Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x07 - Weaponized

2016. július 01. 15:00 - Smiley93

Egy tudós fura magánlaborját látjuk a nyitó képsorokon, aki békésen teát iszogatva hallgatja a Jótevő-féle kazettát a pénz utalásáról, az összeget a háttérben szenvedő farkasért várja. Ugyanezt a felvételt hallgatják Scotték is fél millió dollár fölött ücsörögve, s megállapítják, gyerekek ők még ehhez, egy szimpla banki utalást se tudnának elintézni (remélem, ez azért nem teljesen igaz). Farkasfiú ezzel el is tenné magát másnapra, ám Stiles háznyi utalásokkal próbálja rávezetni haverját, hogy a talált pénzből ők is csippenthetnének maguknak, mielőtt visszaszolgáltatják jogos tulajdonosainak, Hale-éknek, mondjuk a sorozatgyilkos, velejéig romlott Pszichóalfa részéből. Farkasfiú látványosan nem veszi a lapot, ő egyszerűen annyire tiszta lelkű, fel se merül benne ilyen bűnös gondolat.

0.jpg

A béna társalgást Malia szakítja félbe, aki Satomi kinyírt Zen-falkájáról hozza a híreket. Főfarkas meg a kórházba hozza Braedent, ő volt az a hulla, aki életjeleket mutatott, de hogy ez így is maradjon, Farkasanyura lesz szükség. Állatdokit éjszaka, a munkahelyén támadja meg egy csuklyás idegen, akiről felfedve magát kiderül, hogy Satomi az, az ominózus Zen-falka főbuddhája. Főcím.

1.jpg

A suliban másnap Nagyon Komoly Vizsga előtt állnak hőseink, ami nem másról, mint az egyetemi jövőjükről dönthet, Scott rittyent is betojt és természetfeletti gyilkosságokkal elfoglalt barátainak egy alfás motivációs beszédet, előre, rohamra! Nem viccelnek itt Beacon Hillsben, nem csak a telót veszik el, de még ujjlenyomatot is kell adni a diákoknak és csak lepecsételt lapra lehet írni, méghozzá a suli által adott egyenceruzával, wtf. A papírlapokat kiosztó tanár pedig, kapaszkodjunk meg, nem más, mint az aktuális vérlényekre-vadászom tudós az első snittből, mekkora véletlen, de hát #ezBeaconHills (©Danny).

2.jpg

Hiába azonban a sok biztonsági intézkedés, máris homokszem kerül a gépezetbe, mert az egyik felügyelőtanár (Edzőbá) jól leitta magát, és nyálát csorgatva szundizik az irodájában. Végül Lydia anyja marad benn felügyelni a bérgyilkossal, s elkezdődik a Nagyon Komoly Vizsga. Nem sok idő telik el azonban a következő incidensig, mikor is egy csaj lefordul a székéről, a csuklóján fura kiütésekkel. Lydia anyja sápad is nagyokat, mikor ezt felfedezi, s iszkol vissza a kiterült Edzőbához. Itt akármilyen fertőző nyavalyára gyanakodott is, beigazolódni látszik, mert Edzőbá háta is tiszta kiütés. Azonnal tárcsázza a járványügyet, ami nem kerüli el Scott gondosan hegyezett fülét se.

3.jpg

A sárga ruhások rögtön ki is szállnak a helyszínre, és uralmuk karantén alá vonják a sulit, benne hőseinkkel. Zsaruapu is befut, egy sort nyugtalankodik, elvégre Stiles is odabenn van, de lássuk be, ennél komolyabb krízisekkel szemben is állta már a sarat. Farkasfiú a katasztrófa kellős közepén, pátyolgatásra szoruló lelkek között máris elemében érzi magát, megnyugtatja a kiütéses lányt, aki parázik, mert lehet, hogy meghal nem sikerült a tesztje. Scott legyint, úgyis megismételheted. Naná, hiszen félbeszakították (?).

4.jpg

Stiles szerint fekete himlőre gyanakodhat a járványügy, azért a nagy felhajtás, ám a gyilkos tanár beledumál, azt már rég kiirtották, fiam, úgyhogy vélhetően rosszabbtól kell tartani. Stiles csörgetné is az apját, ám a tanár ismét lehűti: a wifit, mobilhálózatot stb. lekapcsolták, nehogy pánikot keltsenek a tweetjeikkel a bezárt tinik. Állatdokinál az új páciens kelt pánikot, egy tag Satomi Zen-falkájából, akiket ugyanaz a kór tepert le sorban: lassan (akaratuk ellenére) átváltoznak, miközben elvesztik az önuralmukat, majd megvakulnak és meghalnak. Állatdoki adná a beutalót a kórházba, Satomi szkeptikus, de csak mert még nem tud Farkasanyuról.

5.jpg

Nevezett kórházban Farkasanyu masírozik elszánt képpel az ájult Braeden ágyához, aki pihenés helyett beszélni fog, mert Farkasfiúék karantén alá kerültek. és a csaj beszél is: Satomi falkáját egy vérfarkasokra kifejlesztett fertőzés nyírta ki módszeresen. Egy vágóképen látjuk is, ahogy az említett vírus kedvenc vérfarkasunkat, Scottot is megtalálta, aki a mosdóba zárkózva igyekszik összekapni magát.

8.jpg

Menőcsaj eközben a tóparti ház zeneszobájába zárkózott be Meredith cuccaival, és egy bakelitet feltéve kéri fennhangon a halott csaj segítségét. A segítség egy fotó képében érkezik meg, ami a másik bansheet ábrázolja ugyanebben a szobában.

9.jpg

A suliban a pocsékul kinéző Scottra Mr. Yukimura lel rá, akit Farkasfiú el is küld Stilesért. A többiek eközben vérvételen állnak sorban, Malia lecsapva az alkalomra a srácok titkairól faggatja Kirát, pontosabban a táskányi pénzről, ám Kira erről semmit se tud. Arról meg az orvosok nem, hogy miért csapja meg az áram a doktort, mikor a tűt Kira karjába szúrja. Mindenesetre kirohan a suliból, fő a biztonság. Itt rögtön McCall apu csap le rá, mint keselyű a döghúsra, de az orvos ma már annyiszor hallotta „az én fiam odabenn van” szöveget a Becaon Hills-is ún. hatóságoktól, hogy otthagyja a francba füstölögni. A két apa megbeszéli, hogy szerintük további gyilkosok ólálkodnak a kisvárosban.

10.jpg

A bennragadtak eközben a vérlények elrejtésén törik a fejüket, mivel mind Malián, mind Scotton kezdenek kiütni a Zen-falkából ismerős tünetek, azaz képtelenek kontrollálni átváltozásukat. Adja magát a szuperbiztos Hale-széf, mázli, hogy a sulinál építették, ugye. Az ötletelés közben Stiles is megszédül, s kiderül, hogy Kirán meg idegi alapon jelentkeztek a tünetek, amit az apja az össze-vissza satírozott tesztlapján fedezett fel, más szóval, mindenki elkapta a fertőzést (kivéve Mr. Yukimurát).

12.jpg

A széfet az alagsor felől közelítik meg, a bejárat karomzáras, így Maliát kérik fel a feladatra, akinek úgyis átváltoztak a kezei. A csaj megmakacsolja magát: kinyitja, de csak ha a srácok vallanak neki a Nagy Titokról. Scott meg Stiles erre izzadni kezdenek rendesen, egyiknek se akaródzik robbantani a bombát Pszichóalfáról, az év apjáról, ám a vérpréri megmenti őket a feltételezésével, miszerint a Nagy Titok a listán szereplő neve. Vagy mellette az összeg, ami vékonyka négy milla, kicsit csalódást keltő Maliának Kira 6 meg Farkasfiú 25 milliója mellett, de hát ez van.

13.jpg

Hőseink gond nélkül bejutnak a széfbe, Állatdoki és páciensei meg a kórházba, ahol Farkasanyu veszi át az esetet. Az életmentést némileg hátráltatja, hogy beragad a lift, így Farkasanyuból ma nem lesz hős. A széfben malmozva Stiles a pénzről kezd elmélkedni, és arról, mennyi mindent meg lehet(ne) vele oldani. Farkasfiú tud egyedül azonosulni a problémával, emlékezzünk a mirelitpizzák és az áram összefüggésére.

14.jpg

Megjegyzés a margóra: időközben beesteledett, de a karantén még mindig tart, Menőcsaj is megérkezett, aki a „fiam odabenn van” szöveg helyett „az anyám odabenn van”-t nyomja, fő a változatosság. Farkasfiú is füleli a suliban zajló eseményeket, s megállapítja, hogy máris keresik őket. Malia ügyében is próbál barátja lelkére beszélni, Stilesnak azonban igen gyanús ez a megtért Pszichóalfa, főleg, hogy a halállistán se szerepel, tán csak nem ő a Jótevő maga? Mit ne mondjak, van ráció az elméletben, s az ilyen alakoktól jobb minél messzebb tartani az igencsak befolyásolható Maliát.

15.jpg

Farkasanyu Állatdokival esett neki a halott farkas boncolásának, pár perc múlva Állatdoki fel is kiált: tudom, mi ez! Ez lenne a jó hír, a rossz meg az, hogy ellenszer nélkül igen nagy bajban vannak a fertőzöttek, lásd Scotték. A baj 1-től 10-ig tartó skálán definiálva olyan 100-as, ami a halállal egyenlő. A széfben Stiles búcsúzik Maliától, ő lesz ugyanis a szerencsés, aki visszamegy a suliba kideríteni, mi ez az egész, mivel természetfeletti társaira igencsak rájár rúd. Feltételezhetően ez nem annyira a véletlen, mintsem a gondos tervezés, azaz egy merénylet eredménye.

16.jpg

Főfarkas Braeden mellett virraszt, mikor Satomi toppan be, hogy beszéljen vele. Zsaruapu meg Menőcsajt faggatja, van-e valami halálos megérzése? Van, ráadásul több is az, mint megérzés. (Közben új napra virradtunk). Állatdoki a Főfarkas-Farkasanyu-Satomi társaságnak mesél a vírusról, ami anno a yellowstone-i farkasok 40%-át kinyírta, s most felgyorsított formában támad a Beacon Hills-i farkasokra, azaz biológiai támadásról beszélhetünk. Az egyetlen túlélő maga Satomi, akit vélhetően szintén megtámadtak (elvégre ő a falkavezér), ám immúnis lehet a kórra. Stiles visszaért a karanténba, ahol Edzőbát csekkolja, az egyetlen felnőtt beteget, ez nem lehet véletlen (elvégre #ezBeaconHills ©). A kórházban Satomi anekdotázik Főfarkasnak a régi szép időkről, amikor még büdös teával kedveskedett Hale-éknek. Állatdoki szeme felcsillan, milyen tea is volt az? Lila reishi, nagyon ritka s láss csodát, megóv a betegségektől, így ettől a fertőzéstől is, ezért kortyolgatta olyan bőszen a gyilkos tanér úr is az epizód elején. De kapaszkodjunk meg, mekkora véletlen, hogy Talia félretett belőle egy csomót, méghozzá (#ezBeaconHills) éppen a széfben rejtegette!

17.jpg

Élő kapcsolás a rejtekhelyre, ahol mindenki igen rosszul van, de a helyzet lehet még rosszabb is, például ha Malia elveszíti a látását (az utolsó stádium). Az semmi, de Farkasfiú is. Stiles eközben Edzőbá irodájában kutakodik, az okát keresve, hogyan fertőződhetett meg. A titok nyitja: a tinta, amivel a Nagyon Fontos Vizsgához felvették az ujjlenyomatokat. Épp összeáll a fejében a kép, mikor betoppan a gyilkos tanár, fegyverrel a kezében, Farkasfiúékat keresve, hiszen csak akkor lesz pénz a gyilkosságból, ha vizuális bizonyítéka van a célszemélyek kiiktatására.

18.jpg

Eközben a fertőzés emberi áldozatai mind kezdenek jobban lenni, míg a természetfeletti banda a széfben egyre ramatyabbul van, már Kira sem lát. Stilest a homlokához szorított fegyverrel buzdítja színvallásra a gyilkos tanár, már elkezdi a visszafele számolást, mikor eldördül egy fegyver – ám Stiles helyett az tanár homlokára üt egy tátongó lyukat, a fiú arcára fröccsen a vére, guszti. Megmentője nem más, mint sárga járványos szerkóban álcázott Ügynökapu. Az enyhén sokkos állapotban lévő Stilesnak adja át Farkasanyu üzenetét az ellenszer hollétéről, s elhajtja a döbbent srácot. Főfarkasra meg Satomira egy fegyveres csaj támad a kórházban, ám a Zen-falka alfájával kár is kikezdeni, simán lenyomja.

19.jpg

Stiles a széf zárt ajtaján át üvölti be az ellenszerről szerzett infókat, bent lévő társainak beletelik egy kevés időbe, mire összekaparják magukat annyira, hogy meg is találják, de végül Scott alfa-erejével erőt vesz magán, s csak sikerül bevenni a csodaszert. Boldog összeölelkezések mindenütt, kivéve a Stiles-Malia párosnál, hiszen Malia csak elolvasta végül a listát a villogó Malia Hale névvel, majd kiderül, mihez kezd az infóval.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása