Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x09 – Fajtiszták

2016. június 28. 13:00 - Kapitánylány

„A törvényszék elé hozatta őket, midőn aztán megszületett az ítélet.” – Testvérek

Juliette az előző rész óta sikít, megértem egyébként… Rohan élete párját hívni, akinek most épp fontos dolga van, Biri parancsát teljesítik, beavatják Wu-t a másvilágba. Az őrs fogdájából egyenesen a lakókocsihoz viszik, rögtön a közepébe vágnak. Drew úgy néz körül a lakóautóban, mint Alice a Csodaországban, lenyűgöző látvány, na! Nick a könyveket mutatja meg, sorba egymás után a szörnyeket, Wu dönthet: megszökik vagy megszokik! Drew természetesen marad!

01.jpg

Rosalee kezd ideges lenni, férje még nem jött vissza a járőrtől. Kimegy az autóhoz, ahol csak ételmaradványokat talál, illetve a nem messze ájultan fekvő Acker tizedest, a nő lélekszakadva rohan be a lakásba. Közben látjuk Monroe-t, akit álarcosok vittek el egy furgonnal. Rosalee utoléri Nick-et, sírva közli, hogy elrabolták Monroe-t, a fiúk azonnal indulnak.

Juliette gyógyszerrel próbálkozna, de az végül a lefolyóban köt ki, újra erős fejfájás tör a nőre, a friss boszorkányszörny sorban töri ki az üvegeket maga körül.

A srácok hamar a helyszínre érnek, Wu Franco-val elindul tanukat keresni, Nick-ék pedig Rosalee-hoz rohannak be. A lány nem sokban tud segíteni, kérik, hogy pakoljon össze, elviszik Juliette-hez. A boszorkányszörnyünk nem örül nagyon, fél a mostani önmagától, de be fogja fogadni barátnőjét.

02.jpg

Monroe-t egy elhagyott raktártelepre viszik, álarcos kántáló Természet Rendjében Hívő Keveréklények (TRHK) veszik körül.

Az őrsön Acker tizedes vallomását hallgatják meg, nem emlékszik semmire, egy kapucnis férfit vett üldözőbe, majd leütötték és a bokrok közé cipelték, Rosalee hangjára tért magához. Az elmondottak után a fiúk mennek a századosnak jelenteni, Renard engedélyezi Shaw behozását kihallgatásra. Érdeklődik Wu iránt is, Nick közli, hogy beavatták az őrmestert mindenbe, nem gyulladt be, de a századosról nem mondtak semmit, azt a férfira bízzák.

03.jpg

Monroe fogva tartása nem Brüsszel kompatibilis, víz helyett vodkát kap, megaláztatás mellett. A dúvad másik fogolyra lesz figyelmes, őt is valószínűleg kevert házasság miatt kínozzák, de sokáig nem beszélhetnek, az őrük szól rájuk. Az őrsön közben Renard is felbérel egy pikkelyest a Fajtiszták felkutatására, nem számít milyen eszközökkel. Wu érkezik a századoshoz, Renard rákérdez arra, hogyan viszonyul beosztottja a másvilághoz, az őrmester kicsit ledöbben, hogy a főnöke is tud az egészről. Drew persze bátor, rákérdez, hogy tán Renard is az, Sean csak annyit közöl: jobb ha nem firtatja…

04.jpg

A TRHK tagjai térnek vissza, főfejes lebassza az őrt, hogy az álarc nélkül őrködik, majd a foglyok felé fordul, az első számú áldozatot hurcolják el, de a férfi előtte még átadja a karikagyűrűjét Monroe-nak azzal, hogy adja oda a nejének.

Viktor érkezik Adalind szobájába, közli, mennek Portland-be, hiszen mindenki ott van, aki esetleg tudhat Diana hollétéről.

Az őrsön folyik Shaw kihallgatása, semmit nem szednek ki belőle, így Nick négyszemközt akar maradni vele. Persze előbújik belőle a Grimm, Shaw le is döbben, hogy a férfi visszanyerte az erejét. Nick egy jó pár asztal lefejlés és fojtogatás után se szed ki semmit a csirkefogóból (inkább meghal, minthogy elárulja a Nagymestert), Hank rángatja ki. Százados jön be, burkoltan fenyegeti meg, ne számítson semmi jóra. Kint a fiúk átbeszélik az ügyet, Shaw-t elengedik (követni fogják), és beavatják Wu-t is.

05.jpg

Rosalee (érthetően) teljesen ki van borulva, már a legrosszabbat feltételezi, Juliette nem tudja megvigasztalni. Az őrsön folytatják az ügy felgöngyölítését, Wu-nak elmondják nagyjából az ügy hátterét (Monroe keverék, akit elraboltak a Fajtiszták), segítenie kell az őrmesternek, lehet, hogy a szabályok megsértésével is fog járni. Drew belemegy, de az ügy lezárása után többet szeretne tudni! Wu Acker-be fut bele, a tizedes nagyon rosszul érzi magát az elszúrt őrködés miatt, segíteni szeretne, de az őrmester hazaküldi pihenni.

Shaw hazaér, rögtön csörög is a mobilja, a telefonáló közli, hogy figyelik a férfit a rendőrök, hagyja égve a lámpát, majd hátulról osonjon ki. Shaw beül a dúvad Nagymester autójába, aki bár tudja, hogy a férfi nem köpött, de nem veszélyezteti a küldetésüket, megöli Shaw-t.

06.jpg

Juliette végül elaludt a díványon, Rosalee ébreszti, nem csörgött a mobil, fel kell hívni Nick-et! A lány teljesen kiborul, Nick rendőrként viselkedik és nem Grimmként, ideje lenne lemészárolnia a Fajtisztákat! Juliette kezd ideges lenni, a fejfájása is visszatér, kéri barátnőjét, hogy húzzon el, de Rosalee nem teszi, cserébe gége nélkül végzi boszorkányszörnnyé átváltozott Juliette-nek köszönhetően. BASSZUS! Szerencsére csak egy rémálom volt, Rosalee ébreszti fel belőle, ő nem tudott egész éjjel aludni. Juliette kicsit feszült, megy is reggelit készíteni.

07.jpg

Shaw háza előtt Wu őrködik, sikítást hall, megy is megnézni mi a segítségkérés oka. Az őrsön közben keresik a helyet hol lehet Monroe, de nem mennek sokra, ekkor csörren meg Nick telefonja, Wu jelenti, hogy megölték Shaw-t. Az áldozat szemrevételezése után a lakást kutatják át, ahol Nick egy farkashorgos csuhát talál, Wu pedig egy fényképet, amin Acker tizedes is rajta van Shaw társaságában. Bent az őrsön a százados nem túl boldog, hogy egy tizedes palimadárnak nézi, Wu-t is feltartotta Acker. Behívni nem akarják, mert csak gyanút fogna, inkább át kellene nézni a híváslistáját.

08.jpg

Monroe mosdóba menne, közben kiszed az őrzőjéből pár infót, a srác a Nagymester öccse. A srác kicsit el van szállva magától, erősnek képzeli magát, a dúvaddá változott Monroe simán leüti. Menekül, azonban szerencsétlenségére fogva tartóiba ütközik, az erdőn keresztül próbálna elfutni előlük, de egy tisztáson az első fogoly felnyársalt, elégetett holtestét látja meg, teljesen leblokkol tőle, így el tudják fogni. Visszahurcolják, a Nagymester rögtön egy pofonnal hűti le öccse feldúltságát (az ifjonc meg akarja ölni Monroe-t), az Ítélőszék fog dönteni a tisztátalan keveréklény felett! Ideje is készülődni!

09.jpg

Juliette reggelit visz az elszenderedő Rosalee-nak, aki fel is riad rögtön, elege van, haza megy, hátha hazaért a férje, nem érdekli, ha el is rabolják. Juliette gyorsan egy füzetet vesz elő, listája van a gyanúsítottakról, valaki árulkodott nekik az esküvőről, ki kellene deríteni ki volt az!

Az őrsön kiderítik kivel beszélt Acker, többek között Shaw-val és egy börtönlakóval, Nick hívja is a fogházat kideríteni ki volt az. Walter Dempsey az a bizonyos fogoly, Acker többszer meg is látogatta, a százados kiadja a parancsot a kihallgatására. Walter nem érti mit akarnak tőle, sose hallott a TRHK-ról. Nick szépen ráijeszt, összekapcsolható egy emberrablással, ha nem vall, akkor örökre a rács mögött marad. A srác ettől halálra rémül, átváltozik, majd még jobban megijed, egy Grimm van előtte! Walter vall, Acker és Charlie Riken, a Nagymester között közvetített, mert Charlie nem akart lebukni, így adta át az infót a tizedesnek, hogy kit kell megbüntetni! Charlie már rég kiszabadult, irány átkutatni a lakását! Ott semmit se találnak, csak egy mobilt. Közben Monroe-t a csuklyás Ítélőszék elé vonszolják…

10-1.jpg

10-2.jpg

Címkék: grimm
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.28. 14:26:05

Hirtelen nem esett le, ki a tokom az a Biri XDXD
koszi a poszt ;* imádós volt.
majd jovok bovebben is egyszercsak :)

2016.06.28. 21:32:34

ehhh, nem is most kéne kibeszélnem, hanem a kövi póóószt alatt, jó kis részek részek jönnek innentől, végre!
újra tudtam nézés közben pattogni, meg csettingetni, meg füttyögni meg sipákolni, meg könyékig körmöt rágni, ahh. (tisztára R2D2 vótam, leszámítva a körömrágást)

Pácsó Ármándó 2016.06.28. 22:21:50

Köszi a hv-t LánykaPitány, én is hasonlóra emlékszem! :-))
Szóval tetszett!
Julis álma nem, szegény Rozálkámat még véletlen se nyírják ki, így is elég sokat hiányzott a múltkor, amikor a nagynénjéhez utazott.

Gabba 2016.06.28. 23:09:32

@Pácsó Ármándó: Julis álmánál azért megugrottam riadtan

AaannnaaA 2016.06.29. 11:05:52

Nagyon jó kis rész volt! Mikor Renard helyre tette Wu-t, hogy mindent azért ne akarjon tudni :) A következő rész az egyik kedvencem az évadban!
Ezen felröhögtem: "Monroe fogva tartása nem Brüsszel kompatibilis".

2016.06.29. 18:38:36

@AaannnaaA: nagyon ütős rész a következő, alig várom a posztot & kibeszélését, jujj.

AaannnaaA 2016.06.29. 20:02:57

@Biriksz_Krokiksz!: Ugyehogyugye :) Nem hiába mondtam, hogy ne add fel, mert milyen jó lesz, meg abbahagyhatatlan, és hát tényleg az :D

2016.06.29. 20:20:39

@AaannnaaA: bíztam benned, na, ahogy eddig is... olyannyira, h hiába kerepeltem korábban, h hv-ről hv-re nézem majd én drága GabbaPistámmal, mert azóta már az 5. évadon füttyögök és tombolok. ;) (Pistám most amúgy is a malájokkal harcol, h brexitezés legyen azon a vidéken is, nem zavargok még én is közbe)

@Gabba: Pistám, zárkózzál fel, lecsó a hűtőben, mentem! a te Maóóóórgitod. (Szándokánnak meg cicisölelést küldenek a krokodilok)

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 20:45:32

@Biriksz_Krokiksz!: Pityud a Muskotályosokkal is harcol Fransziaországban :-)

@AaannnaaA: Nagyon ideje volt már Julist kiszedni az idegesítő szerepből és harcba küldeni Portlandben.

Gabba 2016.06.29. 21:07:51

@Biriksz_Krokiksz!: tehettél volna még bele egy kicsivel több kolbászt, Margit!
de azért így is csúszik rá a muskotályos :)

2016.06.29. 21:16:18

@Pácsó Ármándó: julis nemhogy javulna a szememben, egyre gázabb lesz. bezzeg adalinda <3
(ízlések, ugye.)*

*uhhh, de rühellem a nőt, most kapott egy überfain képességet, de nem, neki muszáj azon szirénáznia, h átváltozáskor mit lát a tükörben, nem a megszokott jólfésült átlagmérit, áááá. ahelyett h azon gondolkodna, hogyan tudná az új überfain képességét a jó ügy céljára használni, áááá nem. gratulálok neki.

2016.06.29. 21:17:38

@Gabba: Pistám, ekkora vót itthon, én tehetek róla?! nem hát!

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 21:18:14

Annak örültem, hogy Wu örmit végre beavatták!

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 21:20:21

@Biriksz_Krokiksz!: Adalinde mindig is kedvencem volt, én bízom Julis fejlődésében! Kicsit kicsesznek vele, de megérdemli, amilyen fafej volt eddig :-)

Gabba 2016.06.29. 21:27:19

@Biriksz_Krokiksz!: Margit, összekevered a virslivel!

@Pácsó Ármándó: végre elvesztette a szüzességét, erre vártunk már mióta!

Kapitánylány 2016.06.29. 21:33:11

@Gabba: ööö, melyik szüzességét? és ki? :D

Kapitánylány 2016.06.29. 21:35:46

@Biriksz_Krokiksz!: teljesen egyetértek, ősidők óta utáljuk Julist, ezen ez az új képesség se segít, még csipogósabb lett... :D

2016.06.29. 21:42:18

@Pácsó Ármándó: sztem ez csak pillanatnyilag kicseszés. átváltozáskor pl a dúvadak sem szépek, és többségük goni is, de vannak páran kivételek, pont a legjobb barátaik ugye. Zsülike együtt él már egy jóideje ezzel a világgal, ennek ellenére csak az jön le (Bitsie Tullock játéka alapján), h basszuskulcs de csúnya lettem, nem fogok tetszeni Nicknek, legapróbb erőfeszítést sem tesz, h oké, ilyen lettem, de attól még tökjófej vagyok, és a tökjó oldalon állok. fafej volt, az is maradt.
de biztos csak Nick miatt pikkelek rá ennyire már a kezdetek kezdete óta XD
(nem)

...és amúgy természetesen Wu a legnagyobb kiráj! <3

2016.06.29. 21:47:55

@Kapitánylány: csak most már hatalma is lett a hisztikéihez, pff. helló bébi, amúgy. :)

Kapitánylány 2016.06.29. 21:52:04

@Biriksz_Krokiksz!: helló szivi! nem, nem segít, rosszabb lesz szerintem...

2016.06.29. 22:04:41

@Kapitánylány: azon gondolkoztam (olyan pszicho-logikusan), h az überfain képesség előhozta az igazi énjét, a tudatalattomost: tudod, látszólag "jajdecukivagyokmindenkiszeret" valójában meg ideggyenge, nem bír nehézséggel szembenézni-megbírkózni, "mostmitfognakrólamgondolni" mert "hogynézekki, mitvegyekfelehhezafejhez":) bezzeg mi végig átláttunk rajta XD

2016.06.29. 22:13:45

@Gabba: pista, tudod jól h sosem keverem a szezonokat.
süti beállítások módosítása