. Na ja, de most már nincsenek karmai, szóval ideje lenne megbarátkozni egy saját pisztoly gondolatával. Gyakorolnak is egy sort, ami hamar csókolózásba fullad, aztán már inkább hagyják is a gyakorlást máskorra. Malia gyorsan átfutotta a saját iratait, amikben pontosan semmi új infó sincs, pedig Pszichóalfa csengetett értük rendesen. Nyilván, akad még itt valami a háttérben, de ahhoz előbb végig kell hallgatni Peter bácsi szokásos szófosását.

14.jpg

 A tetőn a berzerker igen közel áll ahhoz, hogy elpáholja hőseinket. Kira a földre is kerül, s Liamnek egy farkasfiús álmodozásból-visszaemlékezésből kell visszarángatnia a valóság rideg talajára. Közben a két anyu is visszarohant a bázisra, mivel áramszünet csak akkor van a kórházban, ha természetfelettiek támadják meg, szóval minden héten egyszer, s rémülten látják, hogy a banda elhagyta a kamerabázist. Stiles hasonlóan rémülten hívogatja Vadászaput, aki vagy telepata, vagy csak iszonyatos érzéke van a hatásos belépőkhöz (az!), mert bár a hívást nem fogadja, mégis végszóra esik be. Mármint szó szerint, Kate elől menekülve. Ő bár nem a Jótevő, mégis Scott hullájáért jött, na ezt adja most össze valaki.

16.jpg

 Pszichóalfa eközben belekezdett egyik kedvenc monológjába arról, hogy bár sok rosszat tett, ez egyrészt megbocsátható a kómás szenvedése miatt, másrészt meg amúgy se rosszabb másoknál. A monológ íve némileg megbicsaklik, mikor Malia közbeszúrja a nevének hiányát a Jótevő listáin, ám Pszichóalfa némi töprengés után azzal vágja ki magát, hogy ő bizony nem a Jótevő, s megtérését azzal bizonyítja, hogy felkutatta Malia anyját, egy bizonyos Sivatagi Rókát. Farkasanyu meg Mrs. Yukimura a kórház folyosóin való keresgélés közben egy vérszomjas berzerkerbe botlanak, mázli, hogy Kira anyja még kicune.

20.jpg

A tóparti házban Lydia anyja fura családi sztorit fed fel: Menőcsaj nagyanyja kicsit kattant volt, s a Visszhangos házban lelte a halál. A hamvait éppen a tóparti házban tárolják, s csak arra várnak, hogy Lydia a 18. születésnapján beleszórja őket a kerti tóba. Mivel a jeles nap úgyis közeleg, Menőcsaj most felbontja az urnát, amiben hamvak helyett madárberkenyepor lapul, ahogy az egész házat is abból építették. A hullaházban Vadászapu próbál némi értelmet verni Kate fejébe, s beavatja, nem ölték meg Farkasfiút, és egy oldalon állnak, elvégre a tesó is szerepel a Jótevő listáján, Scottnak meg már csak három perce van.

17.jpg

Ennyi bőven elég Újfiúnak arra, hogy megtáltosodjon, s leüvöltse az ellent, Scottnak meg arra, hogy még egy kört metaforázzon. Csakhogy ezúttal ő veszi át az irányítást, s Némagyilkos helyett maga nyírja ki/mészárolja le Újfiút, kitört belőle hát a szörnyeteg. Ezekkel a záróképekkel búcsúzik a képzelt világból, s tér vissza üvöltve a valóságba, ahol a következő helyzet fogadja: 1) a terv nem vált be. 2) Kiraanyu megsérült, és Farkasanyunak meg Liam apjának kell megmentenie. 3) Kate úgy tűnik, hallgatott Vadászapura, de csak azért, hogy rohanjon az infóval Pszichóalfához, akivel mostanság bandáznak, miszerint Scott él. Utóbbi a hírre igencsak megkönnyebbül, aminek vajmi kevés köze lehet a Scott miatt érzett aggodalomhoz.

18.jpg

Stilest hazaérve a szobájában a tékozló bárány, Malia fogadja, aki Peternél járt, és nem lett elégedettebb tőle, mert aggasztják a családban öröklődő gyilkos gének. Dereket is aggasztja ez-az, az ő életében aztán elég nagy jelenleg e téren a választék, amiért nem tud aludni.

19.jpg

Farkasfiú Kirával összegzi az akciót, a lány megy az anyjához, akit másik városba szállítottak, Scott meg a helyi kórházba, elvégre halott volt, vagy mi a szösz. Szerinte azonban mégsem volt eredménytelen az akció, mivel kiderült, hogy az elkövető egy banshee/banshee-vel dolgozik együtt, hiszen vizuális megerősítés nélkül is tudta, ki halt meg. Apropó banshee-k, Lydiáék a nagyi örökségét nyálazzák át, amiben egy utolsó üzenet is szerepel, méghozzá egy kód, de jó, már úgyis hiányoztak, legalább lesz mit feltörni a következő részben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása