Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mad Dogs - Kutyaütők 1x05 - A kalap

2016. április 28. 15:00 - Hoppancs

A követségre tartó csapatot eléggé megviseli, hogy bár egy befolyásos politikus sem bulizott náluk, mégis női holttest van a medencéjükben. A kínzó emlékeket lerázandó, Cobi az útra hajítja az áldozat divatos kalapját, miközben a helyzet súlyához méltó csend honol az autóban. A gazdátlan dolog tulajdonjoga egy boldog helyi lakosra száll át. A hivatalos helyiségben is síri hangulat uralkodik, a titkárnő szipogva vezeti elcsigázott hőseinket az irodába, ahol egy bohókás benyomást keltő ifjú hölgy, bizonyos Rochelle fogadja őket. Mivel elsőre Morenót is takarítónőnek gondolták, Rochelle-ből sem nézik ki, hogy ő az ideiglenes ügyvivő, pedig de. Legalábbis addig, amíg a helyettes a temetésen van, a nagykövet meg teljesen halott. A nem kifejezetten feminista társaságnak kell pár másodperc, amíg összeszedi magát, mielőtt bősz macskázásba és jesusozásba fog. Mindennek hallatán Rochelle olyan biztató mondatokat villant fel kis füzetkéjében, mint az „itt nincsenek biztonságban” és a „Jesús mindenhol ott van”. Ennyit a Kánaánról.

bscap0000_4.jpg

Kéri, hogy mutassák meg a zsét, aztán elkíséri őket a villába, hogy pontosabb képet kapjon a helyzetről. A srácok Moreno lágyan ringatózó teteme fölött ismertetik az előző rész végét, amiből Cobi különösen fontosnak tartja azt a részletet, miszerint Joel húzta meg a ravaszt. Rochelle a fegyver hollétéről érdeklődik, de az érintett csak mereng búsan. Ennek ellenére a nő egy kurta tengerparti mélázást követően úgy dönt, hisz a férfiaknak – amit ünnepélyesen, egyenként mond a szemükbe -, és felvázol egy menekülési tervet: San Pedróba mennek, ahol a kis vagyont átadják a parti őrségnek, majd Rochelle diplomáciai védelme alatt átkelnek a határon, hogy meg se álljanak a guatemalai nagykövetségig. Ott meleg kakaóval és takarókkal várják az amerikai állampolgárokat, akik vallomásfelvétel után már repülhetnek is. Mindez olyan jól hangzik, hogy egészen biztosan nem fog megtörténni.

bscap0001_4.jpg

Cobi szkeptikus Rochelle megmentői képességeivel kapcsolatban, de elfogadja, mert nem fulladnak bele a választási lehetőségekbe. A lány még egyszer rákérdez a pisztolyra, de a rozzant Joel csak annyit nyög ki, hogy „nincs meg”. A nagy ijedtségre a fiúk bevásárolnak amcsi hívásokra nem használható eldobható mobilból, cigiből és a mindezeket kínáló fickó információiból. Kiderül, hogy ő vitte a csomagot Milónak, méghozzá rendelésre. Meg is kérdi, eljutott-e a feladóhoz, amire Joelék nehezen, de igennel felelnek. Az árus kételkedve néz utánuk. 

bscap0002_4.jpg

Cobi megadja Joelnek az erkölcsi felmentést szörnyű tette alól, mire az érintett gyomorfájósan nyög egyet. Gus migrénre hivatkozva a gyógyszertárba viteti magukat, ahol a már jól ismert koccanós nő mobilján próbál hazatelefonálni. Cobi feltankol váliumból. Amíg az útleveléért hazaugró Rochelle-re várnak, Joel üres perceiben a nőt és annak szánalmas lelkesedését analizálja mély megvetéssel, majd szóvá teszi a diplomatarendszám hiányát is. Ó, az csak jövő hónapban lesz kész, mondja Rochelle, aki az autóban több, kevesebb sikerrel próbál szóba elegyedni pártfogoltjaival. Cobi csak a lábára kíváncsi, Joelt lefoglalja a mélabú, és amúgy is mindenki elbóbiskol, kivéve Lexet, aki nyitott egy kis csevejre a zenéről és Rochelle egykori énekesi ambícióiról. Lex helyesli, hogy inkább a diplomáciát választotta, a rockerélet sem mindig népünnepély. A bazáros csávó eközben kedves ismerősként üdvözli az exmacskát.

bscap0003_4.jpg

Cobiból egy hűtőt cipelő gyerekcsapat láttán előbújik a filantróp, és segít nekik átmenni az úton. Ő és a csatlakozó haverok végül messzebbre is hajlandóak elszállítani a berendezést, így az Rochelle járgányának tetején köt ki. Joel egy csengettyűs kecskéit kereső bácsival barátkozik, akinek megígéri, hogy hazaküldi őket, ha összefutnak. A kitérő felé tartó felnőtteket úgy feldobja a három gyerek, hogy még Joel is elmosolyodik. Kevésbé szívderítő, amikor egy gyanús épülethez érkezve a kicsik a kezeket nyiszáló ördögöt emlegetik, majd előkerül a német kereskedő, aki valószínűleg találkozott is vele. A hűtőátadás után Rochelle finoman rákérdez a végtaghiányra. Állítólag egy fűrész volt, de az egyik kisfiú ragaszkodik a „rossz ember levágta” verzióhoz. Joel azonnal visszaesik a depresszióba.

bscap0004_4.jpg

A törpe is szembesül Moreno hullájával és a medence alján pihenő lőfegyverrel, majd az újabb küldeményt leszállító boltos is felbukkan. Pechjére megtalálja előbbi csokipapírját, így mehet úszni a korrupt rendőr mellé. A víz alatti pisztolyok száma megduplázódik. Gus továbbinduláskor alig tud magáról lefejteni egy síró kislányt, ami nem vidít fel senkit. A kocsiban ki is fejti, hogy szegény kölköknek koldulniuk kell, amikor pedig itt vannak az amerikai diplomaták, akik megválthatnák az országot, ha akarnák. De nem teszik, mert tojnak a nyomorra, ahogy Rochelle is. Cobi az akció kínálta előléptetési kilátásokat és a nő ambícióit firtatja. Joel hallgat. A hálátlanokkal szemben egyedül Lex kel az ügyvivő védelmére, de nem sokat javít a helyzeten.

bscap0005_3.jpg

Csak úgy repkednek a vádak szociális kilátástalanság, rasszizmus, szexizmus, nők elnyomása témakörökben, Rochelle pedig rávilágít személyének négy idegen általi fenyegetettségére is. Közben módosítja a tervet, és már a egyenesen a határra vinné utasait, hogy aztán később intézkedjen a lóvéról. A veszekedés elfajul, mert Cobi nem hajlandó elismerni, hogy illetlenül sasolta Rochelle térdét, ráadásul kijelenti, hogy még Lex farkával sem erőszakolná meg. Utóbbi ezen és a múltjára tett célzáson kiakad, a dulakodástól besokalló Rochelle pedig visítva űz ki mindenkit a járműből. Aztán visszaülhetnek, de meg kell várniuk, amíg elmegy pisilni a fák közé. Ezalatt a fiúk tovább puffognak és méltatlankodnak, amiért a pénz Rochelle-nél marad. Lexet nem érdekli, mennyit nyúl le belőle, ő csak haza akar menni, de amúgy nem hiszi, hogy ez a rendes lány lopna. Joel annyira zombi, hogy arra sem reagál, hogy Cobi lezombizza. Utóbbinak fáj a válla, úgyhogy igazán megérdemelne pár milliót. Rochelle-t egy kecske nézi csurgatás közben.

bscap0006_2.jpg

Joel hirtelen magához tér, amikor megérkezik a többi csengettyűs állat, akiket haza is küld, ahogy megígérte. Tényleg kivan ez az ember. Rochelle nem jön vissza, és a keresésére induló barátok csak a zsepijét találják meg egy mély barlang szélén. A jelek szerint lezuhant, talán a kecskék lökték le, és ha igen, akkor meg is halt. A hiába keresgélő társaságra ráesteledik, úgyhogy ideje eldönteni, merre tovább. Slusszkulcs persze nincs, Rochelle annyira nem bízott meg bennük. Lex szerint értesíteni kéne valakit, hogy kutassák fel a nőt vagy maradványait, de leszavazzák. Cobi nincs különösebben megrendülve, inkább elosztja a pénzt. Összefutnak a Moreno kalapjával felszerelt autóssal, aki készségesen felajánlja, hogy a halász haverja majd átviszi őket a határon, nem kell útlevél sem. Ha már halászat, Morenoékat is kihúzzák végre a medencéből, a rendőrség bőszen helyszínel. Lexet éneklő kislányok derítik fel a Guatemalába tartó hajón, Joel a vízbe dobja a sokat látott fejfedőt. Minden tiszta idilli, de ekkor feltűnik egy védőruhás csoport, és fertőzésről, karanténról meg kötelező átszállásról magyaráznak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása