Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x09 - Csikóhal

2016. május 27. 15:00 - Hoppancs

Amíg Lex a kocsiban kialussza éjjeli látomását, Cobi leveti a lelkiismeretére nehezedő terhet, és bevallja Joelnek, hogy Guatemalában bizony el kellett költenie negyvenezer eurót. Nem szólt senkinek, mert minek is keltette volna a hangulatot. Joel úgy véli, most már nem is kéne, hadd éljenek abban a boldog tudatban, hogy minden a legnagyobb rendben lesz a pszichopata drogbáróval. Cobi szeretne visszafordulni, ő sem tudja, merre, csak valahogy Jesús irányába nem kívánkozik. Megértjük. A kötelező erdei menetelés közben Gus észleli, hogy a csomag bomladozik, ezért indítványozza, hogy akkor már rásegíthetnének egy kicsit, és belekukkanthatnának. Így a küldetés vége felé egyedül Lex nem tartja jó ötletnek a helyzet súlyosbítását, de őt leszavazzák. Cobi szóba hozza a vegyi fegyver lehetőségét, de már ez sem állíthatja meg az önfeledt tapogatásba kezdő Joelt, aki valami ruhaneműt érez. Lawrence a Macska temetésén részvétet nyilvánít a szemrehányóan szuszogó özvegynek, aztán felfedez egy bajszos fickót, aki nem sírni jött. Inkább a hátul letakart hullákat és az őt kérdőre vonó dílert fényképezi.

bscap0000_8.jpg

Később ugyanezt a pasast láthatjuk Rochelle autója körül, aminek hollétét még Cobi jelentette be üzenetrögzítőn. És valóban erre az üzire érkezett, mert szépen vissza is hallgatja. Hőseink kicsit lassan haladnak, mert öregek és folyton megroppannak a végtagjaik, vagy kavics megy a cipőjükbe, a küldemény pedig a pára hatására egyre jobban szétesik. Lex a fák között újra megpillantja a fehér leples fantomasszonyt, akinek hajkurászása közben egy pont rá méretezett lyukba pottyan. A haverok némi kárörömöt követően kirángatják, az így kialakuló össznépi fetrengés pedig felfedi Jesús kincsét, egy J. M. monogramot viselő CIA-kabátot. Érdekes.

bscap0001_8.jpg

A sportos Aaron pulzusa csak 110-re ment fel futás közben, és a prosztatája is teljesen rendben van. Lawrence hiába fenyegeti, hogy baj lesz az engedetlenségéből, ő csak néhány lenéző beszólásra méltatja az öreget. Utóbbi a kapcsolatok és a rejtőzködés fontosságáról értekezik a „szakmában”, valamint rosszallását fejezi ki, amiért Aaron hülye viselkedésével ráirányítja a figyelmet. A tiszteletlen fiatalember biztosítja a bácsit, hogy nem kell izgulnia, mert őrá mindenki nagy ívben szarik.  A fiúk lepukkant településhez érnek, ahol senki nem akar velük kommunikálni, nyelvi és szimpátiabeli akadályok miatt. Lassan jönnek rá, hogy a Jesús varázsszó hallatán az unottan hümmögő falubeliek nemcsak felkapják a fejüket, de még az általuk ismert három angol mondat is eszükbe jut.

bscap0002_8.jpg

A várakozásra kijelölt téren a gyerekek megdobják Joelt egy kosárlabdával, úgy látszik, messziről is egyértelmű, hogy ő egy játékos típus. Cobitól boszorkányszerű hölgy kér egy számot agresszívan, majd valami beazonosíthatatlan szertartást végez rajta. Ezalatt Lex szóba elegyedik egy fiúval, aki nem csak azt árulja el, hogy egy buszon van a sulija, hanem azt is, hogy a fehér jelenés nem más, mint Xtabai, a szellem. Neki állítanak olyan bájos erdei szentélyeket, amelyek egyikét a második részben láthattuk. Szép, de veszélyes, mert megöl, ha nem tesznek a kedvére. Úgy. Eközben a bajszos már az amcsi nagykövetségen jár, ahol a Rochelle után kutatás hevében figyelmen kívül hagyja a jó modort.

bscap0003_8.jpg

A még este is kint üldögélő barátoknak egy részeg kínálja erőszakosan az általa bőven összenyálazott, ismeretlen italt, amit senki sem képes őszinte mosollyal kóstolgatni, de mivel balhés a fazon, túlesnek rajta. Csak Lex tiltakozik, mivel neki meggyűlt a baja a piával. Ezt nem sikerül érthetően elmagyarázni a hőbörgő alkesznak, ezért végül belemegy egy kortyba, de az nem elég, úgy kellene innia, „mint egy férfi”. A veszélyt érezve Lex megkockáztatná a nagyobb löketet, de Joel nem hagyja, ezért addig huzakodnak, amíg ki nem pocsolják az egészet. A hívatlan alak ezután a táskával kezd szemezgetni, de a varázsszó elriasztja. A fiúk nem lazíthatnak, mert egy perccel később már a fejükre húzott zsákkal tartanak a sötét helyiségbe, ahol két videojátékozó kölyök, egy újságot lapozgató nő és egy fegyveres férfi fogadja őket.

bscap0004_8.jpg

Utóbbi ki akarja nyittatni velük a csomagot, de ők ragaszkodnak hozzá, hogy az csakis Jesúsé. „Elhoztuk a lét meg a cuccot, akkor hazamehetünk?” próbálkozik naivan Cobi, mire előugrik az eddig háttérbe húzódó, első látásra totálisan elmeháborodott csaj, és kérdésekkel kezdi bombázni az egyre jobban megszeppenő társaságot. Gus elárulja, hogy Aaron küldte ide őket, akiről a lány először nem tudja, kicsoda, de aztán közli, hogy óóó igen, ő lopta el Jesús hajóját egy üzlet közepén, és ugye azóta sem került vissza az amerikaiak miatt. Lex mindenféle vidám híreket mond, miszerint itt a lé meg a csomag, a tökéletes állapotnak örvendő, ámbár enyhén iszapos hajót pedig szintén vissza tudják szolgáltatni. Jesúsnak tényleg semmi oka, hogy ideges legyen. A nő erre machetét rántva szedi ki Lexből a bérmanevét, ami Luke, sikítva skywalkerezik, majd elárulja, hogy ő meg Jazmin. Örülne, ha elárulnák, ki ölte meg Morenót. Fejrángatással kiegészített üvöltözése megteszi a hatását, Joel jelentkezik.

bscap0005_7.jpg

Amíg Jazmin és Joel félrevonul, a többieket kipaterolják a ház elé. Joel első feladata, hogy Jazmin térképes tetkóján mutassa meg, hol van éppen. A megfejtés az, hogy sehol, vagyis Guatemala, Mexikó és Belize között. Miközben a kabátot felöltő Jazmin hisztérikus magánszámot ad elő, odakint Cobi a többieknek is feltárja, hogy nem teljes az összeg. Szerencse, hogy már kiborulni sincs energiájuk. Jazmin elárulja, hogy ő nem szerette Morenót, de Jesús igen, aztán Joel ritkán látható szép mosolyát elemzi. Miután válasz nélkül maradó romantikus ajánlatot tett a férfinak, azt javasolja, ő is mondja ki, amit gondol. Némi noszogatás és pénzszámolás hangjaival aláfestett hatásszünet után Joel engedelmeskedik és előadja elméletét: valójában Jazmin egyenlő Jesús, és a kabátot is neki szánták. A lány nevetve javítja ki, hogy Jesús az ő apukája, aki most nyaral. Joel megkockáztatja, hogy pont úgy nyaral, ahogy Milo.

bscap0006_5.jpg

Hát igen, valaki sajnos megfojtotta szögesdróttal, vallja be szemérmesen Jazmin, és ha már ilyen kiváló az összhang, Joel rögtön meg is gyanúsítja, hogy ő tette. Jazmin ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem szeretné, inkább drogot kínál. Joel nem kér, mégis rájön a gyónás. Talán a gyönyörű mosolyára alapoz, amikor magára vállalja a hiányzó pénz elverését és megerősíti, hogy végzett a rendőrnővel. Jazmin szerint ki lesznek akadva a gyerekei, ha meghal, bár valaki jól kezeli az ilyesmit, itt van például ő. Joel készségesen felajánlja a segítségét, bár egyelőre sem Jazmin, sem a néző nem tudja, hogy mit tehetne ő a rettegett bűnözőért. A többieket újra megtalálja a piás ember, aki bocsánatot kér, mindenkit megölel, csak közben Lexet kissé oldalba is szúrja. Itt nyilván mások a szokások. Joel és Jazmin közösen nyalogatnak borítékot, majd utóbbi simán elengedi előbbit, amikor kintről behallatszik a társak segélykiáltása.

bscap0007_4.jpg

Jazmin valamiért egészen aggodalmas tekintettel kéri szolgálóját, hogy vigye el busszal a sérültet és haverjait. Lex már kezdi az ilyenkor szokásos „ígérd meg, hogy vigyázol a halamra és naponta tizenkétszer meglocsolod a ritka növényeimet” szöveget, de Gus nem hagyja, hogy elájuljon. Gyorsan bedobja neki, hogy megtalálta a neten az apját. Sikeresen eljutnak egy kórházba, ahol Gus arról érdeklődik, hogy engedhette el őket „Jesús”, amikor értesült a negyvenezerről. Joel szerint talán megbocsájtott, mint a druszája. Elvonul felhívni Aaront. Ő már nem veszi fel, mert miután jelelt egyet siket emberével, az autójába pattan, ahol egy templom előtt fel is robban. Bajszi épp abban a kórházban keresgéli Rochelle testét, ahol Lexet is ellátják, úgyhogy összefut Gusszal. Miután ügyesen azonosította, be is mutatkozik: ő az FBI jogi attaséja, Conrad Tull, és egy eltűnt ügyvivőről kíván informálódni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása