Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x02 - 117

2016. május 20. 15:00 - Smiley93

Flashback a Beacon Hills gimnáziumban: Kisderek éppen a Nagyon Fontos Kosármeccsen játszana, ám pont telihold van, ő meg bénázik az önkontrollal (ismerős valahonnan?). Befut ifjú Peter, és miután jól letolja a srácot, egy spirálmintás faragvánnyal, alfa-béta-omega mantrázására buzdítva próbál Kisdereknek segíteni visszanyerni az önuralmát a farkasmaszk felett. Hasonló gondokkal küzd Kate is a jelenben, egy benzinkút mosdójában. Neki azonban nincs kéznél egy Pszichóalfája meg spirálos faragványa se, akad viszont egy kotnyeles tulaj, aki mindenáron meg akarja tudni, mi ez a nagy morgás a női mosdóban, úgyhogy jóízűen megcsócsálja a delikvenst. Főcím.

1.jpg

Mexikót megjárt hőseink Állatdokinál teszik le holtsúlyt, azaz Kisdereket, aki egyelőre eszméletlen és nagyon hideg, amely tulajdonságok egyikével sem segíti előre a rejtély felgöngyölítését, egyelőre Állatdoki is tanácstalanul áll az eset előtt. Így hát a srácok elhúznak, elvégre másnap suli, a legjobb tanuló Menőcsaj meg marad virrasztani. Scott próbál észrevétlen beóvakodni a házba, ám a McCall-lak előszobájában az apja szerszámaiba fut, a nagy csörömpölésre meg tulajdonosuk is felriad. Miután Ügynökapu puffog egy sort, amiért a fia elfeledkezett az aznap este esedékes apa-fia vacsiról, Scott meg 4 órával korábbra hazudja magát, mindketten mennek a maguk útjára, a másnapra (aznapra) elhalasztott vacsiig.

2.jpg

Reggel a rendelőben Állatdoki vizitel kis betegénél, s megállapítja, hogy igen gyors a pulzusa, fel is melegedett, és figyelemreméltóan gyorsan gyógyul. Épp egy fecskendős tesztre készülnének elő új asszisztensével, Lydiával, mikor Kisderek megébred, persze farkasösztönök hatása alatt, rögtön fenyegetést és/vagy zsákmányt látva a két előtte aggodalmaskodó emberben, így le is üti Állatdokit, s elhúzza a csíkot. A suliban Stiles részletezi Farkasfiúnak végre létező szerelmi életét, Maliával, aki minden éjjel belopózik hozzá. Csak egy bibi van: a csaj rokonsága Pszichóalfával, amit hőseink egyelőre titkolnak, de nyilván csak idő kérdése, hogy Malia mikor fog szimatot.

3.jpg

Törióra, Mr. Yukimura próbálna tanítani, például Maliát, akit hiába szólít fel, persze nem tudja a választ, ezt sem tanították a peremerdőkben. Farkasfiú meg véletlen sms-t küld a tanárnak, hogy hívja fel Menőcsajt, amit az persze hangosan fel is olvas. Kínos, lapozzunk inkább. Ha már úgyis a rendelőről volt szó, itt konzultál az éjszakai/reggeli műszak a suliból érkező Scott & Stiles duóval. Beavatják őket, hogy Főfarkasnak nemcsak a teste, de a tudata is visszafiatalodott Kisderekké, azaz úgy hiszi, hogy a családja a Hale-lakban éli nagy vidáman farkashétköznapjait. A katasztrófát megelőzendő, előtte kéne odaérni a leégett romokhoz, hogy elkerüljenek pár millió kínos kérdést.

4.jpg

Késő bánat, mert Kisderek már egykori otthona romjainál turistáskodik, és nem tetszik neki, amit lát. Ekkor fut be két zsaru, akiknek szintén nem tetszik, amit látnak, azaz hogy egy kiskorú egy lezárt területen kóricál (azért ilyesmiért se sok helyen szállnak ki a rendőrök, de hát… ez Beacon Hills, hogy Dannyt idézzem). Az egyik rendőr Zsaruapu kisinasa, ő próbálna kedvesen bánni a zavart gyerekkel, aki a fejébe vette, hogy ő annak a romhalmaznak a kellős közepén lakik, ám a másik arc már kevésbé elnéző, így Kisderek egy kicsit erősebben megszorítja, ami farkaserővel már nagyon erős, jutalma egy kis sokkoló.

5b.jpg

Ezen fordulat után Kisderek kalandjai a jövőben az őrsön folytatódnak. Itt a modern technika vívmányait igénybe véve ujjlenyomatot vesznek a kis szökevénytől, aminek az eredménye sokadszorra is: Derek Hale. Kerekednek a szemek, a Hale név bűvös hatása Zsaruaput is az esethez vonzza, aki addig vizsgálgatja hunyorogva, különböző távolságokból a kissrácot, míg egészen belelátja a felnőtt Főfarkas vonásait. Végszóra esnek be szó szerint Farkasfiú meg Stiles, amiből a seriff rögtön leveszi, hogy ez itt tényleg Kisderek, és neki bizony át kell vennie az ügyet kisinasaitól, de ízibe. Az irodájában, hatszemközt jöhet az igazság is: a múlt heti táborról, ami a mexikói kiruccanás fedőszövege volt, valamint az előző rész hogyvoltja dióhéjban.

6.jpg

Ezután vállalkoznak a morcos Kisderek megpuhítására is. Ehhez azt füllentik, hogy a srácnak kis amnéziája van, ezért nem emlékszik a tűzvészre, ami miatt a családja meghalt elköltözött Beacon Hillsből, s majd az emlékei visszaszerzése után láthatja is őket. Ekkora kamut csak azért nyel be Kisderek, mert a) ő is lódít kissé, miszerint remekül uralja a farkasmaszkot, de főleg mert b) Scott villant neki egy vörös alfa szemet, s máris engedelmes ölebként követi őket. Az első bébiszitter Stiles lesz, míg Scott a srác egyetlen, valóban élő és elérhető távolságban lévő rokonához, Pszichóalfához igyekszik.

7.jpg

Ezt a „tervet” Kira ismerteti a kocsiban Menőcsajjal, amikor megállnak tankolni. Aztán azt is megérdeklődi óvatosan, Lydia haragudna-e, ha előző nap őt csapatta volna meg árammal, mint Scottot. Á, dehogy, pedig ő még bele sincs esve, mint Farkasfiú. Azzal kipattanna tankolni, ám hirtelen nyoma vész. Kira a mosdónál talál rá, meg a tankos hullájára, akit Kate csócsált meg, bár a vér mennyisége alapján inkább mészárlásnak nevezhetjük a dolgot. Stiles McCallékhoz ér Kisderekkel, ahol legnagyobb bosszúságára Scott apja várakozik egy nagy zacskó kajával, a közös vacsi, ugye, amit Farkasfiú megint csak elfelejtett (lemondani), ugye. Mindegy is, érkezik pár menetrendszerű, ám annál kínosabb kérdés Kisderekről, akit Miguelnek, Stiles mexikói unokatesójának hazudnak, de egykettőre összehaverkodnak Scott apjával, s neki is ülnek vacsizni.

8.jpg

Farkasfiú Pszichóalfához igyekszik, ám az első kellemetlen meglepetés még azelőtt éri, hogy a célszeméllyel találkozna, hiszen Malia toppan be, mondván, minden segítség elkél, ha az ember Pszichóalfával randizik. Farkasfiú persze nem örül, húzza is a száját látványosan, az egy dolog, hogy elmondani se akaródzott Maliának, ki az apja, de így élesben bedobni egy másik. Már épp az ideillő szappanopera-részletekből csemegézne, mikor Pszichóalfa elébe megy a dolgoknak, s megelégszik pár kétértelmű célzással a lány szüleiről, úgy tűnik, nem ma lesz a Vallomások Éjszakája. Scott fellélegezve a tárgyra tér, s megérdeklődi, hogy is van az a farkaskarmolással meg az átváltozással? Hát-hát, igen ritka dolog az, ismétli Peter bácsi, amit már annyiszor hallottunk, de közben neki is leeshet a tantusz, mert leolvad a vigyor az arcáról.

9igazi.jpg

McCalléknál Ügynökapu megkapja a hőn áhított családi vacsoráját, csak éppen a fia helyett Stiles meg Kisderek ül ott. Utóbbinak hamar leesik, hogy egy FBI ügynökkel tartózkodik egy légtérben, így hát a Hale családot ért tűzről kezd kérdezősködni, Stiles minden igyekezete ellenére. Scotték eközben tovább faggatják Pszichóalfát, vajon mire kell Kate-nek Kisderek? Ehhez belövik az eseményeket az idő-tér kontinuumban: Paige halála után járunk, azaz akörül, amikor Kisderek megismerkedett Kate-tel, akivel, az első évad óta tudjuk, a lehető legszorosabb viszonyba kerültek, osztja meg a szaftos pletykát Pszichóalfa döbbent hallgatóságával. Kisderek nemcsak döbbent, de igen dühös is lett, mikor Ügynökapu felvilágosította a Hale-tűzről, így a srác az Alfát kívánja látni, Stilesszal meg többet nem konzultál (mintha Scott nem hazudta volna ugyanezt). Farkasfiúék viszont tovább konzultálnak Derek múltjáról, s kiokoskodják, hogy Főfarkas most abban az állapotában leledzik, amikor még feltétel nélkül bízott Kate-ben. Azaz, várós, hogy a nő beugorjon érte.

10.jpg

Erre Stilest is figyelmeztetik, aki pont arra a jelenetre ér a szobájába, hogy Kate lép le Kisderekkel, megtörtént a baj. Pszichóalfa meg lánya azzal a lendülettel rohannának is Kisderek után, ám Farkasfiú leállítja őket: előbb ésszel, mint erővel! Ennek jegyében tárcsázza is Menőcsajt, mert az ő triójuk inkább az erő részéhez tud hozzáárulni. Menőcsaj hozzájárulása pár helyszíni fotó a Kate által, hátrahagyott hulláról, aminek kábé nulla jelentősége lesz a következő okfejtésben, miszerint Kate holdkontroll problémákkal küzd csakúgy, mint Kisderek ebben a korban, s így kívánja megszerezni tőle az egyik családi relikviát. S valóban, Kate már ballag is Kisderekkel a titkos Hale-páncélterem felé. A srác az út fele táján elbizonytalanodik ugyan, ám Kate meggyőzi egy nosztalgikus csókkal (és Kisdereknek még mindig nem tűnt fel, hogy Kate mennyivel öregebb annál a verziónál, akit ő ismer). Innen már csak egy ugrás a Hale-páncélterem, ami bizony, kapaszkodjunk meg, a suli alatt van (hol máshol is lenne).

12.jpg

A sulihoz ért Farkasfiú, Malia meg Pszichóalfa is, mikor Malia megint olyan fura szagot fog, mint Mexikóban a sivatag közepén, Peter meg ismeri is az állatkoponya-fejű embereket, a berzerkereket. Így azt is jól tudja, mekkora mázli, hogy csak eggyel futottak össze, mert az elől még elmenekülhetnek akár élve is. Hamar kiderül azonban, hogy a támadók ketten vannak, s annak rendje-módja szerint sarokba is szorítják Farkasfiút meg Maliát, míg Pszichóalfa elhúz. Neki ugyanis a családi relikviáknál van jelenése, ahol Kisderek naivan átadja Kate-nek az összpontosító spirált. Pszichóalfa vigyorogva leplezi le a nőt, majd közli, hogy a relikvia valójában egy ócska kínai replika. Kate-en a számonkérés sora, Kisderektől követeli az igazságot, aki azonban Scott farkas-segélykiáltását hallva inkább újdonsült ismerőse segítségére siet.

13.jpg

Befut Stiles a baseballütőjével meg Menőcsajjal, valamint Kira a katanájával, ám mindhiába. A napot végül Kisderek menti meg, mikor lekaratézza a berzerkereket. A pincében Pszichóalfa hergeli egy sort ellenét, s miután eldicsekszik, hogyan tanította Dereket önfegyelemre, előkapják a karmaikat egy jó kis fighthoz, mikor valaki füstbombákat dob le közéjük.

15.jpg

A káoszt kihasználva Kate lelép, ismeretlen alakok meg kirámolják a Hale vagyont, Pszichóalfa bágyadt tiltakozása ellenére is. A fura lények elleni harcot eközben Derek nyeri, aki a nagy küzdelem hevében visszaváltozik felnőtt önmagává, Aranyszemű Derekké. Stiles meg Menőcsaj a katakombákban a magánkívül lévő Pszichóalfát lelik, aki kétségbeesetten motyog valami rémtettről. Nagy nehezen kihúzzák belőle, hogy mit vittek el az imént: 117 millió dollárt, kötvényekben, személyesen Pszichóalfától – a károsult tekintete pedig bosszút ígér.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása