Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt 5x19 – Nővérek

2016. április 29. 09:00 - Qedrák

Hadész egy piros autóban romantikus kocsikázásra viszi Zelenát, és az alvilági Storybrooke felett még meg is állnak egy kis esti piknikre. Az istenség mindent megragad arra, hogy Zöldikéből romantikus érzéseket váltson ki, úgyhogy ajánlatot tesz: menjenek szépen fel kettesben a boszival a való valóvilágba, és éljenek ott, mint egy család, a hősöket pedig hagyják lent megrohadni. Hogy biztos legyen benne, felírta az összes hívatlan vendég nevét egy sírkőre, vágyainak beteljesítéséhez már csak az kell, hogy Zelena egy csókkal beindítsa a szívét. A válasz nem derül ki, viszont Zelena hiába megy haza, ott csak Reginát találja. Mikor utóbbi kérdőre vonja Zöldikét, hogy mit csinált, az már-már kitalálna valami átlátszó hazugságot, de rájön, hogy a húga mindent tud. Kapunk egy bájos kis testvéri vitát arról, hogy ki mit csinált, és Zelena váratlanul érzékenynek mutatkozik, megpendítve az ötletet, hogy milyen jó ötlet lenne, ha a halál istenéből többet nem lenne gonosztevő. Az aggódó húgát végül kurtán elutasítja, hogy ne tegyen úgy, mintha akart volna egy tesót, mert sosem aggódott érte.

zelenahadesz5.jpg

Váltunk a múltba, a fiatal Regina éppen a babájával játszik, mikor Cora beállít, ám a kislány hiába kéri, hogy játsszon vele, az anyja elutasítja, és helyette inkább egy példabeszédet mond arról, hogy milyen kellemetlen volt annak idején a molnár lányaként keményen dolgozni. Cora távozik, Regina pedig a korábban kapott tanítás értelmében megtudja, hogy csak saját magára számíthat, úgyhogy feltöri az anyja fiókját, amiben ott figyel egy varázspálca. Némi önfeledt játszadozást követően a babájára mutat, hogy akár ő is lehetne a nővére, mire a varázslat kiüti őt. Cora és Henry rohan be, előbbi konstatálja, hogy nemcsak a gyógyszertablettákat, hanem a varázspálcákat is gyerekektől elzárva kell tartani, viszont most nagy a baj, mert egy közeli rokonra van szüksége, aki még nem ártott neki, és az ugye nem ő, mi nézők pedig máris sejtjük, hogy ki lesz az. Regina a jelenben beszámol a problémájukról, mire Hook lelkesen jelentkezik, hogy ő bizony megölné Zelenát, de Regina lebeszéli róla, és inkább azt javasolja, hogy forduljanak Corához.

corareginayoung.jpg

Gold a boltjában az álomátok alatt álló feleségéhez beszél, de csak annyit mond, hogy nem fog fénymágiát használni. A ledőlt óratorony alatt az alvilágban Cora robotol egy malomban, amit két biztonsági őr vigyáz, és folyamatosan hajszolják őt a sztahanovista munkavégzés jegyében. Az egyik kévében azonban felfedezi Hook kampóját, úgyhogy lekapja magáról a mágiáját blokkoló karkötőt, és kiüti a szekusokat, és elpályázik. A múltban Cora lesi meg a lányát, aki éppen kedvetlenül hordja a tűzifát, olyannyira, hogy el is ejti az utolsó adagot. De sebaj, mert addig kísérletezik, amíg némi mutogatással és mágiával rá nem veszi a hasábokat, hogy glédában álljanak a kunyhó fala mellett. Zöldike nevelőapja kirohan megnézni, hogy mi történt, és konstatálja, hogy a lány bizony mágiát használt, úgyhogy vesz is egy mogyorófavesszőt, hogy megruházza a szerencsétlent, de Cora közbelép, és lefagyasztja, mint kék halál a Windows 95-öt. A kislány kérdésére bevallja, hogy ő egy jó boszorkány, nem kell félnie, de ha azt akarja, hogy az apja se féljen tőle, akkor jöjjön el vele, hogy segítsen valakin. Ez elég is a bakfis Zelenának, hogy igent mondjon.

zelenayoungcora.jpg

James keresi meg a jelenben Davidet, hogy kicsit elbeszélgessen vele, de míg előbbi békülne, utóbbi bosszút állna. David botot ragad, ami azonban nem egy hatékony fegyver egy sokkoló ellen, így James nyer. Be is áll a tesó helyére, és belefut Emmába, aki természetesen mi mást is csinálna pont ekkor, mint azt, hogy a múltjára vonatkozó keresztkérdésekkel bombázza, de mázlija van, és nem bukik le. Cora és Regina beszélget utóbbi kriptájában, hogy elcsevegjenek arról, hogy Zelenát és Hadészt szét kell valahogy választani, Cora pedig azt javasolja, hogy felejtessék el Zöldikével, hogy az alvilág ura valaha is létezett. A múltban a szundikáló Reginához és az őt biztató Henryhez állít be Cora és Zelena, de a férfi kérdezősködésére a felesége egyszerűen csak kiküldi. Neki is látna elmagyarázni, hogy mire készül, de Zelena tehetségesebb ennél, és egy laza csuklómozdulattal meggyógyítja a húgát.

emmajames.jpg

Cora elviszi Reginát a Léthéhez, a felejtés folyójához, hogy annak vizét használják fel Zelena ellen. Előbbi bevallja, hogy már használta a bűbájt, és mivel Regina nem emlékezik semmire, lehet egy halovány sejtésünk arról, hogy ki volt a szerencsés „nyertes”. Az ál-David és Emma az erdő közepén sétafikál, előbbi ostoba megjegyzéseivel kísérve, amíg Robin rájuk nem talál. James viszont ráteszi Emmára a mágiablokkolót, és fegyvert ránt, hogy sakkban tartsa őket, amíg Szörnyella meg nem érkezik. Elsp dolga, hogy pofán csapja Emmát a saját meggyilkolásáért, ami azért egy nem túl fajsúlyos bosszú, valljuk meg. A kutyanyúzó később elmondja a nagyszerű tervet, mégpedig azt, hogy Zelena kislányát felajánlják Hadésznak, cserébe, hogy visszajussanak az élők sorába, de Robin inkább lelövi Jamest, semhogy végignézze ezt. Pechjére, mert a rosszarcú herceget csakúgy nem fogja sem kard, sem golyó, mint Csapajev elvtársat, viszont fegyvert fog a másikra, és elmagyarázza, hogy az bizony halálos lenne.

emmacruellajamesrobin.jpg

Zelena tanácstalanul morzsolja Hadész elszáradt virágszálát, mikor Cora beállít hozzá. Zöldike úgy bassza rá az ajtót, ahogy kell, de boszik között az ajtócsapkodás nem játszik, és az anyja javaslatára végül beleegyezik a bájcsevejbe. A múltban a két kislány éppen hercegnőset játszik, ahogy azt mindenki szokott ilyen korban, csak éppen játék-tűzgolyókat dobálnak egymásra, elméletben. Regina persze megint előszedné az anyja varázspálcáját, de Zelena nyitja ki, és azonnal leesik nekik, hogy a vérmágiát nem lehet csakúgy feltörni, úgyhogy a két gyerek rohan is Corához, hogy megkérdezze, tényleg rokonok-e. Az anyjuk azonban végig ott hallgatózott a háttérben, lesz még ebből baj. A jelenben sem zajlik túl jól a párbeszéd anya és lánya között, amit pedig Regina hallgat ki. Cora ott támad, ahol a legnyilvánvalóbb, és elmondja Zelenának, hogy az egész története Hadésszal csak arról szól, hogy pótolja azt az ürességet, amit annak idején ő hagyott benne. Zelena hiába tagad, Cora mégis bevallja, hogy hibázott önző okokból, és azt is, hogy a lányai az ő befejezetlen ügyei. Regina ott bujkál a háttérben, és amikor Cora egy pohár vizet ajánl fel az idősebbik lányának, beleteszi a felejtés vizét. Zöldike azonban erősebb, mint hitték, azonnal lebuktatja a konspiráló párost, és a Léthéből vett mintát rálocsolja a kandalló tüzére. Késő bánat, a felháborodottan üvöltöző Zelenában nagyjából annyi a megértés, mint Idi Aminban.

zelenareginayoungs.jpg

A két összekent rúzsos szájú lány a múltban az anyjukhoz fut, aki elmondja, hogy valójában testvérek. Viszont nem túl megértő, mert csak Reginát favorizálja a kettejük közül, mondván, hogy mindent neki akar megadni, és Zelena csak akadály lenne, ezért hívatja az őrséget, hogy rángassák el az idősebbik lányt. Regina hiába ígérgeti, hogy fel fogja keresni, de Cora meglengeti előtte a felejtés vizét. Ugrunk vissza a jelenbe, a két nő az anyjuk szeme láttára egymásnak esne tűzlabdákkal, pont úgy, ahogy azt kislánykorukban eljátszották, de Cora kioltja a gömbjeiket, és elmeséli, hogy ismerték egymást, amíg keresztbe nem tett nekik. Újra bocsánatot kér Zelenától, és felhívja a figyelmüket arra, hogy sosem túl késő családnak lenniük.

zelenareginayoungcora.jpg

James és Szörnyella a mólónál éppen azon vannak, hogy belelökdössék a bamba Robint, és a használhatatlan Emmát a Lelkek Folyójába örökre szenvedni, de érkezik a felmentő sereg, és Hook meg David semlegesíti a két gonosztevőt. James azonban felugrik, és David hiába papol neki a család fontosságáról, egymásnak esnek. A Verekedésnek az lesz a vége, hogy a kést rántó Jamest a tesója belelöki a folyóba, és Emma hiába próbálja mentegetni őt, nem tűnik túl hatásosnak. Cora az alvilág hídjánál a lányaitól búcsúzkodik, és kicsikar belőlük egy ígéretet, hogy bármi lesz velük, össze fognak tartani. Szerencséje van, mert a kezdeti lángnyelvek helyett a fénybe jut. Regina pedig elengedi Zelenát Hadészhoz, hogy megpróbálja megváltoztatni az alvilág urát.

zelenareginacora.jpg

Az istenség éppen egy romantikus vacsorát szervez, behűtött pezsgővel, és fülbemászó muzsikával, mikor Zelena megjelenik. Csakhogy Gold megzavarja a románcot, és közli erős gyanúját, hogy Belle-nek direkt adta oda az álomátkot. Nem árthatsz nekem, jelzi Zöldike Goldnak, valóban, feleli az, de van itt valaki, aki igen. Előlép Pán Péter, és zsákot borít a boszira, mondván, hogy bár úgy hallotta, hogy Zelena őrült, ő még rosszabb. Ezzel zárjuk az epizódot.

zelenarumpipan.jpg

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2016.04.30. 07:15:06

Remek a poszt, köszi. Mostanában nem nagyon igazodom ki a történésekben, annyi a váltás. Majd mire ezek a részek kijönnek magyarul talán megértem. :-)

Qedrák · http://toriblog.blog.hu 2016.04.30. 14:21:23

@Majom1Parádé: Attól függ, hogy meddig láttad, mert magyarul ugye a negyedik évad ment le, és ahhoz képest az ötödik első és második fele hozott némi változást. :)
süti beállítások módosítása