Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 6x06 - Blood of My Blood

2016. június 01. 07:15 - sixx

 vlcsnap-00001_3.png

A Falon túl

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült király és sok zöld folyadék, amivel Királyvárat akarta felgyújtani, ja, és Jaime, a Királyölő, ölés közben, és után, a Vastrónon ülve. Meg még kurva sok minden, majd kikockázza magának mindenki. Meera egy ideig bírja a dolgot, és megy előre konokul a hóban, de egy ponton összerogy, és sír, ennyi volt, jönnek a zombik, mind meghalunk.

Mert a zombik jönnek, igaz, nem annyian, hogy ne lehessen egy kis segítséggel megúszni, a segítség ebben az esetben pedig egy skót akcentussal beszélő lovas, aki segít legyűrni a zombikat, és megmenti az életüket. Haha, én már tudom ki ő, de csak később, egy tábortűz mellett üldögélve, egy nyúl nyúzása közben derül ki egyértelműen mindenkinek, hogy Benjen bácsi az, akit utoljára az első évadban láttunk tán kilovagolni a Falon túlra, és azóta nem. Kicsit zombi, kicsit White Walker lett, mert rajuk ütöttek, és éppen halt volna megfelé, hogy bezombuljon utána, DE az erdő gyermekei kvázi megmentették azzal, hogy beleszúrtak egy obszidián tőrt, és így egy mittudomén, White Zombie lett belőle? A lényeg, hogy barát.

vlcsnap-00044_1.png

Horn Hill

Nem tudom a magyar nevét a Tarly-klán székhelyének, és nem is érdekel, mert nemigen leszünk itt sokat, nagy vár, sok kis jobbágylakkal, oszt kalap. Samet és Szegfűt a muter és a húg fogadja, ők örülnek neki, a kis Samunak meg még jobban, Szegfű most éppen Sam csajaként, Samu a fiaként szerepel a sztoriban, mert Sam gyökér apja így talán befogadja őket (unoka=vérem). Szegfű kap egy pofás ruhát estére, és nagyon faszán néz ki, így, kivakarva a koszból, a kis Samu meg, hát a kis Samu kicsit megnőtt, ez van, sose dolgozz gyerekszereplővel ilyen sorozaton, asszem ez a tanulság.

Este vacsora, amit le kellene fotózni, és a Breaking Bad utolsó évadában a mirelit zöldborsós vacsival együtt kitenni a kínos és kényelmetlen szavak mellé illusztrációnak. Sam apja egy hihetetlenül nagy fasz, végig baszlatja Samet, azt hittem, a Falon majd ember faragnak belőled, de nem, maradtál kövér és puhány, és a büdös életbe’ nem kapod majd meg a kardomat, ami valíriai acél, nem mellesleg. Ennek még lesz jelentősége, az tuti. Szóba kerül a vadászat is, Sam öccse, aki egy óriási faszkalap, heven lépésről lenyilazott egy szarvast, és azt hiszi, ő a jani ezzel. Sam hiába mondja, hogy megy mesternek tanulni, az apja szarik rá, mert hát az olvasás az hatalmas marhaság, a kardforgatás bezzeg, na az már valami.

Szegfű ezen a ponton nem bírja tovább, Sam tud vívni, megölt egy thennt és egy White Walkert, szóval csitu van. Láttam a saját szememmel a Fal felé menet. A fater menten összerakja dolgokat, nem a csajod ez, hanem egy Vad, te nyomorult, holnap takarodol innen, a kurva meg marad konyhásnőnek. És mindenki kussol, mert ez ilyen ne től demokratikus családmodell, itt a gyereknek nincs szavazati joga. Samu is csak ül csendben szegény, majd este elbúcsúzik Szegfűtől és kis Samutól, és egy csók, oszt megy lefeküdni, DE inkább tököt növeszt az ajtó előtt, és a csajjal és a gyerekkel együtt lelép, viszi magával az apja kardját is, hátha agyvérzés kap a vén fasz.

Királyvár

Tommen, a Befolyásolható Hülyegyerek a Főverébbel találja meg Jézust oppardon, a Hét Istent, és beszéli meg vele, hogy miként úszhatná meg Margaery azt a Canossajárást, amit a muter nem tudott kikerülni. A Főveréb szerint a csuhás/hegtetkós kommandósok majd megvédik, nem lesz baja, nyugi. Na ja, de királynéként egy szál pinában kell végigmennie a mocskon, az azért annyira nem poén. A Főveréb szerint az emberek nagyon kedvesek lesznek vele, hiszen Margary is mennyit ment közéjük jótékonykodni. Ja, jegyzi meg mellékesen, és most nagyon hisz, és ha akarod, beszélhetsz vele, nem sitten van.

Tommen, a Fasz megy is a csajához, aki valami szent könyvet olvas, és nyomja az állhatatos bullshitet, de mi nem hiszünk neki, mert az egyik legnagyobb sakkjátékos Cersei mellett, és ez csak álca. Viszont csak akkor engedik ki, ha fullba tolja a kretént, és ennek része Tommen lelkének gyúrása is. És Ser Lorasszel mi lesz, kérdezhetnénk joggal, hát, Margaery szerint istennek vele is terve van, de én arra a tervre nem építenék birodalmat, de egy görög nyaralást sem.

Na, másnap a Tyrell-sereg bevonul a városba, és szépen felsorakoznak a lépcső előtt, ahol éppen Margaeryről van szó, és arról, hogy attól, hogy valaki nemes, még nem kerülheti el a felelősségre vonást. Jön a Tyrell-sereg és Jamie, egy hordszékben a Töviskirályné, na, akkor ennek a bohóckodásnak most vége, adjad csak Margaeryt és Lorast, és akkor nem belezünk ki. A Főveréb, aki valamiért elképesztően koszos, nem lesz különösebben ideges a katonák láttán, és mosolyog, majd kijelenti, hogy Margaery nem fog végigmenni a városon pucéron, mire a tömeg érthetően csalódott morajjal reagál, de még nincs vége a dalnak, mert folytatja: azért, mert hozott egy új hívet. És jön Tommen, Az Ostoba Fiú, aki beállt a Főveréb mellé, és a korona és az egyház innentől öribarik. Mindenkinek lesik az álla, csak a Főveréb mosolyog egy kicsit.

vlcsnap-00043_1.png

Jaime kikerül a testőrségből, és Tommen elzavarja a picsába, pedig az apja mondja neki, hogy nem kéne ezt csinálni, ott ülsz a trónon, azt csinálsz, amit akarsz. A dolga: leverni Fekete halat és visszafoglalni Zúgót. Jaime rohan Cerseihez, aki a korábbi power player pozícióból lófaszjóskává lett, illetve egyelőre kissé el van felejtve. Cersei aszongya neki, hogy menjen csak, foglalja el Zúgót, majd térjen vissza diadalmasan, és bosszút állnak, ketten.

Az Ikreknél

Walder Frey ideges, mert a fiai elvesztették Zúgót. Azaz nem elvesztették, Fekete Hal foglalta vissza. Mert ügyesebb. Ennyi. Frey ideges lesz, de nem véletlenül maradt ennyi ideig fent, van neki egy adu ásza, Edmure Tully, aki ugye a Vörös nász alatt vett el egy Frey-lányt, és azóta is a foglya. Na majd, vele zsarolja Fekete halat.

vlcsnap-00042_1.png

Braavos

Arya megint színházban van, most éppen a Purple Wedding és Tywin Lannister halála van soron, és ami a legérdekesebb, hogy a Tyriont alakító színész pont olyan, amilyennek a karaktert Martin a regényben leírta. Arya nagyon élvezi Joffrey és Tyrion halélát, de a közönségben nem röhögnek sokan a darabon. Azt is megfigyeli, hogy a fiatal színésznőcske milyen jól ismeri a Cerseit alakító színésznő szövegét, tovább erősítve benne a hitet, miszerint a halálát is ő rendelte meg. De hát ez van, a jó emberek is meghalnak néha, bemegy a kulisszák mögé, és hosszas habozás után az idősebb színésznő rumjába tölti a mérget.

A előadás után a nő elkapja a grabancát, te meg nem először vagy itt, tán gyengeelméjű vagy, esetleg mazochista? Hát nem látod, mennyire tré az egész? Aryában valami a beszélgetés alatt megtörik, azért ne feledjük, hogy egy kislányról van szó, aki nem látta az anyját már vagy 3 éve, és rengeteget szívott, szóval az első normális nő persze hogy hat a lelkére. És amikor amaz inna a mérgezett italból, kiveri a kezéből, és rámutat a fiatal színésznőcskére, hogy azzal kurvára vigyázni kell, mert holtan akar látni. Aztán lemegy a partra, előszedi Tűt a kövek alól és azzal fekszik le - joggal, mert a botos gyökér kiscsaj kileste a színházas fiaskót, és be is mószerolta Jaqennél, aki nagy vonakodva megadja az engedélyt Arya kinyírására. De nem szenvedhet, teszi hozzá.

vlcsnap-00031_2.png

vlcsnap-00032_2.png

Meereen felé menet

Dany és 100 000 fős hadserege (jó lesz az 344 statisztának is) kényelmes tempóban halad a part felé, nem sietnek, van még 4 rész, a hetedik évadig meg amúgy sem megy át a tengeren Dany, szóval érthető a lassú tempó. Valami kis porfelhőt vesz észre maga előtt, amitől megáll, és elkezdi kérdezgetni a pasiját, hogy mennyire van ég Meereen? Egy hétre. És hány hajó kell nekem, hogy átkeljek a tengeren cakkpakk? Ezer. És hol van ennyi hajó? Sehol. Egyelőre, mondja Dany, és előre lovagol, majd egy ideig nyoma sincs, majd egyszer csak megjelenik egy bazinagy sárkány, amitől minden dothraki harcos elesik, joggal, mert BAZINAGY lett Dany hátasa. Leszállnak, mert persze, hogy ő lovagol rajta, és tart egy lelkesítő beszédet, aminek a lényege, hogy átmegyünk a tengeren és megbaszunk mindenkit. És hoppá, az őrült Targaryen-gén csak megvan benne is.

Ez lesz jövő héten:

Címkék: trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:49:53

ezt a kegyetlen csapdát cercei állította nekik, hogy félreállítsa margeryt, csak visszafelé sült el
a verebek irányítása kicsúszott a kezéből, viszont most margery kezébe kerülhet, mert az öreg véreb innentől már függ a királyi háztól, a királyi ház legálissá tette a szervezetet, így összefonódik a korona és a vallás érdeke mert a főveréb megalkudott
ha kitartana az elvei mellett, nem kötött volna üzletet

Cérnahuszár 2016.06.01. 15:50:21

nem véreb, öreg veréb na

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 15:53:11

@nota19: Szerintem a főverébben fel sem merült, hogy Margaery komolyan megtért. Viszont az igen, hogy Tommen viszont komolyan csinálja, és ezzel az anyja után a feleségétől is sikerülni fog elidegeníteni, mert csalódni fog Margaeryben.

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:01:46

@Littlewood: amúgy ha a főveréb nem hülye tudnia kell hogy nincs más lehetősége a vérontás elkerülésére csak hogy elfogadja tommen megtérését és margerynek ne kelljen canossát járni
mert akkor csak egy másik cercei van a tarsolyában, akiről nagyon jól tudja hogy csak a palota biztonságába akart érni

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:02:31

innentől kezdve a főverébnek is hajolni kell

Tóthi 2016.06.01. 16:03:57

@Cérnahuszár: Cersei a házasságtörés miatt (Lancel-affér) vezekelt a sétával. Azt kénytelen volt bevallani, mivel a bájgúnár megtérésekor nagy valószínűséggel részletesen meggyónta a Főverébnek. A vérfertőzést következetesen tagadta, ezért vár még rá egy istenítélet.

Szerintem ott és akkor a lehető legtaktikusabban járt el. Bevállalta a büntetést a nyilvánvaló bűnéért, míg ártatlannak vallotta magát abban, amire nincs se bizonyíték, se tanú, viszont az elismerése mind a saját pozícióját, mind Tommen legitimitását veszélyeztetné. Kiszabadult, így esélye lett visszavágni. Hogy tud-e élni vele, az más lapra tartozik.

Dekatlon 2016.06.01. 16:04:00

@Cérnahuszár: én úgy tippelem, sose voltak nagyon elvei... ugyanolyan manipulatív kancsó, mint a többi játékos
most tényleg a királyhoz kötötte magát, viszont kettőjük közül ő az, aki kisebb arcvesztéssel visszatáncolhat: "lehullott a szememről a csipa, szóltak az istenek, ez a király egy bűnös genyó"
Tommen ilyen nen mondhat.

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:10:47

@Tóthi: á igen, a lancel miatt
de a főveréb tudja hogy kicsúszott a markából
most hogy tomment megszerezte a főveréb, még nagyon vissza sem vághat, mert ugye dilemma
így biztosította be magát a főveréb

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:15:45

@Dekatlon: sztem a főveréb se nagyon mondhatja hogy szót az anya, mert hiába vannak sokan a verebek, egy csatában mire legyőznék a lannister-tyrell házat vége lenne nekik is
tommen meg most már tudja mi a gyenge pontja a verébnek, mivel kompromisszumot kötött
soha többé nem lesz még egy lehetősége hogy bebörtönözze akármelyiket is

Tóthi 2016.06.01. 16:17:05

@Cérnahuszár: Egy ilyen öreg, törékeny emberi lény abban a piszkos városban mindig könnyen megfertőződhet, nem lenne csoda. Pár hét nyugalom, a Hit és a Korona szövetsége virágzik, öröm-bódottsá, aztán jönnek a fránya mérg,... izé, akarom mondani bacik. ;)

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:21:47

@Tóthi: jaja, pycell mesternek elég szép raktára van, vagy ott van aki a hegyet újra összerakta, nem jut eszembe a neve
még ápolhatja önfeláldozó mutatvánnyal cercei is a vég baglyot

Cérnahuszár 2016.06.01. 16:32:07

@Dekatlon: az hogy az öreg nem akar harcot
megalkudott hogy az egyháza fentmaradjon, sikerült elérnie hogy a királyi ház kihirdesse azt hogy az egyháza a jogosult vallási ügyekben
aztán még bármi lehet, a trónok harcában volt már pár meglepetés :)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 16:54:27

lehet, hogy rosszul látom, de ez az egész Királyváras szemétdomb megy a saslikba ahogy megjelennek a tűzokádó gyíkok. addig meg csak szépen nyírják egymás idegeit, vagy akár egymást, nem gond. teljesen mindegy, mit kíván Tommen vagy Sparrow elvtárs, esetleg Cersei mennyire kapaszkodik frankenstein-babájába, a visszaszámlálás elkezdődött.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 17:00:16

+folytatva még az előző gondolatot:
egészen lényegtelen Westeros nagyobbik részén, mi történik King's Landingben. ugyanis:
- Vale: Kisujj és az Arrynhoz hű lovagok senkit sem engednek be, ki se mozdulnak erődítményükből, csak készülnek a közelítő harcokra
- Riverrun: Blackfish vs. Freys & Lannisters, gyakorlatilag megsemmisült ez a tartomány, nincsenek készletei
- Dorne: Doran Martell kiiktatása után még önállóbb, mint addig, amúgy sincs a Lannister-Tyrell vezetésnek hatása rájuk
- Észak: beláthatatlan messzeségben van King's Landing és úgyis ütközetre készülnek, meg a Falon a Másokra
a Baratheon család kihalt, Tyrell-Lannister páros maradt középen és persze egymást is nyírni próbálják: minden adott a Targaryen invázióhoz.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 17:07:52

@adamskij: Tommen hivatalosan Baratheon, de azt fentebb én is megkérdeztem, hogy mi van a házához hű hűbéresekkel? Most kihez húznak? A koronához?

Egyébként az senkinek nem jutott eszébe, hogy Jamie mivel már nem a testőrség tagja, megörökölheti Kaszter-hegyet? Sőt, ezzel nagybátyja helyett övé is lett, vagy nem? Meg végre házasodhat. az más kérdés, hogy akit legszívesebben elvenne, az a testvére... :D

Tóthi 2016.06.01. 17:51:44

@purga: Szerintem a Lannister örökösödési vonalat hanyagolni fogják. Ennek akkor lenne jelentősége, ha Jaime le akarna telepedni az ősi fészekben, amíg hadakozik, addig fölösleges kitérő lenne a cselekményben. Jönnek a sárkányok, a Mások, meg sokan mások, nem fognak jogászkodni egy új helyszínen.

Cérnahuszár 2016.06.01. 17:58:04

@purga: dehogynem, én agyalok rajta, és nagyon bírnám ha megkérné brienne kezét XD

perszepolisz 2016.06.01. 18:16:56

Valóban az egészévad nagy kérdése szűmomra is, hogy ugyan mi értelme mindennek, ha úgyis egy sárkányok Mások kombat lesz a végén.
Pl én nem tudom elképzelni, hogy Cersei túléli a sorozatot. Mert ha Tommen elhull - erre van egy közepes összegem, hiszem meg is jósolták - akkor ugyan mit csinálna? Semminek nem lenne értelme, csak esetleg egy hosszadalmas bosszúnak, de arra már tényleg nincs idő.
Én attól félek, hogy a Főverébnek még lesz szerepe a nagy végső mágikus összecsapásban. De mi?

2016.06.01. 18:29:24

lancel lannister a személyes védelmem alatt áll, mert ő volt a kölyök gerald durrell a családom és egyéb állatfajták megfilmesítésében.

Cérnahuszár 2016.06.01. 18:33:15

@Biriksz_Krokiksz!: nemáááá pedig olyan jó lett volna kirakni a hegy ellen :D

Cérnahuszár 2016.06.01. 18:35:04

tényleg, erről jut eszembe, jamie tudta jogy cercei összebújt vele is?
talán tényleg megnősülne ha megtudná

2016.06.01. 18:38:36

@Cérnahuszár: felejtsd el, nem adommmmm!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 19:02:05

@Cérnahuszár: Szerintem amikor emiatt nyilvánosan meztelenül kellett végig vonulnia "szégyen" kiáltások közepette, akkor úgy sejthette, hogy volt köztük valami... :D

Cérnahuszár 2016.06.01. 19:03:33

@purga: akkor éppen dorne-ban volt, mással volt elfoglalva
utólag meg nem kérdezte úgy néz ki

Cérnahuszár 2016.06.01. 19:06:09

bár mondjuk...simán kidumálhatja cercei, hogy azért "vallotta be " hogy lancellel is volt, és vállalta a menetelést, hogy visszajuthasson a palotába

2016.06.01. 19:08:33

@Cérnahuszár: á-á-á-á, csak megkérdezte, h mi ez az új frizőr, cersei?!

Zsoofka 2016.06.01. 19:09:50

Valaki fejtse már meg nekem, hogy annak mi értelme lenne, ha Dario barátunk lenne a Hárpia? Mi a motiváció? Csak a pénz? Azért annál ez a sorozat összetettebb. Ha Dario a Hárpia miért nem tette már el láb alól rég Danyt? Ha ő meghalna ez egész bagázsa szétesne, futna mindenki amerre lát. Jöhetne vissza a rabszolgiság.

2016.06.01. 19:14:16

@Zsoofka: ebben én sem látok rációt. ellenben ha a sárkányai árulnák el (mert pl bran megvargolja őket?!) hmm?

2016.06.01. 19:14:50

@Biriksz_Krokiksz!: bár ez nem ahhoz kapcsolódik, h ki a hárpia, bocsi.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 19:17:25

@Zsoofka: Senkitől se láttam volna, h Dario Hárpia lenne. De attól még elárulhatja később. Motiváció? Passz. A "később" lehet akkor is, amikor már elkezdik megszállni Westerost. Lehet, hogy Danyból a vastrónon ülve kijön a targaryen vér és ugyanolyan kegyetlen lesz, mint a legtöbb elődje. Darió meg mondjuk megpróbálja megölni. Vagy féltékeny lesz Jonra :D

Zsoofka 2016.06.01. 19:18:02

@Biriksz_Krokiksz!: ööööö bevallom erre még nem gondoltam... :) Eredeti ötlet, az tuti... :)

2016.06.01. 19:21:25

@Zsoofka: asszem cérnahuszár volt az ötletgazda, nekem meg megtetszett.
és terjesztem ;)

Zsoofka 2016.06.01. 19:22:06

@Zsoofka: @purga: De amúgy igazad van, lehet, hogy később árulja el, de annyi erővel (mármint Dany kiütköző őrültsége okán) Tyrion és Varys is az árulója lehet. Egy Őrült Dany mellett maximum Szerjózsa maradna meg... De ő akkorra már kőből lesz :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2016.06.01. 19:34:18

@Zsoofka: nana, anno Varys az Őrült királyt is serényen szolgálta és pusztán Robert kegyelméből maradhatott a hivatalában. A fickó egy simulékony túlélő, őt ez nem zavarná. Tyrion ennél lelkiismeretesebb, de nem hiszem, hogy be tudna játszani egy számszeríjas akció 2.0-át, ő inkább lelépne a színről. Ettől függetlenül ő is simán elárulhatja, ja.

2016.06.01. 19:55:19

@Zsoofka: @purga: varys tangaryen párti. kivárt, és miután megtudta, h kikeltek a sárkik, (a tojások danyhez és viseryshez való eljuttatásában is benne volt a keze), azután kezdett tököt növeszteni, lelépni és menteni magával tyriont, sansát meg grátisz.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 20:21:59

@Biriksz_Krokiksz!: ez a sorozatban még nem derült ki. vagy igen?

@Cérnahuszár: Azért még nem kizárt, hogy Cersei és a Tyrellek hajlandóak összefogni a főveréb ellen. Hülyék, de azért nem ennyire. Meg aztán Lorasszal is kezdeni kéne valamit.

2016.06.01. 20:30:08

@Littlewood: nagyon egyértelműen persze nem, de ahogy haladunk előre, nekem így jöttek le a korábbi konspirációi... és természetesen mivel ebben az évadban depláne kirúgták alólunk a könyveket mint mankót, bmi lehet, leginkább az eddig megtudott mozaikok alapján a találgatás.

Crazy Juliet 2016.06.01. 21:48:18

@chrisred: Igen, valóban az a tipp, hogy mivel nem kötelező elfogadni a kihívást, simán lehet más bajnokot is megnevezni. Nagy meglepetés lenne, ha itt térne vissza Sandor Clegane - aki szerintem sem halt meg teljesen (valahogy mintha a könyvben is utaltak volna erre...)
Én személy szerint őt is szívesen látom viszont, meg Lady Stoneheartot is, színesitené a palettát az amúgy is darabokra hulló Westeroson.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a Yara/Theon szállal - vajon elmennek Mereenbe és meglovagolják Euron ötletét, hogy felkínálják a flottát Danereysnek?
Arra is kíváncsi vagyok, hogy Margaery mit főzött ki - ugye már nem volt börtönben, mikor Tommen meglátogatta - mert hogy itt valami "terv a tervben" van, az 100% ... A kislány már-már jobb játékos, mint a Töviskirálynő...

Amúgy ez a rész rengeteg sok régebbi részt "felidézett" meg mutatott egy-két újdonságot:
- a mellpáncélok a királyi testőrségen: a korona egybeolvadva a Hit sokágú csillagos jelképével;
- a Purple Wedding újrajátszása a színdarabban;
- mikor Szegfű - akit az original HBO aláírásban következetesen Szekfűnek írtak... - felveszi a drága selyemruhát, én is emlékeztem Ygritte-re és Jonra (aki akkor még tudott mosolyogni) ahogy azzal viccelnek, milyen lenne, ha Snow hazavinné a lányt bemutatni a családnak... Hát őt már nem, de Szekfűt bemutatta Sam...
- Mikor Arya azt mondja Lady Crane-nek, hogy "My father is waiting for me" - akkor döbben(het) rá, hogy bizony ő sosem lesz noone, mert ő Stark, és bár sok mindent megtanult a Sokarcú Isten birodalmában, mégsem lehet teljesen az elkötelezettje.
Abban biztos vagyok, hogy a rosszindulatú kis segédlányka alábecsüli Aryát, remélem csini kardszúrással a szívében végzi, hiszen bosszúszomjas és a sötét oldal sose végzi jól a filmeken...
- Arra gondolt már valaki, hogy Sam, ha elmegy Mesternek tanulni, akkor - mivel lenyúlta a fater valyriai acél kardját - esetleg rájöhet, hogy hogyan lehet ilyesféléket ismét kovácsolni? (Van valami nem teljes lista a neten, hogy kinek van/lehet még valyriai kardja (Brienne, Tommen, Jon) egész olvasmányos.)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 22:00:02

@Crazy Juliet: a valyrian steel kapcsán Sam Jontól tudja (a hardhome-i csata alapján) hogy ez is vágja a Walkereket, nem csak a dragonsteel (azaz obszidián). pontosan tudta, mire lesz jó az a kard.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.01. 22:03:07

@Zsoofka: botorság, nézd vissza, Daario hogyan kötött szövetséget Danyvel. legalább annyira hűséges hozzá, mint Jorah.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2016.06.01. 22:13:57

@Crazy Juliet: De. Mármint Samnek előbb-utóbb kell lennie valami szerepének, eleget szenvedtünk már vele, megérdemeljük, hogy legyen valami haszna is.

Crazy Juliet 2016.06.01. 22:33:47

@Littlewood: Igen, én is várok valami nagy kiugrást tőle. Az nem elég egy Game Of Thrones szintű történetbe, hogy valaki dagi és félős és mindenki kiközösíti, majd megment egy vad lányt, örökbe fogadja a gyerekét, meg véletlen lemészárol egy White Walkert aztán... annyi.
Kell itt - is - lenni egy csavarnak. (Meg nem véletlen hangsúlyozzák állandóan, hogy mennyit olvasott, meg ugye Aemon Mesterrel is csak a könyveket bújta.)

@adamskij: Remélem is, hogy tudta mire lesz jó a családi acél. Meg azt is, hogy tényleg megtalálja amit keres Oldtown-ban, a mesterek tornyában.

monee85 2016.06.01. 22:37:32

Engem az a kérdés is foglalkoztat, hogy minek hajt Danny annyira a Vastrónra, hogyha nem lesz kinek tovább adja?! Amikor a nap nyugaton kel fel... neki akkor lesz örököse. Nyilván az övé, jár neki, meg hasonló dumák, de akkor is?!
Miután Shireent is kiírták a sorozatból Stannis erőlködése is okafogyottá vált számomra. Klassz 5-10 évig királyogni, de utána mi vár a birodalomra?!

Gyula_80 2016.06.02. 08:39:49

Lehet, hogy Varys Targaryen-párti, de az első évadban a kistanácson, amikor arról ment a vita, hogy kinyírják-e Daeneryst, simán odadobta volna.

chrisred 2016.06.02. 09:20:16

@Gyula_80: Mint a volt Targaryen uralkodók bizalmi embere, nem tehette meg, hogy nyíltan ellenezze a tervet, viszont odaküldte ser Barristant, hogy megakadályozza a merényletet.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.06.02. 10:13:40

@monee85: Stannis azért még nem volt öreg. (Bár már fiatal sem volt)

Viszont arra még bőven lett volna ideje hogy egy új házasságból trónörököst csináljon.

5-10 év? Szerintem annál azért még bőven több ideig uralkodhatott volna. Kis szerencsével mire meghal akkor az örököse már bőven 20 felett lenne. Még akár fel is készíthetné + lenne idő a hatalmi bázisok kiépítésére hogy ne legyen balhé ha majd ő meghal.

Gyula_80 2016.06.02. 10:51:43

@chrisred: De ez még a mérgezett boros sztori volt, azt meg Jorah akadályozta meg, ha Varyson múlik, ott nyúvad ki menten.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.02. 11:34:56

@Gyula_80: bizonyám, az első évad 5. vagy 6. részében Jorah Mormont pont úgy kerül Dany és Drogon belső köreibe, hogy megakadályozza egy árus mérgezését (aki Varys egyik embere volt). egy kissrác nyújtja át neki Varys egysoros üzenetét ("küldetésed itt véget ért") csak Jorah időben kapcsol, miért érkezhetett az üzenet és még időben ér vissza Danyhez, a löttyöt meg a fickóval itatja meg. most már az is eszembe jutott, arbori borral próbálkozott a fazon.

Vialisz 2016.06.02. 15:24:25

Westeroson most vajon miért nem tudnak arról, hogy Dany minimum egy, maximum három sárkánnyal, meg egy dothraki hordàval ellenük indul? Vagy tudnak róla, csak nem érdekel senkit? Pedig amikor fele ennyit sem nyomott a latban, akkor már meg akarták mérgezni. Az sem ésszerű magyarázat, hogy a saját dolgaikkal vannak elfoglalva, mert az egész westerosi sakkjátszma okafogyottá vâlik, ha Dany megjelenik a sárkányokkal.

Tóthi 2016.06.02. 16:43:02

@Vialisz: Qyburn elosztogatta a cukorkákat Királyvárban, a tengerentúlra nem maradt... :)
Gondolod, hogy átvette Varys ottani hálózatát is? Azért akárhonnan nézzük, ő inkább amolyan alkimista-felcser-hegyszobrász, a kémhálózatba csak becsöppent, nem feltétlenül tudja olyan mesteri módon szőni a hálót, mint a Pók.

nota19 2016.06.02. 19:38:08

Én nem állítom, hogy Daario a Hárpia, azt meg elképzelni sem tudnám, hogy mi a célja, ha tényleg ő az. Csak ez egy népszerű elmélet. Ha viszont nem ő, akkor ki? Mert biztosan van valami különlegesen fontos jelentése ennek az egésznek. Kezdetben azt hittem, hogy Hizdahr, de miután őt is legyakták, már nem hinném :)
Arya nem véletlenül vette elő Tűt, és az sem véletlen, hogy elfújta a gyertyát, legalábbis szerintem. Az undi kiscsaj tényleg lebecsüli, pedig pont neki köszönhető, hogy megtanult vakon harcolni.
@Vialisz: akiknek van arra lehetőségük, hogy tudjanak róla, azok el vannak foglalva egymás kicselezésével, esetleg kiírásával. Van aki el sem hiszi talán.

nota19 2016.06.02. 21:49:00

Én a következőkön filózom jelenleg.
Adva van ugye Jon és Dany, akik ennek a képzelt világnak a két pólusán élnek. Mind a ketten hátrányos helyzetből indultak, és innen jutottak vezető szerepbe, tképpen a saját erejükből. Megvívták a maguk harcát, amiben csak kevesen értettek velük egyet, de mind a ketten hitték, hogy helyesen cselekszenek, és mind a ketten elbuktak. Ezek után pedig mind a ketten újjászülettek valamilyen módon, és tovább indultak az általuk helyesnek vélt úton. Mind a kettőjükről azt hiszi egy vörös pap, hogy ő az igazi "megváltó", Azor Ahai, a Herceg, ez most mindegy. Ráadásul, ha minden igaz közeli rokonok is.
Eddig mindenki meg volt győződve róla, hogy ők pozitív szereplők, de mi van, ha nem? Nagyon sok fórumon olvasok erről mostanság. Mi van, ha Jon, vagy Dany, esetleg mindkettő antagonista lesz a végén? Egyikőjüknél sem kizárt.
Összekötés

Vialisz 2016.06.02. 22:34:23

@Tóthi: nem is pont Varys-Qyburn kismadaraira vagy kémhálózatea gondolok, de például Euron is tud Danyról meg a sárkányokról és gondolom nem ő az egyetlen világlátott/világjáró a hét királyságban.

ezneménvagyok 2016.06.02. 23:06:44

Nyilván tudnak, de abban a felfordulásban nagyjából Euron volt az egyetlen, aki szabadon tehetett bármit is ellene/mellette. Mármint abban a pár percben, amit flottával rendelkező, megválasztott királyként eltölthetett :-D Mindenki másnak most látszólag talán kevésbé fontos, de sokkal közelebbi problémákkal kell foglalkoznia. Amúgy is, az utolsó hír Dany-ről az lehetett, hogy belebonyolódott valami vége-hossza nincs, reménytelen rabszolga-felszabadítási bizniszbe, aztán meg eltűnt, vagy még tán ennyi se jutott át.
Most a két tesó került döntési helyzetbe a flottájukkal, de róluk meg odaát nem tud még senki, és nem is biztos, hogy meglépik a dolgot (de, meg fogják lépni, tartok tőle, hogy valakik nagyon tapossák már valaki mások t...két, hogy jó, jó, népszerű ez a sori, de be kéne már végre fejezni, mert rohadt sokba kerül).
Szóval, vagy ők, vagy a kibelezésük után a terhelt nagybácsi biztosan át fog hajózni a seregért, különben Dany-nek van egyetlen kezes, meg két bizonytalan használhatóságú sárkánya, meg a rengeteg drótaki, akik majd búsan bámulnak utána a tengerparton, amikor egyedül átröppen hódítani. Szóval a sorozat szempontjából most az a nagy kérdés, hogy a hajók mikor érkeznek meg, márpedig ha a Jon-Ramsay összecsapással akarják befejezni ezt az évadot, akkor max. az utolsó rész végén. És hogy mit kezdenek azután a szőke ciklonnal Középföldén, az már marad a következő évadra, amikor (talán) már lesz is valaki, aki érdemben tud foglalkozni ezzel a problémával. Mert egyelőre nincs.

Balfars 2016.06.03. 01:44:46

Szerintem a Dany a következő évadban még Essoson kezd, hogy végleg rendbe tegye a rabszolga kérdést. Ok, hogy 3 "gyárat" (2-t csak ideiglenesen tönkretett) de ettől még az egész kontinens* egyik gazdasági pillérét ütné ki. Most kiemelte a Dothrakiakat is a képből (akiknek a kevés számú ámde jelentősebb bevételi forrása volt a rabszolga eladás) de ez még mindig elég karcsú.

*-Bravos

Balfars 2016.06.03. 01:49:35

Ez lemaradt: Illetve a maradék 4 részbe már nem férne bele, hogy az ő sztoriszálában lezárják meerent+Tyrion és Varys pár dolgot a fejébe verjen+hajókat szerezzen+meginduljon westerosra. Az évadban már eddig is elég sok dolog történt vele és sokat haladt előre.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.03. 03:52:39

@Vialisz: Danynek tényleg komoly serege van, ám egyrészt Varys és Tyrion átállása óta kevesebb hír jut el róla Westerosra, másfelől pont elég hatalmi harc jut a kontinensre, északon meg hamarosan érkeznek a holtak.
amúgy Team Dany sem sziklaszilárd, kíváncsian várom Tyrion lépéseit, ha Dany számonkérné pl Jaime-n apja leszúrását.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.03. 04:00:37

@nota19: Kinvara úgy fogalmazott, hogy jószándékú követőik is tévedhetnek (egyértelmű utalás Melisandréra).
Dany számomra inkább semleges szereplő, uralkodásra tör mindenáron ám elnéz tetteinek következménye felett: csak annyiból kegyelmesebb őrült apjánál, hogy nem robbantja fel alattvalóit.
viszont 'Jon is Jon', belőle nem nézem ki a pálfordulást.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.03. 04:04:31

@ezneménvagyok: Danynek nem kell elfogadnia Euron ajánlatát: csak egy sárkánylehellet, pár hajó veszteséggel és ott a flotta ingyen.

valamint a braavosi Iron Bank is segíthet az invázióban.

Laura Ingalls 2016.06.03. 10:09:32

Sokat írtatok Arya-ról és van valami ami foglalkoztat a 3. rész óta (talán a következőben aktuális lesz.)

Amikor Arya még vak volt és a szőke lány kiképezte, annak az is része volt, hogy kérdezgette ki volt Arya Stark. 40:15-nél rákérdezett "Ki volt még Arya Stark vicces kis listáján?" ő pedig sorolta kikkel szeretett volna végezni és kimondta Walder Frey nevét is (40:27), ekkor a szőke lány arca megváltozott és meg is állt egy pillanatra. Arra gondoltam, hogy esetleg a lánya/unokája/rokona? Tudtok erről valamit? Lehet ezért is utálja annyira, mert Stark? (Nem olvastam a könyveket, de nem lepődnék meg ha a következő részben valami hasonló érdekességgel dobnák fel a kettőjük "összecsapását". Vagy ha nem Frey lány, akkor is van valami kapcsolat Arya listájával.)

Scagnetti 2016.06.03. 14:47:04

@Laura Ingalls: Nem rémlik a könyvből semmi ilyesmi, de rég olvastam már. Ha tényleg Frey lenne a csaj, inkább örülnie kellene, hogy valaki végre kinyírja a nagyfatert. Ahogy az a családjával bánik, szerintem egyik sem siratná meg nagyon.

Cérnahuszár 2016.06.03. 15:12:13

@Laura Ingalls: sztem nem Frey lány, mert jaqen azt mondta hogy nemesi származású bérgyilkosuk még nem volt

Cérnahuszár 2016.06.03. 15:17:57

@Balfars: ebben az évadban sztem megindulnak, talán az utolsó rész záró képei lesznek, mert emlékszem hogy valamelyik tarilerben hánynak a dorhtariak a hajón

sztem a történet szerint is meg kell indulniuk, a következő évadban át kell hogy jöjjenek a falon a mások hogy haladjon az a szál is, mert egyenlőre csak a vadak közt garázdálkodnak és nem áll az északiak haja szála égnek. És dany sárkányai lesznek a megoldás a másokra, túl kevés a valíriai acél meg az obszidián tőr is, szóval a következő évadban már kell egy találkozó mindenképp

nota19 2016.06.03. 17:57:41

@Laura Ingalls: ez azért nem lehetséges szerintem, mert a leányzó már Senki. Teljesen el kellett szakadnia a családjától és a múltjától. Aryanál pont ezt hiányolta, még mindig Lady Stark, vagy valami ilyesmit mondott neki.

pocokman 2016.06.03. 18:01:22

@adamskij: Hát, a könyvben ott eléggé elege lett a családjából, ha jól emlékszem, nem siratná meg őket.

Meridian74 2016.06.03. 21:35:57

Az igazság az, hogy ebben a részben sem történt semmi sem... pedig potenciálisan kinézett egy bazi nagy vérengzés és belezés a "verebek" közt, oszt még ezt sem adta meg nekünk ez a sorozat epizód, és már nem is fogja megadni.

Szuszics 2016.06.03. 22:17:04

Számomra nagy csalódás az új évad.Rettentő lassan "építkezik",már-már vontatott.Talán az előző évadok tették magasra a mércét,nem tudom.Remélem a következő három részben végre felpörögnek az események.

mortullus 2016.06.04. 00:32:05

@Szuszics: Az előző évadban még ennél is vontatottabb volt.
Ebből az évadból pedig még 4 rész van hátra.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.04. 09:57:24

@pocokman: igen, a családjával szakít de Jaimevel nem. mindenesetre ha Jaime visszatér a pökhendi stílusához, nem lenne kár érte.

Crazy Juliet 2016.06.04. 10:54:56

A Watchmen blogon olvastam az imént, hogy Arya ennél jobb dologra is készülhet, mint, hogy lekardozza a kis Árvát. Valami olyan elmélet látott napvilágot, hogy elsősorban a kis undi csajt nyírja ki a sötétben, majd továbblép és jön Jaquen - aki bármennyire is szimpatizál vele, mégis csak engedélyt adott az Árvának (The Waif) Arya kinyírására "csak nem fájjon" ugye - majd pedig övé a komplett arcok csarnoka és teljesül a vágya, lehet Noone - azaz bárki, aki csak akar.
Érdekes, de elgondolkodtató, ráadásul egyesek hallani is vélték Maisie Williams színésznőtől, hogy az előzetesekben sokkal többször láthatjuk Aryát, mint gondolnánk... (Lehet, hogy már az unszimpi kiscsajt is kinyírta és az is ő, na, jó, ennyire nem ragadtatom el magam...)

Mert ugye a minap vmi rajongó együtt ebédelt GRRM bácsival - már megint nem a könyvet írja! - és ő kézzel-lábbal tiltakozott, hogy nem, nem Lady Stoneheart nem fog visszatérni a történetbe, legalábbis a show szálán nem. (Azt is mondta, hogy Arya még találkozni fog Gendryvel a könyvben...)

És hát már több külföldi oldalon is "hivatalos", hogy nem csak Bran volt olyan lüki, hogy belenyúlt a múltba, hanem a 3eyed Raven - alias Brynden Rivers, egy Targaryen fattyú - is. És nem Bran suttogott a Mad Kingnek, hanem ő, ugye a "Burn them all" - csak szegény a megbomlott elméjével (azt hitte a ha meghal, sárkányként születik újjá) nem vette 100%-osan az "adást" és jöhetett a Kingslayer... Szóval veszélyes dolog ez a múlt piszkálás. De Branünk többet tud, mint kellene, mert ugye látta a vízióban a Red Weddinget, Hardhome-ot, az, hogy a Craster babából hogyan lett az Éjkirály érintésére Más, és persze a Tower of Joy-os eseményeket - itt egy női kéz keltett nagy felbuzdulást, hogy az Lyanna keze, mert császármetszést kellett lehet rajta végrehajtani, hogy ha már ő meghal, a gyerek - vagy gyerekek - legalább ne... Előtte kérdezi Ned, hogy hol van a húgom...
Érdekes teóriák...

Crazy Juliet 2016.06.04. 10:58:22

Azt kifelejtettem, hogy vannak olyan nézők/olvasók, akik szerint Blackfish Tully a következő részben megöli Jaime Lannistert. (Kár lenne érte, már majdnem elindult a normális jellemfejlődés útján, csak aztán jött Cersei, meg a női befolyás (értsd szex vagy annak ígérete, plusz csak mi ketten számítunk, örökre együtt maradunk, stb.)
Az mondjuk - ha már mindenképpen végzet - szép lenne, ha az egyikük ugye Fekete Hal, a másikuk meg mondjuk a Harcos Hit által hal meg, de ugyanakkor, mégis mégsem együtt... (De én szentimentálisan megkönnyeztem Ser Friendzone és Dany búcsúját is, úgyhogy tuti nem vagyok beszámítható...)

nota19 2016.06.04. 14:16:14

Azt árulja már el valaki, hogy akár Bran, akár Bloodraven (alias Bryden Rivers) miért suttogott volna Aerys fülébe? És mit? És mi lett volna ennek az értelme? Miért tették volna, miért? Félreértette, kb 20 éven keresztül, hogy mit suttogtak neki? Mert kb. annyi időbe telt, amíg teljesen megzakkant. Ennek én semmi értelmét nem látom.

Balfars 2016.06.04. 15:22:15

@Crazy Juliet: Normális vagy. Nekem is nagyon tettszett Ser Friendzone és Dany (remélhetőleg végleges) búcsúja.

Szerintem Jamie megúszós. Túl nagy poén lenne kihagyni, hogy Cersei jóslatát végül ő teljesíti be és nem Tyrion.

Crazy Juliet 2016.06.04. 15:32:05

@nota19: Figyelmeztetni akarták - vagy akarta a 3eyed Raven a.k.a. BR - hogy jönnek a Mások hamarosan és ideje lenne felkészülni, ha áttörik a falat. Mert ugye akkor még nem volt a fasorban sem a 3 sárkány, meg Dany sem, ergo a piromantákban és a zöld tűzben bízhattak. Hogy amúgy az fogja-e a White Walkereket - nem a zombikat, hanem az Éjkirály & Co.-t - azt nem tudom...
És hát szegény Mad King - aki ugye fiatalon még nem is volt se Mad, se King - belezakkant ebbe a hangok a fejében dologba.
Amúgy meg szerintem sokkal izgalmasabb és GOT-sebb ez a magyarázat, mint hogy szimplán csak tudathasadásos volt a csóka...

@Balfars: Megnyugodtam, hogy normális vagyok. Bevallom én személy szerint - már csak a korom miatt is - kicsit szentimentálisan azt remélem, hogy Ser Friendzone visszatér valahogy Dany-hez, már csak azért is, mert elkél mellette egyel több bölcs, megfontolt tanácsadó. (De a szívem mélyén tudom, hogy végleg búcsúztak.)

Én is remélem, hogy Jaime megússza, van még szerintem a szerepben sok lehetőség. Csak végre kerülne már ki annak a nőnek a befolyása alól... Brienne-vel milyen normálisak voltak. Tényleg, csak nem oda tart ő is, Blackfish Tully-hoz? Akkor biztos találkoznak, és lesz még pár ütős jelenetük. (Plusz ott van Bronn, az egyik személyes kedvencem.)

nota19 2016.06.04. 15:56:40

@Crazy Juliet: na erre pl. nem gondoltam, így még értelme is van. Akkor is kicsit erőltetettnek érzem, de hát ki tudja.
Jaime-vel kapcsolatban egyetértek, remélem végre magára talál. Bronnt én is imádom, és a környezetemben mindenki. :)

nota19 2016.06.04. 16:02:41

@Balfars: igen, ez az. A Kistestvér, akiről Cersei meg van győződve, hogy Tyrion, eszébe sem jut, hogy Jaime is lehet. De akár más is, mert arról nem szól a jóslat, hogy az ő kistestvére. Ilyen alapon lehet akár Sansa, vagy Arya is. Persze én azt szeretném, ha Jaime lenne, az olyan Got-os megoldás.

Janos Mohacsi 2016.06.04. 19:03:17

@nota19: Dany a kistestvere, mert valojaban egy az apjuk(Aerys)

Janos Mohacsi 2016.06.04. 19:17:48

Meg 3-4 het az evad vegeig. Aztan ujra varhatunk egy evet. Mire vege lesz Jon Snown-nak is feher szakalla lesz...

Janos Mohacsi 2016.06.04. 19:20:10

Nekem meggyozodesem volt, hogy Aryaval bergyilkoltatnak meg Dany-t a harpiak.. De eszerint nem!!

nota19 2016.06.04. 19:32:51

@Janos Mohacsi: ez azért nem biztos. Igaz, hogy Aerysnek pont akkor lehetősége volt Joannaval hetyegni, de bizonyíték nincs rá, hogy meg is történt. Az R+L=J teóriának ennél sokkal több az alapja. Persze az egyik nem zárja ki a másikat. Én valamiért nem szeretném, ha Tyrion Targ lenne, a kapcsolata Tywinnel amit mind a könyv, mind a sorozat kidomborított, hát kár lenne veszni hagyni.

Janos Mohacsi 2016.06.05. 02:08:26

@nota19: awoiaf.westeros.org/index.php/Joanna_Lannister
Prince Aerys ... as a youth, he was taken with a certain lady of Casterly Rock, a cousin of Tywin Lannister.[9]”
- Barristan Selmy to Daenerys Targaryen
Gondolom ugy ment, mint a maffiaeknal...
"Más források szerint amikor Écsi a barátnőjével volt, és épp nem “dolgozott”, kenyérre lehetett kenni. Ez valóban elképzelhető, de a dunaszerdahelyi maffiában uralkodó hierarchiáról az is sokat elárul, hogy amikor Pápay Tibor “megkívánta” Écsi barátnőjét, akkor Écsi természetesen átengedte őt főnökének egy röpke órára. Igaz, a főnöknek tett “szívességért” kapott egy láda sört is, de ezt csak annak köszönhette, hogy a vezér Pápay után ő volt a bűnbanda kettes számú főnöke. A klán többi tagja valószínűleg még ennyit sem kapott volna cserébe egy hasonló – a normális emberek számára felfoghatatlan és beteges – szívességért"
parameter.sk/meghaltok-krvak-ecsi-bela-tundoklese-es-bukasa

nota19 2016.06.05. 10:09:04

@Janos Mohacsi: nem hiszem, hogy Tywin ilyenféle ember volt. Túl büszke és túl finnyás volt ahhoz, hogy ezt megengedje.

Janos Mohacsi 2016.06.05. 12:35:34

@nota19: Csak mikor mar pozicioban volt. A Targeryenek nem nem mert nekimenni meg Robert Baratheonekkel egyutt sem...

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.06.06. 12:32:18

@Crazy Juliet: kizárt, Jaime szerintem jó eséllyel ott lesz a sorozat végénél (és életben is marad, ellentétben Cerseivel). Blackfish sem őrült, sőt kifejezetten ravasz - ő is tudja, hogy ellentétben Walder Freyjel és gyermekeivel Jaime szintén eszes ellenfél.
Jaime és Blackfish között látok megegyezési lehetőséget és ez könnyen Walder Frey fejébe kerülhet. messze nem annyira biztos a Frey-család fekvése a Lannistereknél, mint amennyire tűnhet.

Janos Mohacsi 2016.06.06. 13:05:14

Tud valaki normalis letoltolinket vagy helyet? Mert sehogyan sem akar nekem lejonni a 7-ik resz
:-(

lilcsi manó 2016.06.06. 17:29:14

@Janos Mohacsi: en a mozicsillagon nezem, azt hiszem onnan is le lehet tolteni

Meridian74 2016.06.06. 17:47:16

@Janos Mohacsi: nem maradtál le semmiről sem... komolyan mondom, lófasz nem történik már megint. Vagyis igen, de megint időt húzósan...
Lement a 7-ik rész ebből az évadból is, van még 3 rész, ami már semmire sem elég.
Ja, és ez a 7. évadban nem hullanak a szereplők, hanem visszatérnek. Már csak Ned Stark hiányzik meg a Lanister papa, akit wc-n nyilaztak agyon, na ezekről kellene annak kiderülnie, hogy hogyhogy hát nem, de mégiscsak élnek...! Arya Starkos részről, jelenetről meg inkább ne is beszéljünk... az évad csalódása. Eddig azt hittem az lesz a legmélyebb pont, hogy a verebeket nem hányták kard meg lándzsaélre, de nem... van ennél lentebb is.

lilcsi manó 2016.06.06. 17:52:45

@Meridian74: az Arya sztori meg vehet varatlan fordulatot, van is ra tippem hogyan :)

Meridian74 2016.06.06. 17:55:08

@Meridian74: a köv rész előzeteséből úgy látszik, a verebes rész legalább ki lesz pipálva.

Meridian74 2016.06.06. 20:14:29

@lilcsi manó: nekem is. 8. részben agonizál, majd végül meghal. 9. részben konstatálódik hogy meghalt. 10. részben vagy a vörös papnők feltámasztják, havas jon után szabadon, vagy az északon kóricáló öccse gyurcsúkot lealázóan megtávgyógyítj és feltámasztja, oszt a 7. évban levendeztázza a a bérgyilkos szektát, egy kis bemelegítésként...

Crazy Juliet 2016.06.06. 21:52:40

@Meridian74: Nem, nem :) Ennél sokkal, sokkal GOT-sebb megoldása is van ennek a történetnek - szerintem is.
Amúgy pedig történnek ezek a dolgok, csak nem annyira pörgősen, ahogy az első részekben mentek. Sandor Clegane amúgy a könyvben sem halt meg, valóban fát aprított valami helyi HitGyüliben. :) (Végre jól motivált, hogy odacsapjon annak a hülye Frankenstein-Clegane-nak, aki Cersei mögött dübörög állandóan...)
A legjobb rész Lyanna Mormont volt - a 62 harcossal - amire azt írta valaki kommentben, hogy ha ő ül az Iron Throne-ra a végén, akkor a GOT a legkiályabb sorozat a világon. :D

Crazy Juliet 2016.06.06. 21:55:42

@adamskij: Jaime nagy örömömre, végre kezdi összeszedni magát, és úgy viselkedik, mint egy Lannister. Bronn meg fenomenális. "A Lannister always pays his.... " - re a reakció mindent visz. :)
Blackfish sem tegnap jött le a falvédőről, Brienne is odaér - a trailer alapján - így az lenne a legszebb, hogy végre mindenki lejjebb ad a nyakasságból, meg a tesztoszteron túráztatásából és 1., lemészárolják az ott lévő Frey-eket (nem hiányoznának senkinek) 2., elindulnak segíteni Sansának és Jonnak visszafoglalni Derest.
Mert ahogy láttam, Jaime-nek igen impozáns kis serege van.. (Bár a trailer sajnos nem erre enged következtetni, azért még bizakodom.)

Janos Mohacsi 2016.06.06. 23:45:41

@lilcsi manó: Koszi! Probalkozom mindenhol,de egyre nehezebb nornalis torrenteket meg letoktoket talalni :-(
Nekem mindmdenesetre ez a 6-ik sorozat sokkal jobban tetszik, mint az 5-ik. Az nagyon osszecsapott es tulgyorsitott volt. Cleagene visszateresere szamitottam, de ezek utan Stannist is visszavarom(hatha Brienne megis megkegyelmezett neki. Az lett volna poen ha Sandorral vagtak volna egyutt a fat).
Viszont a Jon meg a Sansa inkabb egy nagy rakas szerencsetlenseg Davos nelkul!!! Arra vagyok kivancsi lesz-e agyelo Ramseynal Rickonbol vagy sem?
süti beállítások módosítása