Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 9x12 - Álom és valóság

2016. április 14. 13:00 - Hoppancs

Meredith a fantomvégtag-szindrómáról és annak leggyakoribb tünetéről, a fájdalomról tart gyorstalpalót, miközben a vidáman futkározó Arizonát látjuk. Mivel e tevékenységhez mindkét lábát igénybe veszi, gyanús, hogy ez nem a valóság. Az egyik láb egy menő vizuális effekt áldozatául esve darabokra törik, Robbins pedig felriad álmából, mert őt is gyötri a narrátor emlegette jelenség. Torres és Shep tulajdonjogi vitába bonyolódik a – most már tényleg – működőképesre varázsolt kézzel kapcsolatban, és előbbi kénytelen elismerni, hogy bár az ő munkája tette lehetővé a használatot, annak mikéntjéről még mindig Derek dönt. Ezért is fogja egy baromi hosszú és rizikós hallóidegdaganat-kimetszéssel bejáratni.

bscap0000_1.jpg

Owen bejelenti, hogy a kórház bizonyos, khm, anyagi nehézségekkel küzd, ezért orvostanácsadót alkalmaznak a költségcsökkentéshez. Ő egyébként maga is képzett sebész, ezért felbukkanására a műtőben is számítani lehet. Sőt, kell is. Meredithnek sürgősen szexelhetnékje támad a fránya hormonoktól, aztán torz fejjel pityereg, amikor ezt a csipogója miatt nem teheti meg. A hozzá beosztott Shane nehéz pillanatokra számíthat. Steph eközben April segítségére szorul, és meg is kapja tőle a „téged kefél a szerelmem” pillantást, valamint a sürgősségi ellátásról szóló rövid kioktatást. A káosz ellenére odaérnek az elvileg légzési panaszokkal küzdő hölgyhöz, akinek valójában kutya baja, viszont ő a tanácsadó, akinek első tesztjén a Seattle Grace máris elbukott. Negyvenöt perc alatt -amíg ellátásra várt - ugyanis vígan meg lehet fulladni. Jobb, ha a dokik csendben viselik az oltogatást, mert ha még vissza is pofáznak, megy az eset a Praxis blogba. Az Alana Cahill névre hallgató kolléga egyelőre csak Huntnál panaszkodik.

bscap0001_1.jpg

Brie, a várandós asszony szülésinek látszó fájdalmakkal küzd, de nincsenek összehúzódásai, és a poronty szívhangja is oké. Rég hallottunk a Karev-féle szegénygyerekmentő akcióról, úgyhogy kapunk is egy súlyos szívburok-gyulladással érkező kislányt. A beavatkozást Yang végzi majd, és ő a felelős azért is, hogy szóba kerüljön az elefánt a szobában, vagyis az efféle jótékonysági munkák sorsa pénzügyi krízisek idején. Alex naivan ecseteli, hogy nem törölhetik a programot, hiszen ártatlan árvákról van szó, de Cristina a maga szívmelengető stílusában emlékezteti, hogy pont ez a baj. Ők ugyanis senkit sem érdekelnek.

bscap0002_1.jpg

Brie-nek májelégtelensége van, és olyan gyorsan indul meg az ég felé, mint a barinője kezéből drámaian kicsúszó frissen vásárolt lufik. Utóbbiakat megállítja a plafon, a nőnek azonban egy új szerv kéne ehhez, lehetőleg három napon belül. Meredith őrjöng, mert Ross bénázása miatt majdnem későn derült ki a probléma, meg ugye a hormonok, az időjárás és a többi. Végre megismerjük az agyműtétre váró Jimmyt és betegesen riadt szemű, félelmét kínos poénkodással leplező húgát, Carlát. A tumor olyan csúnya, hogy senki sem akarta vele rontani halálozási statisztikáját, ezért a tesók kénytelenek voltak kivárni, amíg Derek kacsója rendbe jön. A szuperdoki lerázná Wilsont, mert Ross már jobban benyalta magát nála, és állítólag a gondolatait is kitalálja. Mindezt elég megalázóan közli a gyakornokkal, aki fancsali képpel távozik.

bscap0003_1.jpg

Alana azt firtatja, miért van már itt a páciens, ha csak holnap lesz a műtét, de Shep őt is lepattintja, mert ez Hunt hatásköre. Kissé bepöccen, amikor kiderül, hogy az adóellenőröknél is gyűlöltebb csaj még nézni is akarja szeletelés közben. Cahill egyébként Richard tanítványa volt, mielőtt ilyen mélyre süllyedt, de az egykori mentor arcán csak addig őszinte a mosoly, amíg meg nem tudja, miért van itt. Ross nem tud elszabadulni, mert Brie májára vár, és hamarosan szól is a mobilja ez ügyben. Cristinát rögtön izgatni kezdi az anyátlan kicsik sorsa, amikor rájön, hogy aktuális betegének talán endomyocardialis fibrosisa van. Ilyesmiről eddig csak olvasott, ezért hatalmas királyság. Arizona is majdnem beájul, de nem a gyönyörtől, hanem mert irtóra sajog a fantomlába.

bscap0004_1.jpg

Az orvosi szobában próbálja magát összekaparni, amikor beront Owen és a hozzá ragadt Cahill, aki ezúttal péksütemények jelenlétét nehezményezi. Schobert Norbi hívei mindenhol ott vannak. Owen a magán kívül nyögő Robbins láttán megszabadul Alanától, és ajánl néhány módszert, amivel megszüntethető a kínzó szindróma. Vannak erre különféle terápiák, masszázsok, de valakinél az működik, ha beledöf valamit a protézisébe, bizonyítandó, hogy nem is fáj ott semmi. Arizona szkeptikus, de a tükrös technika egy kicsit nála is beválik. Callie-nek azonban nem szívesen szólna, mert gáz lenne, ha visszaállna köztük az orvos-páciens viszony. Owen megértő, és kész támogatni kollégáját.

bscap0005_1.jpg

Yang a fellegekben jár, amiért endomyocardialis balkamralefejtést végezhet, de a májtartó táskával szambázó Mer nem tud vele lelkesedni, mert rühelli Rosst. Bailey emlékezteti, hogy ő is szar gyakornok volt, és csak azért van itt még mindig, mert róla szól a sorozat. Carla szeme már előre ki van sírva, úgyhogy tök jól jön neki a rossz hír, hogy bátyja tumora nagyobb lett, ezért a kockázatok – az exitálást is beleértve - emelkedtek. Bevallja, hogy nem bánta a sebész balesetét, mert a csúszás nyert neki némi időt Jimmyvel. Ej, de megható. Shep is elérzékenyül, ezért megkéri a lehajtott fejjel visszakullogó Jót, hogy ne legyen senki a galérián. Ehhez Alanának is lesz pár szava.

bscap0006_1.jpg

Ross eközben a Rémisztő Terhes Medúzával utazik Brie májáért, és miután bocsánatot nyer bűneiért, ahelyett, hogy meghúzná magát, a második trimeszter tüneteit kezdi taglalni. Most egy kicsit inkább vicces, mint irritáló, de csak a nézőnek, mert Meredith falra mászik tőle. Kepner finoman izélgeti Edwardst a helyes mentőtiszt jelenlétében. Shane elvágja a májartériát, Mer lassan megint bőgni fog. Cahill kedvesen érdeklődik Robbins hogylétéről, majd közli, hogy másnap őt is figyeli majd. Alex aggódik, hogy valami rosszat fog látni, ezért lebeszélné mesterét, de az hajthatatlan. Arizona éjjel ismét rémálmodik, ezért reggel tükörrel próbál magának panaszmentes virgácsot vizualizálni.

bscap0007_1.jpg

Ross tönkretette a donorszervet, de nem szeretné, ha Mer ezt közölné az urával, aki jelenleg még bírja őt. Medúza ettől kiakad, de mielőtt végezhetne áldozatával, megint csörren a telefon. Csak úgy záporoznak a májak. Wilson azt füllenti a Richard kávémeghívása elől menekülő Cahillnek, hogy a hallóideg-nyiszálást áttették. Owen újfajta, képzeletbeli hullámokkal és azok lecsillapításával operáló kezelést alkalmaz, de szegény ideges Arizonának ez nem jön be. Steph és Avery csak az előjátékig jut, mert szóba kerül April, meg amúgy is sok a meló. Shane nem biztos benne, hogy neki kell elmennie az új szervért, a repcsire ülni képtelen Mer helyett. Úgy tűnik, az ő önbizalma sem végtelen. Wilsonnak szövetet kell majd nedvesítenie, illetve figyelnie, hogy Jimmy arcidege megrándul-e akkor, amikor kell. Mer mégis elmegy Rosszal Portlandbe, bár nem kicsit retteg.

bscap0008_1.jpg

Shane felfedez egy csomót az elméletileg egészséges májon, de szerencsére nem rosszindulatú. Robbins szenved a szívműtét alatt, hiába sutyorog a fülébe Owen a hullámokról. Alana méltatlankodik, de mivel megtudja, hogy az agyműtét is éppen most zajlik, inkább átmenne oda puffogni. Gyorsan elhajtják, így pont akkor ér vissza Robbinsékhoz, amikor Owen utasítja Karevet, hogy a doktornő kérésének megfelelően szúrja a szikét a protézisébe. Ez az utolsó esély, hogy ne dőljön ki, miközben a billentyűt tartja. Az asztalon fekvő lányka szerencséjére teljes a siker. Jimmy arca már nem áll ilyen jól, egyelőre nem reagál a stimulációra. Hogy ez mennyire nagy baj, csak az ébredés után fog kiderülni.

bscap0002.jpg

Mer ezúttal örömében sír, mert a máj rendben van. Kepner normális Edwardsszal, a kedves mentős, Matthew pedig jutalmul elhívja randira. Jimmy átmegy a mimikavizsgán, és a hallása is jobb, mint új korában, ezért Carla hisztérikusan örül. Yang, az emberbarát szenvedélyesen érvel az aranyos kis afrikai lelencek aranyos kis afrikai kórságai mellett, de megnyugodhat, Cahill nem tervezi a program megszüntetését. Helyette a sürgősségi bezárását javasolja, annak ellenére, hogy ez egy baleseti központ. Szerinte a részleg felesleges, mert egy csomóan háziorvosra tartozó kínjaikkal tartják fel a dolgozókat. Derek már éppen hőbörögne, de Miranda diszkréten céloz rá, hogy nem mindenkinek vannak milliói, úgyhogy talán hallgatni kellene a jó szóra. Alana emlékezteti Richardot, hogy már nem a tanára, ezért nincs köze ahhoz, hogyan végzi a feladatát. Főleg, ha ő maga alig fordul elő a műtőben. Torres és Robbins együtt utálja Cahillt, majd elmennek a tengerpartra. Fejben. Merék elmélkednek, hogy az ő hibájuk-e ez az egész, de aztán ők is inkább boldogok, hogy az asszony repülőre ült, a férj meg kikapta a daganatot.

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása