Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Deutschland_83 1x02 - Brave Guy

2016. április 08. 13:00 - anniewalker

1983 július vége, támaszpont, Martinra és az Edel-gyerekre esett a választás, hogy biztonsági előőrs legyen egy konferencián Bonnban. Már két hét telt el a grillparti óta, a tábornok sógornője még mindig arra a bizonyos estére próbál visszaemlékezni. Szerinte Martin/Moritz kém. Nővére persze nem hisz neki.

Bonn, szálloda. Martin a szobában ejtőzik, szobaasszony jön pisztollyal, az, aki az igazi Stammot lelőtte a vonaton (még mindig nem tudom, hova lett a holttest). Az ügynöknőnek egyébként olyan … NDK-úszónő kinézete van. Képes lett volna Martint is lelőni. Szerencsére nem tette, így megbeszélhetik a teendőket. Később az ügynöknő némi enyelgés segítségével veszi el a szállodaigazgatótól a kulcscsomóját.

dtl21.jpg

A hoteldirektor büszkén mutatja meg Herr Mayer szobáját, ő a NATO elemzője, fontos ember, lehallgatót kell majd nála elrejteni. A kilátás a szobából gyönyörű, annakidején a Führer imádta ezt a szobát. Kicsit régebben pedig Siegfried itt győzte le a sárkányt, majd megfürdött a vérében (lásd: Nibelung-mondakör). Váltás, Martin az étteremben ír, majd egy sztéket rendel, a pincérnő (kínai) négyfajta változatot sorol fel, szegény főhősünknek hiányos a háttértudása, hogy választani tudjon. A kisasszony a szobaszáma iránt érdeklődik, srác félreérti, kösz nem, neki van barátnője. De csak a számla miatt kellett.

dtl22.jpg

Park, Martin és Tischbier. A srác az anyja után érdeklődik, jól van. Feladat: lopja el a NATO biztonsági jelentését a vacsora alatt Mayer úr szobájából. Csekélység.

dtl23.jpg

Eközben a bonni egyetemen Tischbier vezetésével a béke mellett tüntetnek. Az Edel-srác tátott szájjal lesi az előadót. Tischbier is elbűvölőnek találja a fiatal katonát …

dtl24.jpg

DDR, Annett és Thomas nevű barátja a tó mellett bicikliznek, majd megfürdenek a privát FKK-ban (Freikörperkultur a hivatalos és társadalmilag elfogadott elnevezés, az NDK-ban eléggé elterjedt volt). A srác jól meg is vigasztalja az egyedül hagyott Annettet.

dtl25.jpg

Közben látjuk, ahogy a bonni szállodai szobában elrejtett lehallgatókészüléket az NDK-ban gondosan figyelik. Megérkeznek az elegáns vendégek. Mayer úrnak Martin csak a kilátásról meg Siegfried és a sárkány harcáról tesz említést, arról nem, hogy kinek a kedvenc szobája volt ez. Mayernek mindez édesmindegy, el is cseréli a szobát Jackson tábornokkal, aki az egyszerű utcai kilátásra panaszkodik. Stammnak sikerül kiszednie a lehallgatót a lámpából. Ez a jó hír, a rossz az, hogy egy volt kollégája is jön Braunschweigből, aki alig várja találkozást.

dtl26.jpg

Konferencia, a békemozgalmak miatt nehéz a Pershing-2 rakétákat a nyugatnémetekkel elfogadtatni. Herr Mayer, NATO-elemző: minden lehetséges opció teljes konfliktushoz vezet. És én még boldogan és naív gimnazistaként szedtem ’83 nyarán az őszibarackot a helyi állami gazdaságban! Szó esik még az Able Archer nevű hadgyakorlatról, ami fontosnak tűnik.

Edel tábornok eközben családi problémával szembesül: lánya egy kölni kommunában van, neje őnagysága kiadta az ukázt, haza kell hoznia. Ő most a szabad világ biztonságának megőrzésével van elfoglalva, így a fiát (akit Edel főhadnagynak nevez és magáz) és Martint küldi e komoly feladat elintézésére.

dtl27.jpg

NDK. Eközben Annett  (a szöszi barátnő) és új barátja az iskola folyosóján enyelegnek, mikor Lenora átadja Martin levelét. Ingrid állapota romlik, kéne valaki mellé, mert egyedül van, de hát sajnos Lenorának ugyebár Bonnban kell maradnia. Annett örömmel felajánlja, majd ő lakik Ingridnél. A mellékelt képen közben láthatjuk a kisúttörők hagyományos iskolatáskáját és a 80-as évek gyermekdivatját.

dtl28.jpg

NSZK, Köln, Bhagwan kommuna. Mindenki piros ruhában, Yvonne énekel, többiek meditálnak. A két srác kiszedi Yvonne-t a gaz kommuna karmaiból (huh, mekkora képzavar, én is beleborzongtam).

Vissza a hotelbe. Már este van. Martin saját szobája ablakán ki, Maier úr szobájába be. Mivel a szobaszéfet nem tudja semmilyen kombinációval kinyitni, ezért kifeszíti a szekrényből, lábára ejti, az NDK lehallgatóközpont mindezt eleven figyelemmel kíséri. Valami lyuk van a széf hátulján, kötőtűvel tudja valahogy kinyitni. Biztonság a javából! Csakhogy van egy kis probléma: az elemzés nem papíron van, hanem valami fura műanyag izén, floppy disk van ráírva, a lehallgatók is csak néznek.

dtl29.jpg

dtl291.jpg

Martin elviszi, bár így le fog lepleződni. Kimászik, floppyt ledobja a kertben várakozó ügynöknek. A jól végzett munka után szeretne megpihenni, de nem lehet: a kínai pincérnő várja az ágyban, aztán se szó, se beszéd, megtámadja Martint a kötőtű méretű hajtűjével. Na ez most ki és mit akar?

dtl292.jpg

Srác ledobja a lépcsőn a lányt, aki, mintha mi sem történt volna, felkel, elfut. Viszont kiváló alkalom ez arra, hogy a nőre fogja a floppy ellopását. Ötleteket is ad a biztonsági embereknek: kínai ügynök lehetett? Vagy KGB? Elhiszik neki a dolgot, de most jön az állítólagos volt kollégája, aki alig ismeri meg (nem is csodálom!).

dtl293.jpg

Túléli, majd kimerülten megy le a bárba, hogy tisztességesen leigya magát, ahol megismerkedik egy lila ruhás nővel, akiről kiderül, ő Henrik Mayer titkárnője.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiszfóka 2016.05.06. 07:43:40

Nagyon tetszik a hogyvolt. A sorozat is nagyon jó, bár nekem mèg nem nosztalgia. ;) Szerintem fontos megjegyezni, hogy Yvone kiszabadításában nem a tesóé az érdem, hanem Martinè. Mert ezzel a Tábornok egyre jobban megbízik benne. Ès hiába mondja a sógornője, hogy kém, nem hisz neki.
süti beállítások módosítása