Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 8x08 - Guilty - In All Innocence (Bűnös ártatlanság)

2016. április 23. 10:00 - Gabba

Izgalmakkal teli részhez érünk, erre erősít rá a német cím is, miszerint Auge um Auge, szemet szemért. Popcornt, szotyit, ücsit, cigit, viszkit és más egyebeket bekészíteni, ha ebből semmi sincs kéznél, akkor elég lesz a körmöt rágni. Elizabeth-tel kezdünk, aki minden követ megmozgat James kiszabadítása érdekében, most éppen hirdetést adat fel: 50 guinea jár annak, aki Jack Pendleton nyomára vezet. Sz Sz biztos bene, hogy Van der Rheede pénzelte le Pendletont, hogy rejtse el a nyakláncot James hajóján, de ehhez kéne a hajószakács tanúvallomása. Sam szerint is mielőbb a végére kell járni a dolognak, mert kopik az Onedin név hitele, példának okádék ő már több üzleti partnerét elvesztette mostanában, mert azok visszaléptek a börtönhírek hallatán. Elizabeth még egy dolog miatt aggódik: már vagy egy hónapja nem kapott levelet Danieltől. Still I’m sad, néz maga elé elmerengve, és sorra dudorássza a dal különféle változatait.

onedin_8x08_01.JPG

Baines a hónapos szobájában ücsörög, nagyon maga alatt van, a házinéni kopogására is csak nagy nehezen válaszol. Mrs. Sparrow erősítésül magával hozta a férjét is, Baines ugyanis alaposan elmaradt a lakbérrel, nincs pénzem, de igyekszem mielőbb fizetni, mentegetőzik az öreg tengeri medve. Mrs. Sparrow végül még egy hét haladékot ad neki, fogadja el Mr. Van der Rheede ajánlatát, kapitány, az a finom úr már járt itt korábban is, de maga nem volt itthon, ad kéretlen tanácsot a landlady, majd távozik. Közben Margarita azon pörög Mrs. Gibsonnak, hogy James letartóztatása következtében ő nem rendelkezhet a pénzzel, nem tud semmit kifizetni, hát milyen jogállam ez, ő odahaza apjának egy egész országot segített igazgatni! (Bele is bukott a fater, csak emlékeztetnék.)

onedin_8x08_02.JPG

A börtönőr Jamesnek jelenti, hogy látogatója érkezett, Mrs. Onedin, na de melyik a sok közül?, töprengek. De nem sokáig, mert Charlotte libeg be az ajtón, apjának jött lelki támaszt nyújtani. Otthagyta a színésztársulatot, James ezen meglepődik, de aztán máris komoly feladatot bíz lányára: nézze át a céges papírokat és számoljon be, hogy állnak az Onedin flotta hajóinak dolgai, van-e elég fuvar, stb. Az irodában Dunwoody enyhén szólva megütközve fogadja a határozottan fellépő Charlotte-ot, a kérés teljesítését viszont nem tagadhatja meg, de azért némi ellenállást megpróbál tanúsítani: Mit fog ehhez szólni Lady Fogarty?, motyogja, de inkább csak magának.

onedin_8x08_03.JPG

Az irodába ekkor Baines lép be, ő is olvasta a hirdetést és mivel van híre Pendletonról, pénze viszont nincs, bejelentkezik a jutalomért. A szakács a Bridget Mayland nevű hajóra szegődött el, mindjárt a James letartóztatását követő napon. A hajó útiránya Cherbourgon át La Rochelle, más szóval az esernyők városán át a hugenották fészkébe, a szabadlábon lévő Onedinek úgy döntenek, gyorsan utána kell menni. Sajnos nincs szabad Frazer gőzös, ezért James egyik gyorsjáratú vitorlására esik a választás, Calder kapitányt nevezik ki parancsnoknak, a család képviseletében Samu és Margarita utazik.

onedin_8x08_04.JPG

Charlotte híven teljesíti a megbízatást, becígöli a fuvarlevelek, számlák, satöbbik másolatát a böribe, James hálásan köszöni. Sajnos nincsenek nagy haszonnal járó üzletek, ez kiderül a könyvekből, hiába, a gazda távolléte nem tesz jót a profitnak. És az ügyvéd szerint még legalább fél év, mire kitűzik a tárgyalás időpontját. James más dolog híján minden nap lámpaoltásig bújja az üzleti papírokat, de csodát nem tud tenni.

onedin_8x08_05.JPG

Calder kapitány szerint nagy vihar készülődik a francia partok előtt, szerencséjükre azonban még időben befutnak La Rochelle-be. Ott még semmi hír a Bridget Maylandről, úgy néz ki tehát, sikerülni fog elkapni (fogni sikerül elkapni, el sikerül fogkapni, kicsit belezavarodtam) Pendletont. Azonban eltelik három nap, és a másik hajóról semmi hír, Calder szerint, ha elkapta őket a vihar, mostanra már jó eséllyel haleledel lett a legénységből. Margarita azonban ragaszkodik hozzá, hogy átfésüljék a part menti vizeket, James sorsa múlik ezen, így Calder kénytelen kiadni a parancsot az indulásra. Éjjel-nappal cirkálnak a Bridget Mayland feltételezett útvonala mentén, a kormányos már alig lát ki a szemén és időnként akkorákat ásít, hogy majd lenyeli Calder kapitányt.

onedin_8x08_06.JPG

Liverpoolban lírai perceknek lehetünk tanúi, megérkezett ugyanis a várva várt levél Danieltől, Elizabeth vérforraló dekoltázsa társaságában olvassa a sorokat. És méghozzá milyen sorokat! Tele szerelemmel és a rég nem látott hitves iránti hűség kifejezéseivel, mi történt az isztambuli nagykövet úrral? Hát csak az, hogy rátalált a szúfizmusra és a vele járó lelki békére, és azt tervezi, amint lehet, lemond a politikai pályáról és a parlamenti képviselői helyről. Bár így nem részesül többé a közbeszerzések során csurranó kenőpénzekből, viszont mindennél fontosabb neki, hogy újra hitvese karjai és alabástrom keblei közé hajthassa politikai csatározásokban megfáradt fejét és egyéb testrészét. (Bővebben lásd a Káma Szútra és az Illatos kert című szakmai kiadványokban.)

onedin_8x08_07.JPG

Max van der Rheede magabiztosan besétál a Frazer irodába és visszautasíthatatlannak szánt ajánlattal támadja le Dunwoodyt: aggódik Onedinért és a cégéért, itt állnak azok a jó kis vitorlások üresen a kikötőben, hát ez így csupa veszteség. Humpty Dumpty pikírten jelzi, hogy miszter Onedin ennél jóval nagyobb viharokat is túlélt már, de a holland nem áll le. Hajlandó lenne megszabadítani azt a kiváló üzletembert a folyamatos veszteségektől és gálánsan felajánl 3000 fontot a hat vitorlásból álló flottáért, tessék, itt is van az előre megírt adásvételi szerződés. Dunwoody azonban váratlanul tököket növeszt, amitől ugyan egy lépést sem tud tenni, viszont a megalázó ajánlattal kapcsolatos véleményét határozott mozdulattal fejezi ki: négybe tépi a dokumentet! Brávó, így kell ezt, ezúton fejezem ki minden elismerésemet az irodavezetők gyöngyének, ezennel minden korábbi faszkódása meg van bocsátva. Majd távozásra szólítja fel a hollandot, Van de Nincsen (copyright by Pácsó Ármándó, used with permission) hitetlenkedő arccal húzza el a csíkot.

onedin_8x08_08.JPG

Caroline és Elizabeth lovagolni voltak (nem „úgy”, hanem tényleg, tegyétek már le azt a Káma Szútrát, gyerekek!) és most kettesben teáznak a szalonban. Caroline-nak hiányzik Samu, már milyen régóta elutazott, de persze Lady Fogartynak még rosszabb lehet, hiszen ő már több hónapja nem látta Sir Danielt. Elizabeth egyetértően bólogat, majd párás tekintettel és elgyengült kebellel (ez a DK ellentéte) bejelenti az érdekes arcú rokonnak, hogy Daniel hamarosan otthagyja a politikát és haza fog térni.

onedin_8x08_09.JPG

Vissza a tengerre, az álmos kormányos már sokadszorra próbálja egyben lenyelni az előtte álló kapitányt, ám egyszercsak felhangzik a figyelő őrszem kiáltása: Vészjelző rakéta jobbról! Calder kapitány kiadja a parancsot, két fokkal jobbra!, és nemsokára feltűnik egy vízen hánykódó csónak, benne hat szerencsétlen hajótöröttel. Vitorlákat bevonni, hágcsót előkészíteni!, hangzik az újabb parancs, és nemsokára a fedélzetre veszik a Bridget Mayland matrózait. Pendleton is köztük van, de már nem él, belehalt a vihar idején szerzett fejsérülésébe.

onedin_8x08_10.JPG

Margarita odahaza lehangoltan meséli el az esetet Elizabethnek, amikor levél érkezik, Mrs. Gibson szerint valami matróz hozta, de nem vár választ, már el is ment. A levél Mrs. Onedinnek van címezve, Margarita felbontja, a küldő Betsy, akit a múltkori részben Van der Rheede elraboltatott. A csaj korábban Letty szövőgyárában dolgozott, ugrik be Elizabethnek (a feledékeny hogyvoltíró viszont erre eddig nem jött rá, mert nem olvasta újra a 7x04 epizód posztját), és nyilván nem értesült volt munkaadója haláláról, ezért címezte neki a levelet. Részletesen beszámol arról, hogyan és milyen indokkal csalta ki tőle Max van der Rheede a gyémánt nyakéket, és szívből reméli, hogy ezzel az infóval segít miszter Onedinen és az a gonosz holland meg fog fizetni a tettéért. Elizabeth és Margarita arcán diadalmas mosoly ragyog fel.

onedin_8x08_11.JPG

A tengeren történtekről Samu számol be Jamesnek, majd a börtönből hazafelé tartva összetalálkozik Baines-szel. Ráveszi, hogy végre látogassa meg volt gazdáját, az öreg némi vonakodás után beleegyezik. A cellában kényszeredett viccelődéssel indul meg a beszélgetés, Baines azzal kezdi, azt gondolta, miszter O mostanra már rég kimászott a kéményen át vagy alagutat ásott, mint ahogy abban a vicces Val Kilmer moziban csinálták, na, hogyishíják, mi volt a címe, megvan: a Top Secret! Majd arra próbálnak rájönni, hogy kerülhetett a lopott ékszer a kabinba, James szerint ha valóban a hajószakács lett volna a bűnös, ő biztos valahol a konyhában rejtette volna el. Bainesnek hirtelen beugrik, hogy ő beszélt Van der Rheedenek arról, hogy még vissza kell vinnie pár térképet az Onedin hajóra. James ezzel beigazolódni látja korábbi gyanúját, a holland van az egész mögött.

onedin_8x08_12.JPG

Caroline arról győzködi Samuelt, lépjen Daniel bácsi helyére, ha az majd felhagy a politikával. Samu szerint drága mulatság egy választási kampány, de hitvese csak legyint: örökölt egy jól fizető nitrátkoncessziót, azt eladják és meglesz a zsé. Ekkor Baines érkezik azzal a váratlan bejelentéssel, hogy ő vitte fel a lopott nyakláncot a hajóra, de anélkül, hogy tudott volna róla.

onedin_8x08_13.JPG

Jameshez újabb Mrs. Onedin érkezik látogatóba, ezúttal Margarita, a házaspár hosszú csókban forr össze. Ezt párszor megismétlik, majd Margarita előadja tervét: pruszlikjába rejtve becsempészett egy pisztolyt, James ezt használva szökjön meg a börtönből, ő hajlandó mindenhová követni. James azonban leinti: túl sok dél-amerikai szappanoperát nézel, szívem, pedig az még fel sincs találva, ez itt különben is Anglia, nem Guyana, kikerülök én innen jogszerűen is. Nem fognak elítélni, bízz bennem és Baines kapitányban!, mondja magabiztosan.

onedin_8x08_14.JPG

Szállásán Baines egy gazdátlan ékkövet mutogat a háziaknak, ott találta a sarokban, ahol régebben a térképeit tárolta, de nem az övé, tudnak róla Sparrowék valamit? Ők bizony nem, akkor reggel kihívom a rendőrséget, mondja Baines és a drágakövet elteszi a ládájába. Az éj leple alatt Mr. Sparrow beoson Baines szobájába, hogy elcsórja a követ, ám az öreg és a tanúnak hívott Samu elkapja. Faggatózásukra Sparrow bevallja, bizony pénzt kapott Van der Rheedetől azért, hogy a nyakláncot elrejtse az egyik térképtokban és ezt hajlandó írásban is megerősíteni, mert belátja, hogy ellenkező esetben több füle maradna, mint foga.

onedin_8x08_15.JPG

A két írásos vallomás birtokában Sam üzleti tárgyalásnak mondott csalival elhívja a hollandot Elizabeth-hez. Úgy vélem, hamarosan maga kerül a bátyám jelenlegi helyére, indítja szőkénk a beszélgetést, kezében lobogtatva a terhelő dokumenteket. Van der Rheede hamar belátja, hogy itt nincs értelme mellédumálni, Samu viszont gálánsan felajánlja, két napot ad neki, utána viszont feljelentést tesz a hatóságoknál. Jobb, ha tudja, hogy tőlem két percet sem kapna, teszi hozzá szúrós szemmel Elizabeth. Fordított esetben maga sem kapna tőlem többet, asszonyom, mondja a holland és elhúz.

onedin_8x08_16.JPG

Jamest sikerül óvadék ellenében szabadlábra helyeztetni, az Onedinek pezsgőbontással ünneplik az eseményt, Caroline viszont nincs jelen, mert fáj a feje. (Erről eszembe jut egy régi vicc a fejfájós feleségről és a gorilláról, biztos mindenki ismeri, aki nem, annak majd elmesélem kommentben.) A vidám hangulat azonban csak addig tart, amíg James meg nem tudja, hogy Samu két nap előnyt adott Van de Nincsennek, aki ma reggel indult el Hollandiába. Miatta rohadtam börtönben, lófaszt neki, nem két napot!, pattog James és rohan a kikötőbe, nyomában Baines és Elizabeth.

onedin_8x08_17.JPG

Eloldják az egyik hajót és már indul is az üldözés, szerencsére jó szelet kapnak, sőt Baines még külön parancsot ad a vitorlák vízzel történő locsolására, nem értek ugyan hozzá, de gondolom, ettől a vászon anyaga sűrűbb lesz és jobban dagasztja a szél. (Nughop szakkommentelőnk sajnálatos eltűnése óta teljesen bizonytalan vagyok vitorlás kérdésekben.) Rég látott jelenet: Baines és James újra egymás mellett áll a kormánynál.

onedin_8x08_18.JPG

Útközben a másik hajóról beszélgetnek, Baines ismeri a parancsnokát, becsületes ember, a neve Pierce kapitány. (A retro már nyilván teljesen belémrágta magát, mert a szinkronban Pirx kapitánynak értettem…) Szerencsére még a holland felségvizek előtt sikerül utolérniük a menekülőt, James és Baines felváltva ordibál át szócsövön Pierce-nek, felsorolva, milyen bűnökkel vádolják Van der Rheedet. De nekem két napot ígértek!, ordít vissza a holland, James közli vele, hogy az ma éjjel lejárt. Van de Nincsen erre kétségbeesetten pénzt kínál Pierce-nek, csak mielőbb vigye holland vizekre, ezzel azonban pont ellenkező hatást ér el: Pierce jelzi, hogy hajlandó átadni Onedinéknek az ellengyógyszerész (antipatikus) utast. Van der Rheede kétségbeesetten lerántja magáról a zakót, átveti magát a korláton és úszni kezd a part felé. Nem érheti el a holland felségvizeket, leengedni a csónakot!, adja ki az utasítást James.

Ezzel a bődületes cliffhangerrel fordulunk rá a sorozat legutolsó epizódjára.

onedin_8x08_19.JPG

Címkék: onedin család
33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.04.23. 10:05:20

... és köszöntöm sok szeretettel a ma névnapjukat ünneplő állandó kommentelőket :D

Pácsó Ármándó 2016.04.23. 13:20:05

Barnasört készítettem be, ugye nem hibáztam? Sz Sz-nek szép énekhangja lehet! Tojás Tóbiásnak sose tetszik semmi :-) Már értem! Samu ezekben az években lett világutazó, nem hiába őt kérte fel Frodó, hogy kísérje el az Eggyűrűvel Mordorba! Ez a Daniel nem csak a szúfizmus híve lett a fülledt sztam-bulikban (lásd Dolly Roll: Isztambul … ) Van de Nincs (köszi a forrásmegjelölést) kicsit túltolja az agresszív terjeszkedést. Szerintem 15e fontos ajánlatért már nem rúgták volna ki olyan hamar. Ismét egy Eposzi jelző? EK?! :-)) Hajrá csinos Margarita! Információim szerint Betsy Nassauba érvén egy bizonyos helyen rájött, hogy akárcsak szex közben, az életben is kiderülnek az takargatott dolgok, ezért megírta levelét, Max-imális helyi támogatással :-) Top Secret rulez! Még jó hogy nem dinamitrudat csempészett be Margarita, kitudjahol! :-) Sparrow? Ismerős család :-) Én se engedtem volna el van de Nincset! Szerintem meg fog halni, talán megeszi egy Sharknadónyi éhes hal :-) Jajj, Ellengyógyszerész! :-))))
(Én is csatlakozom a köszöntőkhöz, isten éltessen minden ma ünneplő szüli- és névnapost! :-D)

Flankerr 2016.04.23. 14:40:18

A Top Secret tele van legendás jelenetekkel (amikor Berlin térképen a pontok után megjelenik PacMan), de az alagutas az egyik legjobb :)

Gabba 2016.04.23. 15:00:39

@Flankerr: na és az ellenállás tagjai? Chevalier, Montázs, Ditont, Avantgárd, Dézsavü, Croiassant, Suflé, Escargot és Chocolate Mousse

@Pácsó Ármándó: ráadásul a házinéni Mrs. Sparrow férjének keresztneve Jack! :D

Pácsó Ármándó 2016.04.23. 15:26:54

@Gabba: Nomen est omen :-)
Melyik ellenállónak volt gyanús Nick Rivers? :-) Escargot?

Gabba 2016.04.23. 15:46:39

@Pácsó Ármándó: nem akart vele egy tálból csigát enni :)

Dézsavü meg úgy vélte, hogy már találkoztak korábban :)

Pácsó Ármándó 2016.04.23. 17:46:03

@Gabba: Dézsavű volt akkor, nagyon gyanúsan nézett rá :-)
Köszi a hogyvoltot, ez egy különösen jól sikerült darab lett(y)! :-)

Akármi Áron 2016.04.24. 23:03:42

Forró kommentem a hideg estikére, itt vagyok már, megint azok a dógos kezek, meg a fŐd!!:)
Az az igazság, ahogy közeledik a sori a végéhez, egyre jobban tetszik, és köszi a hogyvoltot jó falós, klassz perceket nyújtott, nem győzöm a minapi emlékeimet kiérteni belőle!:)))

"Példának okádék" :D "A zene mindenkié" (KZ) alapon a Still I'm Saud-ot imádtam újból hallgatni, passzolt itt is, de nálam is betaNált, nem is emlékszem rá mikor hallottam már!
Aztán a Sherbourgi esernyők c. film, hát odavagyok, amit kizárólag azé' néztünk meg sokszor, h a franSzia tanárunknak kedvezzünk, (el ne hidd má'!)a nyelvtudásunk fejlődjön, aztán a röpke párbeszédeket is leginkább dalolták, de mélyérzelmű film hatott ránk, de még hogy!:))

És végül a hv. Liverpooli lírai perceinél tovább időztem, mert az 'Stennek sem láttam szúfizmust, csak szofistákat, akárhányszor olvastam:) (kétszer!)De ez nem a Te hibád, ennek mélyre húzódó gyökere van bennem:)))
Ti. a téma tantárgyából igen mérsékelt jegyet kaptam (hattyúra emlékeztető:D) és jóval értéktelenebbet, mint az a vizsgázó csop.társam, akit a tanerő Bulgária fővárosán keresztül próbált vóna eljuttatni a bölcs szofisták megoldásához. Ellenben a mentő kérdésre azt merte
válaszolni, a delikvens, má' majdnem büszkén, hogy Várna. Érted???? VÁRNA!:D És én, mint kövi vizsgára váró felröhögtem, pedig 'Sten biz. jó modorra neveltek!:))) Mondhattam én utána, hogy "minden dolog mértéke az ember" már megbélyegeztek egy vézna hattyús alakzattal. Hát így böffent fel a aprócska bánatom is a hv. olvasásakor.:D Oszt el is mútt!
És amikor az olvasás végére már megnyugodhattam vóna, kezemben a hv. által ajánlott szakirodalommal, hát két út állt előttem, nade most merre? :) fogjam tovább, vagy tegyem le?!:) Talán az utolsó részben meglesz a lépésre a megoldás is?!:)

'Szó, mint száz, szupcsi volt végig olvasni, ilyen remekül szórakoztam, ni, hát köszke! :D

Pácsó Ármándó 2016.04.25. 06:32:18

@Akármi Áron: Én már jártam Várnában és volt egy Szofi nevű kedves lányismerősöm :-)

Gabba 2016.04.25. 09:04:15

@Pácsó Ármándó: a mentolos vagy a sima? :)

@Akármi Áron: nagyon jó a várnás sztori!

én köszi a mélyreható (khmm) kommenteket, nagyon örülök, hogy hagytad magad el/átcsábítani a fekete vitorláktól :)

a zene a záró hv-ban túl fog tengeni, amint arra már utaltam korábban

Akármi Áron 2016.04.25. 10:04:10

@Pácsó Ármándó: Még az lehet, h nem kezeltek ki rendesen a diszlexiámból, mert a sorrenddel picit bajlódtam, de jól sikeredhetett a bejárás, mert lehet, h még mindig Várna rád.:D

@Gabba: Hát így történt, minden sora igaz vót! (ma már (el) guruló gyöngyöcskék)
Közös örömünk ez nekünk, mert ott örül az ember igazán, ahol az adok-kapok arányát
hasonlóképpen élvezheti is.:D De nem kerültem sok "munkába", nem győzöm a szememet dícsérni, óvni ilyen esetekben, ritkaság, ezért értékeljük!:)))

Azt is várom (zenét) meg a lépést, h merre?:)))

Szép hetfŰst Mindenkinek!:D

Pácsó Ármándó 2016.04.25. 10:47:14

@Gabba: Nem sima volt, inkább göndör :-)

@Akármi Áron: Rám már a Budai se vár :-)

Gabba 2016.04.25. 13:37:18

@Pácsó Ármándó: gratulálok, a göndör szexi :)

@Akármi Áron: szemecskére vigyázni, fülecskét hegyezni, táncos talpakat előkészíteni :)

Pácsó Ármándó 2016.04.25. 14:12:52

@Gabba: Musical lesz az Onedinből? :-)
(Akkor ezért mondják, hogy: "Göndör bárány, göndör kos, mindjárt neked megyek most!" ?)

Akármi Áron 2016.04.25. 18:27:36

@Pácsó Ármándó: Hát támadd meg ! (kotona vót, nem?:D)

@Gabba: Má' minden megvan, cuzamen, csak csináááááld!:)))

Dilidal

fegyelmezett egy ember
vagyok én kérem illem-
tudó sőt még annál is
illemtudóbb
tudom mit lehet s mit nem
én kérem tiszteletben tartom
és bizonyos okonál fogva
még kifelé jövet is mindig
kopogtatok az ajtón

(Szintén KS) :D

Pácsó Ármándó 2016.04.25. 18:49:14

@Gabba: Hű!
Na, most már föl is lettél szólítva itt fentebb, hogy rajtaaaa :-))

@Akármi Áron: Az még boldogult ifjú koromban volt :-)
Jók a versei Sasvári Sándornak :-)))

Gabba 2016.04.25. 18:59:43

@Akármi Áron: @Pácsó Ármándó:
csinálom már, csak még nem látszik
(de nekem már jó :)

Gabba 2016.04.25. 20:48:32

@Pácsó Ármándó: és még nem értem a végére... :)

Akármi Áron 2016.04.25. 21:07:41

@Pácsó Ármándó: :D Sasvárinak is, igen? Tolj ide, demán egyet!:))) De, ha dúdolnád Gabba kívánságát is teljesítenem...hegyezném tőle:DDD Gondold át! (így nekem is jó lehet(ne)!)
"Az még boldogult ifjú koromban volt :-)"
"Így múlik el a világ dícsőssége" ! Előfordul ilyen más jóemberekkel, asszonkákkal is!:)

@Gabba: :DDD nem is a látvány a lényeg, hanem az eredmény...végeredményben!:)
(Az a jóóóó, ha már köztesben is jó neked!:))) A vége meg a bónusz:D

Gabba 2016.04.25. 21:18:21

@Akármi Áron: @Pácsó Ármándó:
ha így röhögtettek, mindig elölről kell kezdenem... és ugye már nem vagyok tinédzser

Pácsó Ármándó 2016.04.25. 21:23:17

@Gabba: Újra kell kezdened, mint Drebin felügyelőnek, mikor a SPÁRmabankban nyomozott? :-))))

Akármi Áron 2016.04.25. 21:53:08

@Gabba: Hanyadszorra kezded, érdeklődni szeretnék, vagy má benne vagy rendesen?:) Nem kell újraindítás többször?:) Gyakorlat és Mester e kettő mindennek a nyittya, és kész!:)

@Pácsó Ármándó: El-el! De szép, tiszta hang, erre má lehet hegyezni, ejha!:))) És mostmá' topogok is hozzá, látod-e?:)))

Akármi Áron 2016.04.25. 21:55:58

@Pácsó Ármándó: :))) Az Pármabank te, az meg nem Spenny:)

Pácsó Ármándó 2016.04.25. 22:10:02

@Akármi Áron: Látom, látom! :-)
Hagyjuk a Mestert, khmm, bizonyítani :-)

Gabba 2016.04.25. 22:33:53

@Pácsó Ármándó: @Akármi Áron:
minden kezdet nehéz, de ez már megy rutinból

közben el is készültem, most már csak finomítgatok :)

Akármi Áron 2016.04.25. 22:39:38

@Gabba: Hááát, bizonyos korban, ha nem így volna, nagy baj volna!:))))
Na ugye, az a rutin mennyit ér!:D Jó finomítgatást!

Jóccakácskát!

Gabba 2016.04.25. 22:49:30

@Akármi Áron: az eredményt majd a szokott időben közszemlére teszem :)
joccakát neked is
süti beállítások módosítása