Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x06 - Orphaned

2016. június 24. 15:00 - Smiley93

Négy héttel korábbi események felidézésével nyitunk: Kate ébredezik éjszaka egy kocsiban, ahol hátrahagytak neki egy kazettát „Játssz le” felirattal: a felvételen egy pasi beszél ismeretterjesztő stílusban a vérfarkasok koncentrációs képességének módszeres edzéséről, amelynek kulcsfontosságú eleme az összpontosító spirálos faragvány, szóval innen tudott róla Kate. Más témákban viszont, mint például a Jótevő & Orgyilkosai, fájón alultájékozott, így hát egy csomó orgyilkos leölésével meg fenyegetéssel kombinált kínzásával próbál belőlük valami hasznosat kicsikarni e téren, mindhiába. Az utolsó alany éppen releváns dolgokat árulna el, például az Árvákról, azaz Garrettről meg a csajáról, akik hozzá hasonlóan kaptak a kazettából, amikor Kate bepipul, mert hát az egyik elkapott bérenc rátámad (nahát!). Felkapja az őrült vérlény-fizimiskát, s kinyírja az összes élőt a környéken, ennyit a hasznos infókról. Főcím.

1.jpg

Jelen, suli, lacrosse meccs meg gyilkossági-kísérlet utánérzés: Edzőbá körözést ad ki Garrettre, míg a csaját Kisinas vezeti el, a szemfüles rab fel is fedezi az uniformisán az ismerős nevet, csak nem Jordan Parrish a listáról? Hát dehogynem, de erről egyelőre nem sokan tudnak. Farkasfiú eközben az apját nyugtatja, aki tiszta ideg, megint kihagyta a fia egy meccsét, aztán tessék, mi lett belőle. Ezen a ponton csak egyvalami képes elterelni a figyelmét: mégpedig a Zsaruapu kezében tartott gyilkos fegyver, a tüzes drót, amit McCall apu már láthatott valahol, mert felcsillan a szeme, mintha Cluedóban rájött volna, ki a gyilkos. S valóban, az FBI-nál kupacokban állnak az akták ugyanilyen fegyverrel elkövetett gyilkosságokról, ami az ún. „Árvák” lelkén szárad, ennek a csajnak meg éppen nincsenek szülei, hoppá!

2.jpg

Állatdokinál életmentő bemetszésre készítik elő a mérgezéstől rángatózó Brettet, Stilesnak meg Dereknek kéne mozdulatlanul tartania a pácienst, ami Stiles emberi ereje vs. farkaserő okán mission impossible-nek bizonyul, végül a betoppanó Pszichóalfa kénytelen egy jól sikerült jobb horoggal földre küldeni a beteget. Állatdoki így végre megejtheti a vágást, a méreg sárga füst képében távozik. A begőzölt farkas által ejtett karmolás nyoma viszont csak lassanként távozik Főfarkas alkarjáról, ami meg viszont Pszichóalfának tűnik fel, egyelőre csak sokatmondó pillantással nyugtázza a dolgot, de nyilván nem kell sokáig szenvedni a szótlanságától. A kinyúlt Brett viszont csak nem tudja befogni a száját, a sörös pasitól meg a szőke farkascsajtól már ismert mantrát ismételgeti, amiből Állatdokinak egyértelmű, hogy buddhista, Hale-éknek meg, hogy egy bizonyos Satomihoz van köze.

3.jpg

Farkasfiú falkaépítő magánakciót szervez, amelyben Liam őrködik, míg az alfa Garrett szekrényét kutatja át. A táskájában pedig nem mást, mint egy köteg lóvét talál, amit néhány halimitátori másodpercet követően nagyvonalúan elhallgat bétája elől, akkor ennyit a falka-csapatépítésről. Ugrunk is a McCall-lakba, ahol Farkasanyu alkudozik telefonon a szolgáltatóval, hogy a laza három hónapos fizetési elmaradásuk ellenére legyenek már olyan kedvesek, és kapcsolják vissza az áramot, mert épp most vásárolt be tejtermékekből meg mirelitpizzákból, nehogymár megromoljon az egész, csak hogy lássuk, milyen komolyak a pénzügyi gondok. Aha, azért elég hirtelen igen extrém módon elszegényedtek McCallék, kezdetnek mondjuk eladhatnák azt a hatalmas lapos képernyős tévécsodát. Vagy, fordul meg az emeleten fülelő Scott fejében, használhatnák azt a sporttáskányi pénzt is, amit az imént nyúlt le Garrettől.futos.jpg

Békésebb színre váltunk, a két jóbarát, Bétaliam meg a haverja kocognak ráérősen az erdőben, miközben a haver a meccsen gyilkolászós sztorin csámcsog, meg azon, hogy a dühkitöréseiről híres Liam miért ilyen zen a történtek ellenére. Fel vagyok én háborodva, de még mennyire hogy, kontrázik amaz fahangon, majd farkastempóra kapcsol, s faképnél hagyja kifulladt barátját. Pár erdőkör után aztán csak megérzi ő is a távot, s az oldalát szorongatva megáll, mire véletlen telibe találja egy fekete terepjáró. Mármint, ha véletlen az, ha egy kihalt sétányon valakit telibe találnak, meg ha a sofőr maga Farkasvadász Garrett egy késsel.

sulis.jpg

Matekórán a csipetcsapatból csak Malia teszi tiszteletét, de ő is csak addig marad, míg Főfarkas ki nem hívja a folyosóra, ahol a segítségét kéri Brett Zen-falkájának a felkeresésében, akik valahol az erdőben tanyáznak, és hát senki sem ismerheti azt jobban a lánynál, aki évekig ott lakott. Igaz, ami igaz. Malia veszi is a szagmintát, főleg, hogy Derek még a mentorkodást is beteszi a kalapba. Az őrsön Menőcsaj meg Stiles duója szállt rá Kisinasra, faggatják a halállistáról, majd szembesítik a rajta szereplő ismerős névvel, a sajátjával, de a srác annyira nincs képben, hogy vagy tényleg semmit se tud, vagy a színészkedés is polihisztori tehetségeinek egyike. Miután ezen a szálon egyelőre zsákutcába jutottak, Lydiáék még megpróbálják rávenni Parrisht, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot Meredithszel, a harmadik kulcs megtalálása érdekében. Kisinas kapcsiból nyitja az ajtót, erre a kifelé, elvégre a múltkori vallatásnak is majdnem ideg-összeroppanás lett a vége, a hangsúly persze a „majdnem”-en van és nem máson!

4.jpg

Eközben Újfiú faképnél hagyott haverjának, Scottnak, de még a magányosan iszogató Edzőbának is feltűnt, hogy Liamnek nyoma veszett, Farkasfiúnak rossz előérzete támad, s lőn: Garrett csörgeti egy ajánlattal, azaz a kósza bétát az elcsórt pénzért meg a csajáért cserébe. Az alku tárgyát addig egy szinte feneketlen, vízzel megspékelt gödör alján tartja biztonságban. Bár Scott erről (még) nem tud, az eddigi infói is elég rosszak ahhoz, hogy érthető módon idegesen érkezzen az alku-randira Garrettel az iskolabuszok közé. Főleg, hogy nem is érti, hogyan is szabadíthatná ki éppen ő Garrett csaját. Ez nem baj, mert a túsztartónak már kész a tuti terve (Farkasfiú meg csak lesi a profit, hogy akad, aki tényleg tervekkel dolgozik).

6.jpg

A dolog dióhéjban annyi, hogy mikor az FBI elszállítja a csajt, Farkasfiú alfa-szupererejével megállítja a kocsit. Aztán… Ja, nem, ennyi volt. Scott megnyugszik, akkor nem csak ők értenek baromságokat terv alatt, hálistennek. Na persze ettől még Liam továbbra is nyakig, pontosabban mellkasig van a kulimászban, elrablója ugyanis mérgezett pengével csiklandozta meg, amibe, ha eléri a szívét, belehal. Addig meg mondjuk belehalhat a félelembe vagy a reménytelenségbe is, ugyanis hiába ereszti ki a hangját, az elhagyott kút valahol a kietlen Beacon Hillsi peremerdő közepén fekszik, szóval sanszos, hogy senki se téved arra.

5.jpg

Főfarkas újdonsült tanítványának, Maliának mesél a Zen-falka mantrájának sztorijáról, mikor amaz puskapor-szagot fog, Derek szerint a falka tehát rejtőzködni gyűlt össze. Az őrsön Farkasfiú beszélné le apját, hogy személyesen kísérje Garrett csaját a biztos börtönbe, ám siker helyett duplázódik a katasztrófa, hiszen Zsaruapu is a szabotálandó különítménnyel tart. Garrettet ez érthetően visszafogottan aggasztja, Scottnak ideje kapucnit húzni az akcióhoz.

7.jpg

A Visszhangos házban Kisinas vezetésével Menőcsaj meg Stiles beszélnének Meredithszel, mikor felbukkan Bronszkij, a helyi erőember és Stiles kedvenc ápolója egy személyben, ide sem lesz egyszerűbb bejutni, mint az angol királynőhöz személyes audienciára. Nyitásként ki is oktatja Kisinast, ő annyit tépi a száját a fogollyal beteggel, amennyit óhajtja, a háttérben ácsorgó tiniket viszont a kerítésen kívül se látja szívesen, idevágó végzés hiányában. Az egészet megfűszerezi Zsaruapu tartozásának felemlegetésével, mire Kisinas az ő ittas vezetésének felemlegetésével kontráz. Hoppácsek, erre úgy repül a kulcs Stiles kezébe, hogy öröm nézni, nem is olyan haszontalan arc ez a polihisztor Kisinas.

9.jpg

Annál haszontalanabb viszont Garrették terve, mert megelőzték őket a börtön konvoj megállításában, méghozzá egy-két megtermett berzerker. Gyorsan kinyiffantják Garrettet, s Scottnak is odacsapnak egyet. Mikor magához tér, már Állatdoki meg Vadászapu megnyugtató köreiben találja magát, akik előbb kikapják belőle a benne maradt fegyvert, majd megbeszélik, Kate küldte rájuk a támadókat, s Garrett csaját is meg kéne találni, Liam megmentése érdekében. Ehhez Farkasfiú szagmintát vesz, indulhat a hajsza.

10.jpg

Stilesék eközben kiszedik Meredithből, hogy nem segíthet a harmadik kód ügyében, mert a Jótevő megtiltotta neki. Malia sem segíthet Főfarkasnak, mert a Zen-falka képes elrejteni a szagát. Akkor Stiles-fejjel gondolkozva, keressünk inkább buddhista-helyeket, veti fel Malia, az ötletelés eredményeként egy bizonyos kilátó nyerő ötletnek tűnik.

12.jpg

Vágunk Liamre, hogy lássuk, milyen rosszul áll a szcénája: próbál kikecmeregni a gödörből, de persze visszaesik. Egy Farkasfiús visszaemlékezésből próbál erőt meríteni, s újra nekigyürkőzik a falnak. Meredith vallatásának hiába gyürkőznek neki hőseink sokadszorra is, még a Jótevő nevét se tudják kihúzni belőle, ráadásul a csaj kezd bekattanni. Főfarkas és Malia kettesben-a-holdfényben küldetése a végkifejlethez közeledik, mikor egy rakat hullára lelnek. Scotték is ráleltek Kate hadiszállására, vélhetően ez sincs/lesz hullák szűkében. Érkezik is Kate, aki kicsit panaszkodik a srácok rossz időzítése okán, elvégre még nem teljes az önkontrollja, most is fullos maszkban, berzerker testőrökkel az oldalán nyomja. Vadászaput persze elkapja a gépszíj, s őrült lövöldözésbe kezd, ami az ellennel szemben pontosan annyit ér, hogy jól leterítsék őket.

13.jpg

Ugrás Derekékre meg a hullakupacra, akik mérgezés áldozatai lettek. Malia húzna el melegebb éghajlatra Beacon Hillsből, mikor az egyik hulla megmozdítja a kezét. Vissza Kate-ékhez, ahol a harc hevében Farkasfiút pont Violet hullájával lökik egy helyiségbe, Vadászaput meg az utolsó pillanatban kíméli meg a húga, mielőtt elhúz asszisztenseivel. A vert duó sír egy sort a sebeit nyalogatva, Vadászapu a felelőtlen viselkedése, Farkasfiú meg Liam miatt, utóbbi kérdésben Vadászapu próbál optimista lenni, pedig nincs nagyon mire. Végül pár mérfölddel odébb Újfiú csak kierőszakol magából egy farkasüvöltést, amit alfája persze meg is hall.

1415.jpg

Stiles meg Menőcsaj továbbra is a harmadik kulcs agytörőjén gyötrődnek, nem jutnak egyről a kettőre, pedig már minden hullát kipróbáltak, s az egyetlen helyi banshee-havert is szó szerint az őrületbe kergették. Ekkor támad isteni szikrája Stilesnak: mi van, ha a harmadik jelszó olyasvalaki, aki még él, csak a banshee-erő előrejelzi a halálát? Lydia le is megy menten alfába, s már pötyögi is be szorgosan a Derek nevet, bingó, felugrik az utolsó lista, többek között Malia, Liam meg Meredith nevével.

16.jpg

Liamet eközben megmenti Farkasfiú, miután épp az utolsó pillanatban elkapja a lezuhanni készülő srácot, hiába, Scott Vadászaputól leshette el a tökéletes belépők csínját-bínját. Kisinas viszont rossz hírrel szolgál Lydiának, mert Meredith időközben felakasztotta magát, így hivatalosan is Menőcsaj az egyetlen banshee Beacon Hillsben. Farkasfiú pedig Liam mérgezésének gyógyításakor teszi hivatalossá Állatdoki meg Vadászapu előtt, hogy ő bizony megmenti az összes lényt, aki a listákon szerepel. Ámen.

18.jpg

Odahaza Farkasanyu folytat kilátástalan küzdelmet a fizetetlen csekkekkel, miközben Scott Stilesszal számlálná meg a Garettől „örökölt” pénzt, mikor egy kazettára bukkannak – ugyanolyanra, amit Kate játszott le az epizód elején. Apropó Kate, az ex-vadász éppen egy csatornában szedné rendbe magát, mikor Pszichóalfa lepi meg be nem jelentett látogatásával. A vizit célja egy alku: Pszichó pénzt és hatalmat kér Kate önuralom-tréningjéért cserébe. Innen folytatjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása