Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x21 – The Battle of New Orleans

2016. május 03. 11:00 - A_Rézi

A címből ítélve, itt bizony csata lesz. No, de ki harcol ki ellen, és kinek az oldalán? Meglátjuk. Első körben a farkasfiúk éjszakai autókázását figyelhetjük: Jackson a volánnál, áruló Oliver az anyósülésen, hátul meg egy zsák kavics. Szöszi éppen azt pedzegeti, vajon az ősi hibrid betartja-e az alku rá eső részét, aztán hogy, hogy nem Hayley-re is megjegyzést tesz – mire Jack figyelmezteti, hogy vegyen vissza, különben nem lesznek jóban. Pár perccel később a rendőrök lemeszelik őket, ám nem a szokásos jogsi-forgalmit akarják bevasalni, hanem előkerülnek a fegyverek, majd feltűnik mögöttük a vigyorgó karmester, Marcel is.

vlcsnap-2016-05-01-13h55m25s233.png

Josh és Davina a parkban üldögél – a srác élvezi a napfény-gyűrűt, és a vele járó pozitív dolgokat. A boszi megpróbálja rávenni barátját, hogy hagyja el a várost, de nincs sok foganatja, Josh mindenáron fel akarja vidítani a komolykodó leányzót, úgyhogy nem megy sehova. Davina (nemcsak lelki) szemei előtt megjelenik Mikael, erre még a maradék pozitív gondolata is elpárolog. A győzködés újabb fázisaként elmondja, hogy Marcel álcázó bűbájt kért tőle, úgyhogy tervez valamit Klaus ellen – és annak lehet, hogy nem lesz jó vége. Háború várható. Megesketi Josh-t, hogy elmegy, mielőtt eldurvulna a helyzet.

vlcsnap-2016-05-01-13h56m55s55.png

Geneviéve Klaus vigyázó tekintete mellett Anyu igézetét tanulmányozza, és el van ájulva, hogy Esther milyen tehetséges boszorkány volt. Szóba kerül egy bizonyos fekete kianit. Állítólag, ha ez a ritka kő egy vérfarkasnál van, az nem változik át teliholdkor, plusz van még néhány előnye, ami az ősit igencsak érdekli. Vöröske szerint remek ajándék lesz Hayley-nek, de Klaus helyesbít: nemcsak gyermeke anyjának kell gyűrűt készíteni, csináljon mondjuk száz darabot – van egy olyan érzésem, hogy a nagyfőnök most cseszte el az egészet… Geneviéve megdöbben, nem ebben egyezett meg Elijah-val! Hja, csakhogy az öltönyös most nincs itt, mellesleg Klaus többet ajánl nála: nem viszonyt, vagy védelmet, hanem Anyu könyvét, feltéve, ha segít.

vlcsnap-2016-05-01-13h58m23s171.png

Cami éppen a titkosírást fejtegeti a Rousseau’sban, amikor Francesca belibeg a testvéreivel, kiüríti a helyet és bejelenti, hogy ő az új tulaj – az adás-vételi még friss és ropogós. És naná, hogy a kulcsot akarja, mivel az az emberi frakció vezetőjeként őt illeti… Cami ironizál egy sort, majd engedve a nem túl szelíd fenyegetésnek, megígéri, hogy megkeresi, mivel nincs nála. Francesca még útravalóként hozzáteszi, hogy a családja régebb óta él itt, mint az O’Connellek, és pontosan tudja, New Orleansban nehéz barátok nélkül boldogulni… Szóval, legyenek barátok – ennek szellemében másnapig kap időt…

vlcsnap-2016-05-01-14h01m15s105.png

Jacksont és Olivert alaposan megdolgozzák a vámpírok – gyanítom, Diego még élvezi is, hogy a szart is kiverheti a szösziből. Marcel természetesen arra kíváncsi, mire készül Klaus, de választ nem nagyon kap, noha a fele kirakóst már összerakta. Úgyhogy szintet lépnek: Diego bejelenti, hogy igazából csak egyikükre van szükség, és Marcel azt is hozzáteszi, hogy 1925-ben egy egész falkányi Guerrera-farkast irtott ki (az ősiek maffiózó üzlettársai ’19-ből), és azok jóval keményebb fiúk voltak, mint ezek ketten. Mielőtt azonban Oliver kínzása kezdetét vehetné, Jackson az áruló mocsok védelmében hajlandó vallani, pedig, ha tudná…

vlcsnap-2016-05-01-14h03m47s33.png

Elijah telefonon értesíti öccsét, hogy a farkasfiúk eltűntek. Klaust persze nem lepi meg a dolog, mivel Jacksonék kocsiját megtalálták üresen a semmi közepén, és most is éppen a megoldáson dolgozik. Kisakkozta, hogy az egyetlen, aki elég bátor, hogy elrabolja őket, az Marcel, aki álcázó bűbájjal védi magát – a varázslatot pedig csak Davinától kérhette. Szóval, csak kell egy adu a boszival szemben… és ki más lenne megfelelőbb, mint Josh! Aki amúgy éppen a távozás mezejére lépne, csakhogy jön a gonosz ősi hibrid, és jól megharapja.

A következő pillanatban Klaus már a boszisuliban magányosan (néha Mikael társaságában) ücsörgő Davina lábai elé dobja agonizáló áldozatát. Monologizál egy sort arról, hogy a lány a rossz oldalt választotta, de végül kibök egy ajánlatot is: ha Davina elmondja, hol van Marcel, ő meggyógyítja Josh-t. Nem kell sokáig győzködni, kiderül, hogy a tékozló fiú egy kikötői raktárban, Thierry búvóhelyén vert tanyát. Gonosz ősi illedelmesen megköszöni, de az alku ráeső részének teljesítését elnapolja – mivel Josh még legalább 24 órát életben marad, talonban tartja őt ebben az állapotában, hátha szüksége lesz még Davina segítségére…

vlcsnap-2016-05-01-14h05m56s100.png

Úgy fest, Cami nyomra bukkant: Kieran végakaratában szerepel egy lakás, amit az épület tulaja szerint az atya tárolónak használt – ő meg nem kérdezősködött. A 310-es ajtón túl egy minden extrától mentes, tiszta, minimalista apartman található, ami nagyjából tök üres – a frigót kivéve, mert behűtött sör az van. Amikor Cami szemügyre veszi a gardróbot is, kiderül, hogy a hátsó rész tolóajtós, mögötte pedig egy titkos helyiség van, tele kincsekkel. Na, nem feltétlenül szó szerint, de vannak itt misztikus tárgyak, képek, akták, feljegyzések… és kiindulópontnak egy „Caminek” feliratú doboz.

vlcsnap-2016-05-01-14h07m18s131.png

Hayley idegesen járkál fel és alá, Geneviéve próbálja nyugtatni, mondván a magas vérnyomás nem tesz jót. Hát nem! Csakhogy Hayley nem az a babérjain ücsörgő típus. A boszi viszont rámutat, hogy az ősi tesók miatta futkároznak úgy, mint pók a falon, úgyhogy kicsit irigykedik is. A farkaslány elterelésként a holdfény-gyűrűről kérdezősködik, mire megtudja, hogy a varázslatot csak pontban teliholdkor lehet elvégezni – és persze kellenének a kövek is.

vlcsnap-2016-05-01-14h09m08s198.png

Közben emlegetett tesók megtalálják a kikötözött Jacksont, vámpírmentes, ám robbanószerrel alaposan telerakott környezetben. Az alfa eléggé patthelyzetben van, Elijah a kiszabadításán gondolkodik, mire Klaus bedobja, hogy hagynia kellene meghalni, így nem lenne vetélytársa Hayley szerelméért. Rendes tesó egyik fülén be, másikon ki, inkább témát vált: ezek pont olyan robbanószerek, mint amilyeneket a mocsárbéli merénylethez használtak. Lehet, hogy mégis Marcel volt ott is az ötletgazda? Klaus tovább kutakodik, és kábé minden sarokban bombákat talál. A síkideg Hayley is csörög, hogy mi van már, mire gonosz ősi éppen akkor talál egy dobozban egy cetlit „Ezt Thierry-ért” üzenettel, egy másodperccel később pedig robbanássorozat rázza meg a raktárépületet…

vlcsnap-2016-05-01-14h10m11s71.png

Szerencsére mindenki épségben megússza, bár Jackson egy kicsit nyúzott, Elijah pedig újabb öltönyt vihet a tisztítóba. A kövek eltűntek, Marcel ezzel megtorpedózta a vérfarkas-hadsereg felállítását… egyelőre. Klausnak ugyanis van egy B terve. Méghozzá Francesca! Hayley kézzel-lábbal tiltakozik (velem együtt), de gonosz ősi szerint egyedül ő az, aki a környéken képes ritka holmikat rövid idő alatt beszerezni. A nő testvérei társaságában érkezik, és elő is áll egy kisebb zacskónyi kővel – kezdetnek megteszi. Hogy miért vállalja ezt az egész cécót? A győztes oldalon akarja tudni a családját. Elijah-nak nem igazán tetszik, hogy Francesca tud a tervükről, Klausnak viszont bejön „az üzlet az üzlet” illetve az „egyesítsük erőinket” szöveg – nem is értem, miért nem látja, mennyire nem kellene ennek a nőnek a kezére játszani.

vlcsnap-2016-05-01-14h15m57s221.png

Hayley közben bekötözi Jacksont, aki köszönetet mond, majd öltönyös ősi felé tereli a szót, akkor most mi is van köztetek? A válasz diplomatikus: kapcsolatuk bonyolult. Na, ja! A farkas a Hold miatt siet is vissza a mocsárba, Hayley pedig ígéretet tesz, hogy most kell utoljára átváltoznia. Jack szerint Klaus nem szívjóságból csinálja ezt az egészet, hanem a lány miatt – és Hayley mindent meg fog változtatni… Végül Elijah is befut (akinek Jackson ismét jön eggyel, köszi), és a farkas távozása után megjegyzi, rendes pasas ez, kockáztatta az életét a barátjáért. Erre Hayley nem bírja tovább, és kiböki, hogy egy másik világban ő és Jack jegyesek lennének (én meg már azt hittem, hogy ez a tavalyi hó). Elijah naná, hogy megértő, a lány szerint viszont egyszer végre már lehetne kevésbé nemes is… (értsd: önzőbb, féltékenyebb stb.) Hayley még szájkaratézik egy sort, mire végül Elijah elhallgattatja egy csókkal. Ügyes!

vlcsnap-2016-05-01-14h17m46s254.png

Geneviéve készülődik a varázslatra, az őt ellenőrző Klausnak bedobja, hogy van egy utolsó spéci hozzávaló: egy olyan vérfarkas vére, aki nem alakul át teliholdkor, pl. Hayley. Klaus viszont nem óhajtja a kismamát semmiféle bűbájnak kitenni, úgyhogy a szokásos fenyegetések közepette felajánlja a sajátját (gondolom, nem volt a közelben olyan farkas, aki nem indította még be az átkát, bár lehet, hogy az meg nem lett volna megfelelő, sose tudjuk meg…).

vlcsnap-2016-05-01-14h19m24s202.png

Marcel összetereli a csapatát egy kis beszéd erejéig. Előadja, hogy ő a felelős a kikötői robbantásért, hogy mire készül Klaus, és ha sikerrel jár, nemsokára vadászból prédákká válnak a vámpírok, hacsak nem tesznek ellene. Már kész is a haditerv. Több oldalról megtámadják Klaus házát, megölik a boszorkányt, eltűntetik a könyvet, aztán elhúznak. Marcel elcsalja a hibridet, a többieknek csak Elijah-n kell átverekedniük magukat… mindezt még ma este! Na, ez most sokkal hatásosabb beszéd volt, mint a korábbiak.

Vöröske nekiáll varázsolni, az összes tekintet rá szegeződik, aztán berobban Francesca azzal, hogy a kémei szerint Marcel ide tart. Klaus rögvest intézkedik, Elijah elvinné Hayley-t, de a lányt hat lóval sem lehetne elvontatni Geneviéve mellől. Francesca felajánlja, hogy vigyáz rájuk (???), rendes ősi pedig menjen segíteni az öccsének. Ámen. És már gyűlik is a tömeg az udvaron, a tetőn, a gangon, mindenütt vámpírok. A tesók ironizálnak egy sort, aztán színre lép Marcel, és a tervnek megfelelően felhúzza Klaust, és elcsalja maga után. Elijah-ra és az emberi őrökre marad mindenki más. Elijah kigombolja a zakóját, és elegánsan csak annyit mond: Uraim, kezdhetjük?

vlcsnap-2016-05-01-14h20m34s167.png

Klaus és Marcel végigbunyózza az utcát, közben válogatott szitkokat vágnak egymás fejéhez. Két ütés között az is kiderül, hogy bár a kikötőben Marcel robbantott, a mocsárban nem! A detonátorokat Francescától kapta, alkalomadtán nem ártana majd rákérdeznie az ősinek. Klaus erre hazugnak nevezi, mire nevelt fia köti az ebet: sosem bántaná Hayley-t.

Cami mindeközben a dobozában kutakodik. Talál egy cetlit egy kérdéses hamis születési anyakönyvi kivonatról 1925-ből, ami egy bizonyos Gabriel Correáé – aki Francesca felmenője –, több családfarajzzal, mellesleg éppen ez nem vezet felfelé sehova. És egy másik cetlit (ez egy ilyen nap) arról, hogy vannak még Guerrera-vérfarkasok a Negyedben… Azigen!!! Camiben felidéződik a korábbi beszélgetésük Francescával, és hogy a nő mit mondott a családja ittlétéről – rögvest összerakja a képet, és már nyúl is a telefonjáért.

vlcsnap-2016-05-01-14h26m32s70.png

A ház udvarán is megy a bunyó, Elijah egész jól bírja a strapát. Az egyik testőr értesíti Francescát, hogy menni kellene, de a nő leinti. Vöröske varázsol, Hayley-nek meg hívása van Camitől, de nem veszi fel. Geneviéve eközben végez, és közli, hogy most rajta a sor… csakhogy ezt nem a kismamának, hanem Francescának mondja. Ajjaj! A két nő alkut kötött. A maffiózó végre felfedi magát, ő nagyon nem ember – előkap egy rugóskést, és kinyírja a testőrét, és ezzel beindítja az átkot. A telihold miatt már kezdődne is az átalakulás, csakhogy a kő leállítja a folyamatot. Francesca emberi alakban marad, ám a vérfarkas minden erejével felruházva. Hayley rögtön lépne ellene, csakhogy Geneviéve bűbájt bocsát rá, és elájul. A boszi átadja a többi követ, és bár megkapta, amit akart (Hayley-t), nem igazán tetszik neki a szitu.

vlcsnap-2016-05-01-14h28m08s62.png

Klaus Marcelt üti-vágja, miközben fogadott fia nevén ironizál, de a „fiú” mindannyiszor talpra áll. Az ősi végül megharapja. Cami sokadjára próbálja elérni Hayley-t, végül a hangpostára hadarja el, amit megtudott Francescáról. Aki egyébként eközben kiosztja a testvéreinek a köveket, és ők azon melegében egy-egy gyilkossággal aktiválják is az átkot, de persze nem változnak át. Viszont úgy tűnik, hogy az egész hercehurca Klausra is hatással van. Kezén újranyílik a Geneviéve vágta seb, és minden egyes újabb nem átalakuló farkas tovább gyengíti őt. Nagyon okos! Marcel kihasználja a helyzetet és lelép.

vlcsnap-2016-05-01-14h30m08s38.png

Az udvaron már minden csurom vér, mindenütt hullák hevernek, Elijah pedig lassan kaphat egy törzsvásárlói kártyát az öltönytisztítóban. Francesca gratulál, és örül, hogy nem neki kellett kinyírnia a vámpírokat. Búcsúzóul ráereszti két tesóját rendes ősire, és alaposan megcsócsálják, amit Diego dermedten néz végig, majd némi fáziskéséssel elkiáltja magát: futás! De senki sem menekülhet, úgyhogy még több vér folyik…

vlcsnap-2016-05-01-14h32m07s185.png

Klaus beront egy kocsmába, és csapra veri a takarítót, de nem képes gyógyulni. Geneviéve jön kárörvendeni, és elmondja – ha valakinek nem lenne világos –, hogy a köveket ősi hibrid véréhez kötötte, szóval a követ használók Klaus erejét szívják el. A vámpír erre árulónak nevezi, de Geneviéve nem inog meg: Francesca, bár farkas, betartotta a szavát – Klaus viszont annyira vissza akarta szerezni a várost, hogy közben mindent elveszített (Rebekah-t, Marcelt, Hayley-t és a babát). Klaus kiborul, legszívesebben széttépné a boszit, csakhogy az erejéből csak fenyegetésre futja…

vlcsnap-2016-05-01-14h33m36s38.png

Davina Josh-t ápolja, nem sok eredménnyel. A kétségbeesés perceiben jön Mikael és duruzsolni kezd a lány fülébe: Klaus hagyja meghalni Josh-t, már nincs sok idő. Davina bízik abban, hogy majd kitalál valamit… na ja, és mi lesz legközelebb? Mert Klausnál sosem lehet tudni. Apu ajánlkozik, hogy szívesen ontaná a fattyú vérét, és szívesen segítene a boszinak is. Már-már célt is érne az agitáció, de Josh hirtelen magához tér (mintha érezte volna…), és ezzel elvonja Davina figyelmét.

vlcsnap-2016-05-01-14h35m29s161.png

A telihold után emberi alakjába visszatért Oliver és Francesca randit ad egymásnak a mocsárban. A nő „az üzlet az üzlet” örökbecsűjét hangoztatva átadja a harminc ezüstöt egy kianit képében. Szöszi ellenben a szemére veti, hogy kis robbantásról volt szó, áldozatok nélkül, hogy a farkasokat a vámpírok ellen tudja hangolni… Francescának arcizma se rándul, epésen megjegyzi, hogy a Félhold-falka Hayley-t követte, most viszont a kövekkel elnyerhetik az embereik hűségét – csak Hayley-t kellett átadni érte a bosziknak. De hát a háború áldozatokkal jár, nemde? A város pedig újra a farkasoké lesz.

vlcsnap-2016-05-01-14h38m56s185.png

Marcel visszatér a csata helyszínére, és mindenhol halottakat és haldoklókat lát, köztük Diegót. Cami érkezik, mivel senkit nem ért el telefonon, gondolta, majd személyesen, de amivel szembesül… jesszus! Marcel rögtön elküldené, mert a farkas-harapásos vámpírok kiszámíthatatlanok, és a lány ekkor veszi észre, hogy barátját is megharapták. De nincs ideje sajnálkozni, mert jön Elijah, talpig véresen, üvöltve. Nem Marcel vitte el – áll a két férfi közé Cami. Marcel is tolja az infót, hogy Klaus bunyó közben rosszul lett valami bűbájtól, mire Elijah rögtön a megfelelő következtetésre jut: Geneviéve volt!

vlcsnap-2016-05-01-14h41m14s19.png

vlcsnap-2016-05-01-14h43m48s2.png

A kismamát amúgy a már sok szörnyűséget látott Szent Annába hurcolják, és úgy fest, a stressz hatására megindult a szülés. Geneviéve próbálja Hayley-t nyugtatni, aki hisztérikus, és nem érti, miért teszik ezt vele… Szerencsére Monique a segítségére siet, és nagyjából nulla tapintattal közli, hogy a baba lesz a végső áldozat, a boszierőért cserébe. Hayley ordítani kezd, kapálózik, fenyegetőzik… a legyengült Klaus pedig, hallva a kiabálást, az utcáról felel rá. Uram Jézus, mi lesz itt?!

Évadzáró következik!

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása