Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x01 - The Dark Moon

2016. május 13. 11:00 - Smiley93

A maratoni 24 részes harmadik évadban annyi minden történt, hogy lehetetlen szűk egy percben összevágni, így a készítők csak a legfontosabb infókat dobták össze a figyelmetlen nézők emlékeinek felfrissítésére: a kis prérifarkas, Malia négyről két lábra váltott, Stiles elvesztette a szüzességét, méghozzá Maliával együtt, Kira beleesett Scott farkasmaszkjába, titokzatos néger megmentő csajunk is akadt, Menőcsaj banshee, Vadászéknál Kate néni feltámadt, cserébe viszont Allison meghalt, az összlétszám tehát változatlan. Dereken eközben a La Lobát keresi megszállottan egy pszichopata néni és csapata. Jöjjön hát a negyedik évad!

1.jpg

A sivatagos-sziklás vidék kellős közepén, egy poros mexikói városban nyitjuk az évadot, ahol Menőcsaj meg Stiles állnak szájtátva és kissé elveszetten. Igaz, van tervük, ám Lydia szerint az még a szokásosnál is kevésbé tervszerű, azaz már nyomokban sem tartalmazhat tervre emlékeztető elemeket. Mindegy, ha menni kell, akkor menni kell, úgyhogy el is indulnak a forgatagban. Egy ajtónál néma őrnél igyekeznek bebocsátást nyerni, a biztonsági kamerának felmutatott kártyalappal sikerül is becsekkolniuk Mexikó egyik legmenőbb bulihelyére. A bárpultnál rögtön le is csapnak eléjük két rövidet, Stiles kotorászna apróért, mikor egy testes verőember lapogatja meg őket hátulról, a ház állja. Ez pont olyan baljóslatúan hangzik, hogy az embernek a maradék étvágya is elmegy. Lydia fel is fortyan, ők bizony nem szórakozni, hanem üzletelni jöttek. A következő snittben már a Főfarkast meg Pszichóalfát az előző évadban foglyul ejtő, majd utóbbi ujját levágó banda főnökénél, a kötögető pszichonagyinál vizitelnek.

2.jpg

Az alkudozás tárgya nem más, mint Főfarkas, őt szeretnék hőseink ötvenezer dollárért kiváltani. Erre felhúzódnak a kakasok a fegyvereken, butaság volt egyedül idejönni, mosolyog Maffianagyi, kinek egy szemöldökmozdulatára kétségtelenül elsülne az összes puska. Ó, de nem jöttünk ám egyedül, nyugtatja meg Stiles, hanem a falkával: Farkasfiú, Kira meg Malia ropja a klubban. Főcím, méghozzá megújult, benne Maliával meg aranyszínekkel.

3.jpg

Vissza a táncparkettre, ahol Malia buzdítja Kirát, hogy olvadjon már be, a fenébe is, mondjuk kezdje el riszálni magát, ahogy mindenki más. Az ázsiai csajról kiderül, hogy teljesen új szintre emeli a botláb fogalmát, egészen a bottest szintjére, ahogy feszengve fura vonaglásba kezd. Malia azonban úgy tűnik, sokat haladt a civilizálódásban, vagy a prérifarkasok tartják a legvadabb bulikat, mert tudja mi a dörgés, s Kirával hamarosan a buli partiarcai lesznek. A privát irodában tovább zajlik az alkudozás, mármint ha Maffianagyi fenyegetéseit annak lehet tekinteni. Láthatóan nem szívesen válna meg Derektől, s őszintén nem érti, minek strapálja magát egy köteg tini Főfarkas morcos személyéért, főleg, hogy a soraikat az előző részekben jelentősen megtépázták.

4.jpg

Bár Stiles erre azt feleli, nem szeretnek veszíteni, szerintem csak a szokásos hőskomplexusokról lehet szó. Ennek legfőbb szakértője, Farkasfiú közben ki is iktatott egy őrt, s felszól a walkie-talkie-n, ideje eltenni egy köteget a dollárpapírokból. Na nem jó ötlet ennyire keménykedni igazi rosszfiúkkal, de ne legyen igazam. A táncparketten persze lebuktak hőseink, szexi tánc ide vagy oda, szerencsére mindhárom kósza természetfeletti legyőzi az ellenséges alakulat őrszemeit, s már nyomulnak is be az egyik mellékfolyosóra. Maffianagyi most látja elérkezettnek az időt arra, hogy bekeményítsen, s kiadja a tűz-, akarom mondai füstparancsot, ami egykettőre elárasztja a helyet.

5.jpg

Nem közönséges füstről, hanem sisakvirágesszenciáról van szó, a nehezített terepen ütnek rajta a három betolakodón a Calavera további verőlegényei. Végül a főnökük is befut, elmondja ugyanazt az alfának, mint a tárgyalópartnereinek: ha Főfarkasért jöttek, hát kár volt a gőzért (mindenféle értelemben). Farkasfiú ekkor összerakja a képet: a nő maga sem tudja, hol vakációzik Főfarkas, azért nem akaródzik neki kiszolgáltatnia! Talált, süllyedt lehet, mert a főnökasszony sokkolóval felel.

7.jpg

Flashbackben elevenítjük fel, hőseinket mi szél vitte Mexikóba: Farkasfiú Állatdoki rendelőjében vázolta Stilesnak meg Menőcsajnak, hogy Főfarkas eltűnt, nem reagál az üzenetekre se, ami az ő szociális profiljával eddig teljesen rendben is lenne, csakhogy a lakásán egy mexikói vadászcsalád, a Calaverák címerét hagyták hátra. Lydia elvégzi a banshee halottkém vizsgálatot, s megállapítja, hogy Derek nem halt meg, de az se biztos, hogy él (mintha lenne a kettő között bármi), viszont tutira gáz van. Mondjuk erre még banshee-erő nélkül is pont rá lehetett jönni, mindegy.

8.jpg

Na szóval, így kerültek Mexikóba, egy sötét ablaktalan helyiségbe, ahol Scott tér magához. Na, most már tényleg foglyok lettek, gratulálok. Bár Főfarkas sosem volt a vadászok birtokában, most Menőcsajt sajátította ki a főnökasszony. Mivel időközben úgyis felvirradt, villásreggelizik a kevéssé lelkes Lydiával, banshee-képességeit tesztelve érdeklődik, melyik fog meghalni e két random pasi közül? Fogságba esett barátai eközben próbálják kitalálni, mitévők legyenek. Az akcióterv: ha nyílik a bunker ajtaja, uccu neki, legyakni mindenkit, majd rohanni. Ja, és közben felszedni Lydiát is, ezt Malia kedvéért kell hozzátenni, aki egyelőre inkább a vadon törvényei szerint élne. Főfarkas holléte is szóba kerül, ha nem Calaveráék ragadták el, akkor ki lehet a ludas?

9.jpg

Vissza a reggelizőasztalhoz, ahol Maffianagyi gyorsan kinyiffantja az egyik delikvenst a vajazókéssel, hátha így többet megtudhat Lydia erejéről. A terv dugába dől, ám nem gond, Menőcsaj így is jó lesz még neki, mondjuk arra, hogy Scottról fecsegjen. Motivációként összegyűjtik egy teremben a Scottfalkát, mínusz Stiles meg Malia, amolyan motivációs csapatkínzásra. A játék alapfelállásában Farkasfiú kap egy kérdést, rossz válasz esetén Kirától egy áramütést, ha a róka pedig húzódozik, akkor Menőcsaj kapja Scott adagját. Egyszerű, mint a vakablak. Az első kérdés Derek elrablójának kilétére vonatkozik. Farkasfiú felháborodik, hát hülyék lettek volna akkor idejönni, ha tudnák, hol sütteti a hasát Főfarkas. A válasz persze rossz, mehet az áram.

10.jpg

A katakombákban Stiles biztatja Maliát, hogy használja már a szuperhallását s hallgassa ki, mivel üti el az idejét a másik három barátjuk, de egyelőre csak egy csókig jutnak. Odafenn folytatódik a vallatás, avagy brainstroming vadász-módra: emelkedő áramerősséggel próbálja gondolkodásra ösztökélni Maffianagyi Farkasfiút, hogy kitalálja, ki lehet Derek elrablója. Végül sikerül annyira megcsapatni, hogy átvált vörösszem-üzemmódra, s beugrik neki egy régi emlék, miszerint karmolás útján is farkassá lehet válni, innen meg egyenes út (?) vezet Kate Argent nevéig, bingó.

11.jpg

Ezzel szélnek is ereszti Maffianagyi a csipetcsapatot, útravalóul elárulja, hogy neki már 4 emberét elnyelte Kate főhadiszállása, szóval good luck. Ja, és ha Scott ártatlant találna ölni, ő hívatlanul is felkeresi és intézkedik. Vezetőként Braedent biztosítja hőseinknek, aki a motorjával mutatja az utat a Stiles dzsipjébe zsúfolódott Scottfalkának Katelandbe. Útközben meghányják-vetik a Kate-ügyet. Kirának meg Maliának hogyvoltozzák az első évad releváns részleteit, majd Scott továbbfejti a sztorit: miután Kate meghalt, a Calavérák beugrottak a hullaházba csekkolni, nem-e talál átváltozni. Hát dehogynem, ennek félreérthetetlen jeleként karmokat növesztett, így hát a vadászhagyományokat ápolva egy késsel bezárták a feléledt nőt, hadd ölhesse meg magát az átváltozás előtt.

16.jpg

Amivel nem számoltak, hogy Kate nagyon is szeretett élni, így hát ahelyett, hogy kinyírta volna magát, csak eljátszotta, s pár ember megölésével elszelelt, majd átváltozva kék vérlényként tengette tovább napjait. A jelenben Stiles dzsipje épp rosszkor adja be a kulcsot, így Farkasfiú könnyes búcsút vesz társaitól, s Braeden mögé felpattanva folytatja útját Derekhez, míg a többiek az autóról gondoskodnak. A hátrahagyottak a kocsi gikszerjét kutatják nagyban, mikor Malia felfedezi, hogy valaki egy éles tárgyat röpített beléjük, orvtámadás áldozatai lettek kérem szépen.

15.jpg

Farkasfiú és útikalauza egy szirten szusszannak egyet, ahonnan rálátni Katelandre, a földrengés sújtotta volt településre, aminek már csak a temploma áll. Ez a legendák szerint nem másnak, mint a pincéjében lakozó erőknek köszönhető, az épületet ugyanis vérjaguárok szentélye fölé emelték, hogy ott van-e Derek meg Kate, az meg passz. Az autómentőink nem haladnak jól, Stiles még mindig a motorral pepecsel, amikor Malia veszély-szagot fog, társaságuk akadt. Eközben Scotték megérkeznek a faluba, be is sötétedett rendesen, így Farkasfiú elérkezettnek látja az időt, hogy tisztázzák a piszkos ügyeket, azazhogy pontosan mire is szól kísérője megbízatása. Kate-et a Calavérákhoz fogja visszavinni, de ha legközelebb azért fizetnek, hogy Scottot nyiffantsa ki, lelke rajta, megteszi. Alighogy belépnek a romos templomba, Scott máris szagot fog, Derek meg valami nem emberi van ott.

17.jpg

A sivatag közepén is leszállt az éj, Stiles Menőcsaj asszisztálásával, zseblámpával tűnt el a dzsip motorterében, olyan alkatrészek között, amelyeket nem csak én, de ő sem ismer fel. Malia meg Kira őrködnek, s fel is fedeznek egy oda nem illő alakot a sziklák között, uccu neki, rohan is a prérifarkas bele a veszélybe, mert azt így kell. Kira követi. Némi vaktában kardsuhogtatás után rá is lel a csajra, aki már begyűjtött egy csúnya karmolást az ismeretlen, de annál erősebb lénytől, akkor most lenne jó elhúzni innen. Végszóra a távolban felbőg a dzsip, soha jobbkor.

18.jpg

Farkasfiúék tovább óvatoskodnak a zseblámpával a rom belsejében, így Braedennek lehetősége nyílik kifaggatni Scottot arról, hogy miért nem smárolta le búcsúzóul Kirát. A srác nagy zavarában hebeg-habog valamit arról, hogy ők aztán nem is járnak, de mi is volt az akkor az előző évadban, kérdezzük mi. Hát Braedent se győzte meg, de fontosabb dolgokkal kell most foglalkozniuk, például a sötétből rájuk rontó csontvázzal.

19.jpg

A falka másik fele eközben már a dzsipben döcög nagy vidáman, azaz Stiles egy kicsit kiakadt, amikor Malia csak úgy szó nélkül elhúzott a kövek közé, azt hitte, a prérifarkasnak akkor lett végleg elege Scottból meg a töketlen haverjaiból. Ugyan, Stilest sosem hagyná cserben, vágja ki magát a prérifarkas, ez egyelőre csak a fiú privilégiuma, haladunk a civilizáció felé. Farkasfiú meg Braeden is haladnának, de a harcos csontváz feltartja őket, persze csak míg Scott le nem üvölti a fejét. Mármint szó szerint, alfásan, vörös szemmel. Bónuszként beomlik egy fal, ami mögött a jaguáristen kriptája rejtőzködik, ami mögött pedig maga Főfarkas lapul. Mármint, kamasz kiadásban. Innen folytatjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása