Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x14 - Rules in Defiance

2016. június 24. 13:00 - Scott Pilgrim

Egy női hullával indítunk, akit elvonszolnak. Rögtön váltunk Wellerre, aki éppen Ellie ágyában ébred, és a romokból az derül ki, hogy nagyon nagy hupákolás volt. Ellie mondja neki, hogy ne gondolja túl a dolgot, csak hupákolás volt, nem lánykérés. Taylor meg betelefonál Mayfairnek, hogy kivenne egy nap szabit, a főni meg leokézza. Weller tesója meg éppen Edgarral hupákol a zuhany alatt, Edgar elkezdi faggatni Taylorról, de nem tud meg semmit, így inkább hupákol tovább. Tasha közben találkozik azzal, aki bepoloskázta a lakását. Szerencsétlent megint megzsarolják, hogyha nem segít szimatolni Mayfairnél, akkor bukó lesz neki. Végül Taylort kivéve összegyűl mindenki ügyet megoldani, Patterson már várja is őket azzal, hogy megfejtett két tetkót. Az egyik egy oroszlán, a másik egy bika, a kettő együtt meg egy Shakespeare-idézet. Egyúttal két szoborra utal New Yorkban, a nyomhoz meg egy anonim mail alapján jutott, végül egy picit szabad asszociációs rejtvényfejtős mambó-dzsambó után egy konkrét koordináta a megfejtés. Ki is mennek egy házhoz, kopognak, fegyverravasz hangját hallják, gyorsan menekülnek az ajtó elől, puskadörrenés, és ki is alakul egy kis lövöldözés. Ráadásul egy rendőrosztaggal kiegészülve, akik mögöttük szállnak be a buliba. Lelövik a rosszarcúak felét, a másik fele megadja magát, végül kiderül, hogy elszúrták egy rendőrcsapat akcióját a lövöldözéssel.

vlcsnap-2016-06-24-06h08m32s107.png

A főcím után Mayfair már a helyszínen van elsimítani a dolgot, végül Weller megpillant egy graffitit, ami egy logó, mint Patterson révén kiderül később. A graffitin szereplő nő pedig egy Paloma énekesnő, akit a barátja, Ronnie Vargas gyilkolt meg, akit holnap ki is fognak végezni. Vargas erőszakos volt, meg is erőszakolta Palomát, és még fojtogatta is, így egyértelműnek tűnt a bíróságon, hogy ő a tettes, ő viszont ártatlannak vallotta magát, még úgy is, hogy kapott egy jó ajánlatot beismerő vallomásért cserébe, amivel elkerülhette volna a halálsort, ráadásul az egyik emberjogi ügyvédiroda elvállalta az ügyét, ami fura. Elmennek Vargas-hoz, aki annyira beletörődött már a halálba, hogy azt mondja, ő tette, és hagyják őt békében meghalni. Taylor közben annyira unatkozik otthon, hogy bemegy, azzal az ürüggyel, hogy az FBI-os pszichiáterrel a találkozóját csak nem akarta kihagyni. Megkérdi, min dolgoznak most, Mayfair elmondja, amitől beugrik Taylornak, hogy valószínűleg erről beszélhetett a tetőn Oscar, amikor faképnél hagyta, és ő lehet az anonim mail küldő. Persze ezt nem mondja el Mayfairnek, csak furán viselkedik.

vlcsnap-2016-06-24-06h08m58s163.png

Wellerék közben választ kaptak az ügyvédi irodától, megtudják, hogy Vargas állítása szerint nem is tudta, hogy Paloma újra Amerikában volt a halála előtt, úgy tudta, deportálták. Kiderül, hogy azért ejtették az ügyét, mert egyszer csak elkezdte bűnösnek vallani magát, ami összefüggésben állhat azzal, hogy a húgának felgyújtotta valaki a házát. Kiderül, hogy volt egy ICE ügynök, aki Ronnie mellett tanúskodott. Behívják elbeszélgetni. Kiderül, hogy azért lépett vissza, mert a főnöke megfenyegette, hogy tönkreteszi az életét, ha nem lép vissza. Elárulja Welleréknek, hogy Paloma sosem érkezett meg Mexikóba, amikor deportálták. Közben Taylor a terápián arra jut, hogy kilép az FBI-ból, hisz bárki lehetett előző életében, így hülyeség volt eleve megbízni benne. Közben kiderítik, hogy Stern, az ICE ügynök főnöke több száz mexikói nőt deportáltat ugyanazzal a sofőrrel, akik aztán ugyanúgy nem érkeznek meg soha Mexikóba. Több előléptetést is felkínáltak nekik, de mindet visszautasították. Megtudják, hogy Paloma anyja halott, így nincs tanú, hogy sosem érkezett meg Mexikóba, az ügynöknek meg nem hinnének, meg kell találni a gyilkost.
vlcsnap-2016-06-24-06h09m31s805.png

A terv az lesz végül, hogy Tasha-t deportáltatják, megjelölik a buszt, és kiderítik, hogy hova megy, ha nem Mexikóba. Közben a pszichiáter kiszimatolja, hogy valamit titkol előle Taylor, azt mondja, vagy kiböki, vagy végeztek. Taylor úgy dönt, hogy végeztek, és faképnél hagyja. Tasha-t felrakják a buszra nyomkövetővel, Wellerék titokban követik a buszt. Közben Edgar elmondja, hogy szereti Weller tesóját, Weller mondja, hogy nem kéne keverednie a munkának a magánélettel, amire Edgar rávágja, hogy akkor nem kéne Taylor se befolyásolja a jó Kurt ítélőképességét se. Közben megáll a busz, bemondják, hogy 5 percük van pisilni, ez a megálló viszont nem szerepel a menetrendben. Tasha-t a mosdó felé Stern rögtön injekcióval elkábítja, lenyúlják az ékszereit a nyakláncba rejtett nyomkövetővel együtt, majd egy csávó viszi tovább eszméletlenül. Wellerék erről viszont lemaradnak, így követik tovább a buszt a lopott nyomkövetővel, míg az eszméletlenTasha-t berakják egy lesötétített kisbuszba.
vlcsnap-2016-06-24-06h10m27s089.png

Besötétedik, mire Kurtéknek leesik, hogy Tasha nincs a buszon, gyorsan visszafordulnak. Közben Tasha magához tér, közlik, hogy csinosítsa ki magát, valószínűleg prostitúcióra akarják készíteni. Közben Patterson lenyomozza biztonsági kamera révén, kik raboltál el Zapata-t és nagyjából hol lehetnek most. Taylor kint látja Tasha elrablásának a felvételeit, bejön, izgatottan kérdezősködik, majd megkérdi, miben segíthet. Közben egy másik elrabolt lány elmondja Zapata-nak, hogy egy Mr. Tate nevű figura kínálja fel a lányokat gazdag ügyfeleknek az emeleten levő puccos helyen, kvázi bordélyként működtetve a helyet. Erre Taylor rá is jön, szóval búvóhelyek után kezdenek kutatni a környéken. Tasha közben összeverekedik az egyik őrrel, és mivel túl jól bunyózik, lebukik, hogy ügynök, ezért kikötözik. Mr. Tate menekülni akar, a terv, hogy felgyújtja a házat a lányokkal együtt. Meggyújtják a házat, de pont megérkeznek Wellerék. Tasha kiszabadítja magát, és MacGyver-módszerekkel kiszabadítja a lányokat a pincéből.

vlcsnap-2016-06-24-06h10m46s075.png

A lányok kimenekülnek, de Tasha beszorul a házba. Wellerék kint tűzharcba keverednek Tate embereivel, végül végeznek velük, Tate-et meglövik, de nem halálosan. Egy lány rohan hozzájuk, hogy Tasha bajban van, mennek kiszabadítani. Sikerül kiszabadítani, mielőtt a ház felrobbanna. Beviszik a bordélyt vezető nőt, akiről kiderül, hogy ő volt az, aki az epizód elején a hullát vonszolta, aki Paloma volt. Tate ellen vall, akit így le fognak csukni, Vargas meg megmenekül a halálsorról. Taylornak Tasha az öltözőben elmondja, hogy ha nincsenek a tetkói, soha senki nem találja meg ezeket a lányokat. Közben Edgar és Mayfair tovább nyomoz arról a bizonyos estéről és Taylorról. Sikerült beazonosítani, hol volt autó alapján, lekérik a biztonsági felvételeket. Edgar elmegy megnézni.

vlcsnap-2016-06-24-06h15m38s306.png

A felvételeken látják az autót, viszont Taylort nem benne, viszont Edgart hazafele menet leüti egy sötét alak. Weller éppen Ellie-vel találkozik, aki megkérdi, hogy van-e bármi közte és Taylor közt, mert nem akar tőle semmit, ha közben Taylor után kajtat, de mondja Kurt, hogy nem. Közben Taylor közli Oscarral, hogy most már tényler utoljára találkoznak, mert ő mostantól nem követi a tervet és nem egy tégla lesz az FBI-nál, hanem igazi FBI-os. Oscar viszont közli vele, hogy sajnos ha nem követi a tervet, akkor azok a rejtélyes emberek, akiknek dolgoznak, meg fogják ölni Wellert, szóval tulajdonképpen nincs választása.

Címkék: blindspot
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.06.25. 20:53:33

Király, hogy pont olyan ütemben írod, ahogy nézem :D

Reade és Zapata keresztnéven szólítását viszont nehéz megszoknom :) jó, mondjuk Reade-nek alapból tízből kilenc ember Reed-nek értené a nevét, én Taylor-t is Jane-nek hívom még, Weller tesójának a nevét meg kb mostanra sikerült megjegyeznem.
süti beállítások módosítása