Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x10 – Ítélőszék

2016. július 01. 13:00 - Kapitánylány

„Adja hát át a helyét nékem a bosszú istene, hogy megbüntethessem a gonoszt!” - Monte Cristo grófja

Míg Monroe az Ítélőszék előtt van, addig az őrsön a Nagymester és Acker kapcsolatát bizonygatják a századosnak. Renard bizonytalan, a végső lökést Wu infója adja, a talált mobilról hívták a fűszerboltot és Acker-t is, ideje kihallgatni a tizedest. Ezt Wu fogja megtenni, de előtte még fel kell készíteni az esetleges átalakulásra.

01.jpg

Mrs. Monroe és Ms. Silverton az esküvői vendéglistát vetik össze a korábbi listával, Rosalee nem túl lelkes, zsákutcának tartja ezt a szálat. Közben az Ítélőszék megkezdi a tárgyalást egy szertartással, Monroe-t egy nagy adag vérrel hintik be, így tisztítják meg a vétkező lelkét. Ezután a Nagymester felsorolja a dúvad bűneit, ami a vérvonalon kívüli házasság mellett az is, hogy egy Grimmel barátkozott.

02-1.jpg

02-2.jpg

Hank Wu-val elvonul a kihallgatóba, Hank a saját élményeiről mesél, és mindezen Wu-nak is át kell esnie, fel kell készülnie arra, amit látni fog. Ennek a bemutatására Bud-ot hívják, kezdjük kevésbé félelmetessel, mi? Acker közben sasol a folyosón, idegesen nyúl a mobiljáért, mint kiderül Bud-ot is el kellett volna már kapnia a TRHK-nak… A helyi jegeshódunknak nem megy simán az átalakulás, bestresszel, erre sikeresen spontán átváltozik, Wu az első megrökönyödés után újra kéri a féllény arcot.

Rosalee még mindig tanácstalan, Juliette itt találja alkalmasnak az időt megkérdezni, hogy csak úgy magától  válhat-e valaki boszorkányszörnyé? Rosalee szerint előfordulhat, de az átalakulás nagyon fájdalmas, és az ilyen keveréklények sokkal erősebbek, mint az elve így születettek.

03-1.jpg

03-2.jpg

A tárgyalás tovább folytatódik, most a bizonyítékok kerülnek elő. Monroe persze szőrszálhasogat, a Nagymester kéri a csendre utasítását, ezt kihasználva Eddie dúvaddá alakul és elfut. Messzire nem menekül, míg megöli az egyik TRHK tagot, addig a többi befogja, most már az egyik társuk megöléséért is felelnie kell.

Wu túl van a látottakon (gondolom nem egyszer kérte az ismétlést), így Bud-ot útjára engedik, aki kapja is rögtön a következő hívást, Juliette-ékhez kellene beugrania. Siet is, így nem látja, hogy Acker tizedes a kapuig követte, majd egy autó tapadt Bud után. Renard örömmel hallja, hogy Wu teljes beavatott lett, mehet is vallatni Acker-t, nincs sok idejük.

04.jpg

Az ominózus szökés után a bizonyítékok bemutatása történik a gúzsba kötött Monroe előtt, majd a vádló közli, hogy nem sokára meghallgatják a tanúk padján azt a keveréklényt is, aki ott volt az esküvőn.

Bud épségben megérkezik a lányokhoz, rögtön rá is veti magát a két listára, reméli tud segíteni. Közben az őrsön Wu elvonul a kihallgatóba tisztázni egy-két dolgot Acker-rel. Wu még szépen kezdi (hogy lehetett ilyen kezdő, hogy szét se néz és leütik), majd lassan bedurvul (kit látott, hányan voltak, hogy került a bokorba), Acker egyre idegesebb, nem érti felettese miért kérdez ennyit. Wu végül kimondja, hogy beosztottja egy keveréklény, sáros és ismerte Shaw-t… Acker erre átváltozik pórsertéssé, Wu kicsi megdöbbenés után leüti a rátámadó tizedest, majd a többiek is berohannak a kihallgatóba. A pofon után jön a következő, most már azt is meg tudja, hogy Nick újra Grimm, kezdődhet egy másik fajta vallatás. Persze Acker nem mond semmit, az ügyvédjét követeli, erre a százados áthajítja a szoba másik végébe.

05.jpg

A vendéglistát bújó trió eljut végre egy névhez, persze gyorsan nem oldható meg semmi, így Bud az ismerősét megy megkérdezni, addig a lányok az ismeretlen nő munkahelyére távoznak. Bud kocsiba pattan, óriási ember jelenik meg mellette, aki simán kiüti és elhajt vele együtt, ajjaj! A tárgyaláson Bud-ot (vagyis Rupert Ferdinand Wurstner – jelentkezzen az aki tudta, én nem) állítják elő mint tanút, aki rögtön fel is ismeri Monroe-t, későn jön rá, hogy nem kellett volna. A vádló meg is kérdezi Bud mióta ismeri a vádlottat, erre a jegeshód akkora dumát nyom le (vajon mi számít ismeretségnek), hogy senki se tudja mi volt az eredeti kérdés. A Nagymester persze elveszti a türelmét, egy leütéssel próbálja helyretenni a tanút.

06.jpg

A lányok a kérdéses személy munkahelyére érnek, Rosalee rögtön ki is szúrja a lányt az esküvőjéről. A vendéglistát az orra alá dugják, kiderül, hogy a nő testvére Jesse Acker tizedes, bonyolódunk! A csajok fel is hívják Nick-et, aki Wu-t küldi hozzájuk, szemmel kell tartani a nőt!

Közben beesteledik, Bud maga alatt vágja a fát, büszke arra, hogy számtalanszor segített egy Grimmnek! A Nagymesternél betelik a pohár, berekeszti a tárgyalást, most már csak a vádlottat hallgatják meg. Monroe elmondja, hogy nem bánt meg semmit, ő igenis szereti a feleségét. Az Ítélőszék a beszéd után ítéletet mond, a döntés egyöntetű: máglya általi halál!

07.jpg

Az őrsön Acker tizedest csalják csapdába a testvérével, előadják, hogy Nick a nőn fog bosszút állni Monroe haláláért, ha Jesse nem vallja meg hol van a tárgyalás. Nick elvonul a nővel, miközben a százados hitegeti a srácot, hogy Nick elvégzi az ősi melóját. Acker simán beveszi ezt, elmondja, hol van az Ítélőszék, el is indul az mentőcsapat!

08.jpg

A kis csapat épp időben ér a máglyához, Bud is megmenekül a haláltól. A Nagymester nagy arccal van, nem tudnak mindenkit letartóztatni, de Nick szerint nem is kell, páran megadják magukat, a maradékot meg elintézik. Így is történik, Wu a legnagyobb melákot lyukassza át, Hank-nek a varázslószörny százados segít be, Juliette pedig a boszorkányszörny erejével repíti le a Nagymester testvérének a fejét. Nick is elintéz egy embert, a többiek vissza is gyűlnek a máglyához, csak Rosalee és Monroe hiányzik, ők a Nagymester után mentek. Monroe utol is éri, dúvad harc alakul ki, végül Rosalee is becsatlakozik, a Nagymesternek esélye sincs! Most már a friss házaspár is csatlakozhat, Wu teszi fel a jogos kérdést: mi lesz ezekkel a bohócokkal?

09.jpg

Százados tart sajtótájékoztatót a rendőrőrs előtt, ahol elmondja az újságíróknak, jelenlévőknek, hogy letartóztattak egy fanatikus vallási társaságot, sikeresen fel is számolták az egészet, de ébernek kell lennie mindenkinek!

A farkaslakban megy az ünneplés, pezsgőbontás, Mr. és Mrs. Monroe könnyekig meghatódott, hogy mi mindent vállaltak értük. Két szirénázó autó kíséretében végre elindulnak a nászútra is, közben a nyomozópáros szívatja a friss házaspárt, hogy velük tartanak!

10-1.jpg

10-2.jpg

A rész végére két zárójelenet jut, az egyikben látjuk, hogy Wu a lakókocsiban szívja magába a tudást, van mit tanulnia. A másik jelenetben a százados lakásán vagyunk, Juliette érkezik meg hozzá feldúlva, Renard nem érti mit keres ott, a lány rögtön a tárgyra tér: átváltozik a férfi előtt boszorkányszörnnyé!

Címkék: grimm
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.01. 17:18:42

pooooooszt! köszi!
tanulságos és elgondolkodtató duplarész volt ez.
a szektázás csúnya dolog.
a fajtisztasági/felsőbbrendű fajelmélet meg úgy tűnik, hogy sosem fog kiveszni az agyakból, az a durva. nekem ez azért is volt különösen érdekes rész, mert a lények nagy többsége igyekszik vagy láthatatlan maradni, beolvadni az emberi társadalomba (mintapolgik, néha esetleg apróbb stiklikkel), erre kiderül, h van egy ilyen otromba szekta, amelyik a saját faját írtja, ahelyett h védené azt. persze, mind tudjuk jól, hogy volt már (és lesz is még sajnos) ilyen a világtörténelemben, és egyből beugrott, amikor anno az első évadban egy villámsnittben leleplezték nekünk, h valójában adolf is egy szörnyszerzet volt (pedig akkor poénnak vettük/tem)

érdekes volt nagyon.
(bud pedig itt -kivételesen- hatalmasat ment, nagyon bírtam)
ikszdét most nem rakok, nem olyan a téma.

Gabba 2016.07.01. 19:53:18

amikor elindultak elszánt arccal kifelé a rendőrőrsről, olyanok voltak mint a hat mesterlövész :)

Bud nagyon jó volt végig, és Wu is, amikor repetát kért a bemutatóból

2016.07.01. 22:35:46

wut mondjuk nyakon vágtam volna, mikor a többszázéves fasza lexikonok felett szörpözik meg hambizik,, semmi CSI kesztyű, semmi tisztelet, habzsolháp testnek és szellemnek XD

jól van, innentől pedig kezdődjék Zsüli sztorija, várom.

Pácsó Ármándó 2016.07.02. 07:36:19

Ez egy szuper rész volt! Wu örmi végre felvilágosult, Eddie megmenekült és végre ti is láttátok, hogy Bud a Király!!! :-)
Köszi a hv.-t Kapitánycsaje!

@Gabba: NemTom hogy híjják ezeket a filmes "vonulásokat" de ez nagyon ott volt!

@Biriksz_Krokiksz!: Te, JulisFan! :-))

Gabba 2016.07.02. 08:26:22

@Biriksz_Krokiksz!: Wu nem csak tudásra éhes :)
de szerencsére nem lecsöpözte... lepöcsözte... kecsöpözte le a dokumenteket

@Pácsó Ármándó: én sem tudom, de jól néz ki, pl. a Szörny Rt-ben is van ilyen rész :)

Pácsó Ármándó 2016.07.03. 08:17:49

@Gabba: Wu örmi evett már szőnyegrojtot is, úgyhogy nem válogatós :-)

2016.07.03. 11:34:27

@Pácsó Ármándó: kikérem magamnak a zsüli fanságot, pont az előző posztban részleteztem a hp-ságát, csak nem akartam már ismételni magamat! :)

2016.07.03. 11:36:40

@Pácsó Ármándó: csórikám, beégett az agyamba a jelenet, de akkor se tudok harizni adalindára, mindent elnézek neki #elfogultsági *-*

AaannnaaA 2016.07.07. 13:11:54

Ez a rész a kedvencem az évadban! Az a vonulás nagyon ott van :)
Azt észrevettétek egyébként, hogy mikor Hank lett beavatva neki a vad Monroe átváltozása jutott, míg Wu-t "megkímélték" a szelídebb Bud látványával. Nyilván nem véletlen. Viszont amint meglátták mindketten repetát kértek :)
Nah, innen már nyilván Julisra fogunk koncentrálni :(

Pácsó Ármándó 2016.07.08. 07:03:02

@AaannnaaA: Julis átváltozásából ki kér majd repetát? :-)

2016.07.09. 14:20:01

én lennék szívesen boszorkányszörny.
(nincs szmájli)

2016.07.09. 16:15:28

@AaannnaaA: Hank többet volt terepen, meg eleve Nick társa, nem mókusokkal fogják beavatni, hanem bedobták a mélyvízbe "ússzál fiam' módszerrel.

@Pácsó Ármándó: férjem vagy-e? (mert ma te főzöl, soros vagy)

Pácsó Ármándó 2016.07.09. 16:45:08

@Biriksz_Krokiksz!: Lábleves lesz CaptainLány módjára :-))

2016.07.09. 16:50:37

@Pácsó Ármándó: lábleves vót a Lost Girl soriban is, imádtam ott is :))

Kár h arról a soriról nincs hávé, pedig marha jó. szomi szmájli :(

Gabba 2016.07.09. 20:22:41

@Biriksz_Krokiksz!: túl mócsingos lett a körömpöri, Margit, inkább ma is foghajmás kolbászt eszek
süti beállítások módosítása