Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 9x14 - A változás szele

2016. április 28. 13:00 - Hoppancs

Cahill aktuális célja, hogy egy lehetőleg nem túl ijesztő plakátarcot találjon a megújuló Seattle Grace Mercy West promóciójához. Alex nem tűnik jó alanynak, ugyanis középsúlyos Chandler Bing szindrómája miatt hadilábon áll a fotogén mosollyal. Steph és Jackson meg a vendégségben tanúsítandó illendő viselkedéssel van így, ezért is taperolják egymást Karevék kanapéján. Eközben - a ház erotikus hatalmát igazolandó - az emeleten Yang és Hunt nyomja ezerrel. Alex és Jo állathangokkal és önfeledt kacajjal festi alá a műsort, aminek hallatán Jacksonék fejében teóriák születnek a páros viszonyával kapcsolatban. Csak barátok vagyunk, nincs itt semmi látnivaló, bizonygatják másnap a melóhoz készülődő érintettek. Avery kockahasa ezúttal épphogy csak nem villan April képébe, ami kész szerencse, mert a nő e nélkül is teljesen be van kattanva. Ennek megfelelően tébolyult fejjel értekezik az érzésekről és a szexközpontú kapcsolatok állatias jellegéről, de Mer csak a kezében figyelő kajára tud koncentrálni. Mivel még mindig terhes.

bscap0000_3.jpg

Kepner a kocsiban panaszolja Matthew-nak, hogy sürgős esetek nélkül tiszta gáz ez a hely, jó lenne, ha Jézus küldene pár haldoklót. Imái meghallgattatnak,  a férfi felajánlja, hogy menjen vele mentőzni. Nem is tudja, milyen mázlista, hogy nem kell a Grace-ben maradnia, ahol Amrita, a potenciális vevő Pegasus Horizons munkatársa folyamatos fotózásával nyírja ki a legjobb pillanatokat. Például azt, amikor a beleit unortodox helyen hordó kisbaba anyukája Alex nyakába ugrik. Karev azonnal chandlerezni kezd zavarában, aztán jól leteremti a túlbuzgó csajt, amiért ennyire nem szorult belé jó érzés.

bscap0001_3.jpg

Rendesen meglepődik, amikor a következő pácienst szintén vakuk kereszttüzében találja, Averyvel együtt, akit szintén követi egy fotós. Karev mélységesen fel van háborodva, amiért lehet, hogy mégsem ő lesz a Seattle Grace arca, akarom mondani, mert fontosak neki a beteg jogai. Ő egyébként Brian, a transznemű tinédzser, aki lányból készül fiúvá alakulni, fiúból lánnyá változó párja, Jess támogatásával. A szerelmesek egy csoportban találkoztak, ahová Alex irányította az akkor még csak tizennégy éves Briant. Amrita el van bűvölve Cupido kis segédjétől, ezért Jackson sietősen emlékeztet mindenkit, hogy ő az igazi sztár, mert ő fogja lenyisszantani Brian kebleit. Ezzel kezdetét veszi a jelöltek kemény harca, Jackson kampánytanácsadója Steph lesz, Karevé pedig Jo. Alana eközben az elektronikus betegfelvétel mellett érvel, de Meredith szkeptikus, mivel páciensei folyamatosan törlődnek. Legalábbis a kezében lévő eszköz memóriájából. Torresnek sem tetszik a rendszer, de hiába fejtegeti, hogy a Pegasus projekt szétcseszi a kórházat, csak Richard áll mellé. Bailey pipa rá, Derek pedig úgy véli, a perelős csapatnak talán most kussolnia kéne. Alex az afrikai gyerekekről mesél Amritának, amikor Brian apja, Mr. Weston remek fényképtémát szolgáltatva a falhoz nyomja. Callie és Richard émelyeg a Pegasus honlapjától, ezért úgy döntenek, körülnéznek a cég háza táján.

bscap0002_3.jpg

Alex megérti Westont - hiszen csak előző nap tudta meg egy e-mailből, hogy mire készül a gyermeke -, ezért nagylelkűen elhajtja a biztonságiakat és megnyugtató szavakkal próbálkozik. Ekkor kerül elő Brian. Webberék házaspárként, vicces álnéven jelentkeznek be az egyik Pegazus-intézményben, kezdődhet a kémparódia. Jackson népszerűségért folytatott harcát April telefonja szakítja félbe. Matthew-val fogtak egy elütött tízévest, akinek már nincs egy órája hátra. Kár, hogy legközelebbi traumaközpont pont ennyi időre lenne. Hacsak… Esetleg… Nem, nem, mondja Alana és Owen, a szabály az szabály, nekünk nincs sürgősségink. Ha ebbe Avery beletörődne, semmi izgalom nem jutna erre az epizódra, de nem teszi. Steph és Jo tettestárs lesz.

bscap0003_3.jpg

Torresék, alias Mr. és Mrs. Platán, Richard tettetett mellkasfájdalmai által jutnak be a negédes kórház gusztustalanul udvarias orvosa elé, aki épp egy olyan kütyüvel szarakodik, ami már Meredithnél sem működött. Nem nagyon haladnak, de legalább mindenhol kint vannak egy mérsékelten rémisztő plakátdoki képei, a páciensekre pedig kortól, nemtől és az exitálási folyamat fázisától függetlenül, pontosan tizenöt perc jut. Íme, Alana gyönyörű álma a gyakorlatban! Jackson őrködni küldi Jót a sutyiban kinyitandó sürgősségi ajtaja elé, de nem tanult kommunikációt, ezért nem közli vele, hogy Meredith bejöhet. A Brian(na) drasztikus lépését korainak tartó Weston látható kisebbségbe kerül a Karev pátyolgatta fiatalokkal szemben. A nem létező traumán már ott sürgölődik Yang, Ross és Brooks is.  Utóbbi lendületből nekirohan az automatikusan (nem) nyíló ajtónak, amit végül közös erővel feszítenek szét Kepnerék előtt. Az eszközök limitáltak, de no para, a team profi.

bscap0004_3.jpg

Steph ügyesen terelgeti Pegasusékat, hogy véletlenül se tévedjenek a nagy akció környékére. Utóbbit nagyban könnyíti, hogy Wilson tud számolni, Mer pedig bevonta Dereket is. Alakul ez. Platánék automatás kávéval szambáznak körbe, hogy ne tűnjenek idegennek, aztán Richard hirtelen karaktert vált, mint Roger az Amerikai faterben, és a Pegasus képviselőjének adja ki magukat. Arról érdeklődik, hogy mennyire váltak be a változtatások, a készséges dolgozók pedig Messiásként köszöntik. Shep kénytelen előkapni zsebéből két jó barátját, Műmosolyt és Jópofit, mert Alana mindenáron meg akarja mutatni vendégeinek az új sérvklinikának szánt exsürgősségit. „Hadd vezessem önöket körbe, és mutassak mókás agyakat”, ajánlja fel kedvesen Derek, mialatt Jo riasztja a többieket, hogy gáz van. Úgy tűnik, nem tudnak elmozdulni, mert a gyerek szíve bemondja az unalmast, ráadásul Shep hiába igyekszik, Cahillék lemennek a földszintre. De láss csodást, ott már csak az akciócsoport hűlt helyét találják! Huh.

bscap0005_3.jpg

Eközben a kémek kiderítik, hogy amióta a Pegasus uralkodik, a kórház önmaga árnyéka. A betegeket félrediagnosztizálják, az orvosokat megfigyelik, a végítélet csak egy lépésre van. Torresék nincsenek feldobva, ráadásul majdnem lebuknak, mert előkerül a falakon vigyorgó modell, aki ismeri Callie-t. „Nahát, maga munkahelyet váltott?”, érdeklődik, de Richard rutinosan menti a helyzetet. Kiderül, hogy a kolléga a Pegasus-invázó óta nem operál, csak csirkemelleket vagdos műfotók kedvéért és wellness előadásokat tart. Cahill belelép egy csepp vérbe a leendő sérvközpontban és Meredith hiába törli „véletlenül” a tiltott beteg aktáját, ebből kérdezősködés lesz. Karev és Jackson még a gyakornokok megkínzása előtt bevall mindent, de Owen - Alana őszinte döbbenetére - nem büntet.

bscap0006_3.jpg

Jess elárulja Westonnak, hogy ő küldte az e-mailt, mert tudja, hogy Brian szereti aput, és nem bánná a viszonzást sem. A fater egyelőre csak annyira hatódik meg, hogy adjon némi pénzt lakbérre. A beavatkozás eredményére nem kíváncsi. Richard és Callie gyászos hangulatban érkezik vissza, hiszen látták a jövőt. Matthew bevallja Aprilnek, hogy nagyon tetszik neki, mert szép, bátor és menő, aztán csókolóznak. Jo félrehívja Alexet, de még mindig nem „azért”, csak van egy kis nővérekből lopott fánkja. Karev párás tekintettel bámul, mintha egész mást kóstolna meg. Torres sikeresen titkos találkára hívja a repcsikárosultakat – az éppen Owent szerető Cristina kivételével –, és közli velük az ötletét, miszerint meg kéne venniük a kórházat. Nagyot néznek. Webber úgyszintén amikor a liftben szembesül Shep gigaportréjával.

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása