Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x01 – Rebirth

2016. május 26. 13:00 - A_Rézi

Az első évad hogyvoltjával kezdjük a másodikat – de nem akárhogy. Rebekah egy mesébe ágyazva mondja el Hope-nak szóban, nekünk képekben is, hogy mi történt eddig. Egy hatalmas királyról mesél, akit egy kegyetlen szörnyeteg (Francesca) legyőzött egy boszorkány (Geneviéve) segítségével. Ám a király és az ő öccse nem nyugszanak addig, míg a sötétség elől elrejtett, mindenki által elveszettnek (halottnak) hitt hercegnőjüket haza nem hozhatják…

vlcsnap-2016-05-22-14h33m28s111.png

Elijah egy ütött-kopott, régi gyárépületről tárgyal a Guerrerák egyik fogdmegjével, akinek ujján ott virít egy holdfény-gyűrű. Az épület műemlék, senki sem csinál vele semmit, punktum – öltönyös ősi törvényekre hivatkozva, roppant elegánsan közli, hogy itt biz’ nem fog kaszinó épülni. Klaus eközben otthon komolyzenét bömböltet, és egy halom üres vászon között dühöng: hiányzik egy fontos szín a palettájáról, az ellenségei vére. Hónapok teltek el, tartotta magát a tervhez, de már nem bírja a tétlenséget – és slusszpoénként ismét közeleg a holdtölte, amikor megint le fog gyengülni… Vérre szomjazik. Bátyja szokás szerint higgadt, és mivel immár mind a 12 kérdéses holdfény-gyűrűt megtalálta, lassan itt az idő revansot venni. Elijah inkább Hayley miatt aggódik, aki Klaushoz hasonlóan egyedül harcol a démonjaival, és nem kér az ő segítségéből.

A mocsárban farkas jár. Majd az emberré változott Hayley felöltözik, és Eve kunyhójához sétál. A környék kihalt, és kábé egy szeméttelepre emlékeztet, mintha csak tegnap történtek volna a robbantások. Hayley egy megpörkölődött játékbaba láttán elérzékenyül.

vlcsnap-2016-05-22-14h36m33s134.png

Cami Marcel ágyában múlatja az időt. Majd találkozóra indul az új konzulensével (a régi meghalt), a vámpír pedig felveti, hogy később összefuthatnának. Az egykori csapos azonban lehűti: csak semmi kötöttség, hiszen megbeszélték. Marcel búskomoran néz ki az ablakon a Negyed felé, de a lány megnyugtatja, hogy semmiről sem maradt le – Francesca emberei meg mindenütt ott vannak, az emberek meg félrenéznek. Szóba kerül Klaus is, akiről senki nem tud semmit, Marcel viszont biztosra veszi, hogy valami készül – és lerí róla, hogy benne lenne egy kis bunyóban. Cami inkább Davinára tereli a szót, aki kilépett a kovenből, és visszament a gimibe. És persze jön az elmaradhatatlan pszichoblabla is arról, hogy előre kell nézni, és nem a megváltoztathatatlanon rágódni! Könnyű azt mondani.

vlcsnap-2016-05-22-14h39m59s186.png

Davina egy lemezboltban vásárol: ősi izlandi népzenés bakelitet. WTF??? Az eladó is értetlenkedik egy sort, de a boszi közli, hogy nem neki lesz (azt már nem teszi hozzá, hogy Mikaelnek). Aztán szemezni kezd egy helyes, korabeli kölyökkel, egymásra mosolyognak, ami azzal a lendülettel le is olvad az arcáról, amikor a srác kimegy, és Oliver lép be helyette. A farkas arcoskodni kezd az eladóval, akiről kiderül, hogy ő a tulaj is. A bolt már megvan majd’ 90 éve, nem vagy te vámpír, édes öregem? A fényképes bizonyíték hatására Joe már lépne is, de néhány farkas az útját állja az ajtóban – szerencsére Davina varázsol egyet, mielőtt előkerülnének a fogak és a karmok, így a vámpír el tud menekülni.

vlcsnap-2016-05-22-14h40m44s36.png

Később, mivel pincsikutya Oliver azonnal leadta a drótot a nagyfőnöknek, Francesca lecseszi Cassie-t, hogy a boszik miért avatkoznak bele a vámpírok megölésébe. Az pedig fensőbbségesen közli, hogy Davina nem koventag, úgyhogy pont leszarja a szabályokat. Francesca elég feszült, egy hadseregnyi testőr veszi körül, hogy megvédjék Klaustól, aki viszont hónapok óta nem mutatkozott – ezek szerint a várakozás mást is megőrjít… Cassie a házból kilépve találkozik a szövetségesével, megjegyzi, hogy Francesca kezd összeroppanni a nyomás alatt. A pasi szerint pont ez volt Klaus és Elijah terve – erre a lány, némi büszkeséggel a hangjában dicsérni kezdi a tesók stratégiai érzékét. És végre nevükön is nevezik egymást: „Anyám” és „Finn”. Remek, végre már biztosan tudjuk, kik is valójában!

vlcsnap-2016-05-22-14h41m43s193.png

Két – vélhetően – farkas Cami nyomába szegődik az utcán. Úgy tűnik, ez nem újdonság, sőt, Caminek már tele van velük a hócipője – ám lepattintani csak ideiglenesen tudja őket. A lány az ősiek házába siet. Ugyan minek? Minden kihalt, a bútorok letakarva, ő mégis Klaust szólítja. Játszanak egy kör szellemesdit, de végül a borotválatlan Elijah érkezik a vendég fogadására, mondván öccse nem akar senkit sem látni. Cami azért csak elmondja a mondókáját: New Orleans olyan, mintha rendőrállam lenne, Francesca farkasai állandóan követik, az ősi vámpírok meg csak ülnek ölbe tett kézzel. Száz éve Marcel egymaga leszámolt velük, most is tuti segítene – sőt, csak arra vár, hogy bevessék! Hát hajrá! Elijah udvariasan elküldi Camit, de azért szöget ütnek a fejébe a szavai. Abban viszont megegyeznek a homályból elősétáló Klausszal, hogy van vér a csaj pucájában.

vlcsnap-2016-05-22-14h43m39s9.png

A folyón túl Marcel hadsereget próbál toborozni, nem sok sikerrel – Josh már vagy húsz csoportnyi embert hozott neki, és kábé semelyik sem volt alkalmas harcosnak. A főnök beszédet intéz az elég vegyes társasághoz (igen, megint, és igen, elég jó benne). Arról az időről beszél (gyerekkor), amikor még bármi lehetségesnek tűnt, bármilyen akadály legyőzhetőnek – aztán persze felnőttünk, és rájöttünk, hogy nem így működik a világ. A kulcsszavak: harcolni valamiért, amiben hisznek; örök élet; sőt kimondja a rettegett „V” betűs szót is, plusz jön egy kis bemutató szupererőből. Aztán elfeledteti ezt a találkozást, elküldi a népet azzal a kitétellel, hogyha valahol mélyen ég bennük a tűz, és igazán csatlakozni akarnak, akkor visszatalálnak ide…

Később Josh-sal négyszemközt megtárgyalják, hogy jó, ha egy befutó lesz majd ebből a csapatból, mert Marcel nem verőlegényeket akar – hanem harcosokat. A különbségre pedig a megérkező Klaus mutat rá: a harcos azért küzd, amiben hisz, pl. a családjáért…

vlcsnap-2016-05-22-14h47m01s45.png

Elijah a babaszobában rámol, éppen szétszedné a kiságyat – „tartani kell a látszatot” címszóval, amin a befutó Hayley alaposan megütközik. Az öltönyös belátja, hogy nehéz dolog ez, de az újdonsült hibrid ironizál egy sort, hozzátéve, hogy azt nehéz elviselni, hogy Francesca még a világon van, és lélegzik. Elijah ígéretet tesz, hogy bosszút állhat… ja, oké, de addig ebben a szobában egy szalmaszálat nem tesz keresztbe senki.

vlcsnap-2016-05-22-14h50m16s202.png

A padláson Mikael a jó kis északi zenét hallgatja, ami remek aláfestésként szolgál egy újabb gyilkossági kísérlethez. Davinának haja szála sem görbül, és elég magabiztos, de azért nem kéne ilyen magas lóról beszélni Ősi Apuval, mert nem lesz jó vége… Aztán etetés következik, bár a vámpírvadásznak nem nagyon fűlik a foga az embervérhez, de mivel a Negyedben közel s távol egy vámpír sincs, marad Davina csuklója. Legszívesebben persze letépné a boszi karkötőjét, hogy Klaus után vethesse magát, de a lány ismét nyomatékosítja: addig, míg rá nem jön, hogyan nem fognak gonosz ősivel együtt halni az ő barátai is, addig várakozó-állás van. Állandóan Esther könyvét bújja, és már elég közel jár a megoldáshoz…

vlcsnap-2016-05-22-14h50m52s58.png

Marcel az 1925-ös farkasirtásról beszél nevelőapjának. A kábé száz főnyi falkát négy nap alatt lerendezték, most azonban nemcsak a Guerrerákról van szó. Klausnak első körben a 12 gyűrűt viselő vérfarkas kell – egyértelmű okokból. És, hogy miért nem vadászta le őket egyenként? Nos, azon a bizonyos éjszakán eltűnt a házból a fehértölgy-karó, és lehet, hogy az ellenségnél van, ami, főleg teliholdas éjszakákon nem kicsit idegesítő… Hát, Marcelnél biztos nincs, hiszen a kötelék miatt semmire sem menne vele. Klaus ezek után kiteríti a lapjait: megtámadják a farkasokat, még ma este, ráadásul akkor, amikor ő a legsebezhetőbb, mert akkor számítanak rá legkevésbé.

vlcsnap-2016-05-22-15h33m56s43.png

Joe csatlakozik a csevejhez, mint kiderül, ’25-ben ő is nyakig benne volt a farkasok elleni harcban. Lemezt hozott Marcelnek, plusz az infót, hogy lebukott, és Davina mentette meg. Az ex-főnök azt tanácsolja, hogy meneküljön, de Joe-nak ez nem áll szándékában, itt van az otthona – szóval, decens külseje ellenére igazi harcos. Klausnak tetszik a szövege, így harcba hívja őt, ugyanis hirtelen megvilágosodása támadt. Neki megvan az oka, miért nem mészárolt le még mindenkit, de vajon a Guerrerák miért nem mozdultak? Miért nem vadászták le őt? Mert náluk sincs a karó! Szóval itt az ideje farkasvadászatra menni…

Elijah persze ellenkezik, hiszen nem tudják biztosan, kinél van a karó. Klaus viszont az „egyszerre egy ellenséggel végezzünk” elvet vallja, később majd leszámolnak a többivel.

vlcsnap-2016-05-22-14h55m24s71.png

Joe visszatér a boltjába, ahol még mindig Oliverék posztolnak, azzal a kamuszöveggel, hogy csak a cuccaiért jött, aztán lép is. És ezt ugyan miért hagynák? Hát, mert hasznos infói vannak Francesca számára. Ügyes trükk!

A stratégák számba veszik, kik viselnek gyűrűt. Közben Joe elmondja Francescának, hogy az ősiek azt hiszik, nála van a fehértölgy-karó. Pedig nincs. Vagyis senki sem tudja, hol van. A falkavezér keresőbűbájt kér Cassie-től: találják meg a fegyvert! Csali bedobva. Elijah szerint a kulcs az együttműködésben van – hogy Klaus és Hayley képes legyen együtt dolgozni. Hayley csak annyit kér, hogy Francesca ne ússza meg élve… amibe gonosz ősi mosolyogva beleegyezik. Ezzel meg is volnánk! Már csak a kirakós utolsó darabkája hiányzik, amiről Elijah fog gondoskodni.

vlcsnap-2016-05-22-14h57m27s126.png

Cassie varázsol, de úgy tűnik, a karót valaki bűbájjal elrejtette. Francesca erre felszólítja Joe-t, hogy mondjon valami használhatót még, vagy azonnal meghal. Joe némi „vívódás” után kiböki, hogy a karó állítólag a paphoz került… és a fogdmegek már tartják is a házkutatásnak nevezett garázdaságot Caminél. A lány némi iróniával körítve végül ad nekik egy kulcsot és egy címet… ami Elijah titkos jelenlétéből ítélve már előre le volt zsírozva.

vlcsnap-2016-05-22-14h59m51s20.png

Francesca stratégiai megbeszélést tart. Klaust addig kell legyőzni, amíg gyenge, és ha megvan a karó, használni rajta. Elijah-t majd legyengíti egy-két harapás, aki pedig kitépi Hayley szívét, jutalmat kap. Oszolj! A falkavezér Francesca pedig a háza biztonságában várja a csata kimenetelét, hiszen oda vámpírok nem léphetnek be az engedélye nélkül…

A hamis nyomok az epizód elején látott gyárba vezetik Cami lakberendezőit, ahol Marcel várja őket nagy szeretettel, és a tűzoltórendszerben felhalmozott farkasölővel. Josh rájuk zárja az ajtót, a főnök pedig egy öngyújtó segítségével a vendégekre szabadítja a poklot. És, amíg a farkasok harcképtelenek, meg lehet szerezni tőlük a gyűrűket, szép sorban.

vlcsnap-2016-05-22-15h00m58s225.png

Mikaelsonékhoz egy másik csapat farkas érkezik, Oliver vezetésével. Róluk Hayley gondoskodik, míg Francesca házának őreiről Elijah. Az öltönyös szokás szerint elegáns, az egykori farkaslány viszont inkább dühös. Klaus pedig minden egyes visszavett gyűrűvel erősödik, és megjön az ihlete a festéshez is. Az a néhány farkas, aki a közelébe kerül, holtan végzi – egy-egy ecsettel a nyakában, hogy aztán a kifolyó vérüket a művész vászonra vihesse. Hayley „kedvenc” Oliverét végül nem öli meg, csak lekáderezi és megfenyegeti: ha még egyszer gyűrűt lát rajta, neki annyi!

vlcsnap-2016-05-22-15h03m53s176.png

Francesca ablakaira vér fröccsen, nem sokkal később pedig egy levágott fej gurul be a bejárati ajtón. Elijah lerendezte a „kintlévőségeket”, már csak a Guerrera-tesók maradtak. Francesca magabiztos: nyugi, nem jöhet be! Rendes ősi vigyorog, aztán Al Capone esetét hozza fel, aki ugye kábé egy banánhéjon csúszott el – adócsalásért sittelték le. Az ördög a részletekben rejlik. Bezony! Elijah elintézte, hogy Francesca házát kulturális örökséggé nyilvánítsák, így a város kisajátította… vagyis: köztulajdonná vált. Bárki beléphet, engedély nélkül! És be is lép… Francesca arcáról meg lefagy a mosoly.

vlcsnap-2016-05-22-15h06m24s152.png

Klaus immár békésen festeget, hiszen az ereje majdnem teljes – egy gyűrű viszont hiányzik. Bátyja sietve közli, hogy a Guerrera tesók tisztesen helytálltak a harcban, amíg Francesca elmenekült… De nem! Elijah nem hagyta meglógni, csak éppen átengedte a lehetőséget valaki másnak. És valóban, Francesca autón menekül, amikor egyszer csak Hayley terem előtte az úton – és ahelyett, hogy a gázra lépne és tovább hajtana, megáll, lefagy, és hagyja, hogy kirángassák a kocsiból…

vlcsnap-2016-05-22-15h07m24s0.png

Marcel a jól megérdemelt pihenését tölti némi jazz mellett, mikor Josh hozza a hírt, hogy Joe-t elkapták. A kisvámpír hisztizik egy sort, hogy bárki csatlakozik, belehal, szóval miért is kell ezt csinálni? Kiderül, hogy igazából az a baja, hogy nem tudja, miért is kellene harcolnia. Marcel erre türelmesen magyarázni kezd: Joe olyan vámpír volt, aki ahelyett, hogy szolgaként éljen, inkább meghalt – szabadon. Ez a város az otthona, és New Orleans mindigis olyan hely volt, amiért érdemes harcolni. Aztán feltűnik egy félvér csaj a reggeli csoportból, bár gőze sincs, hogyan került ide. Hát, végülis minden hadsereg egy harcossal kezdődik…

vlcsnap-2016-05-22-15h08m30s156.png

Hayley a babaszobában tör-zúz. Elijah jön leállítani, mire a lány elmondja, hogy megölte Francescát, de nem lett jobban. Nem érez semmit. Rendes ősi azzal próbálja nyugtatni, hogy meg kell szoknia a hibridlétet, de Hayley nem akar így élni. A farkaslét nemes és tiszta, ő viszont megölte nyolc fajtársát, míg Francescáig eljutott… úgy viselkedett, mint egy vámpír… és ez nagyon nem jó! Szörnyetegnek érzi magát, és azt is észrevette, hogy Elijah másként néz rá…

Davina zárva találja Joe boltját, de szinte azonnal mellette terem a jóképű idegen korábbról, aki ironizál egy sort a lány ősi izlandi népzene iránti rajongásán. Kalebnek hívják, és szemmel láthatóan ráindult a boszira…

vlcsnap-2016-05-22-15h09m19s122.png

Ideje megsemmisíteni a köveket, de mivel egy boszi volt a készítő, így tűzzel és vízzel kell, nem kalapáccsal. Elijah végzi a műveletet, miközben Klaus önostorozásba kezd: el kellett volna fogadnia a terhességet, a királykodást meg hagyni a francba. Ha hallgatott volna a bátyjára, Hope még mindig velük lenne. Ráadásul az eltűnt karó miatt Elijah élete is veszélybe került… Rendes tesó viccel üti el a dolgot, hozzátéve, hogy Hayley-t viszont csak Klaus tudja megvigasztalni, mert csak ő értheti meg a fájdalmát…

És az ősi hibrid neki is veselkedik. Hayley-vel az örökkévalóság elviselésének nehézségeiről beszélgetnek. Egyetértenek abban, hogy egyikük sem nyugszik, míg a kislányuk biztonságban vissza nem térhet. De ehhez – mutat rá Klaus – irányítaniuk kell a várost. Dolgozniuk kell a farkasok egyesítésén, ami az ősi szerint a háború ellenére sem lehetetlen. Hayley a királynőjük, és tisztelni is fogják, mert igazságos és jogos volt a bosszúja… A boszikat pedig egyszer már legyőzték – egyesített erővel. Így kell szembenézni az összes többivel is. Családként.

vlcsnap-2016-05-22-15h10m54s33.png

Marcel és Cami az ágyban beszélik meg a fejleményeket. A vámpír élvezte a küzdelmet Klaus oldalán, Cami pedig részvétet nyilvánít Joe miatt… aztán szakít. Mondván le akar diplomázni, embereken segíteni, az pedig nem megy úgy, hogy folyton visszarángatják! Dehogynem! Lesz ez még így se… Mert mint kiderül, Cami új konzulense nem más, mint Vincent Griffith – akinek a bőrébe Finn bújt…

vlcsnap-2016-05-22-15h12m37s49.png

És már meséli is Anyunak, hogy mennyire hiszékenyek az emberek, és hogy a teste mennyire gyenge, sebezhető. A kupaktanácshoz csatlakozó Kalebnek viszont nagyonis tetszik az új teste – hát még Davina Clairnek. Hoppá! Kaleb nem más, mint Kol Mikaelson. Szóval immár az egész ősi család él és virul, Anyu pedig több frontos támadást indított… Ráadásul most, hogy Francescát kiiktatták, Anyu fogja a boszikat és a farkasokat is irányítani. És elérkezettnek látja az időt, hogy megtervezze a családegyesítést…

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása