Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt 5x20 – Sárgarigó

2016. május 06. 15:00 - Qedrák

Azzal nyitunk, hogy Regina magyarázkodik a Charming családnak a ledőlt óratorony mellett, hogy miért támadt az a zseniális ötlete, hogy elküldje a nővérét randizni az alvilág urával. Nem feltétlenül a megértés szó lenne a helyzet leírására a legmegfelelőbb, Hook neki is esik válogatott szurkapiszka közepette Reginának, hogy mi a fenét képzelt magáról, hiszen ez körülbelül annyira volt bölcs dolog, mint amikor Hófehérke dadusnak fogadta fel a Nyugati Boszorkányt. Hadész jelenik meg, és egyből kissé feszültebbé válik a helyzet, de az istenség közli, hogy nem azért jött, hogy földbe gyalulja a hősöket, hanem azért, mert randi helyett egy zsaroló üzenet várt rá. Némi értetlenkedés után, amit a többiek adnak elő, hogy miért nem szedi vissza Goldtól és Pántól a szerelmét, végül felajánl egy alkut Emmának: levakarja a sírkövekről a nevüket, ha visszakapja az ő szeretett Zöldikéjét.

csipetcsapathadesz.jpg 

Visszaugrunk az időben, Emma a sárga bogarával érkezik Maine-be, hipszterszemüveggel a buksiján, és egy 26 évvel korábbi eltűnt csecsemő után nyomoz, aki alighanem ő maga lesz. Sajnos az út menti falatozóban nincs senki, aki huszonhat éve folyamatosan ott dekkolna, szóval nem jár eredménnyel. Durcásan leül kajálni, de egy középkorú nő telepszik mellé, és érdeklődik, hogy riporter-e, vagy mi a fene. Mellesleg szakasztott olyan a dzsekije, mint a szőke lánynak lesz néhány év múlva. Emma kissé megadóan felelget a kérdéseire, egészen addig, amíg újdonsült asztalszomszédja kijelentő módra nem vált, és elmondja, hogy ő egy óvadékfizetés elől elszökött fiatal csajszit lát maga előtt. Emma úgy pattan fel, és rohan el, mintha a Tűzszekerekből érkezett volna. Be is pattan a sárga bogárba, de hiába nyomja tövig a gázt, a kocsi meg sem mozdul, a kedves hölgy pedig halálos nyugalommal vonul végig az úton, egészen Emma autójáig, és ekkor derül csak fény arra, hogy előzőleg gondosan elhelyezett rajta egy kerékbilincset.

emmacloe.jpg

Hadész megjelenik Nagyi földalatti étkezdéjében, ahol Pán és Gold már vár rá Zelenával együtt. Rumpi addig fenyegeti az istenséget, míg az végül eltépi a szerződést, de Pán akar magának egy élő szívet, szóval kiszolgálná magát Zelenáéból. Nem sikerül, Emma előzi meg, és áll Hadész mellé. Rumpi megjegyzi, hogy elég ciki, hogy a Megmentő az alvilág urával szövetkezett, de Emma ráébreszti, hogy már távozhat innen, úgyhogy meg is teszi, magára hagyva nem túlzottan szeretett apukáját. Pán értetlenkedik egy sort, majd némi késéssel követi ő is. Zelena újra szabad lesz, mindenki boldog, Hadész még meg is csókolja az újdonsült asszonyát, és voilá, verni kezd a szíve. Azt még elmondja Emmának, hogy nemsokára nyílik egy kapu Storybrooke-ba, és azon keresztül hazamehetnek mindannyian. Váltunk is gyorsan helyszínt, az óratorony kikerült a temetőbe, a mutatója pedig úgy pörög, mint a motolla. Az aggódó érdeklődésre, hogy ez jót jelent-e, Hadész igent mond, és hogy teljesítse az alku rá eső felét, hőseink neveit leszedi a sírkövekről. Oké, akkor a következő lépés, hogy megfelezzük a szívünket, mondja Emma, a Charming családnak ebben már rutinja van. Az ám, csakhogy kis hiba csúszik a rendszerbe, mert amikor Hooknak be akarják adni a szívet, Emma elkezd haldokolni, úgyhogy a procedúrát félbe kell szakítani. Hadész elmagyarázza, hogy ez azért van, mert Daviddel ellentétben Hook átlépte az alvilág kapuját, és drága kapitányunk teste odafönt már alaposan elrohadt. Bizonyára volt rá precedens, hogy valaki visszatért az alvilágból, kérlel Emma az istenséget, és hát a gyanúja helyesnek bizonyul, mert volt.

csipetcsapathadesz2.jpg

A múltban hipszter Emmát kibilincseli egy ágy keretéhez, de ez nem valami szadomazo része, pusztán így akar meggyőződni arról, hogy ott marad a helyén, amíg zuhanyozik. Emmának persze több sem kell, Neal megtanította neki, hogy miként szabaduljon ki, és már-már magához venné a csaj pénzét, miközben egy Tasha nevű 1999-ben készült fotót is megpillant, ám amikor látja, hogy az alkalmi vendéglátója laptopja valami speciális keresőnél van nyitva, meggondolja magát. Amaz jön ki a zuhanyból, mikor Emmát nem látja a helyén, egyből pánikba esik, de megtalálja a gép előtt, és megkötik az alkut: ha segít neki kideríteni, hogy kicsoda, ő visszamegy vele Phoenixbe. A jelenben egy kis mitológiai továbbképzést kapunk, mert Orfeusz és Eurüdiké történetét elevenítik fel, majd kiderül, hogy szükségük van némi ambróziára, viszont azt nem könnyű megszerezni, mert az alvilág egy olyan szegletében van, ahová még Hadész sem merészkedett el. Emmának meg kell mérnie a szívét, amit Hadész lelkesen kitép neki, majd elbúcsúznak, de Regina még megígéri, hogy mindenkit felvisz, ha nem jönnének vissza.

csipetcsapathadesz3.jpg

Gold üzletében Rumpi hiába csókolgatja Belle-t, az nem ébred fel. A csalódott Pán érkezik meg, alkut ajánl, mégpedig Pandóra szelencéjét, ami megmenthetné Rumpiékat. A lift felett Henry monologizál, hogy ők ugyan távozhatnak, de egy csomó ember itt marad lent, de Hadész megnyugtatja, hogy az ő távozásával bizony ez a hely úgy fog funkcionálni, ahogy előtte, azaz, itt mindenki befejezteti befejezetlen ügyes-bajos dolgait. Robin lép be, és kissé átrendezi a dolgokat, mert Regina odaadatja vele a lányát Zelenának, aki gyorsan el is megy a portálhoz, hogy felmenjen hármasban Hadésszal, míg Henry mindenki másnak akar segíteni, egyszerre. Zöldike megköszöni a húgának a segítséget, de Robin totál ki van bukva, lesz még ebből baj, azt hiszem. Lesz is, míg arrébb megy elmélkedni, Rumpi megszerzi a szívét.

zelenabebirobin.jpg

Emma és Hook megérkezik, de ennek a snittnek annyi, mert lépünk vissza a múltba, ahol a türelmetlenkedő Emmának az óvadékbehajtó nő elmondja, hogy azért visel szórakoztató színű piros dzsekit, mert ez a páncélja. Hozzák az aktát, de elég vékony, nincs is benne semmi új, Emma ki is borul, de a nő lenyugtatja. Elmagyarázza, hogy legalább saját magáért maradjon veszteg, és a replikázásra, miszerint csak a lóvéért akarja visszavinni, azt feleli, hogy baromira nem lett volna kötelező neki ezt a kört megtennie. Henry kis asztalkája előtt valóságos sor áll, és pont az a nyolcadik törpe áll előtte, akit még az első évadban nyírtak ki. Szörnyella megjelenése szakítja félbe az idilli jelenetet, és bejelenti, hogy megpályázza az alvilág urának tiszteletreméltó címét, és hogy ne maradjon szórakozás nélkül, itt tartja az összes hőst. Regina kiröhögi őt, mondván, hogy semmi esélye ellenük, nincs olyan erős mágiája, ami igaz, csakhogy összeállt a vak boszival, akinek viszont már van, ő pedig meg is teszi ezt.

cruellavakboszorkany.jpg

Odalent Hook és Emma rálelnek a mérlegre, és a kapitány a királyi flottánál tanult görögjével le is fordítja a feliratát, amely szerint rá kell helyeznie a szívét a mérlegre. Meg is teszi ezt, ám azonnal görcsös rosszullét fogja el, majd Hook is lángba borul, úgyhogy Emmának választania kell, hogy a szívét szedi-e le onnan, vagy a pasiját menti meg a megpörkölődéstől. Utóbbit választja, úgyhogy nyílik is az ajtó. A múltban Emma ott hagyja az alkalmi szállásadóját, és betör a bíróságra, de Cleo utána megy, és kirángatja az épületből. Azaz csak tenné, mert azonnal megjelenik a rendőrség, úgyhogy kénytelenek lelécelni előlük.

emmacloe2.jpg

Váltunk vissza az alvilágra, ahol Hookék csak egy kivágott fát találnak az ambrózia helyett. A kalóz, némi szünet után rájön, hogy ez bizony csak Hadész műve lehet, hiszen a fa évezredek óta halott, és csak azért kellett ide eljönniük, mert az istenség azt akarta, hogy lent maradjanak az alvilágban. Egy szinttel feljebb Regina is rájön erre abból, hogy a vak boszi bűbájai eddig elég bénák voltak, szóval valaki áll mögöttük. Zelena nem is akarna menni Regina nélkül,d e Hadész habozás nélkül átkúrja, és átmennek a kapun.

emmahookambrozia.jpg

Zörgőfürge meghozza a szívet egy bőrzacskóban, Pán Péter pedig türelmetlenkedik, mert nagyon szeretné már azt magában tudni. Odalent Emma kétségbeesetten keresi az ambrózia magvait, vagy bármi mást, ami segíthet, de Hook végül elrángatja, mert a fejükre omlik a pokol egész alsó fertálya. A múltban Cleo némi futás után észreveszi, hogy egy üvegdarab lóg ki a májából, és egyből elkezd vérezni, de utoljára még azt tanácsolja Emmának, hogy pattanjon meg. Elmondja még búcsúzóul, hogy a kislányát elhagyta, és csak egy lesifotó volt róla a tárcában. Mikor összeesik, Emma végül elszelel, a zsaruk pedig már igen közel járnak.

emmacloe4.jpg

Emma menne fel a lifttel, de Hook elmondja, hogy nem megy vele, mert csak azért választotta ezt a küldetést, hogy kihozza őt abból a teremből, ahol a többiek most fogságban vannak, és egyébként sem szeret közönség előtt búcsúzkodni. Megígérik egymásnak néhány dolgot, majd a kalóz gyengéden betereli a nőt a liftbe, és felküldi. Ugrunk az időben, 2010 Boston, Emma tárgyal a telefonban, majd bemegy a Tasha nevű lányhoz egy ruhaboltba, és átad mindent, amit az eltelt idő alatt Cleóról összeszedett. Távozóban azért összeszed egy piros dzsekit, és gyorsan magára is ölti.

emmahook.jpg

Emma felmegy, ott várják a többiek. Rövid magyarázat után, hogy Hook miért nincs itt, feltörik a termet bezáró bűbájt, és rohannak a portálhoz, de Henry azért még ott hagyja a mesekönyvet. Pán várja a szívet, Rumpi pedig bele is teszi, de megint nem tökéletes minden, mert elkezd haldokolni. A fia közli vele, hogy ez azért van, mert átvertelek, ugyanis egy tömlőt raktam beléd a Lelkek Folyójából származó vízzel tele, Robinét pedig a helyén hagytam. Némi nem túl szívélyes búcsút követően Pán elkárhozik, Gold pedig elteszi a szelencébe a családját, és átmegy a kapun. A csipetcsapat is érkezik, gyorsan átugrálnak, kivéve Emmát és Davidet. A nőnek mikor máskor jut eszébe nagymonológot mondani arról, hogy a dzsekijét páncélnak szánta, ha nem most, amikor minden pillanat számít, de végül ő is átlép a kapun. Innen folytatjuk.

emmadavid.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása