Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x07 - Shiva

2016. május 24. 15:00 - Chat Géza

Elérkeztünk a várva várt félvadzáróhoz. Rendesen megalapoztak a nagy csúcspontnak, amiről csak a poszt végén fogok hosszasen ömlengeni vagy anyázni. De kezdjük ott, hogy Strand fejbe lőtte szerelmét. Pedig közösen megehették volna a mérgezett ostyát és akkor szépen éldegélhettek volna tovább a kis maxikói palota pincéjében, cuki golden retrievereket zabálva. Ez itt a probléma, hogy a házvezetőnő szerint utóbbi a normális, míg Madison, Strand és mindenki más, akinek nem főtt záptojássá az agya a trópusi hőségben tudja, hogy a fertőzött, meghalt embert fejbe kell lőni, agyon kell szúrni, különben felkel és megesz. Ezt a két világnézetet nem lehet összeegyeztetni, így a házvezetőnő kiadja az útját az egy napja érkezett vendégeknek. De azért kapnak egy napot összeszedelőzködni.

img_0261.PNG

Kell is ez a kis idő, mert Chris megszökött, Travis meg elment megkeresni. Addig is Madison a luxus kecóban eszi a kefét, hogy most mi lesz. Nick dumál a házvezetőnővel, hogy ugyan hadd maradjanak már. A méregfőző kisiparos bele is egyezik, de Strandnak mennie kell, amint eltemette Abigailt. Most mondanám, hogy ez a legnagyobb baj, hogy várni kell, amíg Strand precízen kiássa a gödröt, de nem. Egyrészt Daniel Salazar annyira bedilizik, hogy le kell fogni és be kell zárni valahova. Ott beszélget vele a házvezetőnő, hogy ideje lenne elengednie a saját démonait, amik annyira kísértik, hogy azt álmodta, hogy a lánya arcáról leomlik a hús. Aztán az sem mellékes, hogy Nick csak úgy megjelent a semmiből, tökig véresen, de a zombivá vált Louist maga mellett cibálva. Madison ezt képtelen feldolgozni. Miért jó ez neked édes fiam, hogy bekened magad vérrel és belesétálsz a halálba? Nem halok meg, muter. - mondja Nick. És miután lefürdött megint elmegy, hogy visszahozza Christ és Travist.

Addig Madison elbeszélgethet a mexikói villa Magdi anyusával. A házvezetőnő azt mondja, hogy egyszer majd választania kell a fia és a világ között, amit nem ismer. Erre mondja a mi kis tanárnőnk, hogy ő bezony meg akarja ismerni ezt a világot, mert a jó pap holtig tanul, aztán zombi lesz belőle, ugye. Nem. Ezek nem zombik, és ez nem is a világvége. Ez valami újnak a kezdete. Meg is mutatja Madisonnak a folyosót, ahol annyi zombi lézeng. Tessék, nézd csak meg! Nekik már nincs gondjuk az életre. Aha, szép, ezzel Madison kívülről rázárta az ajtót, hogy ott rohadjon meg a pszicho Magdi anyus. A nő nem sikít, nem rázza a rácsot, hogy engedje ki, mert így már együtt lehet a fiával. BETEG.

img_0271.PNG

Travis lába egy kicsit kikészült, hogy zokniban szaladt a hülye fia után, de szerencsére egy kis házban megpihenhet. A helyi gringó még vizet és csukát is ad neki, sőt, segít, hogy merre induljon, mert kelet felé látta szaladni a fiút. Travis menne is, de látja, hogy az egyik szobában valami árnyék mocorog. Berúgja az ajtót, hát nem a kicsi Chris szegez fegyvert egy ártatlan kisgyerekre? De igen. Travis zseniálisan eltereli a bamba fia figyelmét, kiveri a kezéből a pisztolyt, verekednek kicsit a homokban, Chris kést ránt és majdnem elmetéli a faterja torkát. Na ez nem játék. Chris üvölt, hogy ő rossz ember, mert nem jó. A többiek is egy szörnyet látnak benne. Travis rájön, hogy fia egyedül van, mint a kisujja, eddig nem foglalkozott vele, hát most fog. Egy dombon ülve, mélázás közben talál rá Travisre a már megint nyakig zombivérrel bekent Nick. Megpróbálja összekaparni a bandát, de Travis megmondja, hogy ők nem mennek, mondja Madisonnak, hogy nem is találkoztak.

Salazar megküzd a saját démonaival, az odahaluzott feleségének magyarázza, hogy ő már gyerekként ölt, satöbbi, de megbocsátást nyer, ha elengedi végre az asszonyt. Mind lélekben, mind mindenhogyan. Pont meg is hozza a levest az egyik csicskacseléd, akit izomból le is bólint a mi zsoldos öregapónk, majd kiszabadítja magát és módszeresen, kis haluzások közepette felgyújtja a zombikat, meg az egész kócerájt. Ekkor jön vissza kocsival Strand, veszi fel Salazarékat, Aliciát, de Madisonnal kicsit küzdenie kell, mert épp Nickkel szentségel, hogy nem baj, hogy nem találta meg Traviséket, csak szálljon már be a kocsiba. Nick inkább elballag a zombik között, mert a házvezetőnőnek igaza volt, az emberek gonoszak. És ezzel, hogy felgyújtották ezt a pazar kis kéglit, most már be is bizonyosodott.

Nem is két, hanem egyből három részre szakadt a csapat. Travis és Chris tolnak egy lélekmelegítő apa-fia túrát, Nick elzarándokolgat magában. Strand, Salazarék, MAdison és Alicia meg mennek vissza a hajó felé, míg a háttérben szépen csendben lángol a palota.

És akkor az anyázás. Imádom a TWD-t és a Feart is, de nem hiszem el, hogy mindig fel kell gyújtani, le kell rombolni a helyet, hogy haladjon a történet. Ez a lángol mögöttünk a hely, ahol éltünk, konkrétan egy az egyben Hershel farmja. Ott is egy csűrben tartották a zombikat, mert túl katolikusok voltak ahhoz, hogy rendesen kiiktassák a halottakat, de jött Shane. Itt Salazar dilizett be és gyújtott fel mindent. A farmnál véletlenül gyulladt ki az egész, de az ok-okozati tényezőkbe felesleges belemenni, amikor ez és ami ott volt az egy és ugyanaz, csak pepitában. Az előző hogyvoltban felvázoltam egy olyat, hogy mennyire menő lenne egy női főgonosz. Azt minden gond nélkül meg lehetett volna lépni és mondjuk elég lett volna az évad végén menekülni megint. De nem én írom a forgatókönyvet.

 

 

16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.05.24. 17:43:12

A keretes megjegyzeseddel abszolut egyetertek, sokan hasonloan latjuk mas kibeszelos forumokon is.

enzo23 2016.05.24. 20:41:31

Hé, Salazar nem szállt be Strandhoz, csak Ofélia. S-Papa ismeretlen helyen van - vagy sülthúsként, vagy túlélte.

Amúgy már tökmindegy, de mivel latino tájékon vagyunk, Luis lesz az a Louis.

2016.05.24. 21:59:02

salazar haluzásain pislogtam nagyokat, nekem ő faszacsávó badass, és nem szívesen látom, h elgyengül. (strand dettó, de ő épp most szabadította meg a szerelmét a szenvedéstől/átváltozástól, ő kicsit más tészta)
és akkor most mi lesz: mivel szétvált a csapi három felé, elválnak a szálak is, és mutatják, h ki-hol-merre-meddig micsinál?
travis és hülye fiának jósolnám, h leghamarabb elbuknak.
mind közül nick, aki leghamarabb levette a szitut, sponoffot neki!

egyébként meg belecsöppent az egész banda egy apokalipszis kellős közepébe, de azért legyen még arra is idő és energia, h a kamaszok eleve instabil lelkivilágát majd még külön ápolgassuk? azt nem most kellett volna elkezdeni, de ha már így alakult, akkor vegyék fel a ritmust, ha már annyira individuumok akartak lenni a jó- és nyugis létben. is.

együttnemműködő 2016.05.24. 23:50:17

A keretes szöveggel csak egyetérteni tudok. Hiába van ötvenféle drámai jelenet ebben a zombiuniverzumban, mégis a látványosabb dolgok egyszerűen csak ismétlődnek.
(Meg kell mondjam, ugyanezt éreztem a Trónok harcában is, amikor Daenerys már megint egy égő dothraki kócerájból száll ki már megint teljesen pőrén azzal a fincsi azbeszttestével, és már megint letérdelnek előtte egy csomóan.)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.05.25. 09:32:57

A Fear úgy el van cseszve mint annak a rendje. Amikor az első évad előtt beharangozták ,hogy ez biza a zombiapokalipszis KEZDETEIRŐL fog szólni, akkor nagyon megörültem és az első 3 rész be is váltotta a reményeimet... Csak aztán kiderül hogy 4 részben lezavarták az egész világvégét és azóta ez az egész nem más mint a Walking Dead 2 -csak szarabb színészekkel és kevésbé szétrohadt zombikkal.

Ha lett volna egy kis eszük a rendezőknek, akkor kb most jutnánk el oda hogy a hadsereg bekeríti a a lakóparkot.

Remekül be lehetett volna mutatni a zombik lassú "elszaporodását", az egyre jobban felbomló rendet, az elharapódzó káoszt, előbb a rendőrség majd a hadsereg lépéseit a fosztogatást stb... DE NEM mert a rendezőknek ANNYIRA fontos volt hogy minél hamarabb Walking Dead 2-t csináljanak a sorozatból, hogy erre nem jutott idő.

Ha így tettek volna, akkor nem kellene már megint vagy huszadjára előrángatni a legordasabb WD kliséket, hanem egy jóval érdekesebb sztoriszála kaptunk volna, arról, hogy hogyan hullik szét szépen lassan a civilizáció.

Treff Bubi 2016.05.25. 13:23:40

Amikor Nick simán letusolta magáról a ráalvadt vért, és ott állt hófehér atlétában akkor azért röhögtem. Biztos Mexikóban tízszeres adag klórt tesznek a vízbe, de amikor nálunk elesett a gyerek a kismotorral és ki kellett pucolni a pólóját, rendesen megszenvedtünk vele, hogy eltűnjön a folt.

julie0812 2016.05.25. 21:41:46

@Treff Bubi: Nicknel mar csak ilyenek ezek a feher cuccok :)
Hat mit mondjak, annyira nem lett izgalmas a vege, mint vartam. Amugy nekem is rogton Hershel farmja ugrott be. Es az is a masodik evadban volt, ha jol emlekszem....

2016.05.26. 00:29:25

@julie0812: de miért érzed, h nem lett izgalmas a vége? gyakorlatilag darabokra szakadt két család is: legnagyobbat talán meredith szívott, mert otthagyta a pasija a fia miatt, ÉS ráadásul és legfőképpen őt még a saját fia is. én bizti behisztiztem volna, meredith meg csak nézett ki a fejéből, jól van fiam menjél akkor. én tuti leütöttem volna és cűgöltem volna magammal a gyerekemet, mert még nem tartanék az elengedés fázisnál, mint a nő.
kíváncsi vagyok, h mi lesz innentől.

korábbi rész posztjánál megjegyeztem, h nick marhára nem szokott le a drogról, csak talált pótlékot.

és ez a sori márpedig jó. annyiban lettünk megvezetve, h "előzménysoriként" lett reklámozva, és mindenki azt várta, h megmondják miért történik, pedig nem erről szól, hanem arról, h basszameg hirtelen a szomszéd pistabácsi meg az egész utca meg akar enni, engem meg a családomat, és le kéne lépni. pláne ha még napalmoznak is, mint véső megoldás (am' ez tipikus)

@Prof. William: bemutatták, volt karantén is. és a civilizáció pusztulása vhol a család széthullásánál is kezdődik.

2016.05.26. 00:45:33

bocsi, még egy dolog, aztán pofám lapos: láttuk-olvastuk a TWD-t, de mivel a fear_előzmény_ , lehet h szűz szemmel kéne nézni, a pusztulás most kezdődik éppen el, a szereplők hoznak hüje és meggondolatlan döntéseket, de először ők, és nem rickék. jaja, pusztítanak ők is maguk körül, bármerre járnak, de ez a kurvanagy vattafakk válságra adott és emberi természetből fakadó reakció inkább.

Treff Bubi 2016.05.26. 09:42:06

Annyiban stimmel a dolog, hogy tényleg az előzményeket mutatta be az első évad, csak éppen nagyon szűk nézőpontból, vagyis pont annyit, amennyit konkrétan ez a család érzékelhetett belőle. Ez mondjuk nem bűn, az TWD-ben sincsenek "mindeközben a Fehér Házban..." típusú kitekintések, csak annyit látunk, amennyit Rickék látnak a világból.

julie0812 2016.05.26. 11:43:22

@Biriksz_Krokiksz!: Madison :)
Nem tudom, talan mert meg mindig nem sikerult egyik szereplot sem igazan megkedvelnem. Hianyzott nekem valami plusz, amin lehet agyalni a kovetkezo reszig, mint a (kovezzetek meg :) ) TWD-ben. De persze azert megnezem majd...

Treff Bubi 2016.05.27. 01:04:59

Egy off kérdés: általában a sorozatoknál honnan lehet tudni az epizódok címét? Nagyon régen ugye kiírták az elején, később ez megszűnt, legfeljebb a szinkronizált változatban bemondta a narrátor. De pl az FTWD-nél már ez sincs. OK, így a neten leírva látom, de a tévében még a digitális menü sem írja ki sose az aktuális rész címét.

etikette 2016.05.29. 21:56:14

En meg mindig azt varom hogy valaki felbukkan a twd-bol ;) akar csak futolag is...mekkora lenne :D

enzo23 2016.05.29. 22:59:37

@Treff Bubi: ha felirattal nézed, akkor abban ki szokott írva lenni, amúgy meg az epguides.com a te barátod :)
egyébként valóban nem mondják be pl., de nem érzem annyira fontosnak

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.05.30. 09:59:50

@Treff Bubi: Megnéznék már egy olyan zombiapokot ahol a vezetés legmagasabb szintjeit láthatnánk.
Ilyen House of Cards stílusban. zombit meg az évad feléig/háromnegyedéig nem is látnánk "élőben" hanem max csak pl a jelentésekben. :)

Treff Bubi 2016.05.30. 10:26:07

@Prof. William: jaja, ez megérne egy külön filmet/sorozatot. Mondjuk ahogy a minisztériumban azon agyalnak, hogy pótolják a kiesett termelést, mert egyre kevesebb ember jár dolgozni, inkább az utcán hörögnek:)
süti beállítások módosítása