Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x07 - Sent On Tour

2016. május 06. 11:00 - Scott Pilgrim

Egy fél évvel ezelőtti esemény flashbackjével indítunk, az izmos hátú egy másik fickóval rejt el egy fémládát a padlóba, közben azon aggódnak, mi van, ha rossz kezekbe kerül. A jelenbe ugrunk, ahol az elemzőmindenes tudós, Patterson készül munkába, a fiúja közben a falra kinyomtatott tetoválásokat próbálja megfejteni, majd bedobja, hogy mi lenne, ha kapna egy kulcsot a lakáshoz és beköltözne. Patterson mindenféle gagyi kifogást próbál rögtönözni, de a fiúja átlát rajta, szóval abban maradnak, hogy majd még megbeszélik, de sietnie kell melóba.

vlcsnap-2016-05-03-22h06m24s944.png

Bent a dolgozóban a mindig morcos Kurt éppen lecsapja az előző epizódban gyanússá váló aktát a főni, Mayfair asztalára és számon kéri, hogy miért akarja távol tartani Pattersont az aktától. Mayfair végül megnyílik: Saul Guerrero aktája az, aki informátor volt korábban és ő volt az összekötője. A segítségével sok embert tartóztattak le, de végül beintett nekik, elkezdte halmozni a hullákat, viszont amikor le akarta csukatni Guerrerot, valaki köpött neki, és felszívódott a jó Saul két évre. Ez pedig ciki az FBI vezetőségének, szóval ezért kellene titokban maradnia annak, ami le van takarva az aktában. Weller nem érné be ezzel, de közben Patterson megfejtett egy másik tetoválást, szóval van, mivel lefoglalni a nyomozócsoportot.

vlcsnap-2016-05-03-22h09m13s861.png

A szőke tudóslány az előző részben felfedett fekete folton levő trükkös tetkót fejtette meg, ami egy  megkövesedett korall, ami Michigan állam hivatalos köve. Pár bakugrással el is jutunk egy konkrét városig. Kiderül, hogy a város, Draclyn pár éve majdnem összeomlott gazdaságilag, de aztán megmentették, az FBI fegyverkereskedelmet sejtett a háttérben, de nem tudták bizonyítani, mivel a város lakói állam és rendőrellenesek, mellette pedig fegyvermániásak.  Repülőre is pattannak, hogy gyorsan odaérjenek nyomozni. Kiderül, hogy Jane retteg a repüléstől.  Amint megérkeznek, bemennek a sheriff irodájába, aki megpróbálja lebeszélni őket arról, hogy nyomozni kezdjenek a városban, mert nem biztonságos. És mivel a telefontársaságok is távol tartják magukat a várostól, így térerő sem lesz. Sebaj, Kurték nekivágnak, és amint megérkeznek, megpillantanak egy egy kertet gondozó embert. Elkezdik kérdezgetni, az megfordul, mire Weller előrántja a fegyverét, mert kiderül, hogy ő Saul Guerrero. Közlik vele, hogy le van tartóztatva.

vlcsnap-2016-05-03-22h10m25s838.png

A főcím után beviszik a házba megbilincselve, elkezdik faggatni, de csak annyit mond, hogy a helyiek nem fogják engedni, hogy elhagyja a várost. Hangokat hallanak kintről, kirohannak nyomozóink, és látják, hogy valaki kiszúrta az autójuk kerekeit. Megállapítják, hogy az autóból eltűnt néhány fegyver és golyóálló mellény, és az ajtó üzemanyagcsövét is elvágták. Guerrero közli velük lazán, hogy nem fogják élve elhagyni Draclynt. Közben Pattersont felhívja a pasija, akivel próbálja tisztázni a reggelit: mindenki, akivel eddig összeköltözött, az 6 hónapon belül lelépett, és ezért nem akar összeköltözni, vagyis babonából. A pasija félbeszakítja azzal, hogy megfejtette az egyik tetkót, ami nem alagút, hanem egy kapu, méghozzá a Brooklyn Történelmi Múzeumé. A tudóslány közli vele, hogy ne mozduljon, odasiet.

vlcsnap-2016-05-03-22h10m40s464.png

Visszaváltunk az erdőbe, ahol Guerrero éppen a többieket fenyegeti folyamatosan, aztán egyszer csak tüzet nyitnak rájuk. Mindenki fedezékbe vonul, és hamar elintézik a két támadót, elveszik a rádióját, és megállapítják, hogy le kell térniük az ösvényről, mert veszélyes, és elindulnak a világítótornyok irányába. Megérkeznek a világítótoronyba, ahol meg is találják a padlóba rejtve a fémdobozt, amit az izmos hátú és a haverja rejtett el. Négy betűs kóddal van lezárva a láda, pár rossz tipp után aztán a K-U-R-T nyitja a zárat, mivel Kurt neve van Jane hátán a világítótorony alá tetoválva. Kinyitják, és némi ivóvíz és lámpa mellett találnak benne egy térképet, golyóálló mellényeket és fegyvereket, Jane éleslátóan meg is fogalmazza, hogy ezzel fognak kijutni a városból.

vlcsnap-2016-05-03-22h11m25s786.png

Véletlenül valamelyik idiótább városlakó a rádióba mondja bele, hogy  a toronyban vannak Wellerék, a lenyúlt rádión keresztül így eljut az infó a nyomozócsapathoz is. Rájönnek, hogy nyomkövető lehet Guerreron, a karórájában pedig meg is találják. Úgy döntenek, hogy szétválnak és elindulnak. Közben Patterson odaér a pasijához, akivel közösen rájönnek, hogy a tetováláson levő számjegyek valószínűleg egy könyv ISBN számai. Rá is keresnek a múzeumban, és kidobja az adatbázis a „Kari határozatok, 1787-től 1792-ig” című könnyed olvasmányt, amiben bekarikázott betűket találnak. Visszaugrunk az erdőbe, ahol, ahol az A-csapat, vagyis Jane és Edgar, akik Guerrerot szállítják, elérkeznek egy kunyhóhoz, aminek csillag van az ajtaján. Csakhogy eközben a városiak megérkeztek a toronyhoz, ahol Guerrero csillagot rajzolt egy fára, amiről rögtön rájönnek, hogy Jane-ék a kunyhóba mentek.

vlcsnap-2016-05-03-22h11m32s572.png

A kunyhóban találnak egy áttetsző fólián egy térképet. Talán Taylor mondja, hogy ez az egyik tetkója, odarakják a vádlijához, ugyanaz, viszont a vádliján van egy nagy X, amit rárajzolnak a térképre. A Tashaból és Kurtből álló B-csapat közben emberekre bukkan, akik tüzet nyitnak rájuk, de hamar elintézik a támadókat. Az A-csapat halad tovább Guerreroval, akinek be nem áll a szája, egy idő után már a tetkós lánynak is tele lesz a töke vele, és orrba veri a folyamatosan fenyegetőző fickót. Mayfair közben telefonál a sheriffnek, hogy mi a helyzet, az közli vele, hogy nyugi van és gondoskodik róluk, majd elindul maga is az erdőbe egy puskával. Eközben az A-csapat talál az erdőben egy helikoptert, természetesen letakarva, nehogy valaki megtalálja. Végül arra jutnak, hogy a B-csapat a viskóba ment, ahol a térképet találták a helikopterhez, úgyhogy visszamennek értük. Az irodában eközben Mayfairnek feltűnik, hogy Patterson eltűnt, gyanút fog.

vlcsnap-2016-05-03-22h12m45s556.png

Az A-csapat visszaér, a B-csapat még nincs ott, tüzet nyitnak rájuk, fedezékbe vonulnak a viskóba, Guerrerot eltalálja egy golyó. Közben Pattersonék rájönnek, hogy a könyvből ki lettek karikázva betűk, ebből megállapítják, hogy a könyvet üzengetésre használták egy titkos kódnyelvet használva valakik. Ennek örömére megbeszélik, hogy összeköltöznek, de az idillt elrontja az éppen megérkező Mayfair, aki számon kéri őket. Közben a kunyhónál tart a lövöldözés, el is találják Edgar mellényét. Jane végül arra jut, hogy visszamegy a helikopterért, annak a fegyvereivel leszed mindenkit, majd felkapja a csapatot Guerrerostúl, és elindulnak vele haza. Elindul, leszed pár embert, majd összefut a B-csapattal, így hárman visszamennek Edgarért és Guerreroért a kunyhóba. Indulnának a helikopterhez, de megjelenik egy redneck a semmiből, fegyvert fogva Zapatara és azzal fenyegetőzik, hogy lelövi, ha nem engedik el Guerrerot. Egyszer csak lelövi valaki a fenyegetőző rednecket, kiderül, hogy a sheriff volt az, majd közli velük, hogy segít nekik kijutni azzal, hogy feltartóztatja a kunyhóhoz érkezőket.

vlcsnap-2016-05-03-22h24m07s459.png

Egy vágással meg is érkeznek a helikopterhez, amit a repüléstől rettegő Jane fog vezetni. Amint elindulnak, a városiak is megérkeznek, lőnek is rájuk, de már késő. Talán Taylor simán elvezeti para nélkül. Később a repülőn ülve megfejtik, hogy valószínűleg azért, mert a repülővel ellentétben a helikopterben ő irányít, így ott nem fél. Az irodában éppen Pattersont szúrja le Mayfair, közli vele, hogy a pasiját őrizetbe vették, hogy megtudják, veszélyt jelent-e, de végül is egyszer mindenki hibázhat, úgyhogy a tudósnő megtarthatja az állását. Végszóra tapsorkán közepén megérkezik a nyomozócsoport is a megbilincselt Saul Guerreroval. Kurt és Mayfair vitáznak picit, hogy ki vallassa ki, egyikőjük se akarja, végül Mayfair megy be. Közben Patterson közli a pasijával, hogy szabadon távozhat, viszont szakítaniuk kell, mert a kapcsolatuk a munkája rovására megy. Mayfair nem igazán erőlteti meg magát a vallatásnál, felteszi a kérdéseit, Saul nem válaszol rájuk, kimegy. Ez Kurtnek gyanús lesz, kérdőre is vonja. Mayfair végül megnyílik, és elmondja, hogy az az igazság, hogy Napvilág. Mármint szó szerint ezt mondja, és ezzel a cliffhangerrel zárul az epizód.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása