Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x23 - Insatiable

2016. április 26. 11:00 - Smiley93

Állatdoki akcióban: a pórul járt vérfarkasokat légymentesíti a zuhany alatt, ami annyiból áll, hogy szépen lenyúl a húzódozó páciensek torkán, s manuálisan eltávolítja a ludas rovart. Ezzel azonban kábé semmivel sincsenek előrébb problémamegoldásban, mivel az előző rész nyomán Stiles megduplázódott, az egyik hasonmás ráadásul lelépett Menőcsajjal, nekik meg fogalmuk sincs róla, melyik az igazi.

1.jpg

Utóbbi ügyön Farkasanyu munkálkodik, a fizikai vizsgálat eredménye pozitív, de a lényeg kiderítéséhez további segítőkre van szükség. Érkezik is Yukimura anyu a Maszkos különítménnyel, akik gyorsan elvégzik a régóta aktuális vizsgálatot, s hátrahagyják a hőn áhított 5-öst Stiles nyakán, éljen! A rosszabb hír, hogy ezek szerint Menőcsaj Múmia fogságában van, aki – ahogy Kira anyja rávilágít – nyilvánvalóan a csaj banshee-erejét kívánja kihasználni. Előbb azonban szórakozik kicsit foglyával, s a Visszhangos Ház eldugott folyosóin hagyja keringeni, miközben ő baljóslatúan Stiles haláláról értekezik, mígnem kiböki, mire is fáj a foga: egy kiadós sikolyra. Főcím.

1_5.jpg

Yukimuráék hazatérnek, miközben Kira még mindig azon pattog, hogy most akkor Maszkosék akcióba lépéséig (azaz alkonyatig) csak ölbe tett kézzel üljenek?! Dehogyis ölbe tett kézzel, mert anyu gózni óhajtja tanítani lányát. Mivel Stiles ezt játszotta Múmiával az agyában, nyilván kulcsfontosságú játék Múmia számára, s ráadásul jelenleg nyerésre is áll benne, úgyhogy Kira jobban teszi, ha megtanul pár fogást, nehogy végül pár haverja el találjon patkolni. Egy 900 éves anya szájából komolyan kéne venni az ilyesmit. Zsaruapu ezzel szemben tétlenül éjszakázik az őrsön, hiába biztatja jólelkű kisinasa, Parrish, hogy menjen haza nyugodtan, úgyis értesíti a fejleményekről. Végül beadja a derekát, s éppen hazaindulna, mikor betoppan Stiles, az igazi, Farkasfiúval az oldalán. Nagy örömködés, ölelkezés, ezek szerint itt a hepiend? Farkasfiú a fejét csóválja, még meg kell tölteni két epizódot, kéremszépen!

2.jpg

Főfarkas Vadászaput látogatja, hogy kifaggassa, miért is nem puffantotta le az előző részben. Mert már haverok vagyunk, azért, ismétli el Vadászapu, mire bajtársa csábítaná is el Múmia-keresésre, ám a tapasztalt vadász jól tudja, amilyen erős most Múmia, hamarosan úgyis eljön értük. Ott a pont. Zsaruapu az őrsön ötletel Scottékkal. Utóbbi hogyvoltozza az előző epizódot a többieknek, mikor Stiles felkapja a fejét az „egész történet” kifejezésre. Éppen ezeket a szavakat használta ugyanis a Visszhangos Házban a süket telefonon beszélő lány, Meredith is (meg még úgy ezer ember, nap mint nap, a nap minden percében szerte a világon). Akárhogy is, ez bizony nyomnak tűnik, úgyhogy Zsaruapu lenyomoztatja a csajt a kisinasával, s menten kiderül, hogy azóta a zárt osztályon üdül, álló nap sikítva.

3.jpg

Zsaruapu a szerencsés, aki vizitelhet a nevezett zárt osztályon, kalauza a katakombákban a Stilest is leszedáló ápoló. Épp élvezettel ecseteli a különböző szerek hatásait az őrjöngő foglyokra, mikor az elviekben a pácienst őrző, gyakorlatilag azonban eszméletlen ápolóhoz érnek: a páciens meglépett a kulcsokkal, hoppá. Meredtih a rácsok mögül sasolja a jelenetet. Az ikrek a Becaon Hills-i peremerdőben keresik parkour stílusban Múmia nyomát, mikor valaki farkasölőt kezd lövöldözni rájuk. Allison meg Isaac eközben Menőcsaj kocsiját kutatja át, szagmintát s egyéb nyomokat keresve, amit a csaj ki is használ, hogy nem túl óvatosan megtudakolja a fiútól, a légy miatt jött-e össze vele a megszállásos éjszakán vagy hát, izé, saját ötlettől vezérelve. Miután elég bénán megdumcsizzák, hogy mindenki önmaga volt és mindenki pont a másikkal akart lenni, Allison felfedez egy igazi nyomot is: Lydia üzenetét az ablakon, hogy ne keressék.

4.jpg

Edzőbára is rájár a rúd, nem elég, hogy merő véletlenségből nyíl döfte keresztül, ráadásul idióta tanítványai szaktudására volt bízva, most még az igazi egészségügy is benyújtotta a nagyon is igazi számlát egy horribilis összegről. Mivel ezt a privát jellegű hívást úgyis az óráján intézte, hát akkor már az óra témájának is megteszi, éljen az amerikai oktatás! Danny hívja fel a figyelmét az óra különös vendégére, Meredithre. Stiles éppen a kanapén szunyókál, mikor felriad, fázva és fájdalmak között. Farkasfiú faggatja kissé zavart haverját, mikor Kira csörgeti az infóval: Meredith Edzőbá óráján boldogítja a népet. Utóbbi a maga sajátságos stílusában próbálja faggatni a lányt, aki nem túl közlékeny, de annyit azért elárul, hogy azért lépett meg a Visszhangos Házból, hogy segíthessen, s a sok üvöltő hangról is számot ad, amik a közelgő halált jelzik előre, bizalomgerjesztő.

5.jpg

Jóiker gonoszabbik felét vonszolva menekül az erdőben az ismeretlen támadók elől, mikor nem várt felmentőseregként Főfarkas siet a segítségükre. A suliban a Visszhangos Ház ápolói sietnek Edzőbá segítségére, hogy visszavigyék Mereditht. Kira megpróbálja rábeszélni a tanárt, hogy akadályozza meg a csaj visszaszállítását. Ekkor toppan be a diliházi delegáció vezetője, Stiles kedvenc börtönőre, s kiderül, hogy Edzőbát is ismeri még a középsuliból, így be is szól neki egy-kettőt. Az ápoltnak viszont közben ismét nyoma veszett, keresés (újra)indul. Allison Vadászék fegyverműhelyében puskaszereléssel múlatja az időt, ám idegessége miatt nem igazán produktív a munka. Vadászapu ezért inkább úgy dönt, azzal tereli el lánya figyelmét, hogy lezáróvizsgáztatja a Vadászakadémián.

6.jpg

Menőcsaj az Eichen-házban rohangálással meg magában beszéléssel múlatja az időt, azzal biztatva magát, hogy őt szorgosan kereső barátai pillanatokon belül megmenthetik. Múmia-Stiles ekkor lehűti a lelkesedését, s egy pesszimista montázsban a barátok vakvágányra jutott küszködéseivel illusztrálja a helyzet kilátástalanságát. Majd szándékait is megosztja foglyával: ő bizony Menőcsaj érzéseivel táplálkozik, az étvágya pedig, ne aggódjunk, telhetetlen!

7.jpg

Meredith eközben egy zongorán pepecselve próbál kommunikálni egy hanggal, de sajna rossz a vétel. Befut kedvenc ápolónk is, megzizegteti a sokkolóját, hogy a páciens értse, mi a dörgés. A csajnak azonban még szüksége van egy másodpercre, hogy valamit fogjon abból, amit a hangok motyorásznak neki. Az ápoló már épp lecsapni készül, mikor őt éri dupla sokkhatás, szó szerint meg átvitt értelemben egyaránt, mikor Edzőbá ellene fordítja a saját fegyverét. A nyomában ot rohannak hőseink, Farkasfiú, Stiles meg Kira is, s kihasználva Edzőbá elterelő hadműveletét, meglógnak a csajjal. Hiába, soha nem szabad alábecsülni a gimis sérelmeket. Scotték viszont láthatóan túlbecsülték az őrült csajt, mert annak fogalma sincs róla, ki Lydia.

8.jpg

Ugrunk Vadászék golyóöntő birodalmába, ahol Allison vadászhagyományok szerint saját ezüst nyílhegyet fog önteni. Mielőtt nekilátna, még biztosítja Vadászaput szeretetéről és büszkeségéről is, csak ha esetleg amaz elnyargalászna az örök vadászmezőkre. Stilesék Farkasfiúékhoz menekülnek értékes zsákmányukkal, ahol legnagyobb és igen kellemetlen meglepetésükre nem csak Isaac, hanem Scott apja is vár rájuk. Előadnak pár béna kifogást, kiderül, hogy Meredithnek nem jön be Stiles, Isaac viszont annál inkább, majd gyorsan felhúznak az emeletre. McCall ügynök azonban visszatartja fiát, fontos dologról kíván értekezni vele, és nem, nem a lógásról, mert az tök oké. Ja, akkor oké.

9.jpg

Odafenn is fontos beszélgetés zajlik, a két srác próbálja kiszedni zakkant Meredithből, hol is van Menőcsaj. Eljutnak addig, hogy már értekezett Lydiával, aki azt mondta, nem akarja, hogy megtalálják. Nem baj, ez is haladás, ki a kicsit nem becsüli, ugye. McCall apu is sztorizgatós hangulatában van, s elregéli elköltözésének történetét. Anno részegen jött haza, veszekedtek anyuval, kis Scott meg rosszkor volt rossz helyen, s apu kicsit agresszívabb szorongatásának hála véletlen lezúgott a lépcsőn, egy padlón lévő horpadással lehet nosztalgiázni. Durva lehetett az esés, mert vagy fél percig eszméletlen volt a kissrác, s utána az egész esetet el is felejtette, így nem csoda, hogy Farkasanyu rögvest elküldte aput melegebb éghajlatra.

x.jpg

Főfarkas eközben Malia volt barlangjába menekíti az ikreket, bár gyorsan ki kéne üríteni a farkasölőt a szervezetükből, különben kampec. Isaac meg Stiles tanakodnak, hogyan húzhatnának ki további infókat Meredithből, mondjuk hasznosakat is. Előbbi a kínzás ötletét dobja be, ám Stiles nyomására azt elvetve végül arra a következtetésre jut, hogy Meredith talán Menőcsajhoz hasonlóan banshee. Farkasfiúnál nem igazán hatott az apja vallomása: balesete sok volt itt a házban kiskorában (elképzeltem őket gyerekként Stilesszal, hát csoda, hogy felnőttek), az már elmúlt, ő a jelenben él, meg a jövőben, mert az apja valószínűleg csak akkor fog felbukkanni újra az életében, a bűntudatával együtt. El is húz inkább az emeletre Stilesékhoz. Ott el is kél a segítsége, mert a két vallató nem sokra megy. Éppen egy telefonbeszélgetést játszanak el Meredithszel, mire sikerül kiimádkozni belőle egy franciaként azonosított kifejezést, sőt Scott fel is ismeri azt, Állatdoki méltó polihisztor tanítványaként.

xi.jpg

Kiráéknál Mr. Yukimura tanítja gózni lányát, miután anyu ukmukfukk lelépett, mert hát távol szeretné tartani Kirát a harctól (segítek: késő bánat). Farkasfiúék közben kiokoskodták, hogy hol van Menőcsaj, s riasztják a hírrel a nyílheggyel babráló Allisont, aki közben maga is rádöbbent valamire. Vágóképen meg Kiraanyu vonul be Maszkosai társaságában az Oak Creek-i tábor lezárt területére. Főfarkas újdonsült cimborájával, Vadászapuval kiegészülve Dereklakban helyezi biztonságba a mérgezett ikreket. Éppen a töltényeket mutatja Vadászapunak, aki felismeri azok tulajdonosát, mikor Allison csörgeti apját a hírrel: Farkasfiú megtalálta Menőcsajt, ő indul is segíteni. Apja hiába parancsol rá, hogy maradjon veszteg a fenekén és várja meg, a lány rácsapja a telefont, anélkül, hogy Lydia hollétét elárulná.

xii.jpg

A Farkasfiú-Stiles-Isaac felmentősereg gyászos hangulatban autókázik Menőcsajt menteni. Isaac nevesíti a lelombozó okot, ami Scottot is aggasztja: Stiles nincs valami jó bőrben, vajh mi történik vele, ha Múmia esetleg el talál patkolni ma este? Stiles a vállát vonogatja, a mellékhatások őt nem izgatják, az viszont annál inkább, hogy emlékszik, mikor legjobb haverjában megforgatta a kardot a móka és kacagás kedvéért, szóval gyorsan meg is ígérteti a többiekkel, hogy ilyesmit sose hagynak neki többet. Ígéretet nem kap, csak sokatmondó pillantásokat. Végszóra megérkeznek a kapuhoz a felette díszelgő Oak Creek felirattal. Az Allisonnal meg Kirával kiegészült falkájának Scott rögtönöz motivációs beszédet, amely arról szól, hogy mennek, és megmentik egy barátjukat, van még mit gyakorolni ezen.

xiii.jpg

Alig fordulnak be a kapun, máris Mrs. Yukimura küldené el őket, ám lánya a sarkára áll, s közli, hogy rájött, egész végig anyu ellen játszott a góban, nem pedig Múmia ellen. Allison nyilat szegez rá, s követeli, hogy küldje ágyba Maszkosékat. Ő nem teszi, s Maszkosák máris körbeveszik Múmiát, aki Lydiával barikádozta el magát. Ezen a ponton kapja elő Gonosz Stiles azt a bizonyos kardot, amit Mrs. Yukimurától csent el, kettétöri, s ezzel Maszkosék már őt szolgálják. Más szóval, hőseink benne vannak a kulimászban rendesen. Nekigyürkőznek a lehetetlennek, azaz Maszkosék legyőzésének, miközben Scott meg Stiles megtalálják Menőcsajt. A fogoly az elvártnál csekélyebb lelkesedéssel fogadja megmentőit, akiknek nem szabadna ott lenniük. Oké, ez olyan vészjóslóan hangzik, hogy vissza is rohannak a csatába, hogy meglessék, meg vannak-e még a többiek, ám Stiles összeesik.

xiiii.jpg

Odakinn heves és még mindig kilátástalan csata, amit Mrs. Yukimura nem győz hangoztatni a háttérből. Az állás gyászos, bár felcsillan némi remény, amikor Allison szíven talál egy Maszkost a saját maga öntötte nyílheggyel, aki ebbe – sárga fény kisugárzása közepette – szépen belehal. A remény akkor hal hamvába, amikor Allisont a következő pillanatban meg egy másik Maszkos felnyársalja a kardjával, mondjuk úgy, hogy ez első blikkre is nyolc napon túl gyógyuló sérülés. Lydia sikít, ebből meg azt is sejtjük, hogy ez valószínűleg egyáltalán nem gyógyítható sérülés.

utolso_elotti.jpg

Allison lassított felvételen esik össze, így Farkasfiú épp a karjaiba tudja kapni, míg Maszkosék, mint akik jól végezték dolgukat, füstté válnak, gazdájuk, Múmia meg nem kevésbé elégedetten szintén lelép szép csöndben. Allison haldoklik egy sort Farkasfiú karjaiban, az utolsó szó jogán kifejti, milyen tökéletes ez így, hogy az első szerelme karjai közt éri a vég, akit mindig is szeretni fog. Még Vadászapunak is üzenne, ám a mondat közepén elhagyja az ereje, vége a dalnak. Vadászapu már csak arra ér oda, hogy halott lányát gyászolják a barátai. RIP Allison Argent.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása