Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x06 - Sicut Cervus

2016. május 17. 11:00 - Chat Géza

 Ez a félévadzáró előtti rész. Ezt nem szabad elfelejteni, a The Walking Dead esetében is itt szokott lenni egy nagy altatás vagy egy olyan felszopó rész, ami pusztán csak azt a célt szolgálja, hogy egy házvezetőnő alaposságával rendesen megágyazzon a nagy finálénak. Ehhez képest egy spanyol pádre nyomja a hittérítő szöveget a templomban, alaposan dokumentálva, több szögből megmutatva, kicsit belassítva és agyonfényelve is megmutatják, ahogy az úr színe elé járuló keresztények magukhoz veszik Krisztus testét. Mivel 12 évig katolikus suliba jártam, ezért tudom, hogy kábé ez az egyetlen érdemi része az egész 40-60 perces ceremóniának: az ingyenkaja, az ostya. Patikamérlegen kimért sovány vigasz, de attól még az. Több járókeretes nénit is láttam már egymás kínai papucsát tiporva könyökölve dulakodni, hogy előbb jusson a pap és az ő kifogyhatatlan ostyás puttonya elé. Szóval jól meg lett ez mutatva, így a nyakamat teszem rá, hogy ennek lesz jelentősége. A szentmise véget ért, menjetek békével. Istennek legyen hála, mondják a hívők, majd kimennek a templom elé és fegyvert ragadnak. Ekkor érkezik Thomas Abigail, aki arról győzködi a padrét, hogy hülyeség harcolni, blablabla, de akkor az egyik terhes nő átváltozik vért könnyező szűz Máriává, aztán meg egy gyerek is, meg mindenki, még a pap is, aki egy bizonyos nőt okol mindezért. Végre, egy nő lesz a főgonosz!

Eközben Travisék már majdnem elérik a partot, de az előre beharangozott komplikációk menetrend szerint meg is érkeznek: A "határőrök" házhoz jönnek. Csak két embert kell lenyomni, ha beüt a szar, szóval olyan nagy háborúra nem igen kell számítani. Persze a szomszéd ladikokról még megindulhat a komoly offenzíva, de ezen felesleges agyalni. A "határőrök" kis alkudozás után elfogadják a kopoltyúnként egy rög aranyat (mert nem tudnak a gépházban malmozó Travisékről, ugye), de kisebb puta madrézás következtében megindul a chicágózás. A két idegennek és Louisnak annyi, Strand még a Clain Klein alsógatyáját se csokizta össze. Irány a part! A szárazföldön mindenki szépen v alakban összeizzadt pólóban ballag, amikor meglátják a templomot és Abigail kocsiját. A miller fickó sehol sincs, de van helyette egy rahedli zombi, gyerekek, idősek vegyesen. Nick egy kislány fejét nyitja meg, Salazar egy kisfiút folytogatva flasbackkel vissza a háborús időbe, ahol szintén gyereket kellett ölnie, Chris meg szemrebbenés nélkül nézi, ahogy Madisont majdnem megeszik, de szerencsére Alicia közbelép.

Abigail kocsijával elmennek a birtokra, ami luxus palotaként volt beharangozva, ugye. Ehhez képest egy mezei alföldi kúria csak, ahol a kertben a lösz talajon erőlködnek a növénytermesztéssel, hogy valami más is megmaradjon a redva kukorica mellett. Jó, a pecó elég patnet. Érkezéskor a fegyvereket le kell adni a takarítő személyzet egyik tagjánál. Mindenki leteszi a fegyvert, mint anno Világosnál, csak Salazar húzza a száját, de aztán ő is bedobja a bicskát meg maroklőfegyvert. Abigailt perszehogy megharapta egy zombi, így most őt kell pátyolgatni, de a pöcsköszörű kora óta mellette lévő legfőbb bejárónő nem aggódja túl ezt a dolgot. Nicknek is azt magyarázza, hogy ja, ezek az izék nem halottak, eddig is itt voltak köztünk, csak most látjuk is őket. Tehát angyalok vagy szellemek, kinek mi.

kepernyofoto_2016-05-17_8_03_50.png

A családon belül végtelen mennyiségű konflikt eszkalálódik, de hirtelen, merhogy a tévé előtt szánalmasan tespedő Alicia elregéli Madisonnak, hogy Chris hezitált a templom előtt, erre Travis meg is kapja a savazást, mire hősünk csak azzal tud vagdalkozni, hogy bezzeg ő mindig ott volt, amikor a drogos gyerekét újra meg újra ki kellett rángatni a szarból. Az oké, hogy a család az első, de nehéz összetartani, ha két csonka családról van szó. Eközben Salazar látja, hogy az egyik kisgyerek leküld egy golden retrivert a szemétledobón, majd elmegy a rács mögött tartott zombi anyjával beszélgetni, hogy mennyit fejlődött a fociban. Salazar erről el is beszélget Abigail takarítónőjével, de nagy ívben lesajnálja az egészet, most az a fontos, hogy a gazdája megkapja a mérgezett ostyát.

kepernyofoto_2016-05-17_8_05_05.png

Miközben Nick durva tripet kap az imádkozó fába vésett bagoly látványától, addig Chris bemegy Alicia és Madison szobájába, hogy a szekrényen hagyott kést megragadva megállva felettük hozza rájuk a frászt, merthogy egy pisztolylövés hangjára felébrednek, így látják a holdfényben körvonalazódó pszicho Christ. Amúgy csak Strand lőtte fejbe Abigailt, akinek ugyan megígérte, hogy majd közösen murdelnek meg, de hát jobb élni, mint nem élni.

kepernyofoto_2016-05-17_8_03_21.png

kepernyofoto_2016-05-17_8_05_30.png

A Travisék által egy rahedli fegyverrel és az egészségesnél jóval több vallási fanatizmussal megáldott bejárónő komoly fenyegetést jelenthet szereplőinknek, akik per pillanat szügyig gázolnak a lelkiismereti válságban, amiért non-stop gyilkolniuk kell. Még ha csak zombikat is.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2016.05.17. 15:21:23

a sorozatnak ez volt az első része hangulatában, ami olyan hűha volt, erre megtudom, hogy félévadzáró volt. Na mindegy
Van pár érthetetlen dolog: nekem az nem jött átm teljesen, hogy miért mérgezi az a nő az embereket. Neki mi haszna van abból, hogy átzombulnak az emberek, akik a gyülekezet tagjai voltak? A most érkező csapatot is veszély fenyegeti ez alapján... És honnan tudta, hogy Salazar megölte Louist, aki a fia volt (?)
Az sem világos, hogy a zombilétnek mi az élettani alapja (lélegeznek? esznek? anyagcsere?, rothadás? miért kell szétzúzni az agyukat?). A Walking Deadet nem követtem, ha ott megmagyarázták, akkor röviden légyszi valaki írja le

Treff Bubi 2016.05.17. 22:17:32

@RTB: a Walking szerint amikor az ember meghal, egy idő után valami újra beindítja az agyi aktivitás egy részét (vírus, vagy gomba, vagy bármi, még nem sikerült azonosítani), de csak az alapvető funkciók (pl. mozgás, érzékelés, éhség) működnek megint, ezért nem lehet kulturáltan megbeszélni az illetővel a problémákat. Ha az agyat kiiktatják, nem tud az ember feltámadni.
Szerintem a nő simán fanatikus hívő, és a feltámadás egy fajtájaként éli meg a zombijárványt.

Amit én hiányolok mindkét sorozatból, az a zombi állat, mint olyan. Nincsenek walker cicák, marhacsordák, stb, pedig az lenne csak az igazi para.

enzo23 2016.05.18. 02:43:52

@RTB: nem ez volt a félévadzáró, olvasd el az első mondatot újra :)
süti beállítások módosítása