Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x04 – A Gólem

2016. április 07. 15:00 - Kapitánylány

„Ne feledd, te alkottál meg agyagból! Te is fogsz porrá zúzni?” - Jób könyve

Az előző részben ott fejeztük be, hogy a fűszerbolt elé álarcos idegenek érkeztek, akik most el is indulnak az üzlet felé. Bent Elizabeth értetlenkedik, Adalind ezt a varázslatot csak úgy hajthatta végre, ha már egyszer elvesztette az erejét. Monroe és Rosalee be is vallja, meg ugye volt itt egy szennyezési rituálé is, Elizabeth szerint sokkal bonyolultabb lesz a bűbáj megtörése, mint ahogy azt eddig gondolta. A tanácskozás ekkor félbeszakad, az ablakon egy téglát dobnak be, rajta egy farkashoroggal. Ezt üzenetnek szánták, vannak keveréklények, akiknek nem teszik ez a vegyes házasság. Monroe szólna Nick-nek, de Rosalee leállítja, a barátjuk már nem tud mit tenni, Elizabeth szerint is most azzal kell törődniük, hogy a Grimm újra visszakapja az erejét.

01.jpg

Nick vacsorát készít, Juliette pedig megy szólni Trubel-nek, aki nincs otthon, sőt a cucca is eltűnt, csak a sakkfiguráját hagyta ott, valószínűleg búcsú nélkül távozott. Közben az üzletben továbbra is kotyvasztanak, Monroe megígéri feleségének, hogy ha mindennek vége, akkor elmennek végre arra a nászútra.

Kisfiú repülővel játszik, anyu jön a villanyoltással, ideje feküdni. Ekkor kopogtatnak, részeg exférj érkezett meg, látni akarja a feleségét és a fiát. A nő rohan a rendőrséget hívni, Keith rátámad Sara-ra, fia, David támad rá, meg akarja védeni az anyját. Apuka dühödten változik át, fiát beparancsolja a szobájába, majd magyarázni kezd Sara-nak, hogy csakis az ő hibája, hogy meg kell leckéztetnie. Sara piszkavasat ragad, leüti exférjét, David-et kézen fogva menekülnek az autójukhoz. Keith már hiába fut utánuk, ordítva esküdözik, hogy mindhármukat megöli, ha nem mennek vissza hozzá.

02.jpg

Feldúlt férfi érkezik a kórházba, a testvéréhez, Sara-hoz jött. A nőt benntartják éjszakára az esetleges agyrázkódás miatt, illetve David keze is kificamodott. Ben fogadkozik, soha többé nem fogja őket Keith bántani!

Nick a lakókocsinál találja meg Trubel-t, aki végre bevallja, hogy Chavez elrabolta, meg persze azt, hogy egy keveréklény, meg mesél arról, hogy az ügynök be akarja szervezni valamilyen szervezetbe. Nick nem tud erről semmit se mondani, de Theresa-nak haza kell jönnie vele, különben ez a szervezet gyanút fog.

03.jpg

Monroe próbálja magát meg Rosalee-t is azzal nyugtatni, hogy a farkashorog nem szükségszerűen rossz dolog, persze nem sok sikerrel. Elizabeth a mai napra befejezi a főzet készítését, vagyis inkább a párt szeretné haza küldeni, mert innentől fogva boszorkányszörnnyé átváltozva a saját kezével fogja keverni a kotyvaszt, jajj.

Ben odahaza egy urnát és egy réginek tűnő tekercset vesz elő. Az urnából agyagot vesz ki, majd elkezdi felolvasni a tekercsről a szöveget, védelmezőt idéz meg családja részére. A megidézés hatásos, az utcára kirohanó Keith-t egy megtestesülő agyagfolyam lepi el.

04-1.jpg

04-2.jpg

A helyszínre megérkezik nyomozópárosunk, az áldozatból mindenhonnan agyag folyik ki, fura egy eset. A tetthelyre Keith testvére rohan be, az öccse után érdeklődik, rögtön Sara-t gyanúsítja meg Keith megölésével. Elindulnak a kórházba, persze viszik magukkal Trubel-t, mert egy kicsit teremtmény szagú az ügy. Ben is bent van a testvérével, szeretné, ha Sara és David hozzá költözne. Ekkor érkeznek meg hozzájuk, David kimegy Theresa-val, persze kintről figyel, amikor elmondják a felnőtteknek, hogy Keith meghalt. Senki se változik át, de kint David elmeséli, hogy a mostohaapjából néha elő szokott törni a szörnyeteg.

05.jpg

Ben a helyszínre megy, agyagot talál, szóval sikeres volt a megidézés. Közben a csipet-csapat a lakókocsihoz megy, de nem találnak semmilyen keveréklényt, aki agyaggal ölne. Hank-ben ekkor felötlik, hogy lehet nem is teremtmény, hanem olyan lény, mint például a vulkán szörny. Ekkor csörren meg a telefon, Ben az, bevallja a gyilkosságot, irány kihallgatni. Ben-ről kiderül, hogy rabbi, meg szeretné mutatni a dolgozószobájában a nyomozópárosnak, hogyan okozhatta Keith halálát. Megmutatja az urnát és a tekercset, a Gólemet hívta segítségül a családja megvédésére, bár nem gondolta, hogy beválik, kétségbe volt esve. Nick-kék elviszik bevizsgálni az agyagot, de letartóztatni nem fogják a rabbit, mert imádkozott Keith haláláért.

06.jpg

A laborból megjött az eredmény, a két agyagminta megegyezik, csak annyi a probléma, hogy magyarázzák meg ezt az ügyésznek? Az őrsre ekkor vonul be Renard százados, nagy a boldogság!

A kicsi család hazaért, Ben bevallja, hogy egy Gólemért imádkozott, az ölte meg Keith-t. Sara persze nem hisz ebben, ő már csak nyugtot szeretne maga körül. Ez nem könnyű, pláne ha Nate, a bátyus vár minket a lakásban bosszúvágytól fűtve. Nate könnyen arrébb hajítja Ben-t és Sara-t, a fiúra ijeszt rá átváltozva, majd bosszút esküdve távozik.

07.jpg

Az őrsön Nick-éket riasztják, el is indulnak a házhoz, közben Wu pedig a százados elé járul, Trubel-ről szeretne egyeztetni. Megmutatja a képet, nem szeret Nick háta mögött szervezkedni, de valami nem stimmel ebben az egészben, Nick valamit eltitkol. A százados megnézi mit tehet, látszik, hogy gondban van Wu-val.

A lakásban kikérdezik a családot, Nate után kell menni, Ben mutatja is az utat hozzá. Nick próbálja a lelket tartani David-ben, de a fiú Theresa után érdeklődik, átjöhetne hozzá, mert ő is látja a szörnyeket.

08.jpg

Ausztriában Adalind és Hofmann a kastély teteje felé igyekeznek, a férfi csendre utasítja a nőt, ne ébressze fel őket. Adalind kérdi is, hogy ugyan kiket, erre rögtön megszólal egy arc a falból, hogy igenis hallja és tudja hol van Diana. Adalind érdeklődése felélénkül, egyre több arc jelenik meg, mindegyik hajtogatja, tudja hol van a baba, bár semelyik se mondja meg a pontos helyet. Adalind kezd bekattani, ordibálja, hogy hagyják abba, erre az arcok sírni kezdenek, mindenhonnan víz ömlik. A folyosó megtelik, Adalind fuldokolni kezd.

09.jpg

Az üzletbe Monroe és Rosalee érkezik meg, de Adalind várja őket. Monroe simán bedől neki, de Rosalee-nak leesik, hogy Elizabeth az. A bájital kész, de még van egy fontos hozzátevő.

Nate kocsija agyagba ragadt, próbál kijutni, de az agyag ekkor formát ölt. Nick-ék nem érnek oda időben, de még látják, ahogyan a Gólem megfullasztja az áldozatát, majd eltűnik. Kupaktanács, a Gólem addig gyilkol, amíg David veszélyben érzi magát, de ugye nincs időtáv, így a fiú körül hullani fognak az emberek. Szóval meg kell állítani, de ehhez Ben-nek szüksége van a tekercsre. A rabbinak írnia kell egy sémet, amit a Gólem szájába kell helyezni, csak annyi a gond, hogy nem tudja miként kell megidézni. Nick-nek ötlete támad, rá kell ijeszteni a fiúra, Ben vállalja, az ő felelőssége ez az egész, de Nick rápirít, hogy csak a sémmel foglalkozzon.

10.jpg

Theresa érkezik meg a lakáshoz, David-hez érkezett. Csörög is a telefonja, Nick-ék hamarosan megérkeznek. Hank a házban marad Sara-val, míg a többiek kivonulnak az udvarra. Ben biztosítja unokaöccsét a szeretetéről, de ami most jön, az csak a javát fogja szolgálni. Nick szavakkal rátámad David-re, bolondnak, hazudósnak tartja, vonszolni kezdi az autóhoz, hogy ki tudják hallgatni az őrsön. A megrémült David segítségért kiált, Sara is kifut, ekkor jelenik meg a Gólem. Ben hiába teszi a szájába a sémet, az nem hatásos, így sorra mindenki rátámad a védelmezőre, Theresa közben ellöki a fiút, így ő válik az új célponttá. A Gólem már megfullasztaná a lányt, amikor David nekirohan a hős babájával, és azzal kezdi el ütlegelni, távozásra bírni a szörnyet. Ez a tett hatásos, a Gólem végleg eltűnik.

11.jpg

Juliette, Trubel és Nick vacsorához készül, amit persze megzavarnak. A konyvasz brigád érkezett meg, kész a főzet, de a legfontosabb összetevő hiányzik, ami maga Juliette…

Címkék: grimm
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.04.07. 16:30:37

Ebben a részben a heti ügy nem igazán tetszett, ez a Gólemesdi belőlem max. egy unatkozó ásítást váltott ki.
Ezzel ellentétben Rozálékkal elég izgalmas dolgok történnek, ez a farkashorog + vegyesházasság utálat dolog eléggé emlékeztet valamire a múlt századi történelemből (gondolom nem én asszociálok erre egyedül) - attól tartok lesz ez még komolyabb is.
Adalind egyre nagyobb szarban van, ez tetszik :)
A főzet meg... most már hatnia kéne, furi ez a grimmtelen Grimm (Trubel-t most hagyjuk). Az persze oké, hogy Nick nem két rész alatt jött helyre (mint a zombiságból), de reméljük azért hamarosan összekalapálják és visszakapja az erejét.

Gabba 2016.04.07. 16:42:24

Ezt akartam én is írni, a gólem dolog már eléggé elcsépelt, bár itt még nem találkoztunk vele.

Az utolsó jelenetről az ugrott be, hogy Julist bedobják a közösbe :)

Kapitánylány 2016.04.07. 17:02:25

@Gabba: jujj, ez nagyon jó! bedobják a közösbe! XD

ezt a Gólem dolgot én se értettem, de hát ugye a sok töltelékepizód...

2016.04.07. 17:06:55

Én felnyihogtam azon a fejen, amit vágott
(ettől függetlenül továbbra sem lesz a barim)
Ikszdé

Pácsó Ármándó 2016.04.07. 17:32:47

@AaannnaaA: Nekem is Adalind kálváriája tetszett és Boszianyu ténykedése.

Szerintem kell néha ilyen gólem, meg vulkánszörny meg kísértet is a sorozatba, hiszen azok is Portlandben laknak :-)

Gabba 2016.04.07. 19:44:35

ezt a Wu 2 kollégát tényleg ideje lenne már beavatni, mert még lebuktatja az egész bandát :)

2016.04.07. 20:45:04

@Gabba: ó igen! perpill a kedvencem. ahogy néz grimmékre, a tekintetében benne van, h mondd ki baszki mondd már ki, h nem én vagyok a hülye, hanem itt természetfeletti erők bandáznak.
imádom.

Gabba 2016.04.07. 21:54:43

@Biriksz_Krokiksz!: határozottan gyanakszik, ezért nem szórja már a humorbonbonjait úgy, mint régen

2016.04.07. 22:02:19

@Gabba: de, szórja, az arckifejezéseivel. "én tudom hogy te tudod hogy én tudom" célozgatásaival. és nekem tök olyan, h FR-hez is azért ment be, h tudom ám baszki, h falazol nekik, mert "te már tudod" "és na???? engem mikor avattok be, he?" nyúlnak a bokorból kiugrasztási esettyének fennforgása.
természetesen nem tudom biztosra, mert >direkt< nem nézem előre meg, kicsit visszahozva a régi szép időket, amikor együtt nézte részről-részre a csapink a kockás pléd alatt összebújva-izgulva.

Gabba 2016.04.07. 22:11:11

@Biriksz_Krokiksz!: én se nézem előre, a hogyvolttal haladok

ja-ja, az a kockás pléd... :)

Pácsó Ármándó 2016.04.07. 22:12:12

Szerintem csak az idegeinket nyúzzák Sampon örmivel, mint Julis hülyeségeivel :-)

2016.04.07. 22:19:16

@Gabba: mekkora volt már?! időnként 1000 fölötti komment marháskodások :))) ehhh de bírtam :)
jó, akkor már ketten nem nézzük előre, azért se. így a #legfaszább kombinálni.

AaannnaaA 2016.04.07. 22:25:53

@Gabba: @Biriksz_Krokiksz!: Nah, én meg napra kész vagyok - gondolhatjátok, így milyen kommentelni. Minden mondatot megrágok, nehogy spoilerezzek :)
@Pácsó Ármándó: "azok is Portlandben laknak" - ezen felröhögtem :)

2016.04.07. 22:38:13

@AaannnaaA: ahhhh tudom milyen érzés :/ nem is csak a bojlerezés miatt, hanem amiatt is elsősorban, mert mivel már láttad a köviket is, alap, h nem lehet úgy kombinációzni, h ki mit miért csinál, vajon milyen következményekkel jár. mert már tudjuk. sajnos sok sorim hv-ja alatt kénytelen vagyok számat befogni, pedig úgy beszélnék XDXDXDXD

Pácsó Ármándó 2016.04.08. 06:25:13

@AaannnaaA: @Gabba: @Biriksz_Krokiksz!: Én láttam már valameddig , de elfelejtettem és a hogyvolt hatására jutnak eszembe a dolgok. Így nem tudom elspoilerezni, hogy Bud .... , na majdnem elspoilereztem!

Pácsó Ármándó 2016.04.15. 15:28:58

Mikor jön a következő? :-)
süti beállítások módosítása