Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x08 – Chupacabra

2016. június 20. 11:00 - Kapitánylány

„Vigyázz az állatodra, ne hagyd elmenni távolra! Vigyázz, nehogy elfolyjon a vére, mert megtalálta Chupacabra éhsége!” – Chupacabra

Esőerdőben dolgozó doktor Diego Hoyos és Gabe Rayes örvendenek, végre haza mehetnek. Egy jókora huszárvágással már otthon is termünk, Hoyos doktor úr felesége, Bélem ölelő karjaiba esik. A feleség vacsorával várta, az ebédlő felé menet látjuk meg, hogy egy jókora hólyag nőtt a férfi nyakára, ajjaj.

Rosalee és Monroe a nászútra pakol, Eddie egy őskori fényképezőgépet keres, idegesnek tűnik. Ifjú felesége persze tudja, nem a gép miatt ilyen feszült a dúvad, tart itt hagyni a többieket, de Rosalee szerint csak túl élik nélkülük, nem?

Grimm lakásban annak az előnyeit sorolják fel, hogy Trubel elköltözött: marad nekik kaja, végre kettesben vannak…

A jó doktor izzadságban fetrengve kel fel, egy kis friss levegőért megy ki a verandára, azonban görcsölve terül el a pázsiton, el kezd átalakulni. Az egyik környéken lakó épp a kutyáját sétáltatja, aki csak hamar elszabadul, és már csak a panaszos nyüszítését halljuk. A gazdi lélekszakadva rohan a kutyájához, de helyette az átalakult Diego tépi szét őt is.

02.jpg

Ausztria. Viktor csatlósa Nick anyukájáról olvas fel cikkeket, Kelly jól eltüntette a nyomait. Össze is dugják a fejüket, vajon hol lehet most? Portland-ben látták utoljára…

Doki csurom véresen ébred fel egy forgalmas út mellett, egy vízgyűjtőből próbálja lemosni magáról az árulkodó nyomokat. Közben Wu a helyszínen jelent a srácoknak, az áldozatoknak valami kiszívta a vérüket, az őrmester vámpírra tippel. Mély csend, inkább kérdezzük ki azt, aki megtalálta a holttesteket. A fültanú elmondja, hogy csak üvöltést hallott, ekkor ment ki megnézni, hogy mi történt. A fiúk már vonulnának is el, de a fültanú közli, hogy ki volt a tettes: a Chupacabra! Csak ez a lény szívja ki az ember és állat vérét is! A csend most még mélyebb… Közben a távolban látjuk, hogy Diego sunnyogva hazaér, feleségétől tudja meg, hogy megölték az egyik szomszédot.

03-1.jpg

03-2.jpg

Az őrsön a srácok az áldozat múltját nézik át, csak kisebb vétségeket találnak az aktájában. Nick ekkor a Chupacabra-ra keres rá, kecskeszívót jelent, sanszos, hogy egy keveréklénnyel lesz dolguk, szóval irány a lakókocsi, és hívjuk Juliette-t is, mert ő meg tud spanyolul.

A fűszerboltban Juliette közli a jó (?) hírt, nem terhes, majd szed valami gyógyszert a hányingerre és a fejfájásra, Rosalee ugrik is kikeverni valamit rá. Mobil csörren, Nick hívja párját a lakókocsihoz. Juliette mindent jót kíván barátnőjének, pár hét múlva találkoznak!

04.jpg

Rosalee csukja a bolt ajtaját, majd felveszi a megcsörrenő vezetékes telefont, a túloldalról közlik vele, hogy vétkeztek a természet rendje ellen. Rosalee csak annyit közöl, hogy dögöljenek meg, a hívó pedig csak annyit mond, hogy legközelebb a nő vérétől lesz véres a hátsó bejárat ajtaja. A nő egy bottal felszerelkezve megy az ajtóhoz, ahol egy meggyilkolt rókát talál felakasztva. Monroe lélekszakadva érkezik meg az üzlethez, vörösen izzó szemekkel ígér bosszút.

05.jpg

Wu érkezik meg a századoshoz különböző furcsa ügyek aktáival, amiket mind Nick-ék oldottak meg. Renard érdeklődve tekint fel, mi a gond? Hát az, hogy miként oldottak meg olyan ügyeket, amiket még Wu se tudna? Hát úgy, hogy jó nyomozók! A kínos beszélgetést a százados telefonja zavarja meg, Wu lép is. A százados felismeri hívója hangját (én nem), rögtön le is egyeztetnek egy találkozót.

Juliette elmeséli, hogy a nagymamája szerint mindenért a Chupacabra a felelős, főleg akkor támad, ha lányok fiúkkal találkoznak vagy beülnek hozzájuk az autóba, hah! Nick végül megtalálja a Waeldreor nevű lényt, Juliette fel is olvassa mit írnak róla. Kiderül, hogy ez nem is keveréklény, hanem egy betegség, ami megtámadja a lényeket. Nick mobilja szólal meg, a fűszerboltból jelentkeznek be.

06-1.jpg

06-2.jpg

Doktorunk lázzal küzd, de még bent húzza az igát a munkahelyén. Újra rosszul kezd lenni, elindul az autója felé, barátja, Gabe megy utána, pórul is jár, Diego rátámad. A vérszívást egy arra forduló autó zavarja meg, Diego rá is ront a tolató járműre, csak sikolyt hallunk.

A fiúk döbbenten néznek a rókatetemre, elviszik bizonyítéknak, most már hivatalosan is nyomozhatnak. Nick közli, hogy már szemmel tart pár gyanúsítottat, de nem árulja el kiket, nehogy a vérszomjas dúvad rájuk támadjon. Wu jelentkezik be, újabb áldozatok vannak, szerencsére nem halt meg senki, a kevésbé súlyos sérült még személyleírást is tudott adni a kutyaálarcos emberről.

07-1.jpg

07-2.jpg

Az átváltozott Diego elhagyott utcán sunnyog, ki is szemeli legújabb magányos áldozatát, aki a hörgő hangot hallva rohan haza, épp rácsukja az ajtót a rátámadó dokira. Diego betöri az ajtót, de végül menekülnie kell a nő hozzátartozói elől. Az egész utcát felverik, itt a Chupacabra! Wu és társa, Franco cirkál arra fele a támadót keresve, Drew kicsit rápörgött az ügyre, nem is hiába, Diego ugrik ki a járőrautó elé. Az őrmester fegyvert rántva lohol utána, Franco erősítést kér, majd a kocsiba ülve tesz egy kört. Wu végül a visszaváltozott Diego-ra talál rá, elvesztette az álarcos lény nyomát, majd a dokit se látja már, lelépett.

08.jpg

Nyomozópárosunk kihallgatja doktor Gabe Reyes-t, aki elmondja, hogy a támadója Diego ruháját viselte, de nem lehetett az a valami a barátja! Nick-ék el is indulnak megkeresni a dokit.

Renard megérkezett a titkos találkozóra, az Ellenállástól érkezett hozzá Hans Tavitian. A férfi kíváncsi rá, hogy a királyi család miért gondolja azt, hogy náluk van a gyermek? Sean terel, de csak hamar kibukik kinél van Diana, Tavitian közli is, hogy a százados segít majd megtalálni a kislányt…

09.jpg

Nick és Hank megérkezik a feleséghez, az ura még nem érkezett haza, aggódik is miatta, rögtön átváltozik préridöggé. Diego is az, de nem kell aggódni, Nick jó Grimm, az asszony hallott már róla. A beszélgetést kívülről Diego figyeli. A fiúk hátrahagyják a névjegykártyájukat, kint a feldúlt Wu várja őket, magyarázatot követel, felmondással fenyeget! Nick és Hank végül úgy dönt, hogy mindent elmond az őrmesternek, Wu először is Theresa-ról és a könyvekről akar hallani.

10-1.jpg

10-2.jpg

Diego a konyhakövön fetreng, Bélem rohan hozzá, majd mentőt hívna, de ekkor az átváltozott férje rátámad, megkarmolva a nyakát. Wu közben meg tud Theresá-ról pár dolgot, hogy önvédelemből ölt embert, és Nick engedte ki a fogdából. A beszélgetést sikítozás szakítja félbe, épp időben rontanak be a lakásba, Nick és Hank lefogja Diego-t, Wu pedig a kezdeti döbbenet után félrehúzza a feleséget. Wu rájön, hogy mindenki látja a szörnyet, indul is lelőni, Nick rántja félre a karját, a lövedék a plafonba fúródik. Az őrmester összezavarodva megy el a helyszínről (csak a felszínt kapargatták meg vele), Hank utána rohan (nem éri utol), Nick pedig Monroe-t és Rosalee-t hívja a fűszerboltba. Juliette otthon marad, újra rosszul érzi magát.

11.jpg

A fűszerboltban a szérumnak esnek neki, csak egy adagra van elég hozzávalójuk, és ez gond is, mert a feleség is megfertőződött a támadáskor. Bélem átváltozik, rájuk is támad rögtön, alig tudják lefogni. Az ellenszert betöltik, de csak egy embernek elég, Diego kikapja Rosalee kezéből a fecskendőt, majd beadja a feleségének, feláldozva ezzel magát. Diego kéri, hogy lőjék le, Nick nem hajlandó, végül Hank lövi le, amikor átváltozva rájuk támad.

12-1.jpg

12-2.jpg

Wu egy bárban próbálja az emlékeit alkoholba fojtani, nem túl sikeres az akció, az őrjöngését pár vendég és a bártükör bánja.

A farkaslakot egy járőr védi, a lakásban pedig Nick közli, hogy elkezdték a nyomozást, majd tájékoztatják őket a nászút után, most pedig elindulnak megkeresni Wu-t. Az őrmestert nem is kell messzire keresni, az őrs fogdájába zárják be épp, ajjaj. Közben az ifjú pár megsajnálja a kint strázsáló rendőrt, Monroe ki is visz neki szendvicset, azonban a hála elmarad, leüti hátulról a Természet Rendjében Hívő Keveréklények társaságának egyik tagja, és a rendőrautóban is az ellen ül, dupla ajjaj!

Juliette a fürdőszobában próbálja összeszedni magát, újra éles fájdalom nyilall a fejébe, majd megtörténik az évad egyik áll-leesős eseménye: Juliette átváltozik boszorkányszörnnyé! Én is sikítoznék a helyében… Tripla ajjaj!

13-1.jpg

13-2.jpg

Címkék: grimm
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.06.21. 09:41:57

Na igen, Julis átváltozásánál letettem a hajam, az tényleg "Anyám borogass!" pillanat volt...
Szegény Wu, de még szegényebb Monroe!
Cserébe most jönnek az évad legjobb részei :)

Pácsó Ármándó 2016.06.21. 17:07:28

Köszi szépen a hogyvoltot, tetszett! :-)
Szegény rókica!
Julis végre jól néz ki! :-))

Gabba 2016.06.21. 21:57:51

höjj, beindul az ajjajj!

azért azt nem hiszem el, hogy a szakértő Nick pont a Chupacabráról nem hallott, ez az egyik legismertebb szörny és még az X aktákban is volt róla epizód :)

Pácsó Ármándó 2016.06.22. 05:49:24

@Gabba: Hijj!
És a Miami Viceban is. Csupa cabrió mindenütt!
süti beállítások módosítása