Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x05 - I.E.D.

2016. június 10. 09:00 - Smiley93

Ismerős nyitóképek: suli, éjszaka, menekülés. Csak a szereplők újak, egy szőke csaj iszkol csonka kezével üldözője elől, akit viszont már láttuk egy farkast kinyírni az előző részben. A zsákmány az iskolabuszon rejtőzne el, a bérgyilkos csaj persze megtalálja, egy kis karom itt, egy rúgás amott, a hetiáldozat sört szállító falkatársától eltérően meg is lép. Bónuszként a semmiből a megmentésére előgördülő dzsip is akad, benne a daliás herceggel bérgyilkos segéddel, aki egy másodpercig a hőst játssza, majd amint a csaj szusszanna egyet a kocsi biztonságában, kimutatja a foga fehérjét – a csapda bezárult. Amíg a Jótevő utalja a fejpénzt, addig jöhet a főcím.

1.jpg

Stiles Zsaruapu irodájában állítja össze elmélkedős tábláját, felvezetve rajta az összes infót, amit eddig a halállistáról meg a gyilkosságokról tudnak. A gyilkosságok száma eddig: négy vendigó (Walcatték), akiket Némagyilkos nyírt ki. Őt viszont időközben Pszichóalfa tette el láb alól, mikor Némagyilkos nagy ügybuzgalmában Hale-éket is ki akarta húzni a listáról. Közben elvesztette még a fejét egy falkabeli vérfarkas, a sörszállító Demarco, valamint egy másik csaj a listáról, a szőke (a sörös pasas falkatársa, bár erről a csipetcsapat még nem tud).

1_5.jpg

Ami szintén kicsit homályos Zsaruapunak, hogy honnan is ásták elő az ominózus listát. Hát Menőcsaj jegyezte le a saját tudtán kívül, majd fejtette meg a titkosító kulcsot egy lemezjátszót hallgatva. Hát persze, minden világos, bólogat Zsaruapu, ennél sose lesz tisztább a kép, amíg Lydia is szerepel benne. Hogy a maradék két kulcsot is megfejtse, be is vetette magát a hétvégi ház emeleti szobájába, és naphosszat hallgatja a … hát, semmit. Felvigyázónak Kirát meg Maliát hagyták hátra, akiknek a feladata abban merül ki, hogy elráncigálják a szerről, mielőtt olyan Visszhangos-ház szinten beleőrülne.

2.jpg

A seriff irodájában tovább zajlik az eszmecsere, forognak az agykerekek rendesen: ezek szerint a nevek mellett szereplő számok pénzösszegek, afféle kedves vérdíjak, amelyeknek az összege a három lista egyesítésével 117 millió dollárt fog kiadni – a srácok gyanúja szerint ugyanis a Jótevő fújta meg Hale-ék családi vagyonát, hogy természetfeletti bérgyilkosságokra szórja el. Ehhez fogta a neveket, amiket legközelebb sírköveken akart írva látni, hozzájuk rendelt egy összeget, az egész listát háromfelé szedte, jelszóval védte, majd szétküldte a helyi top 10-es bérgyilkosoknak, így például Mr. Tomahawknak. Póriasabb próbálkozók is akadtak, akik lefejeznek meg késsel szurkálnak, de vajh honnan tudta a sörös alak gyilkosa, hogy a pasast éppen Lydia (saját maga számára is) meglepetésbuliján eszi majd a fene? Erre csak egy jó válasz van: maga a tettes is ott volt, azaz egy helyi diák.

3.jpg

A helyi diákból mindjárt kettő is akad, az eltökélt páros máris a következő nagy dobásra készül, ezúttal nagyvadra mennek (fejpénzben legalábbis), az akció ma este esedékes. Pár folyosóval arrébb Mr. Yukimura szállt rá a lányára, hogy kiszedje belőle azt a nagyon fontos információt, amit eddig titkolt előlük, s a szülők már nem bírják tovább a dolgot, komolyan fenyeget a kíváncsiság általi halál. Kira erre beijed, mert azt hiszi, a szülei rájöttek a Némagyilkos-halállista mizériára, gyorsan kulcsszavas mentegetőzésbe kezd, mire döbbent apja kinyögi, hogy Kira lacrosse-os pályafutásának felíveléséről beszélt, nevezetesen, hogy játszik a csapatban. Most a lányon a megdöbbenés sora, aztán húzna is el inkább, a legszívesebben amnézia-átkot szórva apjára, de már késő: hiába, a halállista szóra mindenki felkapja a fejét.

4.jpg

Újfiú bezzeg olyan nagyban emelgeti a súlyokat, hogy nemhogy a fejét nem kapja fel haverja Garrettről szóló tirádázására, aki saját állírása szerint egy olyan helyen lakik, ahol még épülnek a házak, de még a füle botját se mozgatja. A haver akkor elégeli meg a dolgot, mikor Liam egy otromba nagy súlyt készül felemelni, olyat, ami egy szimpla halandót csak kilapítani tudna, válaszként a srác is csak lapít, bukta van. Félreértelmezve barátja holdkóros viselkedését, a mit sem sejtő haver elhinti, hogy este éppen Liam előző sulija ellen játszanak, ahonnan nem éppen szép körülmények között távozott. Mázli, hogy a telihold múltkor volt, különben retteghetnének az ellen játékosai!

5.jpg

Ennél mondjuk csak még rosszabb hírek/események várnak Újfiúra, például ott van mindjárt az öltözőben Főfarkas, aki beugrott, hogy kettétörje a srác lacrosseütőjét, aki erre a rémtettre menetrendszerűen fel is húzza magát, egészen a sárgaszemes-farkasmaszkos szintig. Főfarkas azért így is nevetve falhoz szegezi, ebből tessék tanulni, inthetne a szekrények közül kilépő Farkasfiúnak. Igen, mert ez bizony csak egy teszt volt, olyannyira, hogy Scott kezében ott figyel Liam ép ütője, az alfa el is hajtja morcos bétáját, aki titkon tuti, hogy a kandikamerákat keresi ugyan, de meglepő módon egyetlen szó nélkül engedelmeskedik. Négyszemközt aztán Főfarkas nyugodtan szemberöhögheti az újdonsült bétája miatt parázó Farkasfiút, bátorítóan annyit mond, Scott megoldja ezt is, ja, meg hogy a haragja miatt Liam nagyon erős és persze rohadtul veszélyes lesz, megfejelve exponenciálisan növekvő gondfaktorral, amely képletből Scott egyelőre csak az utolsó részt vizionálja, de nagyon.

6.jpg

Ha a kínos béta-fiaskó meg Kate feltámadása nem lenne elég, hozzácsaphatják most már a neveikkel teletűzdelt halállistát is. Derek szerint Scott problémái közül ez élvezi a prioritást, mert ez érinti mindannyiukat, jogos. Az ügy megoldásán jelenleg Menőcsaj munkálkod(na), de alkotói válságba került, és ennek csak részben oka a rajzvászonnál is a nyakába lihegő Malia. Végül akkora a tanácstalanság, hogy utóbbi felveti, forduljanak egy tapasztaltabb banshee-hez, a Visszhangos házban leledző Meredith-hez. Stiles is dolgozik a gyilkossági ügyeken, méghozzá Edzőbá óráján, az A4-esben kinyomtatott posztereket lapozgatva, amelyeken a hullák láthatóak. Edzőbár persze ki is szúrja, s épp a lacrosse-ütőjével hadonászva fegyelmezné a srácot, amikor Stiles felfedezi, hogy a szőke csajon egy lacrosse-ütővel okozott sebek vannak, ezek szerint egy játékos a hunyó! (Vagy egy diák, aki elcsórt egy ütőt, de ezt inkább felejtsük is el gyorsan.)

7.jpg

A vadiúj felfedezésen felbuzdulva, a Scottal meg Kirával kiegészült Stiles a csapat lacrosse-ütőit szedi szanaszét, keresve a tőrrel megbuheráltat. A találati arány egyelőre egy hatalmas nagy nulla, Stiles szorgalmazza a meccs lefújását, méghozzá a bérgyilkos-veszély okán, ám a két potenciális célpont, Kira meg Farkasfiú köszönik, nem félnek. Akkor hülyék vagytok, feleli Stiles minden létező módon, mégsem hallgatnak rá. Eközben a Gyilkos Páros a kémiateremben (hol máshol?!) készül a mai actionre, speckó sárga sisakvirággal, ami olyan drága, hogy csak azért nem kellett rá svájci frank alapú kölcsönt felvenni, mert már kihúztak pár tételt a listáról. Egy kicsit huzakodnak azon, hogy az alfát a.k.a Scottot, avagy a bétát vegyék-e célba (ez akkora célzás Liamre, hogy tuti, hogy nem ő lesz a célpont). Farkasfiú köré – hatalmas mázlijára - akkora mítoszt költöttek, elvégre egy komplett alfafalka se tudta lenyomni, pedig dupla hosszú harmadik évad állt a rendelkezésükre, hogy inkább a kisebb, de biztos összegre mennek. Okos, kivéve, hogy mindezt a suliban csinálják, beleértve a méreg titkos tőrre való csurgatását is.

8.jpg

Kábé ugyanennyire okos ötlet az is, hogy Liam kivonul üdvözölni volt csapatát, emlékezzünk, az ő edzőjüknek a kocsiját verte szét ez a szelíd fiú. Ennek megfelelően utálattal vegyes lenézéssel fogadják, magyarán szemberöhögik és kigúnyolják, meg persze a múltbeli sötét tett is említésre kerül. Már ugranak is ki a farkaskarmok, mire ideje ugrania a felmentőseregnek is, ahol Stiles dumál, Scott meg hallgat és visszafogja bétáját, Újfiú haverja meg csak les tátott szájjal, amikor egyszeri barátját Scott meg Stiles duója vonszolja biztosabb vizekre.

uj1.jpg

Pár percnyi hideg vizes zuhany alatt birkózással később aztán őszinte percek következnek: Liam bevallja, hogy azért lapította ki az edző verdáját, mert bepipult, amikor az tömérdek piros lapján felháborodva inkább kispadon preferálta a játékát. Ezután diagnosztizálták nála az agresszív impulzus kontroll problémát, amire gyógyszereket is kapott, de az istennek se szedi őket, mert akkor nem tud játszani. Ördögi kör, meg kell hagyni. Elhangzik az idevágó alfai utasítás: ma este nincs játék! Mikor Liam tiltakozna az ukáz ellen, Farkasfiú beavatja a gyilkos gyanújukba, ami nyerő ötletnek bizonyul, mert Liam tudja, hogy a szőke gyilkos srác fizetett a sörért a bulin. Így hőseink a gyilkos kilétét illetően legalább némi halvány segédfogalommal vághatnak bele az esti összecsapásba, ahol azért már mindenki parázik rendesen, nem csak a nála két fejjel magasabb ex-csapattársától tartó Liam, vagy az apját a meccsre cincáló Stiles, de a korábban no para-jelszavakat kiáltó Farkasfiú meg Kira is remegve ül a kispadon.

9.jpg

Főfarkas meg Vadászapu duója a Hale-páncélteremben tart reuniont. Amíg Vadászapu szemrevételezi a Hale-féle önuralom-spirált, Derek arról faggatja, mihez kezd majd a tesójával, ha megtalálja. Vadászapu az Óperenciás tengeren túlra gondolt, ám Főfarkasnak ez nem tetszik, neki kell Kate, méghozzá azért, mert elvett tőle valamit, ami miatt rohamosan fogy az ereje, íme tünetek: aranyszem meg a vérszag ellen immunitás, mi a diagnózis, doktor úr? Ugrás a meccsre, ahol Scott egy utolsó kísérletet tesz, hogy Edzőbánál megvétózza Liam szereplési jogát, ezek szerint vihar van a kis kétszemélyes falkájában, ahol ő a főnök. Edzőbát inkább Liam reflexei, mint Farkasfiú szavai győzik meg, irány a pálya!

10.jpg

Hasonlóan hamvába holt próbálkozás, mikor Liam ellentáborának nagydarab vezérével, Brettel próbálja Farkasfiú lezsírozni, hogy ma este bánjanak Újfiúval kesztyűs kézzel. Hát nem teszik, Liam meg rögtön felhúzza magát, kis híján verekedésbe fullad a meccs első akciója, vajon kié lesz a fair play különdíj? Zsaruapué, nyilván, akihez az őrsre behozzák eltévedt Mereditht, aki éppen a suliba gyalogolt a Visszhangos házból, mert Menőcsaj hívta, ugye. Erre a seriff intéz egy zavartalan és teljesen törvényellenes negyedórát Lydiának meg Maliának, hogy megbeszéljék a másik bansheeval a halállistát. Zsaruapu kisinasa is szagot fog, csak nem Zsaruapu is látnoknak hiszi Lydiát, mint ő? Hát, a seriff ragaszkodna az intuitív szóhoz, de egyikük sem nyelvész, úgyhogy gyorsan beveszi Parrisht is a természetfeletti csapatba, ha már ekkora hívő.

20.jpg

A meccsen eközben a hazaiak nagy nehezen kisajtolnak egy gólt, méghozzá Kira jóvoltából, akit Edzőbá köszönetképp rögtön kispadra is száműz, mert nem engedelmeskedett az edzői utasításnak, mikor nem passzolt. Az őrsön a Meredithszel való kommunikálás legalább akkora kihívásnak bizonyul, mint túlélni a lacrosse meccset, végül Kisinas Yoda-szövegével, vérbeli polihisztorhoz méltóan, sikerül kicsikarni a lányból 4 számot, de többet nem. Vadászaput eközben fegyverkeresgélés közben Maffianagyi és kis csapata lepi meg, ez ám a kellemetlen meglepetés!

new.jpg

A pályán Liam meg Nagydarab Brett ütköznek csúnyán, amiből farkasgyógyulási képességek híján utóbbi jön ki rosszabbul. Garrett is érintett volt az incidensben, mire Scott felfedi bétája előtt, hogy ő a ma esti menü Gyilkosék repertoárján. Az őrsön nagy a csüggedtség Meredith távozása után, aki segített is, meg nem is, ahogy a mesében. Ekkor fedezi fel Malia, hogy a telefon billentyűin a számokhoz betűk vannak rendelve, talán Meredith számai is betűket kódolnak. Felvésve a betűsorokat adja magát az Aiden név, meg így visszagondolva, amúgy is adja, s láss csodát, megnyílik a második lista. Amin bár Liam nem szerepel, ám legádázabb ellene, Brett annál inkább – más szóval, ő volt a mai célpont. S valóban, a delikvenst már félig bénultan sarokba is szorították az öltözőben, szó szerint és átvitt értelemben egyaránt szorul a nyaka körül a hurok.

11.jpg

Az őrsön Kisinas hozza rá a frászt Menőcsajra, pedig ő csak lovagiasan haza akarta fuvarozni a lányt. Aki inkább nem kér ebből, főleg, mert vadiúj polihisztorunk neve is ott figyel a természetfeletti listán, mondjuk annyira nem kell megijedni tőle, mert elég csekély összeg kíséretében. Scott megérkezik a kihalt öltözőbe, ahol Brett hever kilapulva a földön, ám meglepő módon életben van – csak azért, mert üldözője, a gyilkos csaj a kapzsiság bűnébe (is) esett, és rögvest a jobban fizető alfát, Farkasfiút akarta kinyiffantani. Hát ebből ma nem lesz semmi, Scott játszi könnyedséggel megszabadul a nyakszorítótól meg annak tartójától is, Stiles már csak a hepiendre esik be lihegve. Messze még a hepiend Vadászapu számára, akihez azért ugrott be a másik vadászcsalád feje, hogy olyan maffiózó-stílusban emlékeztesse szent vadászi kötelességére, azaz arra, hogy levadásszon mindent, ami rájuk vadászik. Jelen esetben Kate-ről lehet szó, innen folytatjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása