Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x03 - Muted

2016. május 27. 13:00 - Smiley93

Ismeretlen srác egy hatalmas villából papucsozik ki éjnek évadján, vélhetően a kutyáját/macskáját szólongatva, ám dolgavégezetlen kénytelen visszaslattyogni. A nagy ház gyanúsan kihalt, a srác kiabálására senki se felel, de ő csak vállat von, s ledől aludni. Épp kapcsolná le a villanyt, mikor vérnyomokra lesz figyelmes, az ágy alatt meg a macsekja néz szembe vele, új, vérvörös bundában, rá is tör a gazdira a frász rendesen. Hát még akkor, amikor a házból sikoltozás meg baltás sorozatgyilkolás hangjai csendülnek fel. A gyerek minden bátorságát összeszedve kikukkant az ajtón, s egy véres fejszés gyilkossal találja szembe magát.

1.jpg

Menekülne hanyatt-homlok rögvest, be is zárkózik egy szobába, de a gyilkos persze sarokba szorítja, s darth vaderes géphangon közli, hogy két lehetőség van: a) Sean (így hívják a srácot) betöri a tükröt s a szilánkkal a'la fegyver kiáll ellene. b) Sean azt csinálja, amit eddig, azaz vinnyogva hagyja, hogy levágja, mint egy marhát. A srác a c) verziót választja: betöri az ablaküveget, s elfut, de úgy, hogy Usain Bolt csak lesheti a port, amit felver a lába. A gyilkos is csak les nagyokat, biztos káromkodna egy csúnyát a legszívesebben, de mivel nincs szája, kihagyja a ziccert. Főcím.

1b.jpg

Dereklak, Főfarkas meg Pszichóalfa alkudoznak Braedennel Kate megtalálásának és leszállításának tarifájáról. Az alkudozás annyiból áll, hogy Peter fukarkodna a nemrég ellopott, tehát jelenleg nem is létező vagyonból e célra fordított összeggel, míg Braeden ragaszkodik az Anti-Calavera felárhoz, szóval Derek simán belemegy az ajánlott összegbe, hát sosem járt még piacon? A csaj távozása után össze is szólalkoznak ezen Hale-ék, a vita hevében Főfarkas megvillantja vadiúj aranyszemeit, ami nem tetszik Pszichóalfának, na nem mintha irigykedne, de ezt meg hogy csinálta Kate? Hát ez itt a nagy kérdések egyike, s mivel személyesen is érintett benne, Főfarkas ezen a ponton nem sajnál komolyabb összegeket fordítani a válaszokra.

2.jpg

Lacrosse edzésre baktat Scott meg Stiles, előbbi kicsit aggódik csapatkapitányi pozíciója miatt, Stiles nyugtatgatja, van 117 (milliónyi) igazi problémájuk is, ez még a TOP 120 millióba se fér bele. Például, mindketten rosszul állnak anyagilag, Farkasfiúnak csak sms-re volt pénze, hogy jelezze Vadászapunak, a tesója él, Zsaruapunak meg a Visszhangos ház fizetési felszólításaitól roskadozik az asztala. Épp hatna Stiles érvelése, mikor megpillantják az új kapust, aki az összes létező dobást kivédi, s a többiek már meg is előlegezik neki a csapatkapitányi pozíciót, hiába csak elsőéves a Liam nevű srác. Ellenség a láthatáron!

3.jpg

A kórházban Farkasanyunak végre a műszak vége lenne láthatáron, bár ő még szívesen megtárgyalná egy dokival, hogy hogyan lehetne spórolni a kórházban, hiszen – minő meglepetés – ők is éppen pénz szűkében vannak. Hiába, beütött a Nagy Beacon Hills-i Gazdasági Válság. A doki épp elhessegetné anyut, mikor szó szerint beesik Véreskezű Sean, a baltás gyilkost túlélő srác a nyitójelenetből. A következő snittben a tovább túlórázó Farkasanyu már Zsaruapuval vizsgálgatja Sean családjának (szülők, tesó) hulláit, tele nem-karmolásokkal, hanem inkább baltavágásokkal, a két szülő egyszerre lélegez fel, hogy nem természetfeletti az ügy, végre talán a gyerekeiket is kihagyhatják belőle. Álmodozzatok csak!

4.jpg

Yukimura szülők is titkolóznak egy sort lányuk előtt, ám hamar lebuknak, egy hatalmas ELADÓ-táblával a pázsitjukon. Igen, a szülők a Nogicune lerendezésével lezártnak tekintik itteni ügyeiket, s húznának vissza New Yorkba, ahol apu mondjuk egyetemi professzor lehetne ahelyett, hogy Beacon Hillsben próbál két értelmes szót kihúzni Maliából (reménytelen). Kira persze maradna, de nem ám Scott miatt! Á, dehogy, hiszen vele nem is járnak (akkor ez mi kérem szépen?). Farkasfiú meg Stiles duója eközben az Újfiút támadja le az öltözőben, s szépen kifaggatják a hogyan-merréről. Scott hamar leveszi, hogy a srácot kirúgták az előző sulijából, végre, egy Achilles-ín! A srác gyenge pontjának megbökdösésére automatikusan ellenségesbe vált, és közli a döbbent felsőévesekkel, hogy ő bizony ekkora király, azzal faképnél hagyja őket.

5.jpg

Malia is szíve szerint faképnél hagyná a matekórát, de Stiles szépen berángatja, fontos dolog a matek, például anélkül nem tudná, mennyi borravalót kell adni. Hm, kezdjük ott, hogy mi az a borravaló, ugye. A tanár viszont a táblánál kezdi, három kijelölt „önkéntessel”, Malia meg Menőcsaj is a szerencsések között van. Ez csak azért szerencse, mert így utóbbi lesúghatja az eredményt a másiknak, plusz figyelmeztetheti árulkodón meredező karmaira. Stiles közben fülest kap a rész eleji mészárlásról, s rögtön teljesen bezsong tőle, azonnal terepre srácok, nyomozzunk! A többiek visszafogottan lelkesek, inkább mennének órára, még ha az uncsi is, legalább nem lehet kinyiffanni benne. Búcsúzóul Scott aranyos (mármint az oviban az) szájra puszit ad Kirának, amitől fáziskéséssel mindketten totál lefagynak, ez itt a világvége, kéremszépen!

6.jpg

A Néma Baltás Gyilkos eközben a nagyon titkos sötét játszószobájában kajál (ami a csövön kifér/befér) és programoz bőszen. Az őrsön Zsaruapu épp az FBI-nak passzolná le a Programozó ügyét, amikor befut Braeden, mint FBI-os szakértő. Az öltözőben Farkasfiú Stilesszal beszéli meg a csókos/szájra puszis incidenst, amiről a haver rögvest vágja, hogy mennyire béna. És tényleg. Mielőtt Farkasfiú tovább növelhetné a katasztrófát mondjuk azzal, hogy még magyarázkodó sms-t is küld Kirának, megjelenik Edzőbá, s közli, minden hely szabad préda a csapatban. Igen, még Scott csapatkapitányi helye is, ha már így külön rákérdezett. A hírt az Újfiú kagylózza, ördögi vigyora pedig ördögi tervet sejtet: lenyomja Farkasfiút!

7.jpg

A lacrosse-edzés a várakozásoknak megfelelően nem alakul túl fényesen hőseink számára: Stiles meg Scott bénáznak, míg Újfiú tarol, Farkasfiú pedig egyelőre ódzkodik bevetni az alfaerőt, mert hát az annyira tisztességtelen lenne, hogy csak na. A nézőtéren hiába szorít Kira meg Malia, míg megtárgyalják, hogy a rókalány többet szeretne Scottól holmi gyerekpuszinál. A helyzet akkor durvul el, mikor Újfiú kettő az egy ellen is legyőzi Stiles meg Scott duóját, Malia újrázást követel, amire egy fogadással rá is veszi Edzőbát. Farkasfiú a második esély nyomása alatt megtörik, s farkasmordulással úgy elintézi Újfiút, hogy annak a lába nyekken bele. Miután elbicegnek a helyszínről, Edzőbá frusztráltságában a nézőtér felé hajítja az egyik labdát, Maliát csak Kira szunnyadó lacrosse-ösztönei mentik meg egy alapos homloktetkótól. Edzőbá vidul, felvéve a csapatba!

8.jpg

Zsaruapu kisinasa csak nem hagyta annyiban a dolgot, s a baltás gyilkosság helyszínénél nézegeti a hullák fotóit, amikor mozgást észlel a házban. Pattan is ki nagy lelkesen a kocsiból, előre örülve, micsoda kapás van, ám benn csak Menőcsajjal találja szemben magát. Főfarkas meg Braeden melltartójával, aki a Hale-lakban öltözködik, miközben a Néma Baltás Gyilkos ügyéről cseverésznek, pontosabban, hogy ez miért is kapcsolódik Kate-hez. A gyilkos fegyver szerepében parádézó harci tomahawk miatt, vágja rá a csaj, meg még egy tucat, egyelőre titokzatosság homályába burkolózó okból, a csaj egy hetet kap Aranyszemű Derektől, hogy mindezt kiderítse, bizalmat viszont nem.

9.jpg

Kira az edzés után boldogon szorongatja új lacrosse-sisakját, mikor felbukkan Farkasfiú, hogy közölje, Újfiút viszik a kórházba, mert úgy lerendezték szerencsétlent, hogy talán eltört a lába. Aztán még bocsánatot kér azért, Amit Nem Nevezünk Nevén, Kira meg megbocsát, de utána olyan búval bélelt fejjel néz Scott után, hogy tutira nem igaz. A srác is megérezheti, mert gyorsan visszarohan, és végre rendesen lesmárolja a csajt, talán most már járnak, vagy mi a szösz.

10a.jpg

Menőcsaj bezzeg nem magyarázkodik, hogy mit keres egy lezárt bűnügyi helyszínen, ez az előnye annak, ha valaki köztudottan zakkant és nem titkos perverziója hullák/gyilkosságok közelében vizitelni. Kisinas szerint ma viszont elkésett, innen már minden hullát elvittek. Aha, várjunk csak ezzel, mert Menőcsajnak megérzése támadt, ami egyenesen a titkos pincebeli fagyasztóterembe vezet. Igen, valóban illegális néhol a vadászat, vélekedik Kisinas, aztán kicipzározza az egyik tetemet, s javítania kell magát, mert az embervadászat viszont mindenhol illegális.

11.jpg

Farkasanyu a depressziós Baltástúlélő srác szobájából lép ki éppen túlóráit nem is számolva már, mikor a recepciónál fia, Stiles meg Liam nyomorúságos hármasába botlik, s gyorsan át is veszi Újfiút. Farkasfiúnak bűntudata van, elvégre miatta szív a srác, ám Stiles győzködi, hogy néha ő is lehet önző. Kirának bezzeg ezt egyszer sem kellett mondani, magától szétkapta az eladó táblát, a szülők meg csodálkoznak, miért nem kell senkinek se a villa, pedig olyan klassz kis kéró.

12.jpg

Stiles Maliával tanul az ágyban, habár mindketten szívesebben gabalyodnának egymásba. Nagy önmegtartóztatással azonban csak nekiállnak a dolognak, Menőcsaj jegyzeteivel kezdve a dolgot. Amiket például nem is csoda, hogy Malia nem értett, mert random számok meg betűk halmaza, és köze sincs a matekhoz... Újfiút a Farkasanyut hazaküldő doki vizsgálja, aki nem más, mint a srác mostohaapja. Kiderül, hogy Liam magát hibáztatja, amiért hagyta, hogy Scotték felhecceljék, s emiatt most valószínűleg eltört a bokája. Farkasfiú bűntudatosan kagylózza a beszélgetést. Ekkor csörgeti Lydia, s küldi a kórházba, a Baltásgyilkos túlélőhőz.

15.jpg

Oda éppen Farkasanyu nyit be, s az a látvány fogadja, hogy Sean nagyban lakmározik az őt kihallgatni hivatott rendőr beleiből. Utóételként anyut is megcsócsálná, ám épp időben lemorrantja Farkasfiú, majd némi közelharcot követően az Emberevő lelécel. Miután Scott megbizonyosodik anyja jóllétéről, utána veti magát. Újfiú a folyosókon kóricál, meghallotta a támadás zajait, ezzel kvázi felajánlva magát Seannak, aki él is a lehetőséggel. Mire Farkasfiú utoléri, már fel is hurcolta magával Liamet a tetőre, s elkezdődik a tető szélén egyensúlyozós túszdráma.

16.jpg

A végjátékban a vendigo (Sean így nevezi magát) lehajítja Újfiút tetőről, aki után Farkasfiú kap, s épp sikerül elcsípnie az utolsó ujjperceit. Seannak persze nem tetszik, ha stagnál a halálozási arány, úgyhogy próbálja lefejteni Scott Liamet tartó kezeit, sikerrel. Farkasfiú két kéz helyett csak két fogsorral tud a zuhanó Újfiú után kapni, úgyhogy a csuklóit fogával harapva tartja levegőben meg életben, mígnem egy tomahawk áll bele a vicsorgó vendigóba – azám, a Néma Tomahawkos Gyilkos mentette meg Scotték irháját, segítségéért cserébe csak hallgatást kér, amint a szája helye elé tartott mutatóujj egyezményes gesztusával jelez. Farkasfiú ezt egyelőre könnyedén betartja, hisz köpni-nyelni nem tud, ahogy Újfiú se, aki felváltva bámulja Scottot meg az általa hátrahagyott harapás nyomát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása