Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 5x08 - Reassortment

2016. június 27. 09:00 - AaannnaaA

Shaw – most, hogy kapott némi biztatást a többiektől – újabb kísérletet tesz a szökésre, mi pedig szurkolhatunk, hogy ezúttal ne szimuláció legyen, hanem valódi. Először kiüti az őt benyugtatózni készülő ápolónőt, plusz a bökit is a valagába tolja. Gyors mozdulattal hatástalanítja a kártyás beléptető rendszert így tartva kinn az érkező biztonságiakat, Lamberttel az élükön.

A góré utasítja az ügynököket, hozzák ide a fejszét a tűzoltó dobozból, ám az nincs a helyén, így kénytelen pár lövéssel kinyitni az ajtót. Odabent döbbenten látja, hogy Rico teljesen felszívódott. Végül nyomára bukkan: a fürdőben szerelte le a kézmosót és törte át a falat – a fal mögött pedig komplett alagútrendszer húzódik, szóval bármerre indulhatott.

1.jpg

Mai célszemélyünk James Ko – üzletember – aki épp Hongkongból repült Londonba, de műszaki hiba miatt a gépét eltérítették ide New Yorkba. A naptára szerint holnap du. a briteknél kellene lennie, a kérdés már csak az, mégis mit keres akkor a reptér helyett a városban? Erre úgy tűnik választ kapnak, Ko ugyanis kicseréli a sim kártyáját, azon hívja megbízóját: repül tovább a következő járattal, csak elintézi itt, amit kell. Oké, suttogja megbízója hangja a túlvégen, csak le ne késd a kövi gépet. Hősünk ugyan nem hallja a beszélgetést, de a kártyacsere gyanús neki, meg az, hogy a férfi túlságosan ragaszkodik aktatáskájához, szóval megvan a verdikt: gyilokkal állunk szemben.

A főhadiszálláson Forrás érdeklődik a két gép-kivonat harcáról, Harold pedig elárulja, hogy elég rossz a helyzet, lévén a Gép minden szimulációt elvesztett. A nő szerint ideje lenne módosítani a körülményeken, azaz úgy okosítani a gépet, hogy legyen esélye a másik ellen, ám Finch továbbra is csak B-variációként tekint a javaslatra.

2_1.jpg

2_2.jpg

Leendő gyilkosunk bejelentkezett a sürgősségire egy kórházban, és nagyon úgy néz ki, tényleg beteg. Közben a nővér rákeres az adatbázisban egy oltóanyagra, ám az nincs sehol. Még jó, hogy kollégája kisegíti: némi pontosított keresés, és már meg is van a végeredmény – a kívánt cucc ebben a pillanatban érkezett. És tényleg, a szállítók pont most teszik le a nő asztalára.

A célszemélyt vizsgáló doktornő a tünetek alapján megállapítja, hogy influenzáról van szó, a biztonság kedvéért megkérdezi, hogy járt-e mostanában külföldön, Ko pedig azt hazudja, hogy nem. Erre további időhúzás nélkül szurit kap a nővértől – igen abból a csomagból, ami most érkezett. Reese azonban nem fog gyanút (nyilván nem látta a csodálatos-oltóanyag-megérkezési-mutatványt), úgy véli ismét téves számot kaptak. Főncsi rámorran: a gép nem ad ok nélkül számot, szóval figyeljen szépen tovább, meglesz az eredménye.

3.jpg

Teszünk kis kitérőt, ismét bepillantunk Jeff Blackwell életébe, menő étteremben beszélget egykori kedvesével. Kapcsolatuk a téma – a férfi a szemére veti, amiért nem várt rá, a nő pedig azt, hogy várt ugyan hét évet, de arról nem volt szó, hogy a böriben leszúr valakit és a hét évből tizenkettő lesz. Szóval érthető, ha fiatal lányként az egykor pár hónapig ismert fiúra annyit már tényleg nem akart várni. És sajnos a statisztikák szerint túl nagy a visszaesés kockázata, hiába tűnik most úgy, hogy minden rendben Jeff körül, ezért a nő köszöni, de inkább lemond a kapcsolatuk folytatásáról.

4.jpg

A védett házban Elias olvasgat, mikor látogatója érkezik. A maffiózó fegyvert villant, szerencsére csak Fuszkó jött, aki nem veszi túl jó néven a stukker látványát, de hát nem lehetünk elég óvatosak, ugye. Nyomozónk információt kér, mert még mindig az alagútban eltüntetett holttestek rejtélye izgatja. Elias csupán akkor hajlandó segíteni, mikor megtudja, hogy az áldozatok egyike Bruce, egykori barátja és üzlettársa.

Persze nem a Szamaritánusról ad infót – a sztori eme részébe hőseink nem avatták be. Arra ad tippet, hogyan kerülhetett oda a robbanóanyag, ami bedöntötte az alagutat. Fuszkó kinyomozta, hogy teherautóval szállították, Elias pedig elmondja ki az, aki ilyen illegális szállítási bizniszben benne van, ugyanakkor inti nyomozónkat: legyen óvatos a szaglászással.

5.jpg

A célszemély elhagyni készül a kórhit, ám semmivel sincs jobb állapotban, a folyosón egyszerűen felborul, és meghal. (Ha nem halálesetről lenne szó, elsütném a gyenge szóviccet, miszerint Mr. Ko-val a vírus K.O-val végzett). Ahhoz képest, hogy csak influenzás volt a szájából folyik a vér, az orvos pedig megállapítja, hogy belső vérzése volt.

Üldözői vadul kutatják Sameent, egyelőre eredménytelenül, ő eközben ismét falat üt át, és egy cellában találja magát, ahol két férfi elítélt püföli harmadik társát. Megkérdi a meglepett tagoktól, hogy hol vannak pontosan, mire felvilágosítják: Johannesburgban, Dél-Afrikában. Hát, az picit odébb van, mint New York, konstatálja Rico. Mélázgatni nincs ideje, mert a két rosszarc már vetné is rá magát a régen látott csemegére, még jó, hogy a Lambert által keresett fejsze az ő kezében van. Ki is üti vele menten őket, a harmadik viszont – akit korábban társai bántalmaztak – jobb arcnak tűnik, és segítséget ajánl a szökés folytatásához.

6_1.jpg

6_2.jpg

Dr. Mason, a doktornő, aki az elhunytat kezelte, utasításokat kezd osztogatni munkatársainak: az ápolónő küldje Ko mintáját a laborba sürgősségi vizsgálatra, hogy kiderüljön elhallgatott-e valamit a kórtörténetéből, vagy csak pechje volt, hogy ennyire rosszul reagált az influenza elleni szerre. Kollégáját, aki az adatbázis kezelésében segített, és úgy nézem az adminisztratív dolgokért felel felszólítja, hogy nézzen utána, nem véletlen csere áll-e az eset hátterében, de a férfi biztos a dolgában: erről szó sem lehet. Utasítja a takarítót, hogy tisztítson át mindent, amihez a betegnek köze lehetett.

Mikor egy pillanatra egyedül marad, John lép hozzá, meglóbálja jelvényét és megkérdezi miben segíthet. A doktornő először lerázná azzal, hogy nekik is van biztonsági emberük, de végül meggondolja magát, és kéri hősünk segítsen lezárni a helyet, míg ki nem derül, mennyire fertőző. Egyben figyelmezteti, hogy a legutóbbi karanténnál három ember meghalt, méghozzá késelésben és golyó által, ugyanis egymásnak estek, amikor rájöttek, hogy fertőzés miatt vannak bezárva. Pff! John megkéri a biztonsági őrt, Paulie-t, hogy dolgozzanak össze, a tag pedig jó sok filmet nézhetett, mert örömmel játszik G.I. Joe-t Reese mellett. Mielőtt hősünk bezárná az egyik ajtót, megjelenik Főncsi – segíteni jött, mert azt gyanítja, szándékosság állhat a dolog hátterében; valaki el akar terjeszteni egy gyorsan ölő vírust. Míg ő itt segédkezik, Forrás a bent ragadtak hátterét ellenőrzi.

7_1.jpg

7_2.jpg

A fuvarozó cég vezetője bejött Fuszkóhoz, na persze nem önként, hanem némi ráhatásra. Váltig állítja, hogy ő csak legális biznisszel foglalkozik, ám a nyomozó ennek ellentmond: Elias szerint ez nem így van. Az most nem számít, hogy a maffiás meghalt, Lionel akkor is kutat a cégvezető után. Aki persze készült, gondolta, hogy nyomozónk a sofőrjeire is kíváncsi lesz, elhozta hát a személyi anyagukat

Némi aktanyálazás után Fuszkó kiszúrja közöttük Blackwell (bár itt más néven fut) dossziéját, kiemeli, a többit pedig visszaadja – már kész is a nagy vizsgálat. Azonnal hívja a közlekedési hatóságot, bediktálja a jogosítvány számát, mire kollégája megadja a Blackwell által használt jármű típusát és rendszámát, ő pedig utasítja, hogy minden erejükkel keressék a kérdéses autót.

8.jpg

Emlegetett eközben beszervezőjével találkozik, mert kételyei vannak a munkájával kapcsolatban: attól fél, böribe kerül amiatt, amit meló címszóval az általa ismeretlen szervezetnek végez. Mikor jutott erre a következtetésre? Hát a legutóbbi akció alatt, ahol összefutott Forrással, aki a Szamaritánusról beszélt neki. Megbízójának a szeme sem rebben, simán elmegyorrantnak nevezi a nőt, aki csak bezavart a képbe.

Mikor a férfi nekiszegezi a kérdést, hogy „mégis kinek dolgozom valójában?” folyékony hazugság a válasz: jobbá akarjuk tenni a világot, ami sikerül is, lásd a saját példád. Amúgy Blackwell előléptetés előtt áll, de ha nem akarja folytatni, akkor is egy feladatot még csináljon meg, és kiszállhat. Azt persze nem mondja el, mi lenne a munka, mert előtte még át kell esnie egy vizsgán.

9.jpg

A kórházban egyre nő a bezártság miatti idegesség, ezért John megkérdi Dr. Masont, mégis meddig tart mindez? Nos, addig biztos, míg meg nem jön Mr. Ko véreredménye. A tévé azonban beszámol a karanténról, és arról, hogy feltehetően fertőzés miatt zárták le a kórházat – a videót pedig három odabent tartózkodó tag is megnézi.

Azonnal elindulnának kifelé, ám John kettejüket kiüti, míg harmadik társuk fegyvert nem fog hősünkre. Ekkor avatkozik be Paulie, a nagydarab biztonsági őr, hátulról buksin kólintja az akadékoskodót, ezzel a lázadás letudva.

10.jpg

Harold beoson a nővérszobába, megtalálja az influjza elleni injekciós dobozt, melyből csak az hiányzik, amit a célszemélynek adtak be. Lefényképezi és elküldi Forrásnak, derítse ki honnan származik. A nővér zavarja meg ténykedését, és küldi ki a szobából, helyette Dr. Mason érkezik.

Bepottyan Mr. Ko eredménye a laborból: H5N1, már azelőtt megfertőződött madárinfluenzával, minthogy ide került. A két aggódó egészségügyishez John csatlakozik, így ő is tudomást szerez a dologról. A célszemélyt azonban nem a H5N1 ölte meg, hanem az, hogy beoltották emberi influenzával – gyanítom ez a hirtelen érkezett ellenszer szállítmányban volt. A két vírus így egymást erősíti: az egyik nagyon veszélyes, a másik pedig nagyon fertőzékeny és gyorsan terjed. Magyarán szarban vagyunk.

11_1.jpg

11_2.jpg

Rico és alkalmi segítője folytatják a szökési hadműveletet: a férfi valahogy kijut a cellájából, és feltartott kézzel sétál az őrök felé, mire azok kinyitják a folyosó rácsát, hogy elérjék. A nő ezalatt lesben áll, és hatástalanítja a két berohanó őrt, ám társa nem tart vele (maradtak itt barátai, akik miatt aggódik), csak a kezébe nyomja az egyik biztonságistól megszerzett fegyvert.

A tévések jó fejek, mert most már élőben közvetítik a kórház rendőrségi és egészségügyi kordonnal való körbe kerítését, ami azért gáz, mert odabent a betegek végignézik saját bezárásukat. Harold és John azt találgatják ki és miért csinálhatott Mr. Ko-ból halálos vírushordozót, és ki ellen akarta beveti, plusz nem ártana megállítani a terjedését és megtalálni az ellenszerét. Ugye. Hősünk úgy dönt a doktornő közelében lesz, hátha felszed némi információ morzsát.

12.jpg

Az úgy dönt, hogy van a kórházban jópár adag madár influenza elleni vakcina, azt mindenkinek be kell adni. A most létrejött új vírus ellen ugyan nem hatásos, de felerősítheti az emberek szervezetét, ezáltal lelassítva a betegség lefolyását, amennyiben elkapnák. John kiadja az utasításokat: az adminisztratív kukac, Garcia tudja hol a szer, ezért őt küldi el érte Paulie kíséretében, plusz menjen Harold is Medvével – miután a nép elég nyugtalan, minden mozgás mellé elkér a díszkíséret. Közben újabb beteg esik össze, szóval terjed a vírus rendesen.

A kórház egyik távolabbi helyiségében Blackwell várakozik vizsgálatra, közben beszervezője hívja. Felvilágosítja, hogy nem kontrollra jött, hanem feladata van: a váróban lévő fiókban lapul két fecskendő (és egy boríték), azokat kell használnia, csak előbb át kell jutnia a sürgősségi osztályra. Ennek érdekében orvosi egyenruhát vesz magához.

13.jpg

Az épület előtt viszont itt az autója, a rendőrök megtalálták, ezt a helyszínre érkező Fuszkó örömmel konstatálja. Rögtön gyanítja, hogy Blackwell a lezárt kórházban mókol valamit, ezért jelvényt lobogtatva maga is bemegy az épületbe.

Odabent John kénytelen megfékezni egy újabb izgága beteget, még jó, hogy a többiek nem látják – szerintem nyílt lázadás lenne a vége. Haroldék eljutnak a szobába, ahol az oltóanyag van, de ő inkább kint marad a kutyával az ajtót őrizni, míg Garcia és Paulie bemegy a szerért.

14.jpg

Közben Forrás jelenti Finchnek, hogy lenyomozta amit kért: úgy néz ki a vírusölőt és az emberi vírust tartalmazó anyagot útközben eltérítették egy olyan laborba, ami már nem is üzemel, ott cserélhette ki valaki a kettőt. Ezek szerint Dr. Mason jól diagnosztizált: Ko-nak a meglévő madárinfluenzája mellé emberi influenza vírust juttattak a szervezetébe (tévedésből a vírusölő helyett), így hozva létre véletlenül a szuperinfluenzát.

Közben a gép lefuttatta a két fajta vírus lehetséges kapcsolódását, aminek annyira minimális az esélye, hogy hőseinknek rögtön világos lesz, ki az, aki ki tudta keresni a megfelelő élő gazdatestet a sikeres vírusegyesüléshez: nyilvánvalóan a Szamaritánus. Forrás arra is rájött, miért tette: Dr. Mason, és a nővér is panaszkodott Garciának, hogy az adatbázissal gondok vannak. A doki észrevette, hogy az adatbázisban szándékosan meghamisították a leleteit és a gyógyszereit, valaki manipulálta a rendszert. Az ellengép a mostani művelettel nyilván a problémákra felfigyelők halálát akarja.

15_1.jpg

15_2.jpg

A párbeszéd itt megszakad, mert Harold hallja, hogy a szobából, mely előtt várakozik, olyan hangok szűrődnek ki, amik nem sok jót jelentenek. Betrappol, és látja, hogy Paulie eszméletlenül hever a földön, Garcia pedig kezébe veszi az oltóanyagot, földhöz vágja, és összetiporja, miközben fegyvert fog Finch-re.

Rico fejvesztett futását Lambert és a stukkere állítja meg. Cefet szájkaraté következik, melyben a férfi vadul bizonygatja, hogy ez csak újabb szimuláció, míg a nő az ellenkezőjét hangoztatja. Lambert arról győzködi: ez a mostani szimuláció egykori emlékein alapul. Mikor Shaw bizonygatja, hogy nincs is ilyen emléke a férfi tromfol – most ott tartunk, hogy az agyad az emlékeket és a fikciót is valósnak tudja be, sőt össze is keveri. A megzavarási kísérlet nem jön be, Rico nem hagyja magát, háta mögül előrántja a sittestől korábban kapott stukit, ledurrantja Lambertet, majd elveszi a slusszkulcsát. Nos, remélem, hogy ez a valóság, egyben sajnálom is, mert a tag számomra kedvelhetőbb ellenség volt bármely Szamaritánus ügynöknél.

16_1.jpg

16_2.jpg

Megjön a végső utasítás Blackwellnek: a két fecskendő tartalmát, mely az elhunyt Mr. Ko vérét tartalmazza, be kell adnia Dr. Masonnek és a mellette szolgáló nővérnek, nyilván azért, hogy vége legyen az akadékoskodásuknak az adatbázis visszásságaival kapcsolatban. Blackwell nem igazán óhajt kötélnek állni, ám megbízója megfenyegeti: munkatársát – akivel nemrég még házakat festett – letartóztatták fegyveres rablásért, és a tetthelyen ismeretlen további ujjlenyomatok is vannak. Például az övéi, ha nem viselkedik az utasításnak megfelelően. Nem kell több biztatás, a férfi döntésre jut, előveszi a fecskendőket és ádáz arccal áldozatai felé indul.

17.jpg

Mielőtt a továbbiakat megtudnánk megnézzük hogyan boldogul Főncsi szorult helyzetében. Garcia elárulja az indítékait: orvosi tévedések miatt rengeteg ember hal meg évente az országban, ezért védi foggal körömmel az adatbázist, ami automatizálni fogja az orvos-páciens kapcsolatot. Azzal, hogy a vírus elszabadul az ő igazát erősíti az orvosi tévedésekről, plusz meghalnak azon kórházi dolgozók is, akik rájöttek, hogy a programmal valaki babrált. Monológját Harold telefonjának csörgése szakítja félbe, Garcia pedig utasítja, hogy vegye fel, legalább megtudja ki a megbízója. A vonal túlvégén Forrás van, és annyit mond: Aanva és Ethylene Oxide. Finch nem érti a dolgot. Azt látja, hogy az orvosi szekrényben van Ethylene Oxide, és sejti, hogy ez kell Garcia legyőzéséhez, de hol az Aanva, amivel vegyíteni kell? Nem, az nem egy szer, hanem holland parancsszó. Azonnal kapcsol, és elüvölti a szót, mire Medve az ellen fegyvert tartó kezének ugrik, Harold pedig felkapja a vegyszert és szemközt fújja.

A cirkusz hangjaira végre Paulie is magához tér, Finch a kezébe adja a Garciától elszedett stukkert azzal, hogy őrizze az eszelőst, míg ő intézkedik a továbbiakról. Forrás jelenti, hogy a gép vadul dolgozik a megoldáson, és pillanatokkal később ki is adja: belépő a nőnek egy laborba, nyilván ott lesz az ellenszer.

18_1.jpg

18_2.jpg

Visszaváltunk Blackwellre, aki elszántan támad a doktornőre, ám félúton Fuszkó ugrik rá. A tag nyomozónkba vágja a tűt, de szerencsére a tartalmát nem tudja befecskendezni. John besegít társának, megszerzi az anyagot, és a támadóba döfi, de nem sikerül beadnia. Blackwell vadul küzd, és menekülés közben a nővérbe nyomja az egyik fecskendő tartalmát, majd elmenekül – így csak félmunkát végzett. Reese követné, de a megtámadott nővér segítséget kér, ezért felhagy az üldözéssel. Az ellengép konstatálja a sikeres műveletet, és nekilát új személyazonosságot készíteni ügynökének.

19_1.jpg

19_2.jpg

A nagy izgalmak után John és Dr. Mason váltanak pár szót, hősünk pszichiátriáról szökött futóbolondnak titulálja a támadót azzal, hogy hamarosan elfogják. A nő megköszöni, hogy megmentette, miközben Paulie bilincsben kíséri el Garciát. Forrás megérkezik, meghozta az ellenanyagot a laborból, ahova a gép irányította (és nyilván segített kidolgozni a szert), a doktornő örömmel átveszi, és azonnal elkezdi a nép beoltását.

Hőseink megvitatják a helyzetet: Blackwell számát már régen kidobta a gép, mégsem csípték el, sőt több célszemélyt is elvesztettek, és akkor ne is beszéljünk az alagútba temetett emberekről. Ráadásul a Szamaritánus foggal-körömmel védte az adatbázist, nehogy kiderüljön a vele való manipuláció. Harold érzi, hogy itt másról is szó lehet, de nem látni a fától az erdőt. Szerencse, hogy legalább a vírust legyőzték, és megmentettek egy halom potenciális áldozatot.

20_1.jpg

20_2.jpg

Másnap reggel az őrsön Fuszkó vadul pakol. Nem, nem mondott fel, csupán új társat kért, olyat, aki értékeli a munkáját, és nem titkolózik előtte. Reese hiába bizonygatja, hogy csak a seggét védi, Lionel ebből sokadszor sem kér. Rámorran Johnra, keressen magának új társat, azzal a kukába vágja a rendőr bábut, ami eddig az asztalán pihent, és amiben a beépített kamera van.

Kora délután Harold érkezik Eliashoz, és letolja, amiért kisegítette Fuszkót információval (John jött rá, hogy társa így nyomozhatta le Blackwellt). A maffiózó hiába tanácsolja, hogy az ellenség ellen sorakoztassa fel az összes emberét, Harold leinti: majd John és én elintézzük, ő csak hagyja ki a dologból Fuszkót. Elias válaszul átadja a könyvet amit eddig olvasott célzásként arra, hogy háborúban áldozatok is vannak. Plusz keményen leoltja: szerinte Harold a felszín alatt a legsötétebb mindnyájuk között, és már várja, mikor fog ez a felszínre törni. Finch elintézi azzal, hogy téved, majd távozik.

21_1.jpg

21_2.jpg

Blackwell és megbízója kávézóban ücsörögnek, előbbi sajnálja, hogy csak az egyik célszemélyt sikerült elintéznie. Semmi gond, nem is ez volt a fő cél. A nő elmondja, hogy nemcsak az erőszakossága miatt választották a férfit erre a feladatra, hanem a genetikai tulajdonságai miatt is. Azon kevesek közé tartozik, akiknek olyan a szervezete, hogy ha elkapnak egy halálos kórt, nem lesznek betegek. Eszerint a fecskendőből belé is került anyag, de immunis rá, így volt biztosítva, hogy ne haljon meg az agresszív vírustól küldetés közben (plusz lehet belőle vakcinát kinyerni, gondolom).

A cél ugyanis igazából az volt, hogy a halálos vírus fenyegetésének árnyékában a hatóságok felhívják a népet, szíveskedjék leteszteltetni magát, szüksége van-e ellenanyagra. A Szamaritánus ügynökei pedig így irdatlan mennyiségű ember DNS mintáját gyűjtik be (persze illegálisan), és megkezdhetik azok kiválogatását, és saját szempontjaik szerinti csoportosítását, továbbá beoltását. Na baszki, Hitler ha élne maga sem csinálhatná jobban, csak mondom.

22.jpg

Zárásként Rico-ra váltunk, aki sikeresen lovasítja meg Lambert kocsiját, és kel útra.

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2016.06.27. 10:16:58

Jó kis paranoid, kórházas rész volt, plusz Rico szála is lép előre, öles léptekkel közeledünk a zárás felé, ahogy kell, a HV kiváló mint mindig :)
Az Ethylene Oxide az meglepő módon etilén-oxid :)

Is 2016.06.27. 12:58:33

VAlóban jó volt, bár a helyzet és a vírus komolyságát ismerve nekem egy kicsit túl deus ex machina szagúnak tűnt ez a kikeverem az ellenszert és máris minden rendben van megoldás.

tnsnames.ora 2016.06.28. 14:51:30

Hát mit mondjak nyomasztó egy rész volt, vírussal, egyre gonoszabb ám butuló módon hibát hibára halmozó Szamaritánussal, Fuszkóval stb. Egyedül Shaw - egyébként rendesen kidolgozott - szála adott valami pozitívat az előbbiek ellensúlyozásaként (bár Lambard sem az eszéért került a sorozatba).
Nekem ez így már egy kicsit sok/túlzás volt.

AaannnaaA 2016.06.28. 19:21:04

@Is: Igen, szerintem is túl sima volt a megoldás, és egy kicsit gyors is, de ez van. Azért normál esetben egy ilyen gyors ellenszer megjelenést némi fenntartással illenék fogadni ahelyett, hogy beadom boldog boldogtalannak...
@tnsnames.ora: Úgy érted Lambert? :) Nekem szimpi volt az idióta vigyorával együtt.

Flankerr 2016.06.28. 19:54:22

@AaannnaaA: Pedig a vírusok ellenik kutatás/harcnak ez az egyik iránya. Feltérképezzük a vírus pontos szerkezetét, és megnézzük hogy az eddigi ellenszerek közül melyik a leghatékonyabb/új szereket keresünk. Csak mindez baromi drága, és még annál is sokkal jobban számításigényes. Ezen tudott segíteni a gép. Ahogy a Szamaritánus is ki tudta előre kalkulálni, hogy Blackwell immunis lesz.
A való életben is épp most találtak asszem valami tengeri szivacsban (!) egy olyan anyagot ami a csúnya multirezisztens TBC- 98%-t leradírozza.

AaannnaaA 2016.06.28. 20:28:17

@Flankerr: Igen, arra emlékszem. És mennyi idő alatt találtak rá a tengeri szivacsra?
Btw. ha ezen a vonalon megyünk tovább, és a gép megtalálja pl. a rák (vagy írjunk ide bármely random népbetegséget) ellenszerét, hipp-hopp túlnépesedik a bolygó... Utána keresheti annak az ellenszerét. Vagy mehetünk az űrbe, de az már egy másik sorozat. Ugye :D
süti beállítások módosítása