Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x07 – A Grimm, aki ellopta a Karácsonyt

2016. május 16. 13:00 - Kapitánylány

„Le kell hát ezt nyelnem, hogy életem hátra lévő részében koboldok üldözzenek, kik mind az én teremtményeim. Humbug, kérem, humbug!” – Karácsonyi ének

Nick újra Grimm! Éljen! Éljen! Éljen! Ezt ünnepeljük meg az évad egyik legrosszabb melléktörténetével, és ezen még az sem segít, hogy karácsonyi történet, bár a mostani időjárást tekintve akár aktuális lehetne… Karácsonyi partin vagyunk, egy óriási ajándékdoboz érkezik az ajtó elé, senki sem törődik azzal kitől jöhetett, simán beviszik a túlsúlyos dobozt a fa elé.

A farkaslak a szokásos karácsonyi öltözetét vette fel, az ifjú pár most indítja be Monroe karácsonyi különvonatát, teljes az ünnepi hangulat. Az egyik járatra rejt el Monroe egy meghívót Rosalee-nak, ideje már bepótolniuk a nászutat!

01.jpg

A parti hűlt helyén vagyunk, a dobozból egy szőrös kéz nyúl ki, amelynek a tulaja megy is ajtót nyitni a haverjainak. A ház tulaját az asszony zavarja le, hangokat hall (nem hogy aludna), a férj lent dorbézoló kis lényeket lát, akik haragosan vetik magukat a férfira.

Karácsonyi programként Hank, Trubel és Nick a Természet Rendjében Hívő Keveréklények (TRHK) után nyomoznak a lakókocsiban. Ennek a csoportnak a múltja régre vezethető vissza, amikor is a fajtiszta keverékek üldözték tisztátalan társaikat, és titkos tárgyalásokon ítélték őket el, senkinek sem kegyelmeztek (cölöpre felnyársalva égették el a „bűnösöket”).

Josh és Juliette odahaza egy Grimm könyv felett mereng, Josh még mindig hihetetlennek tartja ezt az egészet, hiába próbálta az apja bevezetni a keveréklények világába.

02-1.jpg

02-2.jpg

Wu a parti helyszínére hívja nyomozópárosunkat, az áldozatot kórházba vitték, a feleségét kellene kihallgatni. Az asszony elmondja azt amit nem tud, ugye semmit se látott, de mesél az ajándékdobozról, ami úgy néz ki, mintha kijött volna belőle valaki. A fiúk gyorsan összegeznek, majd Nick gyümölcskenyérre lesz figyelmes, biztos jelent valamit!

Trubel próbál kiosonni a hátsó ajtón, de Josh meglepi, mindenáron a lánnyal akar menni, meg kell tanulnia megvédenie magát, a lány lehetne az oktatója! Trubel végül beleegyezik, irány Shaw házához, aki korábban meg akarta leckéztetni Nick-et. Josh nem érti minek jöttek ide, de a lány szerint Shaw tagja a TRHK-nak. Indul is benézni a lakásba, a fiút őrszemnek hátrahagyja, jól is teszi, mert hátulról meglepi egy lény, Josh üti le mielőtt baj lenne belőle.

03-1.jpg

03-2.jpg

A hallgatózás és a motozás viszont nem volt hiába, Trubel így meg tudta, hogy Shaw és bandája lecsapni készül a tisztátalan társaikra, meg is találja a leütött sakálnál a maszkot, illetve a Grimm párosunkat is el akarják tüntetni a színről. Mennek is haza jelenteni Nick-nek, aki nem nagyon örül ennek az önállósodásnak, de majd utána néz Shaw-nak és a bandájának, csak Bud-tól tudjanak meg több nevet. A beszélgetést nem tudják folytatni, mert Hank jelentkezik, magához tért az áldozat. A férfi leírja a támadóit, gyerekek voltak zöld szemekkel, éles fogakkal és hegyes fülekkel, jó kis jelmezek voltak, amik bűzlöttek mint egy fiúöltöző.

04.jpg

Bud, Josh és Trubel a kocsiból figyeli a bandát, Bud sorolja is a neveket, sokan jöttek el, úgy látszik egy újabb találkozóra gyűlnek.

Közben felbukkannak a kis elvetemültjeink egy másik helyszínnél. Az őrsön Hank jelöli be az eddigi betöréseket, érdemes lenne a helyszínek környékén, illetve a támadások középpontjában lévő görög templomban szétnézni. Indulás előtt Renard százados hívatja be Nick-et az irodájába, közli, hogy Elizabeth távozott, valószínűleg elindult megkeresni az unokáját. Nick erre csak annyit mond, hogy nem tudja merre van az anyja, de ha tudná, akkor se mondaná meg, ezt nevezik patthelyzetnek. Renard rá is tér a másik ügyre, mi legyen Wu-val? Jó lenne úgy leállítani, hogy ne tudjon meg semmit a keverékvilágról… A beszélgetést Hank szakítja meg, folyamatban lévő garázdálkodáshoz hívták őket.

05-1.jpg

05-2.jpg

05-3.jpg

A helyszínen az apró lények törnek-zúznak, ketten elmenekülnek a kiérkező párosunk elől, de a harmadik társuk a ház tetejéről leesve kicsit kábultan néz a fiúkra, majd rá is támad Nick-re. Sikerül Hank-nek leütnie, csodálkozik is, hogy látja a lényt, akkor ez most mi? Nick tanácstalan, el kell vinniük Monroe-ékhoz, hátha ők tudják milyen lény is ez a valami. A háznál a benyugtatózott lényt ketrecbe zárják, a lányok vigyáznak addig rá, amíg a fiúk kiderítik pontosan mivel van dolguk. Kallikantzaroi, tudjuk meg pontosan az egyik könyvből, egy szelídebb lidérkék keveréklények átváltozott tinédzser gyermeke (lázadó ifjúság, mi?), aki a téli napforduló környékén átváltozik, és tombol (hormonális probléma). Ellenszer: jól megtömni a Kallikantzaroi-t édességgel (pl. gyümölcskenyér), jóllakottan visszaváltozik újra szelídebb lidérkévé.

06-1.jpg

06-2.jpg

A farkaslakban Juliette a kisvonatokban gyönyörködik, Rosalee el is mondja az egyiknek a történetét… Juliette ekkor a hasához kap, enyhe hányingere van, Rosalee rá is kérdez, tán terhes? Juliette nem tartja valószínűnek, de ha igen, akkor Adalind-ként történt meg, el is kezd szépen kiborulni, Rosalee próbálja megnyugtatni, a csevejt kinti hangok szakítják félbe. A garázshoz érve kis szörnyünk már kiszabadult, jöttek a haverjai kiszabadítani, és ha már itt vannak, rá is támadnak a lányokra. A lakásban próbálják védeni Monroe szeretett kisvonatjait, a fiúk épp időben érnek haza, a Kallikantzaroi kölykök ijedten menekülnek el három irányba a dúvad elől.

07-1.jpg

07-2.jpg

Bent a lányok már elkezdtek pakolni, gyorsan átbeszélik a helyzetet, egyetlen megoldás van, a gyümölcskenyér! Nick és Juliette kis tanácskozásra ér haza, meg vannak a nevek! Sajnos Nick addig rendőrként nem intézkedhet, amíg nem bizonyítják rájuk a horog égetést, vagy egyéb bűncselekményt.

Másnap Josh segítséget kér, meg akarja védeni magát a vadászkopóktól, haza szeretne végre térni az otthonába. Nick ezt a feladatot Trubel-re bízza, a lány örül az új feladatnak. Mennek is a lakókocsihoz, sok tanulnivaló akad, persze nem a fegyvereknél kezdenek, előbb a könyveket kell átolvasni.

08-1.jpg

08-2.jpg

Nick és Hank egy házhoz vonul ki, mivel Monroe és Rosalee a rendrakás közben egy egészségügyi karkötőt talál, az egyik lény hagyta el. Anyuka nyit ajtót, ijedten változik át szelídebb lidérkévé, de gyorsan vissza is változik, már tud a Grimmről. Apuka nehezen hiszi el, hogy a fia hormonális betegséggel küzd, de be kell látnia, hogy az elhagyott karkötő jó bizonyíték, ráadásul a gyerek mostanában kialvatlan. Szülők közlik, hogy a fiú egy kórusban énekel ma este Hank által már korábban kiszúrt templomban, valószínűleg ott lesz a többi lidérke is. Irány csapdát állítani, le is foglalnak egy édességet árusító furgont.

09.jpg

A kórus vidáman dalol, a helyi karácsonyfán az izzót most kapcsolják fel, a három kis hormonbajos szeme fel is izzik nyomban. Monroe és Rosalee gyümölcskenyeret szór el a templom bejárata előtt a kocsiig, bent Nick és Hank próbálja tartani a frontot, de a lidérkék elszabadulnak, a fa rögtön kárát is látja. Szörnyikék ekkor szagot fognak, nyál csorgatva másznak be a cukros autóba, az ifjú házaspár rájuk is csukja az ajtót, el kell a templomtól vinni a gyerekeket. Másnap reggel a kis csapat a szülőkkel kiegészülve várja a csodát, a furgon hátulját kinyitva békésen szundikáló, visszaváltozott tinédzsereket találnak.

10-1.jpg

10-2.jpg

Az őrsön Wu a korábbi rajza mellé most már a mostani esetben készült fantomrajzot is beteszi, tényleg kezdeni kellene már valamit az őrmesterrel!

Trubel várja haza Nick-et, búcsúzkodni készül, mivel Nick újra a régi, ezért itt rá már nincs szükség, Josh-nak viszont igen, a fiú szeretne hazamenni. Nick nem tartóztatja, de persze ide mindig hazavárják, búcsúzóul odaadja a nénikéje autóját, azzal csak kényelmesebb. Juliette az ablakból figyeli a távozó autót, majd a fürdőszobába vonul, meg kell néznie a terhességi teszt eredményét.

11-1.jpg

11-2.jpg

Címkék: grimm
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.05.16. 14:05:59

Ne mááár, hogy "legrosszabb melléktörténet", szerintem tök cuki :)
Ha már legrosszabb melléktörténet, hol vagyunk a holdfejű, ezüstképű nemtoménmitől? Annál nincs lejjebb :) Na persze számomra.
Ezen felröhögtem: "három kis hormonbajos". Végülis igen...
Amúgy meg ez a Julis-rosszullétes-terhességi-tesztes dolog... borzongató. Még úgy is, hogy tudom mi lesz a vége.

tinipuma 2016.05.16. 21:11:10

Jó volt ez. Én igazán kedvelem a GaLibát :D

Gabba 2016.05.18. 15:46:00

@tinipuma: itt vagyok! ja, nem, csak félreolvastam

karácsonyi rész, oké, de azért tényleg elég gyengus volt

@AaannnaaA: izgulhatunk itt is, hogy ki a gyerek apja, mint a Homelandben :)

2016.05.18. 18:44:44

@AaannnaaA: azóta, h pár dolog (farkashorogkereszt, és természetesen wu) megoldódott, most ezek a terhességes+gyermekkereséses részek lettek számomra a legizgisebbek és legvárósabbak. attól félek, h mégsem fogom tudni megállni, és előrehaladok én is. (aztán majd ülhetek rá a nagy számra) XD illetve :((

tinipuma 2016.05.18. 22:09:15

@Gabba: sebaj, az a jó, ha te is itt vagy :D

Kapitánylány 2016.05.19. 13:22:44

@Biriksz_Krokiksz!: azt megnézném, hogy ülsz rá... :D

2016.06.03. 19:08:39

@AaannnaaA: @Kapitánylány: most hogy a héten lement nálunk a 4. évadzárója, mégis csak kénytelen voltam rárepülni a 5dikkre, végre van sok patakokban folyó #ármánykodási (!), nem csak napi grimm : C.S.I.
wu továbbra is <3
adalinda továbbra is, ahogy eddig is <3
juliette nagyon nem <3 pffffffff

(amúgy most már nick <3 nem pedig sean renard)

úgy hiányoznak a posztok, de attól még kapitánylány is : <3
(nem voltam spoileres, vigyázkodtam!)

Gabba 2016.06.04. 17:21:01

@Biriksz_Krokiksz!: türelmetlen voltál Margit, mért nem veszel példát rólam?!
nyugodtan várok, közben mindenfélével molyolok :)

2016.06.05. 07:58:20

@Gabba: rossz voltam, pistám, fenekelj el! (és direkt háttal ültem a monitornak, és még egy molylepke is folyton kitakarta a képet előlem, és :p )
süti beállítások módosítása